Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6735 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
  • תתחדש!
  • איך נוסע? היות ואתה מתכוון ממילא לבצע שינויים, זו הזדמנות מצויינת לבחון את הקונפיגורציה הנוכחית על הכביש ולתכנן את השיפורים לסבב הבא.
  • אני מבין שהקטרים הם:
    • 40 מ"מ ב - PRIMARY
    • 50 מ"מ ב - SECONDARY
    • 60 מ"מ ב - COLLECTOR

[*]כמו כן האורך של ה - PRIMARY קבוע (שכן זה החלק שכבר יש לך).

[*]הקטרים נראים לי "נכונים" ולא הייתי משנה אותם. לעומת זאת, אתה יכול "לשחק" עם האורך של ה - SECONDARY בכדי לעצב את עקומת המומנט המתאימה לך. כמו כן הייתי שוקל מעבר "חלק" יותר לתוך ה - COLLECTOR (כלומר קונוס, שינוי קוטר הדרגתי בין ה - 50 מ"מ ל - 60 מ"מ)

[*]בכל מקרה, תהנה.

ובכן,

תודה

האוטו נוסע נחמד, המנוע חזק משמעותית מהמנוע הקודם ככה שאני עוד לא יודע להעריך את ההבדל כמו שצריך, ההרגשה היא שיש לו הרבה יותר מומנט כבר בסל"ד נמוך, אבל ניכר שדווקא בתחום המחיה העיקרי שלי [מעל 4.5K סל"ד] הוא קצת נחנק משום מה, בנוסף הרעיון הזה של מצערת דו-שלבית גם הוא מאוד מורגש, ככה ששוב, הרפנרס שלי למנוע בעייתי קצת.

המידות שציינת למעלה - אם אני מבין נכון, מתייחסות ל-פריימרי כלומר להדרים [HEADERS] והם אכן, 4 צינורות נפרדים של 45 מ"מ שמתכנסים לזוג צינורות של 50 מ"מ, ההתייחסות לקולקטורים - כלומר שני הצינורות שאח"כ הופכים לאחד - שם נראה לי שאיגור השתמש בצינורות 50מ"מ ולא 60.

וההמשך - כלומר הצנרת מהקולקטורים עד הסוף היא בקוטר של 45 מ"מ ולא 50.

לגבי ההמשך, בקונפיגורציה המקורית של המנוע הזה מערכת הפליטה היתה כולה בקוטר של 50 מ"מ מהקולקטורים [שניהם] ועד הסוף, כשהקולקטורים עצמם בנויים באורכים שונים, בפורומים בחו"ל ההמלצה הגורפת היא למערכת עם צינורות פליטה של 55-60 מ"מ לכל האורך, כשבמערכות בקטרים גדולים יותר כבר מורגשת ירידה במומנט.

ונקודה אחרונה - בין 2700 ל3200 סל"ד בערך מתחיל תדר רזוננס עצבני ביותר במערכת שמרעיד את כל האוטו, לאחר בדיקה היום לא מצאתי נקודה בה מערכת הפליטה נוגעת בגוף האוטו בסל"ד הזה או בכלל - גם את זה אצטרך לבדוק...

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
ובכן,

תודה

האוטו נוסע נחמד, המנוע חזק משמעותית מהמנוע הקודם ככה שאני עוד לא יודע להעריך את ההבדל כמו שצריך, ההרגשה היא שיש לו הרבה יותר מומנט כבר בסל"ד נמוך, אבל ניכר שדווקא בתחום המחיה העיקרי שלי [מעל 4.5K סל"ד] הוא קצת נחנק משום מה, בנוסף הרעיון הזה של מצערת דו-שלבית גם הוא מאוד מורגש, ככה ששוב, הרפנרס שלי למנוע בעייתי קצת.

המידות שציינת למעלה - אם אני מבין נכון, מתייחסות ל-פריימרי כלומר להדרים [HEADERS] והם אכן, 4 צינורות נפרדים של 45 מ"מ שמתכנסים לזוג צינורות של 50 מ"מ, ההתייחסות לקולקטורים - כלומר שני הצינורות שאח"כ הופכים לאחד - שם נראה לי שאיגור השתמש בצינורות 50מ"מ ולא 60.

וההמשך - כלומר הצנרת מהקולקטורים עד הסוף היא בקוטר של 45 מ"מ ולא 50.

לגבי ההמשך, בקונפיגורציה המקורית של המנוע הזה מערכת הפליטה היתה כולה בקוטר של 50 מ"מ מהקולקטורים [שניהם] ועד הסוף, כשהקולקטורים עצמם בנויים באורכים שונים, בפורומים בחו"ל ההמלצה הגורפת היא למערכת עם צינורות פליטה של 55-60 מ"מ לכל האורך, כשבמערכות בקטרים גדולים יותר כבר מורגשת ירידה במומנט.

ונקודה אחרונה - בין 2700 ל3200 סל"ד בערך מתחיל תדר רזוננס עצבני ביותר במערכת שמרעיד את כל האוטו, לאחר בדיקה היום לא מצאתי נקודה בה מערכת הפליטה נוגעת בגוף האוטו בסל"ד הזה או בכלל - גם את זה אצטרך לבדוק...

רון.

קודם כל תתחדש.

האם יש חיבור גמיש בין ההדר לשאר הצנרת? על כמה תושבות גומי תלויה מערכת הפליטה?

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם
קודם כל תתחדש.

האם יש חיבור גמיש בין ההדר לשאר הצנרת? על כמה תושבות גומי תלויה מערכת הפליטה?

אין חיבור גמיש, לא היה במערכת המקורית ולא הוספתי אחד במערכת החדשה.

החיבורים לנק' העיגון באוטו נותרו כשהיו - עיגון יחסית קשיח [תושבות גומי מעוכות בין ברגים] של צינור הדוד המרכזי לתיבת ההילוכים, ונק' עיגון תלויות בחלק האחורי של הדוד האחורי.

מקדימה ההדרים מחוברים לקולקטורים בחיבור קשיח.

זו המערכת שהיתה:

2647_p.png

וזו המערכת שאמורה להיות:

2652_p.png

רון.

oo==00==00

פורסם

מכיוון שמדובר במערכת CUSTOM אולי כדאי לחשוב על חיבור - שילוב של מתאם גמיש בנק' כלשהיא על הצנרת הישרה.

לגבי תושבות, אין דרך לעשות עגון כך שמערכת הפליטה תהיה תלויה על גומיות קשיחות (וללא חיבורים מתכתיים באמצע)?

לדעתי אחת הדרכים שלך לטפל ברזוננס הוא פשוט לרסן אותו.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

תתחדש , מזל טוב , שתזכה לחתן עם ציציות וכו...

קצת ביקורת בונה-

המתאם בין 2 הצינורות הוא חאפרי ,לגמרי!

ואני יודע שבאינטרנט כולם נהיים פתאום צדקנים ופרפקציוניזמים , אבל במקרה הזה החיבור 2 ל1 הוא לא נכון.

ולא ברור לי סוג החיסכון הזה?( ! )

הכנת מתאם "CUSTOM" היא הכי מהירה והכי זולה שיש.

ויסלח לי המומחה הגדול לאגזוזים , אבל הייתי מצפה מבעל מקצוע כל כך מומלץ להשקיע טיפ טיפה יותר בעבודות שלו.

אסביר לך מה אני הייתי עושה -

לוקח צינור היכול להכיל בתוכו את 2 הצינורות ( אם הם 50 OD אז 52 ID או הכי קרוב שיש זמין ).

חותך אותו במרכז הצינור ומפצל את 2 הצדדים הצידה.

מכניס את 2 הצינורות למקומם כאשר הקירות החצי עגולים של צינור המפצל עוטפים אותם.

מכין TAMPLATE מקרטון של הרווח בין ה2 וחותך מפח בעובי דומה את החלק להשלמת הרווח.

מרתך אותו ומרתך את הצינורות אליו ( סוגר את כל הרווחים וכו...והבן אדם עובד במיג = הכי קל להשלים רווחים ).

וזאת במצב שאין להשיג מתאם כזה מוכן!!!

וכמובן שמומלץ לחתוך את הצינור באוורך יחסית ארוך , כדי להשיג "שילוב" פחות "חד" בין הצינורות.

מדובר פה על מקסימום רבע שעה עבודה יותר ממה שהוא עשה.

בנוסף , אני מצטרךף לקודמי בצורך במחבר גמיש.

MY 2 CENTS

תודה על השיתוף.

פורסם

KD2 להזכירך הצנרת זמנית,ובכ"מ הקטרים והאורכים לא אופטימליים.

בתיאוריה יש פה כבר כמה מהנדסי מערכות פליטה ,בפועל רק בודדים מבינינו הספיקו כבר לבנות משהו איכותי(אבל בטלוויזיה הכל נראה פשוט וקל).

רון תתחדש ,עבודה ממש יפה , ממש כיף לראות אומן בפעולה.

כשמישהו צועק טיפש ואני מסתובב, זה אומר שאני טיפש?

פורסם

אין דבר כזה "זמני" בצנרת כזאת.

זמני אומר כמה חודשים( אחרת מי ישלם על כל כך הרבה עבודה"זמנית" ) - זה שווה את הרבע שעה האלו שהיה נדרש להכין כזה צינור?

האם רבע שעה שווה לעבוד עם תוצאה של צנרת עזתית?

אם כבר אז עד הסוף.

תמצא משהו אחד לא נכון במה שכתבתי ואז תהיה לך זכות לבקר את עצותי בנושא.

פורסם

בתיאוריה יש פה כבר כמה מהנדסי מערכות פליטה ,בפועל רק בודדים מבינינו הספיקו כבר לבנות משהו איכותי(אבל בטלוויזיה הכל נראה פשוט וקל).

G FORCE, בתור בעל הניסיון מביננו, מה אתה היית ממליץ לרון לשפר בהתקנה הקבועה?

הזכרת קטרים ואורכים לא אופימאליים - התוכל לפרט?

רון ירוויח מע' פליטה טובה יותר וכולנו נשכיל.

(אגב, מעניין לראות עד כמה יהיו המלצותיך שונות מהערות "מהנדסי הפליטה")

106GTI - Deus ex machina

פורסם
G FORCE, בתור בעל הניסיון מביננו, מה אתה היית ממליץ לרון לשפר בהתקנה הקבועה?

הזכרת קטרים ואורכים לא אופימאליים - התוכל לפרט?

רון ירוויח מע' פליטה טובה יותר וכולנו נשכיל.

(אגב, מעניין לראות עד כמה יהיו המלצותיך שונות מהערות "מהנדסי הפליטה")

+1

5 תווים

פורסם
אסביר לך מה אני הייתי עושה -

לוקח צינור היכול להכיל בתוכו את 2 הצינורות ( אם הם 50 OD אז 52 ID או הכי קרוב שיש זמין ).

חותך אותו במרכז הצינור ומפצל את 2 הצדדים הצידה.

מכניס את 2 הצינורות למקומם כאשר הקירות החצי עגולים של צינור המפצל עוטפים אותם.

מכין TAMPLATE מקרטון של הרווח בין ה2 וחותך מפח בעובי דומה את החלק להשלמת הרווח.הייתי נמנע ממצב בו יש צורך בהשלמה כזו )(

מרתך אותו ומרתך את הצינורות אליו ( סוגר את כל הרווחים וכו...והבן אדם עובד במיג = הכי קל להשלים רווחים ).

וזאת במצב שאין להשיג מתאם כזה מוכן!!!

וכמובן שמומלץ לחתוך את הצינור באוורך יחסית ארוך , כדי להשיג "שילוב" פחות "חד" בין הצינורות. מסכים איתך.

מדובר פה על מקסימום רבע שעה עבודה יותר ממה שהוא עשה.

בנוסף , אני מצטרךף לקודמי בצורך במחבר גמיש.ושוב מסכים.

MY 2 CENTS

תודה על השיתוף.

אני הייתי ממליץ המלצה זהה לזו של TOP GEEK (דומה למה שבניתי לרכב שלי), ועדיין ,לשבת מאחורי המקלדת ולהעלות תיאוריות זה דבר אחד,

ולגרום לרכב שלך ,שזה עתה סיימת להסב לו את המנוע בתנאים ביתיים ,להתחיל לזוז ורק בכדי שיוכל להגיע בכוחות עצמו לבעלי המקצוע המתאימים זה משהו אחר.

יחסית לאגזוזנים "הרגילים" שיצא לי לראות בפעולה ,הבחור עשה עבודה טובה מאוד.

אמנם לא אטמוספרי אבל התמונות ידברו בעד עצמן:

norm_2E80C65738174C849020D0F479F79EDC.JPG

70262543vs4.jpg

ועוד אחת מרכב אחר:norm_EA86D9463755409B9D6FDFBCB2F75C18.JPG

כשמישהו צועק טיפש ואני מסתובב, זה אומר שאני טיפש?

פורסם

אין ספק.

ולא ברור לי למה להמנע מהשלמה כזאת( משולשת ) כך בנויים רוב האגזוזים 2-1 לאופנועים , וכך מגיעים רוב חלקי האפטרמרקט שאני ראיתי.

ראיתי כבר עבודות שלך( ירון , נכון? ), מסתבר שאתה בונה למכר משותף שלנו.

בהחלט נראה טוב , הלוואי והיה לי את הציוד לעשות את זה לרכבים ( יצירת הפלטה ,ורכישת זויות בכמות נורמלית , ולא במינימום של טריליארד יחידות ו/או מכופפת איכותית , כל השאר יש ) ,בנתיים עשיתי כמה רק לאופנועים/טרקטורונים / קטנועים.

ובכל זאת , זה לא מצדיק תגובה כזאת , סה"כ זאת קהילה של חובבים ברובה, אבל לא טמבלים ומבינים דבר או 2.

ואם אני לא טועה , ולא בקטע של לחפש רק מה חרא , המכופפת שהחלקים כופפו בה לא מכופפת תו"כ שמירה על הקוטר.

אז פה זה בקטנה...אבל אם אתה משקיע בצנרת מנירוסטה , שיהיה כמו שצריך.

נ.ב.

ואני מנצל את הבמה כדי לפרסם שיש לי למכירה אלק' מיוחדות לריתוך יציקת ברזל [למי שצריך לרתך על סעפת מקורית] במחיר הרבה יותר נמוך מזיקה , נרכשו ולא יצא להשתמש בהם.

פורסם

ובכן -

היום הייתי אצל איגור להשלמת העבודה, שתי סיבות עיקריות היו לביקור שלי:

הראשונה - חיישן חמצן שהיה מאוד חסר למנוע וגרם לו לעבוד בסל"ד סרק גבוה או להתנדנד בסל"ד

השניה - דוד אמצעי שישב גבוה מידי ובסל"ד מעל 2700 גרם להרגשה מאוד לא נעימה באוטו.

שני העניינים סודרו מאוד מהר, האוטו נוסע לא רע בכלל כרגע [שוב, חסר אינדיקציות באמת, לא עליתי על דיינו ולא בדקתי את תקינות המנוע באמצעות סורק תקלות ו\או שום בדיקה אחרת] לצערי לא צילמתי כלום הפעם.

הדבר החיובי יותר הוא שמצאתי תורמת איברים בדמותה של E36 318IS שנרקבת לה [ללא איברים חיוניים אבל עם מערכת הפליטה] במושב סמוך, כך שכעת השאלה היא "מי יבנה לי מנירוסטה את צנרת הפליטה?"

פרק ב' של הסאגה כנראה ייקח זמן - קודם וידוא תקינות של המנוע ורישומו כחוק [אני מקווה שבשבועיים הקרובים] אבל עדכונים יגיעו.

ותודה גדולה למגיבים פה בשירשור, ההערות יילקחו בחשבון בעת בניית מערכת הפליטה החדשה

רון.

oo==00==00

• תוכן חדש...