Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בקשר לנפחי מנוע.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יצא לי לשבת בקוואסאקי ZZR1400 מאחורה.

אופנוע מפלצתי.

אבל ראיתי בדיסקוברי נראה לי, אופנוע בייצור סדרתי, נראה לי הכי מהיר בעולם. ג'יי לנו קנה אחד כזה.

אם אני אמצא אותו אני אערוך את ההודעה.

עריכה: מצאתי את האופנוע. הוא נקרא MTT Y2k Turbine Superbike, והוא מופעל על ידי מנוע של רולס רוייס בעל 320 כוחות סוס.

http://marineturbine.com/motorsports.asp

וסרטון של האופנוע באתר של ג'יי לנו: http://www.jaylenosgarage.com/video/video_player.shtml?vid=188107

תהנו

סוזוקי ג'ימיני ידני.

פורסם
מתעלק על השרשור

מהי המכונית עם מספר הסוסים הגבוה בעולם ?

מהו האופנוע עם מספר הסוסים הגבוה בעולם?

אם אתה מתכוון לסדרתיים - היום מעדיפים מהירות סופית הכי גבוהה ללא קשר להספק שממילא גבוה אבל סוס שנייים בין הרכב הזה לאחר לא יעשו את ההבדל. לויירון לדוגמא יש קצת מעל 1000 כ"ס.

אם ניכנס ללא סידרתיים...:twisted::twisted: יש הרבה מכוניות דראג עם הרבה יותר מ1000 כ"ס....

באופנועים זה כבר לא רלוונטי, כמובן שאופנועי הספורט הסדרתיים-סופר-משופרים עם הנפחים הגדולים הם מלכי הכ"ס בקטגוריה, רק חבל שאופנוע מסלול פשוט מהmotoGP עם חצי נפח מוציא אותו הספק בגלגל ולפעמים יותר.

פורסם
רק חבל שאופנוע מסלול פשוט מהmotoGP עם חצי נפח מוציא אותו הספק בגלגל ולפעמים יותר.

1. אין שום דבר "פשוט" באופנוע מוטוGP.

2. נפח אופנועי מוטוGP כיום, אחרי שהוקטן, הוא 0.8 ל'. דהיינו, 80% מנפחם של אופנועי ליטר סטנדרטיים חוקיים לכביש.

3. ההספקים של אופנועי מוטוGP הם בסביבות 240 כ"ס, דהיינו בערך 300 כ"ס לליטר. של אופנועי ספורט עכשוויים - בערך 150-160 כ"ס בגלגל.

4. איך שאני רואה את זה, מזל שאופנועי ספורט סדרתיים והמוניים שכל אחד יכול לקנות בגרושים (יחסית) מוציאים יותר ממחצית מס' הכ"ס לליטר בהשוואה לאופנועי מירוץ אקזוטיים. היינו מתים שזה יהיה המצב גם במכוניות.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

הנפח הכי גדול שהגיע לאופנוע (לא כולל הפרויקט עם הויפר) הוא 1800

למכוניות, יהיה פרויקט ששמו שבי מאליבו מנוע 10000 סמ''ק. אמיתי כתבה מו ynet

פורסם

רק האמריקאים יכולים להיות מספיק מפגרים לשים מנוע 10 ליטר באוטו. ובטח להוציא פחות הספק מ-5 הליטרים של מנוע ה-M5 למשל.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

כן, מנוע 10 ליטר מוציא שם הספק של למברטה, אבל הפוטנציאל לשיפורים...

מנוע של למבורגיני לא יוציא בחיים מה שאפשר להוציא ממנוע כזה ב2000-4000 $

פורסם
רק האמריקאים יכולים להיות מספיק מפגרים לשים מנוע 10 ליטר באוטו. ובטח להוציא פחות הספק מ-5 הליטרים של מנוע ה-M5 למשל.

אתה תמיד מאמין לכל מה שאתה קורא?

אף אחד לא הולך לשים מנוע של 10 ל' במאליבו או בכל מכונית סדרתית-המונית אחרת. בינתיים, כמו שכבר אמרתי, המנוע האמריקאי (ולא רק האמריקאי) הסדרתי הגדול ביותר הוא 8.4 ל', והוא מוציא 600 כ"ס. שזה קצת יותר ממנוע ה-M5, עם הרבה פחות טכנולוגיה ואלקטרוניקה - ועם אפשרויות קלות ופשוטות לשיפורים.

ואם אנחנו כבר מדברים, לא צריך להסתכל רק על נתון ההספק. למשל, עם כל המנוע הענק שלה, הוייפר המדוברת שוקלת בערך כמו פורשה 911 טורבו. והרבה פחות מב.מ.וו M3, למשל.

צא קצת מהדעות הקדומות. האמריקאים יודעים היטב לעשות מנועים - פשוט יש להם העדפות ברורות לגבי איך, וגם סדרי-עדיפויות שונים מאלו של האירופים.

אגב, שים לב בהזדמנות להספק שמוציא מנוע ה-V12 של ב.מ.וו בנפח 6.0 ל', או ה-W12 של פולקסווגן באותו נפח. לא הרבה יותר מה-V8 של GM שמשתמש בטכנולוגיה מתקופת האבן. כמו שאמרתי - ענין של סדרי עדיפויות והגדרת מטרות. כנ"ל לגבי ה-V12 של רולס-רויס (שמקורו בב.מ.וו, כמובן), 460 כ"ס מנפח של 6.75 ל'.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

• תוכן חדש...