Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גועל נפש של חיילים!!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשכתוב לך "שוטר צבאי" כמקצוע, זה אומר שאתה שוטר צבאי עם סמכויות מוגבלות. אחרי קורס שיטור יש לך סמכויות של שוטר אמיתי, אבל אם אתה שמוק אתה בכל מקרה תדווח על מישהו שעושה שטויות.

אפשר להבין איך זה לא חוקי אחרי שאמרו לכולם במפורש לחפוף שיער ומישהו לא עשה את זה? זה די סירוב פקודה.

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

באמת? ואם המפקד שלך בטירונות היה מבקש ממך לקפוץ מהגג?

תפעיל קצת היגיון בריא, זו לא סיבה להשאיר מישהו שבת. גם לא בבה"ד 13.

אם לא עשית קורס שיטור ואתה נמצא בתפקיה זה אין לך שום סמכות,

להלשין למ"צ כל אחד יכול.

פורסם

יוסי, אתה מה-זה נסחף!

לא יודע מה עבר עליך בשרות... אבל כנראה זה לא היה טוב.

מאפיה של קצינים?

כל חייל הבוחר להיות "בעייתי" (לא נולדים עם זה, בוחרים את זה), מגיע לו שיתייחסו אליו כאל חייל בעייתי.

אין פה שום מאיפה, יש פה שרשרת פיקוד.

אני קורא את ההודעות שלך, ולא מבין מה עובר או עבר עליך.

קורסיסטים בבה"ד שדופקים את הטירונים ע"י הלשנה למ"כים שלהם?

נשמע לי הזוי ביותר!!! (!!!!)

רק בריאות!

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

יוסי, גם לי כ"בוגר"החייל קשה קצת עם הדברים שאתה מציג פה.

כנראה לא הערכת נכון את התפקיד שהיה לך(לפי מה שהבנתי-חת"ד)כשאני שירתתי היו רק 4 חוקרי תאונות דרכים בכל החייל והם ישבו בצריפין זה היה "חלום"לכל מ.צ להגיע לשם (לי אישית זה לא היה כי באותה תקופה ההיתי לוחם).

לא כולם מתאימים למסגרת, חבל שאתה רואה את השירות שלך מנקודת מבט כזאת .

גלעד מירון

פורסם

בהתחלה לא הייתי במצ"ח עצמו אלא במשרד הביטחון. מה שהייתי עושה היה לעבור על תיקים של מצ"ח במקרים של תאונות בין רכב צבאי ואזרחי כשיש תביעת רכוש או גוף. הבעיה הייתה שהם לא היו שולחים תיקים אז הייתי צריך לנסוע לצריפין פעם בשבועיים, לצעוק שם על כולם שיעשו את העבודה שלהם ויצלמו תיקים, ואז הייתי צריך לצלם אותם בעצמי ולבזבז ימים שלמים של עבודה (שהייתה בכל מקרה מאוד אינטנסיבית) על ניירת דפוקה. אין סדר שם בחייל.

אז היו לי בעיות כלכליות והייתי צריך לנסוע כל יום במשך 3 שעות (ביום ראשון 5 שעות) ובערב הייתי צריך לעבוד כטכנאי בבאולינג.

אחר כך יצאתי ל21 יום גימלים בגלל ניתוח שהיה לי וכשחזרתי הם שלחו אותי למצ"ח בחזרה.

אז תקעו אותי בצריפין עם כל הזבלים שלא עשו את העבודה שלהם והם שנאו אותי עם כל הלב בגלל שהם היו רגילים שאני מגיע והעבודה שלי היא לצעוק עליהם. מה שעשיתי היה פשוט לצלם תיקים בשביל לשלוח למפקד הקודם שלי ולהקליד דברים למחשב (אבל לא היה לי מחשב אז הייתי צריך להתחנן כדי שיתנו לי להקליד בזמן שחיילים מסכנים מבזבזים את כל היום שלהם יושבים שם וממתינים שאני אסיים את העבודה שלי).

בקיצור, סינג'רו אותי, נתנו לי עבודות שלא קשורות אלי, הכריחו אותי לנסוע באוטובוסים 6 שעות ביום בערך וכל היום צעקו עלי בלי סיבה. אני גם הייתי צריך לצאת משם ב4 עם כולם, אבל היו משאירים אותי עד 5.

תוסיפו לזה את העובדה שהייתי זה עם הכי הרבה פז"ם שם אבל חדש ביחידה אז טחנתי צעירות כל הזמן.

אם הייתי יוצא ב5 הייתי מגיע הביתה ב8 בערב ואז הייתי צריך לעבוד. אחרי כמה חודשים פיטרו אותי כי לא יכולתי להגיע לעבודה בזמן כי היו דופקים אותי ברגע האחרון ומשחררים אותי 5 דקות אחרי האוטובוס, אז בתכל"ס הייתי יוצא מצריפין ב5:30 ומגיע ב9 הבייתה.

כל האנשים שם הם לא מקצועיים, לא מבינים כלום במכוניות ורק מסתמכים על תהליכי חקירה לא הגיוניים. היו המון תיקים שבהם היה ברור מאוד מה קרה או ברור מאוד שלא יכול להיות מה שקרה שם, וכמה פעמים רצו שאני ארשיע אנשים שהיו מעורבים בתאונה. לא הסכמתי לעשות את זה אז כל הזמן היה לי מתח עם המפקד שלי (שהיה ילד קטן ואידיוט) וכל הזמן הוא איים שהוא יעשה לי משפטים מול הממצ"ח (מפקד מצ"ח מרכז) אם אני לא חותם על מסמכים ששולחים מישהו שלא אשם לכלא לכמה שבועות.

התנאים של העבודה שם היו מזעזעים. לא היה לי מחשב או אפילו את התנאים הבסיסיים ביותר לעבודה. היינו צריכים לגנוב (בפקודה) נייר ממשרד הביטחון כי לא היה אף פעם. כל פעם שרציתי לתת הצעת ייעול היו אומרים לי "אל תהיה כזה צהוב, תזרום עם מה שיש". הזלזול בעבודה היה פשוט מגעיל והיחס בין האנשים היה פשוט מעורר חלחלה. שני הצעירים שהיו שם עבדו על 15 תיקים כל פעם בזמן שה"ותיקים" (כן, שנה וחצי בצבא זה ממש ותיק...) עבדו על 2 תיקים וגירבצו כל היום. פעם אפילו השאירו אותי עד 6 בערב והגעתי הביתה ב10 רק בגלל שהמפקד שלי היה צריך לעבור טסט נהיגה ורצה שאני אסביר לו איך פועל מנוע (להזכירכם, זה ראש מחלק תאונות דרכים ואין לו רשיון!)

לא הייתה לי כל כך הרבה בעיה בזמן שהייתי במשרד הביטחון אבל כן בצריפין במצ"ח כי היחס מגעיל, המפקדים אטומים ודבילים, המערכת לא מסוגלת לקבל הצעות התייעלות אפילו שהשינוי לוקח 5 דקות ולא עולה בכסף או מאמץ, וכל זה קשה לכל בן אדם שאוהב סדר בתהליכים (זה מה שאמור להיות בצבא), אבל במיוחד קשה לבן אדם כמוני עם OCD שלא יכול להתמודד עם לכלוך ואי סדר בכאלו רמות.

ככה זה המשיך עד שחשפתי כמה דברים שלא היו צריכים להיות שם וכמה שחיתויות פנימיות של הקצינים אז נתנו לי אולטימטום של ללכת לכלא או לקב"ן.

תוספת:

היו התייחסויות של כמה אנשים וכולל אותי לטירונות של מ"צ. אני רואה את רמות המשמעת האלו כמשהו חיובי למי שיכול לעמוד בזה. אני לא סתם נהנתי שם בכל מקרה. משמעת זה מה שחסר כאן בצה"ל.

פורסם

חבל שאתם או רובכם לפחות, לא יודעים מה קורה בבה"ד 13, ההתעללות בטירונים היא פשוט מבחילה ולא פעם ולא פעמיים נכתב על כך באחד מהעיתונים הגדולים.

בתור אחד שלא מזמן סיים טירונות בבה"ד 13 אני יכול להגיד לך שהצבא היה ניראה הרבה יותר טוב אם המשמעת והתיפקוד היו ככה גם בטירונויות אחרות בצבא.

חברים היו מספרים לי על 3 שבועות של שכונה בטירונות שלהם, אני עברתי חודשיים של משמעת קפדנית ביותר, לא היה קל ובכל זאת אני לא מתלונן.

הייתי עושה את זה שוב והייתי ממשיך אם הייתי יכול, מה שלא הורג מחשל, וזה בהחלט היה חוויה מחשלת וראיתי את השינוי על הרבה אנשים סביבי, היו אנשים שהטירונות הזאת הפכה אותם מאנשים שרק מחפשים להציק ולהרוס לחברה סביבם לאנשים שיכולים לתרום לה, היו כאלה שלמדו על עצמם ועל החיים, היו כאלה שידעו מראש ולקחו את זה כמיבחן לעצמם כמוני.

אבל מה שבטוח שכולם בסוף יצאו מרוצים, אכלנו חרא, לא התחשבו בפטורים, שעות על כל פיפס, חוסר הבנה בסיסי בדר"כ אבל כניראה שזה מה שהדור של היום צריך בשביל להפוך מנער מתבגר לחייל בצה"ל, אחד כזה שמסוגל לשרת את המדינה בכבוד.

בברכה, בן שבקרוב עובר קורס בבה"ד 13.

http://www.benko.co.il

בנקו - יבוא תאורת לד

פורסם

בן היקר,

חודשיים בבה"ד 13 לא יגרמו לאף אחד לתפנית טובה בחיים ואני אומר זה בכל הרצינות.

נהנת בבה"ד 13? אתה מזן מיוחד ואני מקווה שתמשיך להנות בקורס :)

כ"כ שנאתי את המחשבה שאמרו לך שאתה עובר טירונות 02 מוגבר וזה כזה בולשיט, אבל עוד הפעם, אתה נהנה עכשיו? שיחקת אותה.

בהצלחה :)

פורסם

בן - כל הכבוד, על הראש הטוב שלך.

זו צריכה להיות הגישה, והרעיון .

להיות חיילים . משמעת ורמת ביצוע טובה - אתה בצבא כעת .

הלוואי והרבה אזרחים/חיילים ... ילמדו ממך .

בהצלחה - אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

למרות כל מה שאמרתי, הגעת למקום הטוב ביותר במשטרה הצבאית.

הנה עוד מישהו ששמר על הכללים ונהנה בבה"ד 13 עם הטירונות הכי ממושמעת בצה"ל. ישר כוח!

אם כל הטירונויות היו כאלו היה מפסיק להיות בית ז**ת כזה בצה"ל.

ויהודה, נראה לך שזה לא עושה שום תפנית? זה עוזר לחשוב על הערכים שלך, לגבש את עצמך, להתחיל לחבור לאנשים אחרים ולארגן את הראש באופן כללי.

פורסם

יוסי,

אני לא מבין, עם כל הכבוד, למה חייל שהולך להיות פקיד במופת ומהות תפקידו תהייה לשבת עם חיילות חמודות כל היום, צריך לעבור טירונות עם משמעת קשה?

פורסם

שאלה לגיטימית.

לא רק אותו חייל, אלא כל החיילים בכל הצבאות בעולם.

כשיש צבא עם כמו שלנו, צריכה להיות חובה לעבור טירונות אמיתית ולא הבלאי שיש במחנה 80 ובמקומות אחרים.

יש צורך לקחת את כל החיילים שבאים מרקע שונה ומערכים שונים, ולהעביר את כולם דרך תהליך יסודי ושווה לכולם.

אם לא, אז יקרה מצב כמו שיש כיום, שאלו שרוצים להיות ג'ובניקים בוחרים בדרך הקלה והרבה מהם לא עושים כלום במהלך השירות.

פורסם

יוסי לא מסכימה אם מה שאמרת.

אני סיימתי שירות קרבי מלא, ואינני חושבת שכל הג'ובניקים לא עושים כלום.

הצבא לא צועד רק עם החזית, לחזית יש גם עורף שדואג לו.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

לא הבנת מה שאמרתי. אמרתי שיש הרבה שיש להם עבודה, אבל בגלל שאין להם את החשיבה הצבאית או את העניין של "גאוות יחידה" שיש למי שעובר טירונות עם משמעת, הם מרגישים שהם נמצאים בקייטנה.

גם לא התייחסתי לכל הג'ובניקים. אני באופן אישי קרעתי את התחת שנתיים מהשרות שלי.

• תוכן חדש...