Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גועל נפש של חיילים!!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6625 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה אכפת לי מה הצבא עצמו עושה? אכפת לי מה החיילים שלו עושים! ועל זה הם צריכים להיכנס ל-6 בשיא המהירות!

(אגב.. אם שוטר צבאי היה קולט אותם, הוא היה עוצר אותם. למה? בזיון המדינה. שמעתם על זה? או שזה שוב רב סרן שמועתי?)

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם
מישהו מתנדב לפנות לרס"ר ברבי (שאולי כבר לא בתפקידו) ולשלוח לו את הוידיאו הנ"ל?

הוא לא רס"ר, הוא רנ"ג, אם כבר אז נגד משמעת.

ברבי ממזמן לא בבה"ד 13, הוא עבר לכלא שש ואני לא יודע איפה הוא היום (עם כל תיקי המצ"ח שיש לו, אי אפשר לדעת איפה הוא יהיה מחר).

לפי מה שהבנתי, לבה"ד 13 יש רס"ר די נחמד.

נ.ב גדול

שום דבר לא מצדיק לדרוך על כומתה זה בטוח.

חבל שאתם או רובכם לפחות, לא יודעים מה קורה בבה"ד 13, ההתעללות בטירונים היא פשוט מבחילה ולא פעם ולא פעמיים נכתב על כך באחד מהעיתונים הגדולים.

פורסם
אם שוטר צבאי היה קולט אותם, הוא היה עוצר אותם. למה? בזיון המדינה. שמעתם על זה?

אתה אשכרה חי בסרט

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם
אולי השתחת רכוש צה"ל, אבל לא ביזיון צה"ל.

במקסימום של המקסימום 630 מהמ"כ/מ"מ/מ"פ שלו...

ובמקרה הגרוע שבגרועים יתנו לו לעלות אחרון להסעות לבית ליד ביום שישי.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

זה נראה לך מצחיק?

זה יכול להרוס למישהו את החיים לעלות להסעות האלו אחרון :-D

פעם אחת שלחו אותנו לצאת ביום שישי ברגל את כל המרחק מהבה"ד ועד הש"ג עם תיק אזרחי, קיטבג א', קיטבג ב', נשק ושכפ"ץ (היינו אמורים להגיע במוצ"ש לפנות מתנחלים אבל לא שלחו אותנו בסוף)

היה גשם מטורף וחוץ מהמשקל של התיקים עצמם היה את המשקל של הגשם.

טראומטי:bigcry:

פורסם
הוא לא רס"ר, הוא רנ"ג, אם כבר אז נגד משמעת.

חבל שאתם או רובכם לפחות, לא יודעים מה קורה בבה"ד 13, ההתעללות בטירונים היא פשוט מבחילה ולא פעם ולא פעמיים נכתב על כך באחד מהעיתונים הגדולים.

הוא רס"ר בתפקיד, רנ"ג בדרגה. מה אתה נטפל לקטנות ?

ובבה"ד 13 לא קורה שום דבר שלא קורה בבסיסים אחרים, תאמין לי.

כן, כשטירון יורד מהאוטובוס צועקים עליו קצת ובועטים בקיטבג, לא יותר מזה.

התעללות... :shock:

פורסם

בבה"ד 13 אולי אין את הטירונות הכי קשה מבחינה פיזית, אבל היחס שמקבלים שם ורמת המשמעת זה משהו שלא רואים בשום מקום אחר בצה"ל.

זה מקום מיוחד מאוד איפה שלמפקדים הישירים יש הרבה יותר סמכות ולהביא אותך למשפט לוקח בדיוק 5 דקות (אתה צריך לחכות שעה וחצי בעמידה לפני, אבל זה כדי לדפוק אותך).

בשאר הצבא אפשר לצחוק בטירונות, לא עושים לך בעיות על כל שטות ורוב הלחץ הוא פיזי. רמת הדיסטנס שיש במ"צ היא שונה לגמרי ומי שלא היה שם לא יכול אפילו להבין את זה.

תחשבו מה זה להיות בבסיס מלא בשוטרים צבאיים. היו אנשים שכבר סיימו טירונות והיו בקורסים, והם (כי יש להם סמכות של שוטר צבאי) היו פונים למפקדים בשביל שידפקו מישהו על כפתור פתוח או שפצור לא טוב של דיסקית. אי אפשר לסמוך על אף אחד שם וכל היום מחפשים לדפוק את כולם.

פסיכולוגית זה יכול להתיש בן אדם לגמרי, אפילו הם הוא יכול לעמוד בכל המבחנים הפיזיים.

אני מכיר אנשים שנשארו שבת בגלל שהסמל הריח על השיער שלהם שהם לא חפפו שיער כשהוא עשה מסדר לילה, ובפלוגה שלי היה אחד שפוצץ לעצמו את הראש באמצע האוהל כי נמאס לו ואחד אחר שניסה ולא הבין איך פועל הנשק.

חוץ מזה אתם לא מתארים לעצמכם מה המשמעות של להיות במשך כמה חודשים בתוך פלוגה של 350 איש כשאף אחד מהאנשים שם לא רוצה להיות שם. במקומות אחרים יש לאנשים מוטיבציה, אבל כאן אף אחד לא מנסה אפילו לראות את החלק הטוב (אני ניסיתי ועברתי טוב את הטירונות, אבל אחר כך הבנתי שבאמת אין שם שום דבר טוב).

אנשים נכנסים לבה"ד 13 להתעללות נפשית של כמה חודשים והם יודעים שההתעללות הזאת תמשיך במשך 3 שנים עד השחרור. זה ממש לא עוזר לבן אדם לשרוד שם, בנוסף לעובדה שאם אתה נוסע באוטובוס אז או שחיילים יורקים עליך (מה אשמתך? אתה לא רוצה להיות שוטר צבאי!) או שאתה מחביא את הכומתה ומקבל דו"ח ממשטרה צבאית.

חוץ מזה, החוקים של צה"ל הם שונים לשוטרים ולחיילים אחרים. למשל, כשחייל רגיל נעדר אפשר להכריז עליו כעל נפקד. במשטרה צבאית זה לא ככה ואפשר להכריז עליו כעריק ולהוציא צו מעצר תוך 48 שעות. כל הזמן מזכירים לך את זה ואת העובדה שקצין שיכול לשפוט אותך כאן הוא לא סא"ל ומעלה, אלא סגן ומעלה, ככה שתמיד יכול להיות מישהו שידפוק אותך בהישג יד.

פיזית אולי אני לא הייתי שורד בטירונות של גולני, אבל הייתי רוצה לראות כמה מהגולנצ'יקים שורדים שבוע עם המשמעת מ"צ.

פורסם

פרקוס, עכשיו הבנתי מאיפה כל המוטיבציה שלך לשירשורים אם התלונות.

כל הכבוד, אני רואה שהבה"ד כן הצליח להשריש בך קצת מהמנטליות של שוטר.:idea:

לגבי החיילים הנ"ל, הייתי בשמחה שובר להם כמה עצמות אם הייתי נתקל במקרה. בזיון.

פורסם

בגדול - אם חייל טיפש, קופץ על הכומתה שלו, וכך מתפרק, מרגיש חזק , וכו ' זה לא מזיז ...

אבל - אם הוא מפרסם את זה ( אצלי הוא היה אוכל, הרבה חסס/חצץ )

ולא יעזור איזה סיפור יסופר, יחס גרוע בטירונות , לא יצא שבת , בחוץ - הוא מיצג את צה"ל .

ולנושא הטירונות .

הכל תלוי בהכנה הפסיכולוגית, לפני הגיוס, צריך להבין, הצבא מקבל אוסף רב של אנשים.

בוגרים, חלקם פחות , בעלי דעה, חינוך שונה, וממקומות שונים.

ובתקופת זמן קצרה, צריך לעשותם חיילים, לדבר שפה אחת,להבין את תפקידם, והעיקר להפוך את האדם

הבודד - מה " אני " המוחלט, לאנחנו , לדעת להיות חלק מיחידה , לשתף ולקבל - וזה קשה .

קשה לאדם היחיד - אשר היה " שווה " בחוץ, וכעת הוא כמו כל אחד, וקשה לשנות הרגלים, ושזמנך בידי אחרים .

גם המערכת הצבאית מודעת לכך - לאחדים זה יותר קשה , וגם יש מפקדים , בעלי שררה המנצלים זאת -

אולם לא לאורך זמן , והם לבסוף יודחו מהצבא .

( כל אחד יכול להיות קצין - לא כל אחד מסוגל להיות מפקד, מפקד צריך חיילים לצידו, ואם יהיה מפקד גרוע,

ביום פקודה - הוא ישאר לבד ... )

בטירונות קרבית - עוברים את שבירת ה " אני " כמו בטירונות הרגילה .

ההבדל - זה יותר קשה, יותר מהיר, והידיעה כי בסוף תהיה לוחם עוזרת ברגעים הקשים.

ואז נוצר החיבור המיוחד, בין הלוחמים לעתיד - מבינים כי צריך לעזור, אחד לשני .

( תהיו ( הלוחמים ) תלויים , אחד בשני - או אחד ליד השני ) מה עדיף ?

ומבודדים, אנו הופכים לחברים, ולכוח .

מתוך הקושי, צומחת חברות אמיצה - ואתה לא חושב, על עצמך " אני " איך יהיה לי יותר קל , איך להתחמק מעבודה .

אתה חלק מיחידה, אתה רוצה, בטובת החברים שלך גם ..

הצעירים אשר כתבו את דעתם - חברה ( בלי לפגוע ) אתם קצת מפונקים - אבל זה יכול להיות לטובה .

אף אחד לא צריך להיות אחר , יש המתאימים ליחידה קרבית , ויש למקצועות אחרים .

האבל הגדול הוא - למצוא חברים, אשר ילכו אתכם באש ובמים , יעזרו לכם ויעזרו בכם .

לא בגלל הרכב היפה, והכסף של אבא .. אלא בזכות עצמכם .

וזה מה שיחידה קרבית עושה לאדם - אחרי הקשיים, החברים, והזמן - אתה פשוט מרגיש שווה. ויכול להתמודד

עם בעיות . בלי פחד ( אולי עם קצת ) אבל להתמודד, ולמצוא פיתרונות .

- אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אני באותה דעה שלך, רק אני אומר שבדיוק בגלל העניין של חוסר המוטיבציה זה יותר קשה.

באופן אישי אני מוצא את הצבא (לא רק את צה"ל, אלא את כל הרעיון של צבא) מגוכך לגמרי, אבל אם לא נתייחס לזה, אז ברור שמה שהוא תורם יכול להיות חשוב להתפתחות האישית אחר כך.

להיות ג'ובניק או לא זה לא עניין כל כך קריטי מבחינתי כיום (אני משוחרר כבר שלוש שנים), אבל עדיין אני מקבל ביקורת מאנשים (כולל במשפחה שלי) על העובדה שלא הייתי קרבי.

לדעתי אולי זה יכול להיות שלב משמעותי בחיים, אבל למשל כשבחורות אומרות לי "אני בחיים לא אצא עם מישהו שלא היה קרבי" זה כבר מתחיל להיות מטריד.

אנשים חיים בסרט שלהיות קרבי זה הדבר הכי מדהים בעולם ושלהיות ג'ובניק זה ביזיון.

זה פשוט לא נכון. יש לכם את 99.9% מהאנושות שלא היו אפילו בצבא ולא החזיקו נשק מעולם. האם הם פחות טובים מכם? האם יש לכם משהו שלהם חסר בדרך להיות בני אדם יותר טובים? לא, חוץ מההזדמנות שהייתה לכם לירות כדור במישהו ולהרוג אותו. זה לא עושה אתכם יותר מלאים ויותר אנושיים.

הדברים שאני ראיתי שאנשים עושים בקרבי פשוט מזעזעים. מהתעללות בבעלי חיים, שמיכות, זובור, צייד של חזירי בר עם M16 ועוד המון דוגמאות שאני לא אפרט פה אבל שהראו לי איזה סוג של אנשים לא צריכים לחיות בחברה מתוקנת.

אין מבחינתי יותר כבוד בלהיות קרבי מאשר בלהיות ג'ובניק. אני עליתי לארץ לבד כשהחלום שלי היה להתגייס. כיום אני חושב שזה מיותר לגמרי מבחינה רעיונית. רק אכלתי חרא ובסוף "הועפתי" בצורה רעה כדי שאני לא אגלה שחיתויות.

בתוך ההקשר של הצבא ברור שהיה צריך לבוא ולדפוק אותו לגמרי, אבל אחרי חודש מהגיוס שלו (הכומתה שלו חדשה והוא עדיין נמצא בתוך הפש"צ) אי אפשר לצפות שמישהו שלא רוצה להיות שם יהיה נחמד לכומתה שלו. אני התמלאתי בגאווה כשקיבלתי את הכומתה, אבל אי אפשר לצפות ממישהו שסביר להניח שרצה להגיע לקרבי שיהיה לו כבוד לכומתה או לצה"ל אחרי שהוא אכל חרא במשך חודש במקום שהוא לא רוצה להיות בו.

נמאס לי מההתנשאות של הקרביים לשעבר על אלו שיש להם בעיות גב ואסטמה. אתם לא יותר טובים, פשוט הייתם במקום אחר במשך 3 שנים מהחיים שלכם. צאו מזה!

פורסם
הוא רס"ר בתפקיד, רנ"ג בדרגה. מה אתה נטפל לקטנות ?

ובבה"ד 13 לא קורה שום דבר שלא קורה בבסיסים אחרים, תאמין לי.

כן, כשטירון יורד מהאוטובוס צועקים עליו קצת ובועטים בקיטבג, לא יותר מזה.

התעללות... :shock:

לא שמעת שהדקויות הן הבסיס לחיים ? :)

לא הבנתי אם התכוונת לדרגה או לתפקיד. בכל אופן, בדרגה כזו הוא נגד משמעת ולא "רס"ר" :twisted:

אני לא יודע מתי התגייסת, אבל אני התגייסתי ב-04 וראיתי אנשים שהיו בצבא כמה חודשים מעלי, חושבים שהם המלכים שלי, לא פחות!

ה"מסדר הלם" שאתה מדבר עליו זה לא כזה נורא, החודשיים שלאחריו הם הבלתי נסבלים.

מהמחזור שלפני אדם התאבד, במחזור שלי התגלה אדם שבלע כמות מכובדת של אקמול בבת אחת ומהמחזור שאחרי, אדם נתפס בשירותים עם הקנה של נשקו לכיוון הפה. בנוסף, במהלך השירות שלי יצא לשמוע לא פעם ולא פעמיים על נסיונות התאבדות (אם אני לא טועה, זהו החיל עם מספר ההתאבדויות הכי גבוה בצה"ל).

בקיצור,

החיל בשנים האחרונות רק מדרדר ומדרדר ואין על זה ויכוח !

נ.ב

הגיע הזמן שמישהו יראה מה באמת קורה במקום הזה שנקרא בה"ד 13 !

• תוכן חדש...