Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6697 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חג חנוכה שמח

רציתי לדעת ,שיפוץ כולל פירוק והרכבה , וחלפים מקוריים מהחברה, בוכנות, רינגים ,וכל הדברים האלה, ושמן ופילטר שמן וגם ראש, ואם צריך אז ניקוי ראדיאטור .....

בקיצור שיפוץ מ-ל-א ,הגיוני שיגיע למחיר 7000 (אם לא יותר...):shock::shock:,

לפי מה שהבנתי זה כולל גם טיפול מסויים, הוא אמר לי שהמנוע הזה יקר, ושיפוץ ה1600 לעומתו עולה בסביבות ה3000

(את הטלפון של המשפץ ראיתי כאן בפורום,בהמלצת רפי)

ייבוא לא נראה לי כי אני לא רוצה לקנות חתול בשק.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

הצעות המחיר שאני קיבלתי, כולל החלפת משאבת שמן, משאבת מים וכל מה שציינת לעיל, היו בסביבות ה-8,000 ש"ח, החלפת מנוע מיבוא פחות מחצי, כולל אחריות ל-3 חודשים ופרוק והרכבה.

בגלל העלות הגבוהה של השיפוץ, בסופו של דבר בחרתי באופציה של מנוע מיבוא, המנוע היה "בסדר" אך הרכב כבר לא "התנהג" אותו הדבר והחלטתי להחליף אותו, והרכב נמכר עם המנוע המיובא.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

בררתי במקום נוסף 3000 ש" ח שיפוץ 1K, פירוק והרכבה, וכמה צריך לעלות קלאץ' אם אני כבר עושה שיפוץ?

אני ממש לא בטוח אם צריך לשפץ, אני פשוט חושב ש 20 שנה לא עושות טוב למנוע,

אבל אני רוצה להגיע עם הרכב למצב תצוגה.

פרטים בה"פ .

פורסם

תעשה בדיקה עם מוסכניק מקצועי: תבדוק קומפרסייה, תבדוק רינגים,רעש שסתומים ,מיסבים למיניהם+ חופשים.

וככה תדע מה המצב של המנוע, ואולי לא צריך אוברול ,אלה רק להחליף רינגים +שסתומים.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

בדיקה כזו אני עושה אצל המשפץ?

כי כששאלתי מוסך (רגיל ) בעיניין שיפוץ המנוע , אמרו לי שהם לא מתעסקים עם זה, ואם אני רוצה אפשר להביא מנוע מייבוא.

לכן ישר התקשרתי למשפץ,

אם אני לא טועה , בקומפיוטסט אפשר לעשות בדיקת מנוע בלבד?

פרטים בה"פ .

פורסם

שלום.

לשפץ מנוע של סוברו 1800 במחיר של 3000 ש"ח זה מגוחך ואין לזה אחיזה במציאות!!!

כנ"ל לגבי מנוע סוברו 1600 ולמה?

צריך להבין שכאשר משפץ מנועים אומר "משופץ" זה לא בהכרך שיפוץ מלא כפי שהמילה מגדירה ולמה אני מיתכון

כאשר בעל מקצוע ישר והגון שמכבד את עצמו מוציע מהפה את המילה "שיפוץ מנוע מלא" הוא מיתכון לזה ועלות שיפוץ כזה תגיע לה סכום של +- 7500 ש"ח ולא יעזור כלום , תיכף תבינו למה.

לעומת זה מנועים "משופצים" במיפעלי שיפוץ זה שיפוץ אם סימן שאלה גדול!!! ועוד בסכום מצחיק של 3000 ש"ח.

המנועים שנימכרים "כמשופצים" ומוכנים להרכבה אלו מנועים שתוקנו והורכבו מחדש ולא שופצו כי אין מתנות.

מה שבדרך כלל הם עושים זה מחליפים רינגים מיסבי טלטל חידוש ראשים ויאלה להרכבה וזה לא שיפוץ זה חצי אוברול,

{רינגים לגרים בשפה המיקצועית} אני לא אומר שהמנוע לא טוב חלילה אבל זה אפילו לא מיתקרב, עומד, או יושב, ליד שיפוץ מנוע מלא.

בשיפוץ מנוע מלא כמו שצריך בלי קיצורי דרך וחרטות למיניהם צרכים להחליף את הדברים הבאים.

בוכנות + טבעות [רינגים]

מיסבי טלטל + מיסב ראשי

משאבת שמן

משאבת מים

מערכת סתמים

שמן מנוע

מסנן שמן מנוע

מסנן אויר

מסנן דלק

פלגים

נוזל קרור

ויתכן חלקים נוספים כגון תושבות מנוע , רצועות , חוטי הצתה ועוד ועוד.

שלב שני עיבוד שבבי.

חריטת צלנדרים

חריטת גל ארכובה

התאמת מיסבים

שיפוץ ראשים הכולל את הפרוט הבא

בדיקת לחץ

מילוי שטחים [בהתאם לצורך]

ישור שטח

החלפת מובלי שסטומי [אם צריך]

השחזת שסטומים וליטוש תושבות +החלפת שסטומים בהתאם לצורך

של שלישי הרכבת המנוע על השולחן והשלמתו

שלב רבעי הרכבת המנוע לרכב וסיום עבודה.

להבנה כללית היום החלפת מנוע או פרוק והרכבה עולים +- 1000 ש"ח לא כולל חלקים אם יש צורך.

עבודת שיפוץ מנוע על השולחן הכולל פרוק המנוע לגורמים ניקוי והרכבה עולה +- 3000 ש"ח לא כולל חלקים ועיבוד שבבי.

על זה יש להוסיף את מחיר החלקים.

אז אכשו תסבירו לי או לחלופין תבינו שאין ולא קיים שיפוץ מנוע בה 3000 ש"ח וה חרטה אמיתי.

בנוסף אם המנוע המדובר הוא 1800 דגם ישן [טנדרים או דגם אמרקאי] לא ניתן להשיג את המנועים האלה מיבוא

המנועים מפרוק מקומי חרה ואין ברירה חייבים לשפץ.

אגב מה הסיבה שאתה מתענין בשיפוץ המנוע מה יש לו?

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

הרכב עבר בסביבות 250 אלף קילומטר, ולפני שאני רכשתי את הרכב הוא לא היה הכי מטופל,

הקרבורטור מכוון הוא מניע בשניה אבל מבחינת נסיעה והאצה הוא לא נוסע כמו פעם,

(פילטרי דלק הוחלפו שמן פילטר שמן בקיצור מטופל)

אולי זה רק קלאץ' אבל בשביל קלאץ' צריך להוציא את המנוע החוצה אז על הדרך... שיפוץ (אני יודע שהמשפט האחרון נשמע קצת משונה ומוזר)

פרטים בה"פ .

פורסם

אם אתה כבר מכין את עצמך להוצאה גדולה - לפני שאתה משפץ את המנוע דבר ראשון תשפץ את הקרבורטור, אח"כ תשפץ את מערכת ההצתה (מכסה מפלג, חוטי הצתה, רוטור וכד') אך ורק בחלקים איכותיים או מקוריים (לא תחליפיים !) ותעשה אינפוזיה למנוע.

לא לשכוח לכוון הצתה היטב ולבדוק שהוואקום קידום-איחור שעל המפלג עובד ותקין !!!

במקרה הטוב - תרוויח מנוע שיעבוד כמו שד. במקרה הרע (אליו אתה מוכן) תשפץ את המנוע.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שלום רב!

האם בשביל כוס חלב קונים פרה?

האם בגלל קרבורטור לא תקין, משפצים מנוע?

האם בגלל קילומטרז נמוך לסובארו(סובארו יכול להגיע לחצי מיליון קילומטרים, מבלי לפתוח מנוע)?

האם בגלל חשד(אני מדגיש רק חשד), לקלאץ מחליק, על הדרך עושים שפוץ מנוע ב8000 שקל?

האם ערך השוק, מבלי להתחשב בהיבט הרגשי, הנוסטלגי, והנדירות של הרכב, האם הוא יגיע למחיר ההשקעה?

האם המשפט האחרון של פותח השרשור בתגובתו האחרונה , נשנע תמוה ומוזר.... אכן כן!

האם נבדקו הפסדי לחץ וקומפרסייה למנוע?

האם הרכב מאבד סמן מנוע ומי קירור?

האם הוא פולט עשן בצבע כלשהו?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

בעיניין "חוטי הצתה", BERU יתאימו?

וסתם לידע כללי כל כמה זמן צריך להחליף חוטי הצתה? (בשנים ו בק"מ)

פרטים בה"פ .

פורסם

שלום רב!

בירו מיוצרים כמעט לכל רכב.

אורך חיי חוטי הצתה איכותים, יכול להגיע ל70000עד 80000 ק"מ.( אני חייב לסייג את דברי, ולהזכיר שיש לבדוק את התנגדות חוטי ההצתה ברכב מדי פעם, מבלי קשר למספר הקילומטרים שלהם.).

מדוע לא התיחסת לתגובתי בתגובתי הקודמת, והשארת את ששאולתי ללא מענה?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שלום רב!

האם בשביל כוס חלב קונים פרה? תלוי את מי אתה שואל

האם בגלל קרבורטור לא תקין, משפצים מנוע? למה הגעת למסקנה שהקרב' לא תקין?.

האם בגלל קילומטרז נמוך לסובארו(סובארו יכול להגיע לחצי מיליון קילומטרים, מבלי לפתוח מנוע)? יש גם בלאי של שנים

האם בגלל חשד(אני מדגיש רק חשד), לקלאץ מחליק, על הדרך עושים שפוץ מנוע ב8000 שקל? זה לא הגיוני אבל אני רוצה להגיע עם הרכב למצב תצוגה

האם ערך השוק, מבלי להתחשב בהיבט הרגשי, הנוסטלגי, והנדירות של הרכב, האם הוא יגיע למחיר ההשקעה?כשמדברים על שיפוצים ברכב כזה הסיכוייים שכן תחזיר את ההשקעה שואפים לאפס ואני מודע לכך

האם המשפט האחרון של פותח השרשור בתגובתו האחרונה , נשנע תמוה ומוזר.... אכן כן! אני לפעמים בלתי צפוי

האם נבדקו הפסדי לחץ וקומפרסייה למנוע? עוד לא

האם הרכב מאבד סמן מנוע ומי קירור? לא משהו רציני

האם הוא פולט עשן בצבע כלשהו? אדים בבוקר

בברכה

צביקה

בקיצור אני אאמץ את הצעתו של איציק נ ואשאיר את הטיפול למנוע (אם צריך) בסוף.

פרטים בה"פ .

• תוכן חדש...