Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6770 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם דבר כזה יתכן?

שלום לכולם.

בעינית - מופיעה הכדורית הירוקה - משמע הכל תקין.

הטעינה נבדקה אצל חשמלאי רכב והיא תקינה (BX GTI)

אבל המצבר נופל תחת עומס ואין התנעה, אין צופר ואורות עמומים.

גם במצב כזה העינית עומדת על "ירוק".

מאחר ולא מדובר על רכיב אלקטרוני שיכול להתקלקל אלא בכימיה טהורה - האם יתכן מצב כזה?

המצבר לאחר מנוחה של שעה בערך מראה מתח של 12.5

פורסם

חבר פורום יקר,

עינית הקסם מנטרת אך ורק את המשקל הסגולי/צפיפות של תא אחד בלבד במצבר, כלומר ייתכן שתאים אחרים במצבר לא תקינים ולכן אתה נתקל בתופעה שציינת.

הוראות הייצרן תמיד לבדוק את המצבר תחת עומס כאשר המצבר טעון לפחות למתח של 12.4 וולט. במידה והמצבר לא עומד בבדיקה זו יש להחליפו.

איזה כייף לי :)

פורסם

1. בדוק בצידי המצבר האם יש סימון MIN-MAX של גובה האלקטרוליט. הסימון בקושי נראה לעין לכן עלייך להתבונן מקרוב.

2. במידה ואתה מזיז את המצבר אתה רואה את האלקטרוליט זז במצבר כלומר המצבר בנוי מקופסא שקופה ?

3. במידה וקיימת מדבקה על הפקקים וניתן להסירה ולא קיימת הוראת אזהרה אזי ייתכן שאתה יכול להוסיף מים מזוקקים לפי הצורך.

חפש בפורום תמונות של המצבר של הרכב שלי שביצעתי עליו ניסויים והוא דומה למצבר שלך.

ראה קישור להסבר וצילום של המצבר "ללא טיפול".

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=178966

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=180136&highlight=%D7%95%D7%95%D7%A8%D7%98%D7%90

פורסם

אני לא מכיר את המצבר לכן אינני יודע האם ניתן להוסיף למצבר מים מזוקקים.

יש הרבה מצברים בשוק הנקראים 'ללא טיפול' ולמרות זאת ניתן להוסיף להם מים מזוקקים.

האם מתחת למדבקה קיימים פקקים שניתן לפתוח אותם ללא מאמץ (כלומר מבלי לגרום נזק ?) במידה וכן אז אתה יכול לבדוק את גובה הנוזל ובמידה וחסר אז תוסיף.

פורסם

אם תסתכל על התמונה מימין - תראה שיש את סימוני הפקקים מתחת למדבקה.

מחר בבוקר אני אוציא את המדבקה ואעדכן

בכל מקרה מדובר במצבר בן 4. (7.2004)

חשוב

שכחתי לציין שכשמנסים להניע - לאחר מספר שניות יש ריח חזק של גופרית (סירחון של ביצה)

פורסם

בכול מקרה תנקוט באמצעי זהירות ! משקפי מגן וכפפות !

ייתכן שבמצבר קיים לחץ גבוה שעלול להתפרק בזמן הפתיחה עקב שסתום תקול.

במידה וקיימת מדבקת אזהרה שלא להסיר את המדבקה אז אל תסיר.

ייתכן שהמצבר נוזל !

בכול נקרה לפי התיאור+4 שנים יש להחליף את המצבר.

פורסם
החלף מצבר ואל תתעסק יותר מידי:

צודק

אבל מחירי המצברים המטורפים בירושלים (1000 ש"ח "במבצע" ל 62 אמפר מכל החברות) פשוט גורמים לי להתגרות במזל.

ולהגיע לשפלה בלי מצבר עם סיכוי קטן אפילו של כיבוי מנוע באמצע פקק בלי אפשרות להניע..לא בא בחשבון.

אז ננסה בעדינות

אולי נערת הליוי של מרק תבוא לעזור.

פורסם

התכוונתי ברצינות שתנקוט באמצעי זהירות כי כבר קרו מקרים שמצבר התפוצץ.

גם הסיפור של ריח של גופרית מעיד על תקלה במצבר (נזילה או גזים שנפלטים מהשסתום בצד המצבר).

מחירי המצברים זינקו לכן המחיר גם בת"א לא זול בהרבה.

נערות הליווי שלי עסוקות בדברים מעניינים יותר מאשר נורות קסנון ומצבר של וורטא. אם תגיע לת"א נארגן לך משהו.

פורסם

סוף רע הכל רע

אי אפשר לפתוח את המצבר - הכל עשוי כמקשה אחת והפתחים לכאורה, מודבקים.

הלכתי לקנות חדש.

עם המזל שלי - נכנסתי לאוטודיפו לברר מחירים. אמרו לי 900 ש"ח לVATRA ASIA עם 3 שנים אחריות.

הלכתי לכספומט למשוך כסף

חזרתי אחרי שעה

המחירים עלו

1000 ש"ח

אז זה מה יש...

• תוכן חדש...