Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6822 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתי מותר לי להסיע יותר מ2 ברכב , מהרגע שנגמר לי הנהג חדש?? או מהרגע שאני מגיע לגיל 21??

ברור לי שאחרי הגיל 21 אני יכול להסיע יותר מ2 בלי שום קשר לנהג חדש, אבל אם לדוגמא אני מתחת לגיל 21 ונגמר לי הנהג חדש.

אשמח לקבל תגובות מבעלי מקצוע שעוסקים בעניין , שוטרי תנועה וכו'

פורסם

אם אני לא טועה החוק אומר:

נהג חדש שטרם מלאו לו 21 לא יסיע מעל 2 איש,

וזה אומר:

נהג חדש = מי שהוציא רשיון בגיל X, ועד סוף השנתיים מתחילת הוצאת הרשיון הוא נחשב "נהג חדש",

זה אומר שאם הוצאתי רשיון בגיל 17 ויום אחד בדיוק, אז בגיל 19 ויום אחד בדיוק אני כבר לא יהיה נהג חדש, לא יצתרך לשים את השלט מאחורה באוטו.

אז לפי מה שאומר החוק, מי שנגמר לו הנהג חדש יוכל להסיע מעל 2 איש בלי קשר לגיל.

כל עוד אתה נהג חדש, ולפני גיל 21, לא תוכל להסיע מעל 2 איש, ברגע שנגמר ה"נהג חדש" (ובאותו הזמן עברו שנתיים מאז שהוצאת רשיון, תוכל להסיע מעל 2).

מה שאני באמת לא מבין, קראתי באתר של הרישוי שיש את מה שנקרא: "נוהג חדש" (שימו לב "נוהג" ולא "נהג") ושם רשום: נוהג מתחת לגיל 21 לא יסיע מעל 2 איש, יש למישהו הסבר?

אוהד.

פורסם

תאמת אני גם חושב וכמעט משוכנע שאחרי שנגמר הנהג חדש אפשר להסיע יותר משתיים , אבל יש הרבה שמועות על שוטרי תנועה לא מודעים לזה , וזה מעלה בי את החשד שאולי אני טועה .

למרות שיש פשוט שוטרים שלא מודעים לחוקים , זה כמו שאני הרכבתי באופנוע לפני גיל 18 (מה שאסור לעשות עפ"י חוק) עצר אותי שוטר לבדיקת רשיוניות ואמר לי סע לשלום , במקום לתת לי דוח של 500 שקל ולהגיד לי סע לשלום רק בלי המורכב.

פורסם

1. זה שהשוטר ויתר לך זה לא אומר שהוא לא מודע לחוק. מניסיון.

2. הנושא נבדק השבוע שוב על ידי, ונהג שהוא מתחת לגיל 21, אך אינו נהג חדש רשאי להסיע יותר מ-2 נוסעים.

פורסם
1. זה שהשוטר ויתר לך זה לא אומר שהוא לא מודע לחוק. מניסיון.

2. הנושא נבדק השבוע שוב על ידי, ונהג שהוא מתחת לגיל 21, אך אינו נהג חדש רשאי להסיע יותר מ-2 נוסעים.

העניין הוא שאותו שוטר לא אמר כלום בקשר להרכבה , ואפילו הרשה לי להמשיך להרכיב

פורסם

נו מה הנקודה? ואותי עצרו מלא פעמים בלי שלט נהג חדש ולא אמרו לי כלום עליו.

בקיצור, שאלתי שוטרים והתשובה היתה זהה לזו שקיבלת פה, אם נגמר לך הנהג חדש ואתה מתחת ל21 אתה עדיין יכול להסיע אוטו מלא.

פורסם

נכנסתי לאתר של משרד התחבורה בשביל לראות מה רשום בחוק .( http://www.police.gov.il/DistrictMain.asp?path=/web_atan/nahag_hadash.xml)

וזה מה שרשום

"הגבלת מספר הנוסעים לנהג חדש"(ברור שהחוק מיועד לנהג חדש בלבד)

נהג חדש שטרם מלאו לו 21 שנים (מדובר בתנאים מצטברים)(מזאת אומרת תנאים מצטברים?) אך הסתיימה תקופת הליווי (3 החודשים הראשונים מיום קבלת רשיון הנהיגה) לא יסיע יותר משני נוסעים היה ולא יושב במושב שלידו מלווה כהגדרתו בחוק (ראה לעיל).

פורסם

למה לשאול שאלות מיותרות? אמרו לך בדיוק מה החוק אומר ובדיוק מה השוטרים אוכפים.

אגב, הקישור שהבאת מתייחס אל אנשים בני פחות מ21 שנגמר להם המלווה אך הם עדיין נהגים חדשים. אתה צריך לחפש קישור שמתייחס לאנשים שנגמר להם הנהג חדש והם בני פחות מ21.

אם תמשיך לנבור תבלבל את עצמך עוד יותר, קיבלת את התשובה.

פורסם

קודם כל יש שרשור שלם שעוסק בכך וכמדומני שהו ב"דביק"

שנית, הבעיה שלכם היא לא מה כתוב בחוק, הבעיה היא פשוט הבנת הנקרא.

מה יהיה בפסיכומטרי?

בכל מקרה אם אתה נהג חדש מתחת לגיל 21 = מקסימום 2 נוסעים נקודה.

מי שרוצה לקחת עוד נוסעים חייב לקחת מלווה כמוגדר בחוק.

תקראו טוב טוב מה כתוב בתקנה 12 (א) 2 (התקנה בתמונה המצורפת)

תקנות12א2.jpg

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אמירֿ, אתה לא עונה על השאלה, הבחור שאל אם הוא יכול להסיע יותר משני נוסעים ברגע שנגמר לו הנהג חדש, ללא קשר לגיל והתשובה היא כן.

אתה סתם מבלבל את הבחור.

פורסם

נהג חדש שטרם מלאו לו 21 שנים

שהסיע יותר משני נוסעים

וללא מלווה

הזמנה לדין 0 נקודות

בהיותך נוהג חדש, שטרם מלאו לך 21 שנים

הסעת ברכב הנ"ל _____ נוסעים, ובמושב

הקדמי שלצידך לא ישב מלווה כהגדרתו

בפקודת התעבורה, בניגוד לסעיף 12 א 2

לפקודות התעבורה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תוכן חדש...