Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודעת שדובר רבות על רכבים בעלי 6-7 מקומות. אני מחפשת אוטו כזה, אבל לא ענק מידי. לא רוצה סגנון mpv בגלל שזה גדול מידי בשבילי ואוכל המון דלק. מהבירורים שעשיתי, נראה לי שמאזדה 5 וכמותיה יהיו מאד מתאימות. ההתלבטות שלי היא כזאת: האם יותר כדאי ללכת על משהו בסביבות ה-70-80 אלף שח (ספייס וואגן שנות 2000+ / הונדה סטרים אם נוכל למצוא וכו') או עדיף לעשות את המאמץ הכספי הגדול יותר ולהגיע למאזדה 5 שנת 2006. השאלה היא בעיקר האם התמורה של הרכב החדש יותר היא כל כך הרבה יותר טובה מהרכב הישן ששווה להשקיע את העוד 50 אלף שח? קחו בחשבון שאני לא כזאת שמחליפה אוטו כל שנתיים. רוצה משהו אמין שיחזיק מעמד לטווח רחוק ולא ישגע אותי עם בעיות/ ביקורים במוסכים. מצד שני לא רוצה סתם לזרוק כסף. מעדיפה יפניות על פני אירופאיות.

תודה רבה מראש.

פורסם

יש הבדל גדול בין ספייס וואגון למאזדה 5.

מאזדה 5 הינו מיני ואן קומפקטי וכשמשתמשים בכל 7 המקומות נותר בגאז' מינימלי וכמעט בלתי שמיש

הספייס וואגון יותר מרווח וגדול ודומה יותר ל-MPV שהזכרת מקודם - ואמרת שאת מעדיפה לא רכב גדול כזה.

אם את לא חייבת 7 מקומות ותסתפקי ב-6, קיימת אופציה של הפיאט מולטיפלה: זולה יותר, מרווחת מאוד, מהנה, וכבונוס מנוע דיזל חסכוני מאוד.

באיזור ה-80K - אני מציע ללכת על קאיה קארניבל או יונדאי טראג'ט.

יותר מהנות, יותר חזקות, יותר מפנקות - פשוט יותר בהכל.

פורסם

הספייסוואגון מצויין אולם הגיר שלו לא חי לנצח. אם הצלחת לשים יד על הונדה סטרים את מסודרת.

אני מצטרף גם להמלצה על מולטיפלה אם גיר אוטומטי לא הכרחי ותהני מתא מטען ענק בהשוואה לאחרים, צריכת דלק נמוכה מאד , האמינות והאיכות שלה הן אירופיות ולא יפניות.

לגבי הקרניבל - הוא גדול יותר מMPV וסובל מאמינות נמוכה. הטראג'ט גם די גדול אבל אם תקני דיזל הצריכה שלו אינה יותר גבוהה מספייסואגון או סטרים.

כדאי לראות את המאזדה 5 באולם התצוגה כדי לראות אם הסידור מתאים לך. בגאז' מינימאלי ומקום ל6 מבוגרים וחתול.

קופסת מטען על הגג פותרת במידה מסויימת את בעיית הבגאז' אבל השימוש בה באופן יומיומי אינו נוח כמו בבגאז'.

אופציה נוספת שהיא מרווחת ברמה של ספייסוואגון וסטרים - ועם אמינות ואיכות אירופיות - היא רנו גראנד סניק.

פורסם

תודה רבה לשני העונים. אני יודעת שהמאזדה 5 הוא לא סופר מרווח אבל זה חלק ממה שקוסם לי. יש לי כרגע 3 ילדים ומתכננים להגדיל אבל לא דחוף כרגע.

אין לי שום בעיה עם ידני, להפך, אני אפילו מעדיפה, אבל החששות שלי מהפיאט הם: 1. הכסא השישי הוא מקדימה וזה די נוגד את כל מה שידוע לי שהמקום הכי מסוכן ברכב זה מקדימה- למה לי להושיב שם את ילדי? ו-2. מה שאתם קוראים האמינות והאיכות האירופאיות. האם אני צודקת לחשוש בעניין זה?

לגבי מקום בבגאז'- אני ראיתי את המאזדה 5 ויודעת שאין בו הרבה בגאז. כיון שכרגע אני אפילו לא צריכה את המקומות מאחור- נשאר בגאז' הרבה מקום. אבל מצד שני יש לי גמישות שאפשר לקחת עוד ילדים אם צריך. רוב הנסיעות שלנו הן בתוך העיר (חוגים, גן, בית ספר וכו'). לעתים הרחוקות שנוסעים לטיול משפחתי, נראה לי שאוכל להתמודד עם פתרון של גג + בין הילדים כאשר יהיו עוד ילדים.

כבר שללתי את הקאיה ואת הטרג'ט בגלל הדברים שנאמרו. וגם אני באמת לא רוצה אוטו גדול.

עכשיו יש לי אופציה אולי של הונדה סטרים 2005. האם עדיף ללכת על זה על פני המאזדה 5? (אמינות, עלות, יעילות בנוסף לכל הדברים שכבר שאלתי). אני יודעת גם על הרנו גרנד סניק, אבל לא יודעת אם הוא נחשב טוב מבחינת אמינות, איכות וכו'.

תודה רבה לכל העונים. זה ממש עוזר שיש עם מי "לדבר".

פורסם

אני לא יודע איך אפשר להשוות בין הספייס וואגון ל5, המיצובישי תוכנן בראשית שנות ה90, הוא צפוף יותר מהמאזדה ויש לו חלופה בדמות קיה קארנס (שיושבת על אותו בסיס בדגם הקודם).

המאזדה עדיפה על כל הרשימה כאן בעיקר בגלל תכנונה המודרני. מה גם ששמירת הערך שלה תהיה טובה יותר ממולטיפלה\סניק.

haters will hate

פורסם

רק תיקון קטן לגבי הקאייה-שמה הוא ג'וייס ולא קארנס.

שוב,כפי שייעצו לך רבים וטובים,אם את יכולה "למתוח" מעט את התקציב,המאזדה עדיפה על כל האופציות שהוצעו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אם המבנה של המאזדה מתאים לצרכים שלך אז אין בכלל שאלה. יש לה שני יתרונות משמעותיים - דלתות הזזה ו5 כוכבי בטיחות.

פורסם

מנסיון אישי של 60,000 ק"מ על מאזדה 5 - נוחה, מרווחת, סידור פנימי גמיש, ומאד מתאימה למשפחה בת 3 ילדים שזקוקה לגמישות המזדמנת של המושבים האחוריים. יש לך גם אפשרות לקפל רק מושב אחורי אחד, ונשאר "חצי בגאז'" מרווח למדי, ועדיין יש אפשרות לשישה מושבים (אחד מהם ילד, במושב האמצעי בשורה השניה).

דלתות ההזזה הן בונוס נוח שמאפשר גישה נוחה לספסלים האחוריים, ומקטין את פוטנציאל ההנזק כשהדרדסים פותחים דלת בחניה צפופה.

יתרונות נוספים - למרות הגמישות הפנימית, הרכב לא גדול מידי (אורך + רוחב), וזה יתרון גדול בתנועה עירונית ובמיוחד בחניות (אני תל-אביבי...).

לקינוח - ביצועים יפים מאד, בליגה של כל "מנהלים 2 ליטר" אחרת, והתנהגות כביש מהנה (במיוחד עם ארבעת צמיגי ה-FALKEN החדשים שלה :twisted:, אבל גם המקוריים היו בסדר). אמינות מושלמת עד עכשיו.

כמה מילים על אלטרנטיבות אחרות שהוזכרו:

הונדה סטרים - בשנתונים האחרונים היא צויידה רק ב-6 מושבים ולא ב-7, ובכל מקרה השורה השלישית היא יחידה אחת, כלומר שאין אפשרות לקפל רק מושב אחד מבין השניים.

גראנד סניק - מרגישה מסורבלת וכבדה, הגה מת, ופחות מרווחת ממה שנראה מבחוץ. יש בעית מקום לראש לגבוהים במושבים הקיצוניים של השורה השניה. מוניטין אמינות בעייתי משהו.

אם הקונספצט של המולטיפלה מתאים לך, תשקלי את ההונדה FRV - זו למעשה מין "מולטיפלה יפנית עם גיר אוטומטי", ובאותו המחיר של המזדה 5.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

אני לא מבין למה את פסלת את ה MPV.

יש לציין שאני מחזיק אחת ולכן דעתי מוטה לטובתה.

את אומרת שיש לך כבר 3 ילדים, כלומר ילד נוסף ב 5 זה כבר יותר מדי (ומה עם העגלה).

לדעתי ה MPV נותנת את תמורה טובה ביותר, הרכב עושה 1-8 בעיר ויכול להגיע ל 1-10 בטיולים ארוכים מחוץ לעיר (מנוע 2.5 ליטר לא ה 3).

עד כמה ששמעתי ה 5 עושה 1-8 והיא קטנה משמעותית, אין תא מטען עם 7 מקומות והמקומות האחוריים הם לילדים קטנים בלבד.

ב MPV את יכולה נסוע עם 5,6,7 כסאות, ניתן לפרק כיסאות ולהשאיר בבית לשימוש עתידי ואז יש מקום אדיר.

ניתן לקחת 7 אנשים מבוגרים ברכב, כל כיסא הוא כיסא "מלא", הדלתות הם הזזה כך שאין בעיה בחניות (בעיקר עם ילדים שפותחים דלת על האוטו של השכן).

אנחנו לדוגמא עם 2 ילדים + תינוקת נוסעים עם 6 כיסאות כאשר מישהו יושב ליד הסלקל מאחור וילד אחד בכיסא האחרון.

העגלה נמצאת במצב פתוח (אנחנו לא מקפלים אותה אף פעם) ועוד יש קצת מקום לתיקים, כמו כן ניתן לקחת נוסע נוסף ליד הנהג.

ה MPV מאוד נפוצה, (וכנראה יש סיבה טובה לכך) שנת 2002 תעלה לך בערך 80-90.

אני חושב שיהיה לך קשה למצוא הונדה והיא די ספרטנית במראה שלה.

לפי דעתי מי שצריך מקום ברכב עדיף ללכת עד הסוף ולא להסתפק בכל מני רכבי ביניים שבעצם עולים לך אותו דבר אבל אתה צריך לעשות שמניות באוויר כדי להסתדר.

את יכול לפנות בפרטי אם את צריכה מידע נוסף.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

כמו כן רציתי להוסיף שהרכב לא ארוך יותר מהוולוו שלי.

יש לו מיזוג ופיקוד נפרד ליושבים בשורה השניה ונפרד גם לשורה השלישית, כמו כן יש רמקולים נפרדים לשורה השלישית.

הנסיעה בו נעימה שקטה ורכה, המנוע ב 100-110 על 2500 סלד.

יש לו בקרת שיוט דבר מצויין לנסיעות ארוכות ומעייפות, עוזר בצריכת דלק ובשמירה על נסיעה במהירות חוקית.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

לאחר שלושה חודשים של חיפושים אינטנסיביים מצאתי הונדה סטרים 2002 יד ראשונה עם 50K ק"מ. זה לא היה פשוט למצוא אבל כפי שאת מתארת את הצורך אם יש לך זמן לחפש, הסטרים תתן לך תמורה מצויינת

• תוכן חדש...