Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

רציתי לשמוע מנסיונכם, מה כדאי לשאול בשיחת הטלפון עם מוכר המציע את רכבו ממודעה באחד מהאתרים.

מצאתי שרוב הפרטים כבר כתובים למעשה ודי קשה לשאול משהו חדש.

אני מחפש איזשהו סט של שאלות שיעזרו לי לעשות השוואה בין פוטנציאלים, שלא ארוץ סתם בין רכבים....

אז לסיכום, מה אתם שואלים?

תודה

פורסם

קודם כל תשאל אם הוא הבעלים הרשומים ברשיון הרכב

אח"כ תשאל לגבי תאונות ופגיעות שלדה,מצב מיכני (בעיקר מנוע וגיר) האם הרכב מאבד מים\שמן בכלל

האם ההילוכים עוברים חלק

תנסה לבדוק הסטורית טיפולים (טיימינג בעיקר - עדיפות למתועדים\קבלות)

וכל השאר לפי המודעה\רמת הבנתך (תוספות ותקינותם)

אם הרכב מצא חן בעינך תשאל לסיום אם יש עוד משהו שאתה צריך לדעת ושלא נאמר\נכתב במודעה

וזהו בכללי

בהצלחה

אלעד

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם
קודם כל תשאל אם הוא הבעלים הרשומים ברשיון הרכב

אח"כ תשאל לגבי תאונות ופגיעות שלדה,מצב מיכני (בעיקר מנוע וגיר) האם הרכב מאבד מים\שמן בכלל

האם ההילוכים עוברים חלק

תנסה לבדוק הסטורית טיפולים (טיימינג בעיקר - עדיפות למתועדים\קבלות)

וכל השאר לפי המודעה\רמת הבנתך (תוספות ותקינותם)

אם הרכב מצא חן בעינך תשאל לסיום אם יש עוד משהו שאתה צריך לדעת ושלא נאמר\נכתב במודעה

וזהו בכללי

בהצלחה

אלעד

תודה רבה,

אני אשמח לשמוע עוד תגובות והצעות

פורסם

תריץ את מספר הטלפון שלו בגוגל, תוכל לגלות על המוכר דברים מעניינים(למשל מוכר מספר מכוניות אחרות).

תשאל כמה זמן הרכב ברשותו, אם מעט זמן, אז תתחיל לחשוד.

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם

בגדול אפשר לשאול כל מה שרשום כבר במודעה בצורת שאלה(כלומר אם רשום שהוא יד שניה אז לא לשאול אם אתה יד שניה? אלא איזה יד אתה?)על מנת לוודא שאין סתירות בין הכתוב לנאמר בעל פה וזה בנוסף לשלל ההצעות שהועלו כאן לפני.

אני אישית נוהג ליצור דיון מסויים על מחיר עוד בטלפון על מנת שתהיה הכנה למוכר שאני לא מגיע לקנות בסכום שביקש אלא בפחות(אם מצליח כמובן).

פורסם
לא יזעיק לשאול גם למה הוא מוכר, כלומר מה הסיבה למכירה.

בבעלות מי היה הרכב לפניו (ידיים קודמות), אם הוא יודע.

סיבת המכירה היא לא עניינו של הקונה, אבל חשוב לשאול כמה זמן הרכב אצלו (לאחר מכן, לראות ברשיון).

פורסם

אני אישית נוהג ליצור דיון מסויים על מחיר עוד בטלפון על מנת שתהיה הכנה למוכר שאני לא מגיע לקנות בסכום שביקש אלא בפחות(אם מצליח כמובן).

אנשים כמוך אני הכי אוהב.

הרי אתה תעדיף לקנות חתול בשק מאדם שמוכן להוריד מהמחיר ולא לשלם מחירון (שהוא בד"כ מגוחך ולא שייך לעניין) ולהרגיש פריר.

אחרי ניסיון כושל או שתיים-

1.אמר לך יד שניה, תבדוק איתו עוד בטלפון שברישיון מופיע 01 - אחרי שהגעת לכאן מעטים הם אילה שימשיכו לשקר.

2.אמר לך יד שניה ברישיון, תשאל אם הרישיון על שמו או שהוא נוסע כמיופה כוח.

3.הגיוני לשאול עד כמה גמיש המחיר והאם הוא יושפע מצב הרכב, שוב בלי מספרים באויר, עד שלא ראיתה את הרכב על תתחיל לדבר בספרות, לעיתים אדם ש"ניתקע" עם הרכב, לא מצליח למכור או יודע שהמחירה תהיה בעיתית יוריד לך בעצמו איזו אלפיה

שתיים (אני בד"כ הייתי חושד במכוניות במצב מצוין שמנסות להמכר מתחת ל"מחירון) אני חוזר ומדגיש בלי שום ספרות באוויר מהצד שלך.

4.תמיד היה מנומס ואדיב, מוכר שלא מחזיר לך באותו מטבע עזוב אותו שירגע עם הרכב.

מניסיון של רכב שנמכר ממש לאחרונה (וממש לפני מכירה של הקלאו ), "אנשים" שהתחילו לדבר איתי על מחיר בטלפון הסברתי להם שכנראה הרכב לא בשבילם במידה והם מחפשים איזו מציאה מתחת למחירון, הרכב נמכר תוך מספר ימים חד סיפרתי, במחיר "מחירון" ואני מקווה שבעל הרכב (במקרה חבר בפורום) יהנה ממנו עוד שנים רבות.

*גיא שמוכן לשלם מחירון ואפילו מעליו

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

זה נחמד מאוד שאתה יודע לקרוא בןאדם כמו ספר(כנראה למדת פסיכולוגיה או פסיכיאטריה).

אני לא ישיב לך באותו מטבע שאתה הגבת לתגובתי אבל אני מבטיח לך שחתולים אני לא אוהב בטח שהם בשק ועד היום "טפו טפו טפו. מלח מים שום בצל" לא נפלתי עם שום רכב שרכשתי או מכרתי וזה מספר דו ספרתי של רכבים.

רעיון ההתמחרות ברכב עוד בטלפון עם מספרים בא להראות למוכרים(שכנראה אתה מבינהם) שהם לפעמים נמצאים על עצים גבוהים מדי ומחפשים למכור רכבים שלא שווים מחיר מחירון(מה לעשות ..זאת האינדיקציה של כולם לגבי עלות של רכב) ,אז אולי היה לך מזל עם רכב אחד או שניים ומכרת אותם בזמן קצר אבל ישנם מוכרים רבים שעובדים בשיטה שלך ונתקעים עם מכירת הרכב חצי שנה ואז הם מגלים שהמחירון כבר ירד ב3-4 אלפים ואם היו מוכרים מראש במחיר נמוך מהמחירון הם היו מרוויחים מזה.

אז חמוד שלי,כל אחד ושיטתו .

יום טוב לכולם.

פורסם
כדי להקטין את הסיכויים שהוא מוכר. תגיד שהתקשרת בנוגע לרכב - אם הוא ישאל איזה, סימן שהוא נפל.

לא מסכים עם זה!

אני במקרה לא סוחר,

והיו לי 2 מודעות ביד 2

הסבר: האחת למכירה, והשניה מחפש.

והיו הרבה שלא שמו לב למילה "מחפש" וחשבו שאני מוכר,

לכן נוצר שמצב ששאלתי איזה רכב. והסברתי את עצמי למה אני שואל.

לסיכום, זאת לא שאלה עם סיבה חד משמעית.

* ובנוסף שואל, אם קנית רכב מסוחר, והרכב תקין, ועבר בדיקה כמו שצריך, והק"מ והיד נכונים, אז מה פסול פה?

פורסם

לי אין בעיה עם סוחרים, אני מכרתי רכבים לסוחרים וגם רכשתי מסוחרים.

אני אף פעם לא מתמקח על מחיר בטלון, כמו שאני ישר מנפנף קונים שמנסים להתמקח איתי בטרם ראו את הרכב.

לפי דעתי, לשאול לגביי יד, ק"מ, ומצב כללי, את השאר אני נותן לעינים לראות, כשאני מחפש רכב בידיעה שזאת השקעה אני טורח ונוסע ובודק כמה שיותר רכבים.

ואני כן שואל למה הרכב למכירה - מתוך סקרנות.

אני לא חושב שמישהו יספר לך בטלפון שהמנוע אוכל חצי קילו שמן בשבוע, יש חור ברדיאטור וקשה לשלב לרוורס.

haters will hate

פורסם
לא מסכים עם זה!

אני במקרה לא סוחר,

והיו לי 2 מודעות ביד 2

הסבר: האחת למכירה, והשניה מחפש.

והיו הרבה שלא שמו לב למילה "מחפש" וחשבו שאני מוכר,

לכן נוצר שמצב ששאלתי איזה רכב. והסברתי את עצמי למה אני שואל.

לסיכום, זאת לא שאלה עם סיבה חד משמעית.

* ובנוסף שואל, אם קנית רכב מסוחר, והרכב תקין, ועבר בדיקה כמו שצריך, והק"מ והיד נכונים, אז מה פסול פה?

שני דברים:

1. אף פעם לא האמנתי במודעות "המחפש", אני מצאתי את הרכב שרציתי ללא עזרה מהמודעות. אני מאמין שזה מקור לבלבולי שכל.

מה עוד שאני חיפשתי מכונית עם נתונים טובים וכאלו מכוניות, בדר"כ, לא צריכות עזרה ממודעות "מחפש" - אבל זה עניין פרטי שלך. לדעתי, עוד הפעם, זו טעות וזה כלל לא נחוץ, המכונית המתאימה תגיעה בסופו של דבר.

2. לפי דעתי, העצה שאני נתתי זו "ה"שאלה שצריך לשאול ובלי להיות יהיר (אני אפילו לא המצאתי אותה), אני מאמין שזה הדבר הכי נכון לעשות כשמתקשרים למישהו.

• תוכן חדש...