Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צריך בבקשה את דעתכם המקצועית בקשר לתיבה של הסאב שלי שהוא פוקל 30A1 עכשיו הוא יושב אצלי בתיבה ממש מעפנה שנותנת צליל זוועתי ממש לעומת מה שהוא מוסגל הבעיה היא אני לא יודע על איזה תיבה להחליט כי לפי הוראות יצרן הוא מומלץ לטיבה פתוחה של 25 ליטר עד 45 ליטר אבל אצל חבר יש את אותו סאב שיושב בתיבה אטומה לא יודע בדיוק מה הנפח שלה אבל הצליל שלו ממש לטעמי ממש אהבתי אותו עכשיו אני בדילמה לבנות תיבה בדיוק כזאת כמו אצלו או על ללכת על המלצות יצרן???

אני מחפש את הצליל הרך עמוק וחזק ושלא ימרח יותר מידי אבל שגם יהיה חזק...:arrow:

אלה הם הנתונים שלו מאתר היצרן: http://www.focal-america.com/extras/specs/access/30A1_techx.pdf

ועוד משהו איך אני משתמש בגרף הזה שמוצגים באתרים האלה כדי להבין איזה צליל הוא מכוון אליו

פורסם

שלום אלי

לאחר שקראתי את ההודעה שלך לא הצלחתי להבין איפה הדילמה

כמו שזה נשמע ניצחת את כל אבות הדילמה

קיבלת את התשובה האולטימטיבית לגודל התיבה של הסאב שלך והיא

בדיוק אותה תיבה שאצל החבר שלך

ידידי היקר

במוסיקה ובשמיעה אין חוקים כל מה שיש זה איך אתה מרגיש עם עצמך כשאתה מקשיב למוסיקה שאתה אוהב דרך רכיבי המערכת שלך

ואם הגעת לסאונד שחיפשת אז שום גרף שבעולם ושום ספרי תיאוריה שתקרא לא יעשו את זה יותר טוב

ושוב רק לשם הסרת ספק אומר שטיונינג טוב על ידי אדם בעל שמיעה טובה והבנה ברכיבי המערכת תמיד יוכל לעזור "בקטנה" בביצוע כיוון סופי יחד איתך

בהצלחה בבנית התיבה

D.C

earthquake sound frik

פורסם

יש לחבר טוב שלי סאב של פוקאל בתיבה פתוחה (מקורית של פוקאל) ,

היא משהוא בסביבות ה40-50 ליטר עם פורט (רציני למדי) .

הסאב נשמע מצויין ומדוייק .

עדיין ,

עליך לבצע חישובי גרף רק במצב של תיבה אטומה ,

אם בתיבה פתוחה עסקינן , הייתי הולך על תיבה ע"פ ההוראות המקוריות של פוקאל .

תומר

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

סופר טי

למה הוא צריך להתעסק בחישובי גרף וכ"ו

הוא טוען שהוא שמע את אותו סאב בתיבה שונה מאצלו וזה נשמע לו כמו מה שהוא מחפש

להערכתי החישובים כבר נעשו והותאמו לאוזניו בתיבה של החבר שלו

במקרה של התחלת בניית תיבה מסקרצ"ס אסכים איתך לחלוטין שהוראות וחישובי יצרן הם תנאי בלתי הפיך לסאונד נכון

בברכה

D.C

earthquake sound frik

פורסם

אני מסכים אם D.C שאם זה נשמע טוב ולטעמי אז ללכת על זה אבל כמו שתומר אומר הוא נשמע טוב ומדויק אם תיבה מקורית אז אולי זה אפילו יותר מבתיבה שאני שמעתי ובגלל זה אני שואל את דעתכם ואיך אני יכול לדעת את זה דרך הנתונים הטכניים והגרף?

פורסם

איש יקר ,

אין דרך לדעת "דרך הגרף" איך נשמעת תיבה ,

זה נותן מושג טוב לגבי עוצמות התדרים השונים ועוד כמה דברים ,

אבל זכור שזה תקף לתיבה אטומה , אם אתה רוצה להקשיב לתיבה פתוחה מקורית , עליך לאתר כזו ולהקשיב ,

אם אתה מאיזור הצפון , תפנה אלי בהודעה פרטית ואני אנסה לארגן לך השמעה ברכב של חבר שלי .

תומר

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

ועוד שאלה יש הבדל בין תיבה טרפזית אם צלע קידמית בשיפוע או תיבה מרובעות כמו שרוב האנשים מכנים כאן?

פורסם
ועוד שאלה יש הבדל בין תיבה טרפזית אם צלע קידמית בשיפוע או תיבה מרובעות כמו שרוב האנשים מכנים כאן?

UP UP UP :roll:

פורסם

יש איזה שהיא תאוריה שאומרת שכאשר התיבה היא אטומה אז עדיף לעשות את הקיר שמאחורי האלמנט - אלכסוני בכדי לשבור את הגלי הלחץ או גלים עומדים שנוצרים תוך כדי עבודה של האלמנט בתיבה אטומה ויכולים לגרום נזק לרמקול.

ייצור תיבה עם אלכסון מסבך מאוד את הבניה של התיבה, כי אז צריך ליצור זויות שאי אפשר לבצע בתנאי בית אלא עם מסור מתכוונן.

לעומת זאת תיבה רגילה - הכי פשוט שבעולם, 6 חתיכות של MDF וחיבור ע"י דבק נגרים+ברגים+סיליקון.

• תוכן חדש...