Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 306 1400 או 1600?

volvo144GL
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6839 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה ההבדלים בין שני המנועים , מי אמין יותר ? האם יש הבדל משמעותי בסחיבה?

לפי הבנתי סדרת ה-306 הידנית נחשבת כמוצלחת לא פחות מסדרת ה-205 מבחינת אמינותה.

כמובן בהתאם לגיל ולמצב התחזוקתי של הרכב.

פורסם

פיג'ו 205 ופיג'ו 306 מנועים 1400 הם זהים לחלוטין מבחינת מנוע רק הבדל אחד, ב306 1.4 יש בלוק מנוע מאלומניום, וב205 יש בלוק ברזל יציקה (יש לאמא שלי אוטו כזה) ו306 היה לי.

עם ה306 מנוע 1.4 (שלא נדבר על זה שהוא עגלה מהסרטים ולא סוחב) יש בעיה שהבלוק אלומניום פשוט מתפרץ (במידה ולא טיפלו באוטו ושמו ברדיאטור מים מהברז ולא מי-קירור ירוקים).

ה1.6 הוא כבר בלוק מברזל יציקה , האוטו מרגיש קצת יותר חי למרות שגם הוא אין לו מי יודע מה סוסים...

בגדול הייתי הולך על ה1.6 ידנית בלבד, ובכללי ה306 הוא באמת אחלה אוטו גם שהוא יפה (לדעתי) , יחסית מרווח ועושה את העבודה כמו שצריך כל עוד הוא מטופל, גם בפנים הדשבורד בנוי כמו שצריך (לא כמו ה205 שזה פשוט קוביות לגו), רק צריך לשים לב שכחתי לציין שיש דגמים שהמזגנים זה ייצור ישראל של חברה שהרכיבה את המזגנים ברכבים האלה שהם הגיעו לארץ, אז הם לא הכי חזקים שיש (אולי יש גם מזגנים מקוריים שבאים עם האוטו אבל בזה עוד לא נתקלתי).

אוהד.

פורסם

שתי המנועים הם מסדרת TU הנחשבים לאמינים מאוד.

כפי שנכתב, במנוע 1400 בלוק המנוע יצוק מאלומניום, הזנחה ואי שימוש בנוזל קירור מקורי עשוים להוביל ל"חור בבלוק".

מנוע 1400- מפיק 75כ"ס, גמיש ונמרץ (הזרקה חד נקודתית עד שנתון 97).

מנוע 1600- מפיק 90 כ"ס, גמיש מאוד ומספק סחיבה מצוינת בסל"ד נמוך בינוני, המנוע הוא אחד הטובים ביותר בקטגוריה שלו (לפני 13 שנה...).

מה לקנות, אני מעדיף את ה-1.6 אבל מכיוון שמדובר ברכב משומש מאוד, הכל תלוי במצב הרכב הספציפי , הדגם המומלץ XR (מזגן מקורי , ה"כ, ח"ח, נעילה מרכזית) .

משנת 97' והלאה, דגם דימנוד.

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם

בתור בעל פיזו 306 1.4 (דגם XN) , הרכב חסכוני מאוד מבחינת צריכת דלק (משהו כמו 1:11) בממוצע.

נוחות נסיעה היא לא יאומנת (כבר נסעתי על רכבים חדשים ויקרים יותר שלא הגיעו לרמה הזאת) , כל עוד אתה שומר על הרכב ודואג לו - לא יהיו לך בעיות ,

אם אתה מחפש קצל יותר כח שווה לחפש את הדגם של 1.6 (הדגם של 1.8 כבר שותה יותר מידיי) ידני במצב טוב ותהנה , אם חיסכון - לך על 1.4 .

פורסם
בתור בעל פיזו 306 1.4 (דגם XN) , הרכב חסכוני מאוד מבחינת צריכת דלק (משהו כמו 1:11) בממוצע.

נוחות נסיעה היא לא יאומנת (כבר נסעתי על רכבים חדשים ויקרים יותר שלא הגיעו לרמה הזאת) , כל עוד אתה שומר על הרכב ודואג לו - לא יהיו לך בעיות ,

אם אתה מחפש קצל יותר כח שווה לחפש את הדגם של 1.6 (הדגם של 1.8 כבר שותה יותר מידיי) ידני במצב טוב ותהנה , אם חיסכון - לך על 1.4 .

עם כל הכבוד, אם במנוע 1.4 אתה עושה 1:11 וטוען שזה חסכוני, מה אני אגיד שאני נוסע על המקבילה הסיטרואנית עם מנוע 2 ליטר וביום רגיל עושה 1:11,

אז למה שהוא יקנה 1.4?

פורסם

מניסיון אישי 306 1.4 עגלה מתה.אוטו שלא זז.

אם כבר החלטת על התוצרת (שאני באופן אישי לא אמליץ עליה)אז לך רק על 1.6 ומעלה.

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם

אז ככה , האוטו עושה 1:11 שרוב הנסיעות שלו זה בתוך ת"א (פקקים) ,

אני מסכים איתך שלאוטו אין את הכי הרבה כח בעולם - אבל למה אתה צריך את זה בארץ - אם אתה מחפש להיות ראשון ביציאה מהרמזור - אז הוא לא בשבילך , אם רוצה רכב שנוסע סבבה ועדיין חסכוני בדלק , שווה לך לחפש את הדגם 1.4 .

אם אתה רוצה גם יותר אלקטרוניקה - תחפש את דור 2 , יש שם כבר חלונות חשמל והגה כח.

השאלה מה אתה מחפש בסוף.

• תוכן חדש...