Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הסאגה שלי עם נטויז'ן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6803 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי בבית שני מחשבים. אחד בחדר שלי ואחד אצל אמא שלי.

התשתית היא של HOT והספק הוא נטויז'ן.

שני המחשבים מחוברים דרך ראוטר אלחוטי שנמצא אצלי בחדר. המחשב שלי מחובר ישירות עם כבל, והשני דרך מודם אלחוטי.

הבעיה היא שבדירה הזאת יש לנו קירות עבים כמו של ממ"ד כמעט בכל חדר, ככה שרוב הזמן הקליטה של המודם של אמא שלי היא רעה מאוד, ואם אני סוגר את הדלת אז היא בכלל נדפקת והמחשב מתנתק.

התקשרתי לנטויז'ן והם רוצים 450 שקל על ביקור טכנאי ועל הכבל, ורק בתנאי שהם לא צריכים לקדוח בשום דבר.

לדעתי זאת גניבה ומוגזם לגמרי בשביל להעביר כבל אחד דרך חור שכבר יש בקיר. אני לא יודע לעשות את זה ולא אקח אחריות כי הדירה לא שלי.

אחר כך ביררתי עוד כמה אפשרויות וביקשתי שייקחו את הראוטר ממני ויתנו לי מנוי חדש במקום (ושאני אפסיק לשלם על הראוטר), אז חיכיתי במשך חצי שעה שמישהו ייתן לי תשובה, ואז אמרו לי שהמנוי שלי בכלל מוקפא כבר 6 חודשים (אני לקוח שלהם רק 4 חודשים).

אחרי כמה שניות הבחורה אמרה לי שיש להם בעיות עם המערכת, ושאני אתקשר יותר מאוחר.

לא משנה פה מה יקרה בעצם, זה יעלה לי הרבה יותר ממה שזה אמור לעלות לי, כי אני אצטרך לשלם על הראוטר, על שני מודמים, על התקנה, וכל זה יעלה לי בסביבות ה1000 לשנה, או שאני אשקיע 450 שקל (מינימום) בחיווט דירה שהיא אפילו לא שלי.

פורסם

תזמין חשמלאי שיעביר לך את הכבל. היום כל חשמלאי יודע לעשות את זה. צריך כבל רשת CAT5, שני שקעי מחשב על הטיח ופשוט לחווט אותם אחד לאחד, ואז לחבר שני כבלי רשת ממחשב לנקודה אחד מהנקודה למחשב והשני מהנקודה השניה לראוטר

פורסם

טוב, אז קודם כל, תלמד להבא לא לקנות ראוטרים דרך חברות האינטרנט. בד"כ אתה מקבל חרא ראוטר, ב130%-150% מחיר.

כיום נטוויז'ן מספקת תמיכה מלאה בחינם לכל מה שקשור לרשתות וראוטרים. גם אם הציוד לא נקנה דרך החברה. אז גם ההצדקה של תמיכה בחינם בעצם לא קיימת יותר.

במילים אחרות - אם יש לך אפשרות להחזיר את הראוטר (ולפי מה שאתה אומר, הראוטר לא מתאים לדירה שלך, אז אתה בהחלט יכול לבקש החזר), תבקש להחזיר אותו. ותעבוד לפי האפשרויות הבאות:

ראוטר לא רע בכלל (של אדימקס למשל), אפשר לקנות היום בגבול ה250 שקל (אבל הסוג הזה כנראה לא יספיק לך, כי העוצמת אות תהיה חלשה מדי). וראוטר ממש מעולה, עם עוצמת שדר מעולה, גם בשביל חדרים עם קירות עבים, אפשר לקנות בגבול ה400 שקל (שוב פעם, לאדימקס יש איזה דגם שמופיע בזאפ, עם שלוש אנטנות - אני לא יודע להגיד לך בוודאות, אבל אני כמעט בטוח שהוא יספיק לצרכים שלך, וגם לכמה מהשכנים בסביבה :) ).

אם אתה בכל זאת מעוניין לחבר גם את המחשב של אמא בכבל רגיל:

כבל רשת של 20 מטר, בלי קומבינות, עולה באופיס דיפו - פחות מ50 שקל (היום בדיוק הייתי שם וראיתי). כבל של 10 מטר כנראה יעלה כחצי מהסכום הזה.

אם אתה מבין אפילו טיפה איך העסק אמור לעבוד, אין שום סיבה שתשלם לבעל מקצוע לעשות את העבודה... זה כולה להעביר כבל מנקודה א' לנקודה ב'.

הבעיה היחידה שאני יכול לחשוב עליה, זה פירוק והרכבה של ראש הכבל בכדי להעביר אותו בתוך חור קטן בקיר. העניין הוא שבשביל להלביש "ראש" של RJ45, על הכבל, אתה צריך מין מכשיר מיוחד כזה (אין לי מושג מה השם שלו), שטכנאי רשתות משתמשים בו.

על הבעיה הנ"ל אתה יכול להתגבר על ידי יצירת תעלה (קידוח/חיתוך) בתוך המשקוף של הדלת, והעברת הכבל דרכו. בצורה כזאת אתה לא צריך לפרק כבלים, ולא צריך להסתבך בלהעביר חוטים דרך קירות.

לבסוף - עוד אופציה שהייתי בודק:

להוציא את הראוטר מהחדר שלך, ולשים אותו איפשהו במקום מרכזי במסדרון, או לפחות לתלות אותו על קיר שהכי קרוב לחדר של אמא שלך.

אבל במצב כזה, תצטרך למשוך כבלים ארוכים עד החדר שלך (כדי שהמחשב שלך עדיין יוכל להתחבר).

אם אתה צריך הבהרה או הסבר יותר מעמיק על כל אחת מהאפשרויות - שלח לי ה"פ ואני אסביר לך.

עריכה: אומנם הסיכוי קלוש, אבל הייתי בודק אפשרות לעדכן דרייבר של הכרטיס האלחוטי במחשב של אמא שלך. אצלי בבית (קומותיים) הייתה בעיה דומה בגלל דרייבר לא מתאים. הורדת דרייבר מתאים מהאתר של היצרן של הכרטיס, פתרה את הבעיה באופן מוחלט! שווה בדיקה.

בברכה!

יונתן.

פורסם

הנה כמה פתרונות אפשריים:

א. הכי משתלם - לקנות כבל רשת ארוך ולזרוק על הריצפה או להעביר חיצונית בקיר. נכון שזה לא הכי אסטטי, אבל אתה לא צריך להיות "בעל מקצוע" כדי לתפוס את הכבל לקיר או אפילו להעביר תעלה במקומות החשופים. זה תווך התקשורת הכי מהיר והכי יציב עבורך.

ב. הכי קל - להחליף את הראוטר ואת כרטיס הרשת במחשב של אמא לכרטיס מסוג MIMO. בתקן הזה אתה עובד עם שלוש אנטנות במקום אחת, ואין שום בעיה לעבור קיר בטון או ממ"ד. הכרטיסים והראוטרים קצת יותר יקרים, אבל עושים את העבודה.

ג. הכי מיוחד - ראוטר עם HPNA יאפשר לך להעביר את התקשורת של הרשת הפנימית שלך על קווי הטלפון הרגילים. לאחרונה יצאו לשוק לא מעט מוצרים כאלו, לא יודע לגבי המחירים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מה הקשר רוחב פס? אם יש לך ראוטר בבית, גם היום כשאמא שלך מצליחה להתחבר רוחב הפס מתחלק חצי-חצי בינכם.

אם אתה ממש רוצה לחלק את הפס בצורה בלתי-שיוויונית, יש ברוב הראוטרים החדישים אופציה של QOS שמאפשרת לך לשלוט על חלוקת רוחב הפס בין המחשבים ברשת.

פורסם

כל מה שהציעו לך הוא בסדר אבל לא יפתור לך את הבעיות.

תחזיר את הציוד לספק האינטרנט. (כמה שיותר מהר)

תיגש ותקנה ראוטר לדוגמא LEVEL ONE או בשמו היהודי "זבל ONE", ותקנה גם מגדיל טווח, זהו נתב העובד בACCESS POINT ומחבר באלחוט בין בראוטר למחשב , ז"א הראוטר מחובר על המודם בכבילה, ממנו יוצא כבל אחד למחשב שלך, ומשדר באלחוט אל מגדיל הטווח ומשם השידור על המחשב של אמך, צורה פשוטה נוחה ומאובטחת, יתרה מזו שהגדרת מגדיל טווח פשוטה עוד יותר מהגדרת נתב.

די מפליא שנטוויזן של הציע לך לרכוש מגדיל טווח, היום ספקיות אינטרנט דוחפות כל דבר אפשרי ללקוח.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

ובאותו עניין אני אתפרץ לשרשור (סורי יוסי):

מעוניין להחליף את הנתב + 2 כרטיסי רשת אלחוטיים (לניידים) בבית. הדרישה היא שתהיה קליטה כמה שיותר טובה.

כיום הקליטה דיי מחורבנת. עובד כרגע עם D-LINK - נתב +DI714 P ו-2 כרטיסי רשת של +dlink dwl-650.

האם הנתב הנ"ל הוא באיכות טובה עם יכולת קליטה מצוינת ? איזה כרטיסי רשת אלחוטיים אני צריך לקנות כדי שיתאימו לו הכי טוב.

לא מעוניין בכרטיס רשת USB אלא רק PCMCIA.

תודה לעוזרים

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם

בסוף לקחת עוד מנוי איתם.

בדקתי את העניין, ואת הראוטר אני מפסיק לשלם בכל מקרה החודש. וכן, הוא של LEVEL ONE.

כל הקטע עם הרוחב פס הוא שאני צריך רוחב של 2.5 בשביל להוריד, והUTORRENT לוקח את כל הרוחב. זה ממש מעיק. אמא שלי גם מתחברת בלילה ומתעצבנת כשאין לה אינטרנט.

עכשיו שיהיה לי ולה מנוי נפרד אני אוכל פשוט לחבר את המחשב שלי וזה לא יפריע לה, כי זה לא ישפיע על האינטרנט שלה, אפילו אם אני מוריד 350KBPS כל הזמן.

פורסם

ועכשיו בוא תסביר לי, למה לא לקחת למשל חבילה של 3.5 מגה, ולעשות הגבלה על הטורנט, שיעשה שימוש רק ב60-70 אחוז מרוחב הפס?

במחיר שתשלם עבור חבילה כפולה של הוט (כ100 שקל) וחבילה כפולה בנטוויז'ן (עוד כ80-90 שקל), עדיף כבר שתעשה חיבור 5 מגה אחד, ותסיים עניין. בצורה כזו, תוכל להגביל את הטורנט לאפילו 80-90 אחוז ניצולת רוחב פס, ולאמא שלך עדיין ישאר מספיק בשביל סוליטייר וYnet!

(אני רק מקווה שלא עשית את טעות חייך וחתמת על התחייבות אצל נטוויז'ן).

בברכה!

יונתן.

פורסם

אגב, איך מגדירים בUTORRENT כמה אחוזים מהרוחב פס הוא יכול לתפוס? אם זה היה כל כך קל כבר הייתי עושה את זה, ובכל מקרה מעצבן אותי שאין לי אפשרות לגלוש או לבדוק אימיילים בזמן שאני מוריד דברים.

פורסם
האם הנתב הנ"ל הוא באיכות טובה עם יכולת קליטה מצוינת ? איזה כרטיסי רשת אלחוטיים אני צריך לקנות כדי שיתאימו לו הכי טוב.

לא מעוניין בכרטיס רשת USB אלא רק PCMCIA.

כן, זה נתב בתקן MIMO ויש שיפור משמעותי באיכות הקליטה איתו מאשר עם אחרים. כעיקרון, אתה אמורלהרגיש את ההבדל גם עם כרטיסי הרשת הרגילים שיש לך היום, אבל כדי לנצל את כל הפוטנציאל של הראוטר אתה זקוק לכרטיסים בתקן M.

בסוף לקחת עוד מנוי איתם.

ועל כך נאמר - יש כסף אין דאגות.

זה כמו לקנות פרה בשביל כוס חלב.

• תוכן חדש...