Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לנסוע עם לדים בגלגלים - חוקי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6802 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

קניתי ב EBAY 4 לדים כחולים לגלגלים במחיר מצחיק של 1.29 דולר.. ועוד 4.99 דולר משלוח.

השאלה שלי, האם זה חוקי לנסוע עם זה בכביש?

wheel_white.jpg

פורסם

לא כול הוספת תאורה מחוץ לרכב היא לא חוקית...

אבל אם תעשה לזה איזה מפסק כזה וכול פעם שתיראה משטרה תכבה את זה

אז אולי...

פורסם

אז לא הבנתי.. מי קובע אם זה חוקי או לא? ראיתי לא מזמן אחד כזה בכביש..

אי אפשר לעשות לזה מפסק.. זה פועל לבד כשהגלגל מתחיל להסתובב, וכשהגלגל לא מסתובב זה נכבה.

פורסם

אתם משנים את הנושא.. זה לא משנה אם אני ערס או לא.. אני רוצה לדעת אם מותר לסוע עם זה, או שאסור לפי חוק.

אם שוטר יכול לתת לי דו"ח על זה, או שרק זה ימשוך צומת לב והוא סתם יעצור אותי כי משעמם לו..

פורסם

אני לא בטוח לגבי תשובת חברי,

החוק מחייב רישום של שינוי במבנה הרכב.

כשם שהוספת גגון או מתקן לאופנים אינם שינוי במבנה הרכב.

נשאלת השאלה האם פנס לד הוא שינוי במבנה.

ברור שאם הוא מחובר למערכת החשמל אז כן.

אבל...

אם הוא עצמאי! אני לא בטוח

מי שנוסע על

ביודיזל

לא משתולל כל פעם שמחירי הדלק משתנים

פורסם
אני לא בטוח לגבי תשובת חברי,

החוק מחייב רישום של שינוי במבנה הרכב.

כשם שהוספת גגון או מתקן לאופנים אינם שינוי במבנה הרכב.

נשאלת השאלה האם פנס לד הוא שינוי במבנה.

ברור שאם הוא מחובר למערכת החשמל אז כן.

אבל...

אם הוא עצמאי! אני לא בטוח

eggi,

למען הסר ספק:

תקנות התעבורה התשכ"א-1961

סעיף 350

פנסים ואורות נוספים (תיקון: התשכ"ו, התשמ"ז)

(א) ברכב וכן בגרור ובנתמך לא יותקן פנס או מתקן מפיץ אור, נוסף על הפנסים והאורות שנקבעו בתקנות אלה, אלא אם רשות הרישוי התירה התקנת פנסים נוספים או מתקני תאורה נוספים.

סעיפים 334-351 מפרטים איזה פנסים מותר, עוצמתם, תפקידם, מיקומם וכיו"ב.

קראתי בעיון, ולא מצאתי שום איזכור לגבי פנס או מתקן מפיץ אור המותקן בגלגלים או בכל מקום דומה. :roll:

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

זאת גם לא תשובה חד משמעית לגמרי. איזה פנסים רשות הרישוי מתירה? מה עם כל המשאיות שנראות בלילה כמו לונה פארק נוסע?

פורסם
זאת גם לא תשובה חד משמעית לגמרי. איזה פנסים רשות הרישוי מתירה? מה עם כל המשאיות שנראות בלילה כמו לונה פארק נוסע?

תקנות התעבורה התשכ"א-1961

סעיף 350

פנסים ואורות נוספים (תיקון: התשכ"ו, התשמ"ז)

(א) ברכב וכן בגרור ובנתמך לא יותקן פנס או מתקן מפיץ אור, נוסף על הפנסים והאורות שנקבעו בתקנות אלה, אלא אם רשות הרישוי התירה התקנת פנסים נוספים או מתקני תאורה נוספים.

סעיפים 334-351 מפרטים איזה פנסים מותר, עוצמתם, תפקידם, מיקומם וכיו"ב.

קראתי בעיון, ולא מצאתי שום איזכור לגבי פנס או מתקן מפיץ אור המותקן בגלגלים או בכל מקום דומה. :roll:

וכמו שאמרתי בהודעה קודמת, יש 18 סעיפים שעוסקים בפנסים וכל סעיף מכיל תתי סעיפים ופסקאות, ורשום שם גם על פנסי רוחב למשאיות. (תקנה 340).

ולכן, כל מה שרשום בתוך 18 התקנות האלה, הוא בעל אישור אוטומטי בהתאם לרשום בתקנות ובתנאים שבתוכן,

ומה שלא רשום בתקנות הנ"ל נכנס תחת סוף האמור בתקנה 350(א): "...אלא אם רשות הרישוי התירה התקנת פנסים נוספים או מתקני תאורה נוספים".

כמו שציינתי קודם, אין כל רמז וקצה קצהו של איזכור על איזה פנס או הפצת אור בגלגלים, ג'נטים וכד' - מכאן נובע שמי שרוצה להוסיף משהו מעבר ל- 18 הסעיפים המוגדרים, צריך לפנות לרשות הרישוי ולקבל היתר לכך.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

לפני 3 שנים אמא שלי הסתובבה איזה שבועיים עם זה באוטו כי אחי הקטן שם לה את זה, היא לא נתקלה בשום בעיה עם זה.. אבל לא כדאי סתם לשחק עם המזל

פורסם

יש הבדל בין אישה מבוגרת שנוסעת עם השטות הזאת, ולבטח בגלל שהבן הקטן והמתלהב שלה שם את זה בקורולה של אלביט.

חוץ מהעובדה שזה מכוערת בטירוף, כל אחד יכול להרים, ותמיד מצחיק אותי מחדש.

• תוכן חדש...