Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מהו חום מנוע תקין? - פיג'ו 309

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6624 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

יש לי פז'ו 309 1600 שנת 92 שקניתי לפני שבוע...

טמפרטורת המנוע בכל סוג נסיעה שהיא (עלייה\מישור) מגיעה אחרי איזה 10 דקות ל95-98 מעלות ונשארת באיזור הזה לאורך כל הנסיעה.

הייתי היום במוסך, עשו בדיקות, ואמרו לבסוף שהחום הזה הוא בסדר לפז'ו (כתוצאה מהחום היה נכנס לפעולה המאוורר וממשיך לפעול גם חצי שעה אחרי שכיביתי את האוטו - את זה הם סידרו ). האם זו באמת הטמפרטורה התקינה? לפי דברים שאמרו לי בעלי פז'ו כאלה ואחרים, החום אצלם הוא בסביבות ה-90 ולא יותר מזה.

תודה...

פורסם

היתה לי בעבר פיג'ו 309- הצרפתיה היחידה הנורמלית שיש.

הטמפ' התקינה בד"כ לא מעל 90 מעלות וכנראה שיש לך בעיה בטרמוסטט-תפוס/טמפ' פתיחה לא מתאימה.

אני הייתי מחליף טרמוסטט ובודק אם ההתחממות נמשכת.

אם לא,יש לבצע בדיקות מאווררים,יוניטים,מע' קירור ועוד כי הרכב מתחמם לטעמי בכל אופן יותר מידי.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אתה מתכוון שהמאווררים לא נכנסים לפעולה בזמן?

האם אני יכול לשהות בעצמי שהם יתחילו לפעול בטמפ' יותר נמוכה?

וגם הבנתי שיש שתי מהירויות למאוורר של הפז'ו, באיזה טמפ' אמור לפעול המאוורר במהירות הגבוהה ובאיזה בנמוכה?

תודה

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

החלטתי להקפיץ את השירשור הזה של עצמי כי עקב הטמפרטורות הגבוהות בימים האחרונים המנוע שלי הגיב בהתאם.

אני נוסע לעבודה כחצי שעה לכל כיוון כל יום, וביומיים האחרונים אחרי כ-20 דקות נסיעה (בהלוך וגם בחזור) האוטו הגיעה לטמפ' כפי שמצויין בתמונה. אני זוכר משירשור מסויים על חום מנוע ב-zx שנטען כי מנועי פז'ו סיטרואן (לפחות מהתקופה של שנות ה-90) עובדים על טמפ' גבוהות - יתכן אפילו שהסכמתי עם הנאמר, אבל האם הטמפ' בתמונה עדיין סבילה בהנחה שזו הטמפ' הגבוהה ביותר שהרכב מגיע בנסיעה?

309.JPG

פורסם

לדעתי הטמפ' מעט גבוהה, נסה להחליף טרמוסטט.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

בנוסף למה שאמר קודמי, רציתי להוסיף שלפעמים התחממות נגרמת בגלל רדיאטור סתום מחול. בזמן אחרון יש הרבה חול שיכל לסתום את הרדיאטור. כדאי לנקות עם לחץ אויר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ מפני שצצה לי השערה חדשה על סמך דבריו של אלפא164, ואשמח להתייחסות :-)

בכל חידת חום המנוע של הרכב שלי, תמיד פסלתי את האפשרות של רדיאטור מלוכלך (פנימית\חיצונית) מפני שנעשה ניקוי רדיאטור יסודי אצל בעל מקצוע עם המלצות.

לאחר שאתמול החלפתי את נוזל הקירור ברכב (שהיה מורכב מ-4 סוגים שונים של אנטיפריז+ מים מזוקקים+מים מרותחים:shock:) בפרסטון ירקרק וטרי, בעיית החום עדיין לא נפתרה. כמו כן ניקזתי אוויר לפי הוראות צביקה ושאר החברים כאן.

היום פתחתי את הגריל הקדמי כדי לבדוק אם שני המאווררים נכנסים לפעולה תקינה, ושמתי לב שרדיאטור המזגן (שדרכו האוויר חייב לעבור בדרך אל הרדיאטור הרגיל) ממש מלוכלכך מאבק.

הייתכן שרדיאטור המיזוג מפריע לאוויר לזרום מהמאווררים לרדיאטור הראשי?

תודה, שבת שלום, ובתאבון היום למי שסוףסוף יכול לבלוס פיתות :-)

נ.ב (למנהלים)

מצטער על הכותרת, היא ישנה :oops:

פורסם

האם יש לך אפשרות לבדוק את דגם המנוע המדויק?

תבדוק מה כתוב ברישיון בדיוק לפי זה אני אגיד לך מה החום המקסימלי שצריך להיות אצלך במנוע.

פורסם

קודם כל, את הרדיאטור של המזגן כדאי לך לנקות מהאבק שנצבר בו. זה ישפר משמעותית את תפוקת המזגן בימים החמים.

לגבי זרימת האוויר - בוודאי שהרדיאטור של המזגן, ולמעשה כל מה שעומד בין הרדיאטור לאוויר העולם כולל הגריל למשל, מפריע לזרימת האוויר. אבל במיוחד ברכבים עם מזגן מקורי, זה נתון שיצרן הרכב היה אמור להתיחס אליו ולתכנן את הרדיאטור בהתאם.

תגיד, מישהו בדק שהשעון חום שלך באמת תקין?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לא בדקתי אם השעון באמת תקין :oops: זאת בהחלט נקודה למחשבה.

אתמול נדלקה לי נורת הסטופ 3 פעמים (כאשר השעון הראה כ-100 מעלות) בשלוש נסיעות שונות - בשלושתן עצרתי, חיכיתי שתי דקות והמשכתי בנסיעה כרגיל.

לכאורה (לפי השעון), בשתי הדקות שהאוטו נח הטמפ' ירדה בכ-8-10 מעלות - האם זה הגיוני ירידה כזאת בפרק זמן כזה?:shock:

ועוד משהו, האם אפשר לנקות את רדיאטור המיזוג כשהוא מורכב על הרכב או שצריך לפרק אותו?

דני תודה על הנתונים אבל הרכב שלי הוא לא אוטומט. מה גם שיש לי היינס ולפי הפרק האחרון בו (Revisions) הטמפ' בדגמים הצעירים יותר הן:

thermostat opens at 82c

stage 1/fan 97c

stage 2/fan 101c

פורסם

נורית STOP נדלקה בהבהובים או נדלקה רצוף למשך כמה שניות?

לדעתי יש סיכוי סביר שלא ניקזת אוויר כמו שצריך ולכן נדלקה נורית הSTOP.

לגבי הרדיאטור מזגן - הכי טוב מחוץ לרכב, אבל אז תצטרך לשלם על וואקום גז וחבל. קח צינור עם לחץ מים מתון והשפרץ בעדינות אל עבר הרדיאטור.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה, נורת הסטופ נדלקה בהבהובים כ-5 שניות ואז התייצבה.

ובקשר לניקוי, המים לא יגעו ברכיבים חשמליים ברכב ויעשו לי קצר? ומה עם המאווררים הצמודים אל הרדיאטור? הם לא יפגעו מהמים?

אגב, המזגן שלי ברכב לא פעיל מאז שקניתי אותו, אז לא אכפת לי לפרק (במידה וזה לא מסובך, ובמידה שזה לא יעשה נזק כי בהמשך אני מתכוון לסדר את מע' המיזוג).

תודה.

• תוכן חדש...