Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

blavie,

יש הבדל בין זה שמכרת את הרכב, הקפאת את הביטוח וכשקנית רכב חדש העברת אליו את יתרת הביטוח,

לבין זה שגנבו לך את הרכב וקיבלת פיצוי.

במקרה של גניבה - אתה שילמת עבור פוליסה שתפקידה להגן עליך גם מפני גניבה, וברגע שהיתה גניבה וקיבלת פיצוי - הפוליסה פוקעת ונגמרת (או לפחות מרכיב הגניבה בה).

אם בכסף שתקבל תקנה רכב חדש/אחר - אין לך יתרת תקופה בפוליסה של הרכב הגנוב, ואין לך מה להעביר.

מה שאומר, שאם גנבו לך את הרכב בתחילת תקופת הביטוח - הפסדת את מלוא דמי הביטוח.

אם גנבו לך את הרכב סמוך לסוף תקופת הביטוח - הפסדת קצת.

במקרים של תאונות, גם אז ברגע שיש פיצוי מתבטלת הפוליסה (או לפחות המרכיב התאונתי בה), אלא שאז חברת הביטוח עושה כינון מחדש ומורידה לך מהפיצוי את הערך המתבקש כדי שהפוליסה תמשיך לכסותך עד תום תקופת הביטוח המקורית.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

לא מכרתי את הרכב והקפאתי את הביטוח, גנבו את הרכב שאני מדבר עליו - ועכשיו העברתי את הביטוח שלו אל הפיז'ו.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
blavie,

יש הבדל בין זה שמכרת את הרכב, הקפאת את הביטוח וכשקנית רכב חדש העברת אליו את יתרת הביטוח,

לבין זה שגנבו לך את הרכב וקיבלת פיצוי.

במקרה של גניבה - אתה שילמת עבור פוליסה שתפקידה להגן עליך גם מפני גניבה, וברגע שהיתה גניבה וקיבלת פיצוי - הפוליסה פוקעת ונגמרת (או לפחות מרכיב הגניבה בה).

אם בכסף שתקבל תקנה רכב חדש/אחר - אין לך יתרת תקופה בפוליסה של הרכב הגנוב, ואין לך מה להעביר.

מה שאומר, שאם גנבו לך את הרכב בתחילת תקופת הביטוח - הפסדת את מלוא דמי הביטוח.

אם גנבו לך את הרכב סמוך לסוף תקופת הביטוח - הפסדת קצת.

במקרים של תאונות, גם אז ברגע שיש פיצוי מתבטלת הפוליסה (או לפחות המרכיב התאונתי בה), אלא שאז חברת הביטוח עושה כינון מחדש ומורידה לך מהפיצוי את הערך המתבקש כדי שהפוליסה תמשיך לכסותך עד תום תקופת הביטוח המקורית.

לפני מספר שנים הייתי מעורב בתאונה (לא באשמתי) והרכב הלך TOTAL LOSS.

קיבלתי את שווי הרכב המלא על פי המחירון, וכאשר קניתי רכב חדש, הפשרתי את הפוליסה והמשכתי אותה על הרכב החדש,

וזאת למרות שלכאורה ניצלתי אותה עד תום...

הדבר היחיד שהפסדתי היה הטסט של האוטו (אובדן להלכה), וההשקעה הגדולה שעשיתי בו מספר ימים לפני התאונה (טיפול, קלאץ' חדש, צמיגים וכו'...)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

כמו שכתבת לא באשמתך ז"א שתבעתם את צד ג' מי שפגע בך , אז לא השתמשת בפוליסה שלך בכלל.

WHEN YOU HAVE TO SHOOT, SHOOT DON'T TALK

פורסם

דווקא כן השתמשתי בפוליסה שלי, מכיוון שלפוגע לא היה בכלל ביטוח ולא רציתי לחכות עד שהכסף יגיע ממנו לחברת הביטוח שלי בדרך כלשהי.

ניסו להחתים אותי (ולא הצליחו) על סעיף שאני או חברת הביטוח נתבע את הפוגע ורק אז אקבל את הכסף. (אני לא זוכר במדוייק את הניסוח כי זה היה לפני משהו כמו 6 שנים)

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
לא עשיתי מקיף כי הסוכנת טוענת שלא שווה לי בגלל שנתון הרכב (98) וגם ההפרש הוא מעל 1500שקל בין החובה למקיף (כרגע סה"כ 2600ש"ח..אם ארצה מקיף - הופ טרלללה - נגיע גם נגיע ל4000 בלי בעיה)

והופ טרללה הלך האוטו ובמקום לשלם עוד 1500 שקל ולקבל (נניח) 25 אלף תקבל (???). :roll: לא עדיף לשלם מקיף?!

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

המחירון של פולו 98 לא כזה נמוך שלא מצדיק מקיף.

לדעתי זאת טעות גדולה מאוד , ועוד לא מאוחר לתקן אותה.

בהנחה שמדובר על רכב של 20-25 אלף ש"ח, ושהמקיף+צד ג' לא יעלה על 2000 בשנה ( ככה שילמתי על פולו 16V שנת 97 עד לפני שנה וחצי, והביטוח של ה16V יותר יקר מפולו רגילה), ההשקעה שווה.

אל תשכח שזה מכסה גניבת רדיו, ביטוח שמשות, גרירה, פריצה, גניבה טוטאל לוס ועוד...

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל,

מה שאתה אומר מאוד מוזר.

כנראה שבין המספרים המדוייקים מתחבאת האמת שאולי אפילו אתה לא יודע עליה,

לפעמים מחירי הפוליסות שונות בין רכב א' לרכב ב' ויתכן שהפוליסה החדשה היתה זולה יותר.

יתכן ורק המרכיב התאונתי פקע ובמקרה שלך הכינון מחדש שלו אולי התגמד בתוך יתרת זמן הפוליזה.

הפוליסה שלך היתה מוקפאת זמן מסויים, גם זה שווה כסף

כך שיכול להיות שאכן נעשה כינון מחדש, רק שאתה לא הרגשת אותו.

דבר אחד בטוח - חברת הביטוח לא מחלקת מתנות חינם.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...