Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6851 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

הרכב שלי פיאט פונטו 2001.

היום בבוקר עזרתי לאחד השכנים להניע את הרכב שלו שמצברו נפרק. לצערי חיברתי את את הכבלים בצורה שגויה כלומר + ל - ומינוס ל+.

עד שעליתי על הבעייה לקח חצי דקה בערך, באותו זמן אחת האלקטרודה שהייתה מחוברת לגוף הרכב (הרכב שלי - המניע) החלה להעלות עשן וגרמה לחריכה של המתכת באיזור בו נגעה. הכבלים גם כן התחממו. המשכתי בנסיעה רגילה ולא שמתי לב לשום בעייה חשמלית ברכב.

האם יש סיכוי שנגרם נזק למחשב הרכב, מערכת החשמל, אלטרנטור מצבר או משהו אחר? (זאת בהנחה שלא הרגשתי לאחר ה"אירוע" שום בעייה בהתנהגות מערכת החשמל ברכב).

פורסם

ואיך באמת הצלחת לעזור לו אם חיברת ככה ?

מה שבטוח - אף פעם אל תעשה את מה שאתה לא יודע

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

האם יש סיכוי שנגרם נזק למחשב הרכב, מערכת החשמל, אלטרנטור מצבר או משהו אחר? (זאת בהנחה שלא הרגשתי לאחר ה"אירוע" שום בעייה בהתנהגות מערכת החשמל ברכב).

אם יש נזק, אתה תגלה בהמשך. בכל מקרה , המחשב תקין, כי אתה נוסע.

Omnia mea mecum porto

פורסם

שמחברים הפוך את הכבלים באלטרנטור נישרף בדרך כלל..

אם לא קרה לשניכם נזק יצאתם ממש בנס.

מחשב הרכב לא נישרף כל כך מהר מהטעות הזאת ולא מאמין גם שמיקצר כזה אפשר לישרוף אותו ככה...

בינתיים פתח את מיכסה של הפיוזים ציבדוק את כל הפיוזים ותיראה שהכל עובד ותקין..

פורסם

אם הצלחת להניע ולנסוע כרגיל אז לא נגרם שון נזק למערכות החשמל.

בדוק את הכבלים מהמצבר שלך לאלטרנטור האם הבידוד שלהם תקין.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני מופתע שזה מה שקרה, פעם אחרונה שראיתי חיבור הפוך של מצברים

היה במילואים לפני שנתיים כשאני ועוד מכונאי בקבע באנו לחלץ איזה ג'יפ,

הוא חיבר את הכבלים הפוך ופתאום נשמע פיצוץ שהקפיץ את כיתת הכוננות,

הוא יצא ללא פגע בנס.

פורסם
ואיך באמת הצלחת לעזור לו אם חיברת ככה ?

מה שבטוח - אף פעם אל תעשה את מה שאתה לא יודע

לא הצלחתי לעזור לו. הפכנו את כיוון האלקטרודות לכיוון הנכון אבל כנראה המצבר שלו היה גמור או שהכבלים לא מספיק מוליכים. הוא לא הצליח להניע.

פורסם
לא הצלחתי לעזור לו. הפכנו את כיוון האלקטרודות לכיוון הנכון אבל כנראה המצבר שלו היה גמור או שהכבלים לא מספיק מוליכים. הוא לא הצליח להניע.

או שגרמת לו לנזק בלתי הפיך, כך שגם החלפת מצבר לא תועיל.

באיזה רכב מדובר, לשכן שלך?

חזור לעדכן על הרכב של השכן, מה התגלה אצלו.

בברכת חג שמח

ושנה טובה.

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

טוב אז ככה....

מה שגרם לטעות הזו והוא כנראה מה שהציל אותי בעניין זה הוא הבילבול שלי. נזכרתי שבהנעת מצברים צריך לחבר (מסיבות בטיחותיות) את הכבל לא להדק השלילי של המצבר אלא לנקודה מתכתית בגוף הרכב שתשמש כמעיין הארקה. הבילבול שלי היה לבצע זאת ברכב המניע ולא ברכב המונע.

מצרף תרשים.

אבקש אם אפשר הסבר מהמבינים מבמעגלים חשמליים מה בעצם קרה כאן? האם נגרם נזק פוטנציאלי (למרות שהרכב נסע אח"כ כרגיל) ולמה התחממו האלקטרודות וחרכו לי את ההצבע בנקודת החיבור ברכב שלי.

BATTERY.JPG

פורסם

מה שברור שהרכבת הפוך, את כבלי ההתנעה, ולא משנה אם הרכבת את הכבל החיובי בפונטו של, ואת הקצה שני ישירות למנוע.

יתכן בסבירות גבוהה, בגלל שהמצבר של הרכב של השכן האסטרה, היה ריק לגמרי, נמנע נזק בלתי הפיך.

המתן לתגובות מוסמכות יותר, מבעלי מקצוע בענף החשמל והאלקטרוניקה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

ישנם כמה גורמים שבאו כאן לטובתך והגורם הראשי הוא ככל הנראה מה שצביקה ציין נכונה.

1. עצם זה שהמצבר השני היה מת גרם לכך שהכוח שלו מוגבל ולכן המצבר שלך התגבר עליו.
  2. הדבר השני שבא לעזרתך הוא ההתנגדויות, גם של הכבלים וגם של נקודת החיבור בגוף הרכב אליה התחברת.

למי ששאל, פיוז ההגנה ככל שקיים מגן מפני חיבור הפוך של מצבר ברכב. בכל מקרה גם אם היה נשרף באחד הרכבים (ואוליי כך קרה ברכב של השכן) הוא היה מגן על מערכות הרכב ולא היה מונע את הקצר שבין שני המצברים. קצר זה היה נמנע ע"י פיוז בכבלים עצמם, וכידוע אין כזה.

אם הרכב שלך נוסע כרגיל סביר להניח שלא נגרם נזק. בכלל אם אף אחד מהמצברים לא התפוצץ אזי כנראה המצבר השני היה מת ולכן הנזק מזערי.

כבר שמעתי על מקרים לא נעימים שהסתיימו בפיצוץ מצברים. במקרה אחד המצבר התלקח ושרף חצי מתא המנוע, במקרה השני עפה חומצה על פניו של מי שטיפל בעסק אתם יכולים לתאר את המשך. יש לנקוט בזהירות כאשר מתעסקים עם מערכות בהן זרמים אדירים כאלו.

פורסם

תודה למשיבים

היום ראיתי את השכן עם האסטרה. הוא החליף מצבר והרכב שלו נוסע כרגיל.

מקווה שלא נגרם לו או לי נזק שיתגלה מאוחר יותר.

• תוכן חדש...