Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מקלארן הודחה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6862 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מקלארן לא הודחה .

החל משעות הצהריים אתרי האינטרנט השונים פירסמו דיווחים שגויים על כך שמקלארן הועפה מהאליפות וכך גם בשנה הבאה.

הדיווח הנכון שפורסם כעת הוא שמקלארן איבדה את כל נקודות היצרנים שלהם העונה וכן תאלץ לשלם קנס בסך - 100 מיליון דולר על חלקה בפרשיית הריגול .

עדכון מסודר ממש בקרוב .

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

בואו נפתח את הנושא הזה לדיון מעניין.

בשורה התחתונה מקלארן פשוט רימו, שיקרו את שאר המתחרים על הגריד ובעיקר אותנו - הצופים, חובבי הספורט שרוצים לראות ספורט חוקי ולהאמין שהכל בסדר.

אף אחד שם לא יכול להיתמם שלא ידע או לא שמע.

שום דבר לא קורה במקלארן מבלי שרון דניס יהיה מעורב בו וקרוב לוודאי שהמעורבות של מרצדס גבוהה עד כדי כך שגם נורברט האוג ידע מהכל.

האם לא נכון יותר, לטובת הספורט, היה להעיף את מקלארן מהמסלולים בכלל ?

אז נכון ש-100 מיליון דולר זו מכה קשה לכיס ובודאי שלתקציב הפיתוח של הקבוצה השנה ולעתיד טבכל זאת תמיד אפשר להסתדר, וקצת קשה להאמין שהספונסרים יעזבו .

אם ה-FIA היו זורקים את מקלארן כבר עכשיו העוקץ מהאליפות היה יוצא אבל לפחות היינו מקבלים ספורט נקי יותר.

הם ממשיכים כמעט כרגיל ומרק וובר אמר משהו שכמעט נכון - עוד שבוע אחד של אימונים וכולם ישכחו מזה.

מה שיותר נכון שביום ראשון לאחר מסיבת העיתונאים כולם כנראה ישכחו מזה...

מה אתם חושבים ?

מה ה-FIA היו צריכים לעשות ?

דובי

פורסם

והנה ההודעה הרישמית שהוציאה מקלארן לעיתונות -

“The most important thing is that we will be going motor racing this weekend, the rest of the season and every season. This means that our drivers can continue to compete for the World Championship. However having been at the hearing today I do not accept that we deserved to be penalised in this way.”

“Today’s evidence given to the FIA by our drivers, engineers and staff clearly demonstrated that we did not use any leaked information to gain a competitive advantage.”

“Much has been made in the press and at the hearing today of emails and text messages to and from our drivers. The World Motorsport Council received statements from Fernando Alonso, Lewis Hamilton and Pedro de la Rosa stating categorically that no Ferrari information had been used by McLaren and that they had not passed any confidential data to the team.”

“The entire engineering team in excess of 140 people provided statements to the FIA affirming that they had never received or used the Ferrari information.”

“We have never denied that the information from Ferrari was in the personal possession of one of our employees at his home. The issue is: was this information used by McLaren? This is not the case and has not been proven today.”

“We are also continually asked if McLaren didn’t use the information, what was the reason for Stepney and Coughlan collecting all this data about Ferrari? We can only speculate as neither Coughlan nor Stepney gave evidence at today’s hearing, but we do know that they were both seeking employment with other teams, as already confirmed by both Honda and Toyota.”

“There will be no issue for the 2008 season as we have not at any stage used any intellectual property of any other team.”

“We have got the best drivers and the best car and we intend to win the World Championship.”

פורסם

טעות גדולה של הFIA, הורדת כל הנקודות באליפות היצירנים וקנס של 100 מיליון יורו אינם ישפיעו על מקלארן, כלומר חברת מקלארן היא חברת בת של מרצדס שמכניסה מיליון על גבי מיליון בחודשים כך שהקנס זה רק כסף קטן, אליפות היצרנים אינה כזאת חשובה הרי אחרי הכל אליפות היצרנים קובעת כמה כסף תצטרך החברה להוציא מכיסה שנה הבאה לגבי ניסעות ומסעות ברחבי הגלובוס.

אליפות הנהגים היא האליפות הכי חשובה ונכון שאלונסו הוא יורש מתאים לטעמי לשומאכר אבל לא מגיע לו ולא לרוקי שלא הכויח את עצמו במירוץ שהתחיל בסוף הגריד השנה ולא התקדם מקום להיות אלופים.

עקב זה שמקלארן אינה הודחה לשנתיים מהסבב נותן לה רק דבר אחד טוב זה שהיא תתחיל עם רכב כמעט מהמושלמים בסבב בעונה הבאה כאשר הדבר יגרום כאב ראש גדול לפרארי להוציא רכב חדש להעונה הבאה ששונה מהרכב של השנה כדי שלא יאפשר עדיין למקלארן לדעת דברים עליו.

לפרארי אין את הזמן ואת היכולת לייצר רכב חדש וברמה גבוהה לשנה הבאה ולכן יש עדיפות למקלארן גם בשנה הבאה.

פורסם

כאמור השמועות המוקדמות שיצאו מהישיבה היו שגויות והעונש של הדחה משתי עונות היה רק הצעה שהועלתה במהלך הישיבה.

העונש שהקבוצה קיבלה הפך להיות בעל אופי כלכלי בעיקרו. אם נהגי הקבוצה יזכו במקומות 1-2 בסוף העונה יהיה ברור לכל בר דעת מי היתה הקבוצה מספר 1 העונה. הוצאתה של מקלארן מאליפות היצרנים היא פשוט תוספת של קנס אותו תאכל מכך שלא תזכה בתיגמול הכספי על המקום הראשון בעוד שאר הקבוצות ירוויחו כסף מהעניין.

ביחד מדובר על סכום שיכול להחזיק קבוצה קטנה 4 עונות בליגה העליונה של הספורט המוטורי והוא בהחלט משמעותי וישפיע על עתיד הקבוצה ויכולות הפיתוח שלה. כמו כן לא מן הנמנע שנותני חסות שונים לקבוצה יעדיפו להרחיק את שמם מהלכלוך.

לדעתי אין ספק שהעונש מספיק כדי להרתיע קבוצות מלעשות מעשים דומים בעתיד אבל הוא מעיין פשרה שתיתן למאבקי הצמרת שמושכים עניין השנה להמשיך במלוא הקיטור.

פורסם

אני לא מבין משהו, על פי מה שאני יודע (ואולי כאן הטעות שלי) מישהו שעבד פעם בפרארי בא מרצונו החופשי למקלארן ואמר להם את "סוד קסם המנוע". היא יכלה למשוע את סוד הקסם בטעות ככשני מכונאים דיברו בבית קפה או משהו. היא לאו שילמה למישהו שיפרוץ ויצלם את המנועים. וחוץ מזה אחרי שהיא כבר ידעה את הסוד, ואכן הסוד עזר למנועי מקלארן אז ברור שהם ישתמשו בסוד, הם יכלו לטעון שפיתחו אותו בעצמו.

אז למה הם נענשים אם הם לא יזמו את הגניבה??

(כמובן אם הם כן יזמו את הגניבה אז מגיעה להם)

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

שימוש במידע פנים הוא אסור בתחומים רבים, גם אם לא עברת על החוק על מנת להשיגו.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אני רוצה להבהיר דבר אחד שנראה לי שלא כל כך הובן, לפחות לי על פי הקריאה של התגובות פה.

מקלארן-מרצדס לא הודחו מאליפות היצרנים (באופן פיזי) נשללו להם כל נקודות אליפות דרוג היצרנים שהשיגו העונה, מה שאומר שבלי קשר לקנס ה-100 מיליון דולר הם גם מפסידים כספים שאמורים להתקבל מה-FIA על דרוג היצרנים בגל מרוץ ובדרוג הכללי בסוף העונה.

באם אחד מנהגי הקבוצה ינצח מרוץ, מה שסביר מאד שיקרה עד תום העונה, אף נציג של הקבוצה לא יעלה אל הפודיום ויקבל את גביע היצרנים כמקובל.

הקבוצה עצמה ממשיכה להתחרות כרגיל במרוצים כשהנהגים לא נפגעים כלל מהעונש הזה.

קרוב לוודאי שבתום העונה הנוכחית אחד מנהגי המקלארן (לדעתי אלונסו) יזכו באליפות העולם ובשנה הבאה תיבחן המכונית החדשה תחת עיניים קפדניות יותר מצד השופטים.

למקלארן-מרצדס אין יותר זמן מכל קבוצה אחרת להכין מכונית חדשה או כל דבר אחר. הכל נשאר בדיוק כמו שהיה.

השאלה היחידה שעולה על הפרק, כרגע לפחות, מבחנה כלכלית עד כמה ישפיע הדבר על הקבוצה.

מרצדס עושה מיליונים וכך גם מקלארן כיצרן אבל 100 מיליון דולר לא הולכים ברגל.

גם לספונסרים תהיה השפעה. אני מנסה לחשוב על ספונסר כמו וודאפון למשל .נכון שכל פירסומת היא פירסומת טובה וחשיפה לוודאפון אבל בכל זאת הם קשורים כרגע לקבוצה שהתדמית שלה נפגעה. האם הם ישארו שם ? קרוב לודאי שכן ולו רק בגלל המחשבה שאליפות הנהגים תהיה שלהם והסיפרה-1 תתנוסס גם בשנה הבאה על החרטון הכסוף .

דובי

פורסם

בוקר טוב לכולם !

אני חושב שהעונש הוא מספיק גדול , וכמו שהבנתי לפני פתיחת עונת 2008 מכוניות המקלארן יעברו בדיקות מעמיקות על מנת לראות עם יש שימוש בטכנולוגיות של פרארי.

כך או כך עם המילטון או אלנסו זוכים השנה באליפות הנהגים , הם נוסעים על מכוניות פרארי .

העליונות של מקלארן נובעת מכך שהם יודעים את החסרונות של פרארי , ואני מבחינתי פוסל כל הישג השנה שהשיגה קבוצת מקלארן , כקבוצה וכבודדים.

ומילה אחת על לויס המילטון , אין ספק שהוא נהג מצויין , אבל עכשיו הרבה אנשים ירימו גבה ויחשדו בהשגים שלו .

מעניין לראות אותו יוצא מהסיפור הזה , ואותי מעניין לראות אותו פעם אחת נלחם מסוף הגריד ואז להראות לנו הצופים ממה הוא בנוי!?

אגב מה אמרו המילטון ואלונסו בעדות שלהם . מישהו יודע?

פורסם

נו באמת מה הקשר נוסעים על מכונית פרארי?

כמה אלמנטים הם היו יכולים להכניס מהריגול בפרארי למקלארן? תאמין לי שלא יותר מידי, אם אתה רואה הקונספציה של הרכב די זהה מבחינה אוירודינמית לזאת של העונה שעברה, השינוי הגדול הוא שיפור בחלקים כמו מנוע, בלמים גיר וכו', בזה אני חושב שפרארי לא יכלה להציע יותר מידי למקלארן כי אין יותר מידי במה להעתיק במבנה מנוע לדעתי..

למרצדס היה ברור שזאת העונה שלה ואת כל הפיתוח היא עשתה לעונה הקרובה בגלל זה התוצאות המדהימות של העונה, העונה שעברה הייתה עונת פיתוח לעונה הנ"ל..

פורסם

שהיריב שלך יודע מה הסטאפ הכי טוב שלך , ומה הם החולשות שלך .

אז אין לך הרבה סיכוי , מכונית פרארי או לא , מקלארן התחילו את העונה הנוכחית עם יתרון גדול על כולם במיוחד על פרארי .

מה זה קונספציה די זהה?

הידעתה שכמעט לכל מסלול מגיעה המכונית עם מבנה אווירודינמי שונה?

הידעתה שפרארי בתחילת העונה יצאו עם תיבת הילוכים חדשה , והפלא ופלא מקלארן פיתחו תיבת הילוכים טובה יותר?

עם נסתכל לרגע על כדורגל: נגיד ויש משחק חשוב ואתה מתכנן טקטיקה שתשקף את כל יתרונותייך , לקבוצה היריבה יש מרגל שגילה את הטקטיקה שלך וגילה לקבוצה היריבה.

הקבוצה היריבה באה מוכנה לכל התרגילים שלך והפסדת במשחק...

זה בדיוק אותו דבר , לכן avi2014 תחשוב קצת לפני שאתה כותב משהו !

פורסם
שימוש במידע פנים הוא אסור בתחומים רבים, גם אם לא עברת על החוק על מנת להשיגו.

אבל הFIA לא יכולים לצפות שאחרי שהגיע מידע שלא ברצונם, לא להשתמש בו. הרי מישהו בא ואמר למקלארן אם תעשו ככה וככה המכונית תהיה טובה הרבה יותר. אז החברה לא יכלה לסרב.המרכב יסע טוב יותר וגם הם לא עברה על החוק.

בעיה של פרארי שהם מעסיקים אנשים לא אמינים

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

• תוכן חדש...