Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מקלארן הודחה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6874 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שהיריב שלך יודע מה הסטאפ הכי טוב שלך , ומה הם החולשות שלך .

אז אין לך הרבה סיכוי , מכונית פרארי או לא , מקלארן התחילו את העונה הנוכחית עם יתרון גדול על כולם במיוחד על פרארי .

מה זה קונספציה די זהה?

הידעתה שכמעט לכל מסלול מגיעה המכונית עם מבנה אווירודינמי שונה?

הידעתה שפרארי בתחילת העונה יצאו עם תיבת הילוכים חדשה , והפלא ופלא מקלארן פיתחו תיבת הילוכים טובה יותר?

עם נסתכל לרגע על כדורגל: נגיד ויש משחק חשוב ואתה מתכנן טקטיקה שתשקף את כל יתרונותייך , לקבוצה היריבה יש מרגל שגילה את הטקטיקה שלך וגילה לקבוצה היריבה.

הקבוצה היריבה באה מוכנה לכל התרגילים שלך והפסדת במשחק...

זה בדיוק אותו דבר , לכן avi2014 תחשוב קצת לפני שאתה כותב משהו !

ממה שאני הבנתי, תקן אותי אם אני טועה המסמכים כללו מבנה רכב ולא סטאפ למרוצים שונים.

לגבי תיבת ההילוכים פרארי החליפה את התיבה במהלך העונה , סביבות מחזור 8 אתה רוצה להגיד לי שבתוכניות היה רשום מה יהיה השיפור 3 חודשים לאחר תחילת העונה?

בכל אופן האליפות לא הוכרע על סוגי דלק או כל דבר דומה, מקלארן עשתה עונת בניה בעונה שעברה לקראת העונה ורואים תוצאות. פרארי דפקה את העונה על אמינות כאשר כמעט בכל מירוץ קימי או מאסה פרשו עקב תקלה, תיכף תגיד שגם בזה מקלארן אשמים, עם לא התקלות המכוניות היו דיי זהות מבחינת ניקוד, מקלארן לקחו אליפות (אם יקחו) על האמינות שסוף סוף הופיע.

פורסם

רק בכדי להוריד מעט את ההתלהבות.

לצערכם מקלארן לא נסעו על פרארי ולו רק מהסיבה הפשוטה והיא שכל הקבוצות והיצרנים להזכירכם נהנים משרותי מנוע שהוקפאו לפני המרוץ בסין בשנה שעברה.

החומר שעבר כנראה מפרארי למקלארן הוא של ה-F-2007 , המכונית של העונה הנוכחית מה שאומר שהידע שיכול היה לעבור הוא בענייני אוירודינמיקה וסט-אפ כזה או אחר או ענייני שילדה ולא מנוע.

מה שכן - הידע שמקלארן ספגו מפרארי איפשר לדעת למשל נקודות חולשה של הקבוצה האיטלקית ולתכנן טקטיקה לפי זה ובנוסף לבדוק היכן האיטלקים טעו ושם לשפר, שוב לא בנושא מנוע.

הטענה העיקרית , שלי לפחות, כלפי מקלארן היא השימוש בידע אסור ועוד ההכחשה שבזה.

אין לי שום ספק שלואיס המילטון ופרננדו אלונסו נהגים מעולים והם לא היו צריכים את שרותי הרמאות של קופלין את דניס בכדי להוכיח עד כמה הם טובים.

העונש מספיק...? אני לא בטוח.

אולי יהיה מי ש-100 מיליון דולר יהיו שווים לו בכדי להתחיל ולשקר ולבד שלאחר מכן ינצח...

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

אבל לא בטוח שמקלארן יצטרכו לשלם 100 מיליון דולר.

על פי הערכות יותר מדוייקות כנראה שהסכום בסופו של דבר יהיה הרבה פחות, כך לפחות חושב רון דניס ועוד מספר אנשים שהחלו לעשות חישובים בנושא.

רון דניס הודיע שאין חשש לעתידה של הקבוצה בפרט ושל כל מה שמוגדר כמקלארן בכלל - המפעל האולטרה-חדש לדוגמא.

מקלארן כמפעל הינו מפעל רווחי ביותר ואסור לשכוח כי מקלארן אמורה להרוויח החל מהשנה הבאה סכום כסף מכובד מה-FIA על המכרז שבו זכתה לספק את ה-ECU למכוניות הפורמולה-1...

גם הספונסרים של הקבוצה וגם השותפים בה כבר הודיעו כי למרות הפרשייה הזו ולמרות הכל הם עדיין נשארים מאחורי הקבוצה וימשיכו כך גם בשנה הבאה, מה שמבטיח שבעונת 2008 תעמיד מקלארן מכונית טובה על הגריד.

דובי

1.jpg

פורסם

avi2014 אני לא מבין אותך , אתה רוצה להגיד שהחומר שקיבלה מקלארן לא נתן לה יתרון?

אפילו עם זה יתרון של אלפית שניה בכל סיבוב זה עדיין יתרון.

מדברייך אני מבין שאתה אוהד מקלארן ומכאן גם נובעת ההגנה על קבוצתך .

בחומר שקיבלה מקלארן היו סט-אפים לסוגי מסולולים , תוצאות מנהרות רוח , וסירטוטים של מכלולים שונים ברכב וכוח עמידותם .

אני גם בדעה כמו של דובי , אלונסו והמילטון נהגים טובים ולא היו צריכים את "העזרה" הזאת על מנת להוכיח זאת.

אבל שוב אני מדגיש ואומר שכל נצחון של מקלארן , הוא בישבילי ספק גדול ואני שואל מה היה קורה עם מקלארן לא היו מקבלים את החומר ?

משהו יודע מה אמרו אלונסו והמילטון בעדותם?

פורסם

עזר זה בטוח עזר, אבל אני להגיד שהם נסעו על מכוניות פרארי זה בדיחה, כי כמו שדובי אמר המנוע לא שונה בכלל, מבנה המכוניות כמו שכולם רואים שונה לחלוטין החל מגודל המכונית (המגושם בפרארי) לזה של מקלארן, למעשה המכוניות ממש שונות, אני מאמין שאם נעשה שימוש בחומר הוא רק בנושא דלק וצמיגים לא יותר ואלקטרוניקה. ועם כל הכבוד דלק וצמיגים הם לא אלה שיכריעו את העונה.

המבנה האוירודימני שונה לחלוטין במכוניות, מנוע לא רלוונטי, תיבת ההילוכים של פרארי הוחלפה סביב הסיבוב ה6-7 ...

אני לא רואה דימיון בין המכוניות..

מה שהכריע את העונה לטובת מקלארן היה בעיות האמינות של פרארי, מאסה ורייקונן כל אחד לא סיימו 2-3 מירוצים במהלך העונה.

גילוי נאות: אכן אני אוהד מקלארן סביב ה10 שנים.

פורסם

אני רואה שמינו אותך מטעם ה-FIA לבוחן מכוניות , אני רואה שאתה לא מבין אותי וחבל אין לי כוח להתווכח איתך .

אני אומר שכל הישג של מקלארן השנה יש צל גדול מאוד , ומה היה קורה עם...

פרט למנוע יש עוד הרבה מכלולים ברכב שגורמים למנוע לעבוד טוב יותר ולהפך , דע לך שניתוח של מבחנים אפילו עם הם ניתוחים של דלק וצמיגים , הם סופר חשובים כי עם לא שמת לב רוב העקיפות השנה בוצעו עקב עצירות תדלוק והחלפת צמיגים .

אתה אומר שאתה אוהד 10 שנים , לפי התשובות שלך לא נראה לי בכלל...

פורסם

אוי, ממש בא לי לבכות על קבוצת הקוזקים הנגזלים של פרארי..

אחת הקבוצות החזקות בפורמולה אשר ממהרים לבכות על דברים אשר הם עשו בעבר, והתחמקו מעונש על ביצועם..

מי מכם זוכר את החשדות הכבדים (שמשום מה לא נחקרו..) על בקרת אחיזה ברכב של שומכר ?

מי מכם זוכר לפחות 2 אליפיות של שומאכר אשר הושגו על ידי התנקשות פר - אקסלנס במתחרים ?

הקבוצה העונשה ?? , מעולם לא.

אז עשו לי טובה, המקלראן זה לא פרארי בתחפושת, אלא קבוצה אשר לקחה את עצמה בידים ,יחד עם ידע מעמיק של אלנסו אלוף השנתים האחרונות ברנו אשר הביא עימו ידע על סט אפים, מנועים ומידע כללי אשר זיכו את רנו באליפות בשנתים האחרונות.

והחשוב מכול, מנוע ואמינות של מרצדס, דבר אשר היה חסר בשנה שעברה למקלארן, ובעיתו היא הפסידה את האליפות בשנה שעברה.

ועל מנת להיות גלוי לחלוטין, אני אוהד את קבוצת רנו לדורותיה , ושונא בכינות לשמה כפי שמציגה זו קבוצת פרארי..

פורסם

התנקשות ? על מה אתה מדבר ?

אותה בקרת אחיזה היתה גם ברנו וגם בווילאמס ולכן אף קבוצה לא נחקרה או נענשה.

אמינות של מרצדס ?! ושנה שעברה הם נסעו על אוטו ביאנקי?

פרארי מעולם לא הורשעה על עברות ריגול ולכן היא חפה מפשע , 1NIV1 תקן את עצמך ובדוק את

אמינות המידע שבידך !

מעניין מה היה בריאטורה אומר עם היו משתמשים בנתונים של מכוניתו , ומה הייתה תגובתך?

פורסם

חברים

אני ממש שמח שהדיון מתעורר פה בנושא הכל כך טעון הזה ויותר שמח לגלות עוד אנשים שמגלים עניין בפורמולה-1.

תשתדלו להישאר מפוקסים בויכוח בצורה חיובית.

כנגד פרארי תמיד הועלו טענות שהיא מקבלת סיוע מה-FIA ושתמיד יש לה פרבילגיות שאין לקבוצות אחרות אבל זה לא אומר שבמקלארן הכל היה כשר עד היום ולשומאכר נחזור אחר כך.

לפני מספר שנים, בזכות צילום נדיר של המגזין F1 RACING הצליחו להראות כי מקלארו השתמשו בסוג מסויים של בקרת משיכה, אם אני זוכר נכון זה היה בתקופה שהאקינן ודיויד קולטארד נהגו שם ובעקבות אותו הצילום נערך בירור וכמובן שהעניין טופל, גם אם לא בצורה רישמית הוא טופל.

אבל הבעיה עם הידע שהיה בידיי מקלארן הוביל לכך שהם הכירו כל כך טוב את מבנה הפרארי, דבר שגרם השנה לרון דניס להעביר מחאה רישמית לשופטים לגבי ריצפת הפרארי F-2007 , והחשש שמדובר בריצפה שזזה ויוצרת יתרון אוירודינמי.

כידוע, בפורמולה-1 אסור לחלקים אוירודינמיים להיות בעלי יכולת תזוזה.

עלתה השאלה- כיצד ידעו במקלארן מה יש לפרארי בריצפה...? נכון, אתם כנראה יודעים לבד את התשובה.

אין סימן שאלה סביב הנצחונות של אלונסו והמילטון, הם ניצחו בזכות זה שהם נהגים טובים. אם הכל היה ורוד מבחינת מקלארן ומושלם הרי פרארי לא היו מנצחים ולו פעם אחת.

המכוניות לא דומות ולא יהיו כאלו כי לא הכל כל כך שקוף. אבל מקלארן בהחלט יכלו ללמוד מהחומר שקיבלו על ניסויים שעשו בפרארי ולהסיק את המסקנות שלהם, דבר שחסך להם זמן וכסף וזה הרבה , ביחוד בספורט שחי על הקצה כמו פורמולה-1.

תראו כמה קשה עובדות הקבוצות הקטנות בשביל כל שנייה על השעון.

רציתם שומאכר...?

בפעם אחרת, יש לי הרבה מה לכתוב עליו.

דובי

פורסם
התנקשות ? על מה אתה מדבר ?

אותה בקרת אחיזה היתה גם ברנו וגם בווילאמס ולכן אף קבוצה לא נחקרה או נענשה.

אמינות של מרצדס ?! ושנה שעברה הם נסעו על אוטו ביאנקי?

פרארי מעולם לא הורשעה על עברות ריגול ולכן היא חפה מפשע , 1NIV1 תקן את עצמך ובדוק את

אמינות המידע שבידך !

מעניין מה היה בריאטורה אומר עם היו משתמשים בנתונים של מכוניתו , ומה הייתה תגובתך?

מציע לך לרענן את ידיעותך בפורמולה 1 אם אתה לא יודע מה כוונתי במתנקש סידרתי..

2 מאליפויות של שומאכר הושגו לאחר דריסת \ העפת היריב ממסלול המירוצים, אתה יכול לשאול את דימון היל, הוא מכיר את זה היטב..

מיותר לציין שקבוצת פרארי יצאה מזה נקיה, וגם שומאכר..

החשדות לפי פרארי לגבי בקרת היציבות היו בשנה שאביזר זה נאסר בשימוש, אבל למה לדייק בעובדות.

לגבי אמינותה של מרצדס, ניתן בוודאות לומר שללא שלל התקלות והפרישות של ריקוננן במירוצים בשנה שעברה הוא ומרצדס היו מוכתרים לאלופים.

פרארי מעולם לא הורשעה, כיוון שבאורח פלא למרות סימנים ברורים קבוצת פרארי מעולם לא נחקרה.., משום מה בכל מה שקשור לקבוצה זו החשדות מתאדים, ולא מוטל קצה קצהו של עונש.

פורסם

חבר'ה, אתם שוכחים את הצמיגים. הידע שרכשה פרארי במשך השנים עם צמיגי ברידג'סטון לא קיים באף קבוצה אחרת שנסעה עם צמיגי מישלין לפני כן - תחשבו איזה יתרון עצום זה נתן למקלארן!

לדעתי, אין כזה דבר הורדת ניקוד יצרנים בלבד. אף אחד לא חף מהטעות הזאת, ברגע שהם הואשמו וקיבלו עונש - כולם צריכים לשאת בעונש הזה!

ואין כאן שום קשר לתחרותיות - זה מסריח מאוד שקבוצה נהנית מהפירות של קבוצה אחרת ותקח אליפות בעקבותיה.

אין לי שום סימפטיה לפרארי, בטח שלא יותר ממה שיש לי לב.מ.וו ולמקלארן. חלק מהעונש צריך לבוא כהרתעה לקבוצות האחרות - ולדעתי זה לא מספיק! את הנקודות צריך להוריד גם לנהגים.

אלון

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם

אם מותר לי להתערב בויכוח הסרק בינכם...כאשר מיכאל שומאכר ניגח את דיימון היל באדלייד, אוסטרליה בדרך לאליפות העולם שלו, הוא נהג בבנטון ולא בפרארי...

הניגוח השני אליו אתה מתכוון, כך נראה לי, היה בשנת 1997 ובקרב מול ז'אק ווילנייב ובסופו שומאכר לא הצליח במשימתו וז'אק וילנייב זכה באליפות, הנהג הגרמני איבד את כל הניקוד שלו באליפות,ואז הוא כן היה במדי פרארי .

כך שאני לא מוצא שום רלבנטיות לאיזכורו בנוגע לדיון הזה, בטח לא בכוונות לשמם הוא הוזכר..

דובי

פורסם

ומה כאשר קולת'רד בלם בכוונה ושומאכר נתקע בו , זה חוקי ?

חוץ מזה תאמין שידיעותי בעולם הפורמולה 1 מספיקות .

אני לא מבין על מה רבים פה , מקלארן מסכנים הם קיבלו חומר בניגוד לרצונם והכריחו אותם להשתמש בו .

נו באמת , חברה זה לא ניתוח אחד של המכונית או סט-אפ מסויים זה 600 דפים של מידע חיוני ביותר!

אני מבין שבתרד' הנ"ל מעורבים רגשות אבל יש להתייחס לעובדות :

והעובדה היא שמקלארן רמאים!

פורסם

ובפרארי יושבים צדיקים..

צא מזה, בענף הזה כל אחד עושה את הכול על מנת להשיג מידע על רכבי היריב, הטעות של מקלארן היא בזה שהם נתפסו.

על מנת לנקות את הענף ולהנהיג אחידות בעונשים ובסנקציות צריך להפסיק את האיפה ואיפה בין הקבוצות הקטנות והגדולות, ובמיוחד לפרארי אשר תמיד נמצאת מעל החוק.

השחיתות בענף בניהול FIA בהנהגתו של מקס מ., החלטות תמוהות ומתן עדיפות לקבוצות עתירת הממון רק גורמות לענף למוות איטי ומכאיב, מירוצים משעממים אשר לרוב מסתימים בזינוק.

הגיע הזמן להסתכל על WRC , ובמיוחד על המירוץ האחרון אשר הסתים בפער של 0.3 עשיריות השנייה..

• תוכן חדש...