Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6859 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תוכנית הלימודים במדעי המחשב שונה בין האונברסיטאות לבין המכללות?

יכול להיות שבמכללות תוכנית הלימודים קצת יתר פרקטית?

פורסם

OK, התכוונתי להבדלים יותר משמעותיים. אני מסתכל באתר של המרכז הבינתחומי ואני רואה שהם מעניקים תואר B.A במדעי המחשב ולא B.Sc (פחות קורסים במתמטיקה ומדעי המחשב, יותר במימון, שיווק וכו')

האם מבחינת סיכויי תעסוקה והמשך לימודים יש ישנו הבדל בין התארים?

בכלל, איך המרכז הבינתחומי? אני רואה שהוא מדורג מקום אחד מתחת לת"א בדירוג אקדמי.

פורסם

המרכז הבין תחומי נחמד מאוד.

הלימודים הם בפירוש לא קלים (גם לא יחסית להנדסה בת"א לדוגמא - מניסיון אישי)

המרצים מעולים , האווירה מצוינת.

אני מרוצה

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

רק שכחת לציין ששכר הלימוד אינו מסובסד ע"י המדינה, ועולה כ30 אלף ש"ח לשנה.

להשקיע כזה סכום בתואר של מכללה, כמה שהיא תהיה טובה - לא משתלם לדעתי.

אני אישית כסטודנט,במשך התואר שלי, בקושי החזקתי את הראש מעל המים עם שכר לימוד של 10K והוצאות דירה ורכב ,אז כדי לשלם סכומים כאלה, צריך להיות במצב כלכלי הרבה מעל הממוצע.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לאחר קריאה בחוברת הקורסים של הבינתחומי, התרשמתי מאוד מאוד מהמקצועיות.

הכל תלוי בבן אדם - חבר שלי "קרע את התחת" במשך שנה שלמה, כדי לממן שנה ראשונה בבינתחומי והוא מאוד מרוצה.

זה באמת נשמע אבסורד לשלם 30 אלף לשנה, אבל יש כאלו שמוכנים לזה.

בבינתחומי המקצועיות היא ממש גבוהה והאמת שאם היו לוקחים שכר לימוד יותר אטרקטיבי, נגיד בסביבות ה-20 אלף. אני כבר ממזן הייתי משנה את הלבטים שלי.

דרך אגב, בלי שום רגשי נחיתות וכדומה, כאשר תכנסו למגרש חניה שלהם תמצאו לפחות 70 אחוז מכוניות יוקרתיות וזה כנראה לא סתם.

בכל אופן,

חבר'ה,

ספרים,

איפה?

פורסם

אני למדתי מדעי המחשב בבינתחומי לפני מספר שנים, ואני רוצה לומר שהחסרון היחיד של המקום הזה הוא המחיר. אם אתה חושב שתוכל לעמוד בו אני ממליץ לך בחום.

רמת הלימודים היא גבוהה, כי פשוט אין את החסם של הכסף כדי להביא את המרצים הטובים ביותר בניגוד לאונ'. לדעתי גם הבינתחומי מגיע עם גישה הרבה יותר פרקטית ללימודים, למרות שיש להם היום גם תוכנית לתואר שני במדעי המחשב למי שמתחיל לפזול לכיוון המחקר.

לדעתי יש היום התמחות באבטחת מידע, שלא הייתה קיימת בזמן הלימודים שלי, כך שאני לא יכול לחוות דיעה, אבל שוב היתרון הוא במרצים שמאוד מאוד מחוברים לתעשיה ומלמדים אותך דברים עדכניים. חברים שלי שלמדו בתל אביב באותו הזמן למדו דברים ענתיקות.

דרך אגב, לגבי בוגרי מכללה אונ' זה שטויות. מעסיקים מעריכים כשרון ונסיון אם יש לך את שניהם ממש לא משנה איפה למדת. מתוך כל המחזור שלי שכלל יותר מ-100 איש, כל מי שרצה לעבוד בתחום מצא עבודה בתוך שנה ואני בקשר עם המון בוגרים. מי שפנה לתחומים אחרים, או ללימודים מתקדמים יותר בארץ ובחו"ל לא נתקל בשום בעיה.

וכמובן היתרון הבלתי מעורער של הבינתחומי הוא מגרש החניה שמציע דגמים יחודיים של רכבים, והדשא שמציע דגמים יחודיים של כוסיות עשירות :wink:

פורסם

אם ממוצע הבגרות שלך (המשוקלל, שיטה דומה מאוד לזו של ת"א לחישוב הממוצע) הוא מעל 90 , אז אתה יכול לגשת למכינה במתמטיקה ואם אתה עובר מעל ציון מסוים את המבחן - YOUR IN , וזה מיועד בדיוק לענין הזה של מי שלא עשה 5 יחידות.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אתמול הייתי שם להתעניין לגבי רישום, אם זה מעניין אותך הרישום המוקדם מתחיל בפברואר - מרץ אין להם עדיין את התנאי קבלה של השנה הבאה.

בשנה הקודמת התנאי קבלה היו פסיכו 670 וממוצע בגרות 97

ישנם גם תנאי קבלה אוטומטיים, אם יש לך ממוצע בגרות מעל 100 בלי התייחסות לפסיכו, ואו פסיכו מעל 700 וזכאות לתעודת בגרות אתה מתקבל אוטומטית בלי ועדות רישום וכד' פשוט נרשם ומתקבל.

יש גם את המצטיינים משהו כזה שזה במידה ויש לך גם ממוצע מעל 100 וגם פסיכו 700 (בבגרות חובה 5 יח"ל מעל ציון 80), שבו הם משלמים לך 50% מהשנה הראשונה ואם אתה עובר משנה לשנה עם ממוצע מעל 85 הם ממשיכים את המלגה של ה50%.

מעבר לזה, ישנו גם את הקורס מיון במתמטיקה שחבר שלי עושה אותו כרגע (היה לו ממוצע מעל 90 כללי ומתמטיקה 4 יחידות בציון 90) הוא אומר שהקורס לא קשה ואפשר בהחלט לעבור, הקורס עולה סביב ה3000 שקל ואין הבטחה שתתקבל, ז"א שאם למדת את הקורס הזה של החודש ובסוף נכשלת בבחינה אתה לא מתקבל וכספך לא חוזר!

לכן כמו שאני עושה, הייתי ממליץ לך לגשת לפסיכו ולנסות להוציא ציון גבוהה מאוד ואו לשפר את הבגרויות, יש לך עוד זמן.

שים לב שכל הנאמר הוא בהתאם לתנאי קבלה של השנה האחרונה, ומשנה לשנה זה משתנה אמנם אבל לא בצורה קריטית לדעתי.

בהצלחה,

אבי.

• תוכן חדש...