Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6883 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

לאחרונה שמתי לב שהטורים בניוטרל גבוהים מדי ולכן החלטתי להוריד מעט (בבדיקה במוסך התברר שאחרי שהורדתי זהו אכן הסל"ד המומלץ) מה שגרם לכך שהמזגן לא נכנס לפעולה כל זמן שהרכב נמצא בניוטרל.

עם תחילת הנסיעה/רגל על הגז, המזגן חוזר לפעול - מכאן אני מבין שהבעיה חייבת להיות במגבר הטורים שפשוט לא עובד.

האם מישהו חושב שיכולה להיות בעיה אחרת או שבוודאות זוהי הסיבה היחידה?

בנוסף, האם מישהו יודע כמה עלול לעלות תיקון/החלפה של המגבר הזה? (הרכב הוא שרייד 93)

תודה מראש.

פורסם

המגביר טורים לא שייך למנגנון מיזוג האוויר הוא פועל כרכיב מגביל על מנת שיהיה למנוע הספק נוסף לסובב גם את המדחס אחרת המנוע יכבה.

האם תוך כדי עבודת המנוע ולחיצה על מתג מיזוג האוויר אתה רואה שהמדחס נכנס לעבודה?

כשאתה אומר שהמזגן עובד רק בלחיצה על הגז האם אתה מתכוון שהוא לא מקרר?

פורסם

"מגבר הטורים" אמור להעלות את סל"ד המנוע כאשר אתה מפעיל את המזגן (כל זאת, במידה ומדובר על רכב המונע ע"י קרבורטור). במידה והוא לא תקין, כאשר תפעיל את המזגן - הסל"ד ייצנח והמנוע עלול להכבות.

פורסם
האם תוך כדי עבודת המנוע ולחיצה על מתג מיזוג האוויר אתה רואה שהמדחס נכנס לעבודה?

לחיצה על מתג מיזוג האויר לא מפעילה את המזגן (יש אוורור בלבד) אך כאשר מתחילים בנסיעה או שרק לוחצים על הגז - המדחס כן נכנס לפעולה והמזגן מתחיל לקרר.

כשאתה אומר שהמזגן עובד רק בלחיצה על הגז האם אתה מתכוון שהוא לא מקרר?

הוא מתחיל לקרר רק אחרי שמעלים את הטורים (לעיתים המדחס אפילו נכבה בעת העברת הילוכים - הטורים פשוט לא מספיקים לעבודה של המדחס)

"מגבר הטורים" אמור להעלות את סל"ד המנוע כאשר אתה מפעיל את המזגן (כל זאת, במידה ומדובר על רכב המונע ע"י קרבורטור). במידה והוא לא תקין, כאשר תפעיל את המזגן - הסל"ד ייצנח והמנוע עלול להכבות.

אני יודע שהוא אמור לעלות את הסל"ד ברגע שמדליקים את המזגן, זה בדיוק מה שלא קורה.

הסל"ד לא צונח כאשר מדליקים את המזגן, הוא פשוט לא נדלק עד שמוסיפים גז עם הרגל.

מצד שני המזגן פועל נהדר גם בניוטרל ברגע שאני מוסיף סל"ד קבוע לניוטרל, אבל אז אני משאיר את הרכב ב1,500-2,000 סל"ד באופן קבוע בניוטרל - שזה מצב לגמרי לא תקין.

בכל מקרה שניכם רק חיזקתם את מה שאמרתי, האם בכל זאת יכולה להיות בעיה אחרת או שמדובר אך ורק במגבר?

פורסם

למיטב זכרוני קיימת יחידת בקרה מאחורי או באיזור שמאחורי המגירה בצד ימין. יש לה למיטב זכרוני פוטנציומר כיוון לאיזה טורים יכנס המדחס לפעולה. יש לכוון משם מחד, ולדאוג שסלד הסרק יהיה על 1000לפחות ולא יותר מ 1100-1200, אם האוטו אוטמטי, להזהר שבעתיים , אחרת סלד סרק גבוה גורם לרכב להמשיך ל"רוץ" כשעוזבים את הגז.

זה כאמור למיטב זכרוני, ולא היה בכל הדגמים, ואני לא יודע איזה דגם אצלך.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
למיטב זכרוני קיימת יחידת בקרה מאחורי או באיזור שמאחורי המגירה בצד ימין. יש לה למיטב זכרוני פוטנציומר כיוון לאיזה טורים יכנס המדחס לפעולה. יש לכוון משם מחד, ולדאוג שסלד הסרק יהיה על 1000לפחות ולא יותר מ 1100-1200, אם האוטו אוטמטי, להזהר שבעתיים , אחרת סלד סרק גבוה גורם לרכב להמשיך ל"רוץ" כשעוזבים את הגז.

זה כאמור למיטב זכרוני, ולא היה בכל הדגמים, ואני לא יודע איזה דגם אצלך.

דני

תודה דני.

הרכב הוא ידני, 1300 93'.

א' - היכן בעצם נמצאת המגירה שאתה מדבר עליה?

ב' - מה בעצם צריך לעשות ואיך בעצם אני מכוון את יחידת הבקרה כך שדוקא המדחס הוא זה שיגביר את הסל"ד?

כרגע הרכב עומד על 1,000 סל"ד בניוטרל אבל זה לא מספיק עבור פעולת המדחס ועם הפעלת המזגן שום דבר לא גורם לסל"ד לעלות.

שוב תודה.

פורסם
מגירה הכוונה לתא הכפפות, האם בטרם שינוי סל"ד הסרק הכל עבד?

כן אבל הסל"ד היה גבוה מדי. כך היה מאז שסידרו את המזגן לפני כחודשיים, הצריכה הייתה גבוהה משמעותית גם כאשר כמעט ולא היה שימוש במזגן.

לא אני הייתי זה שלקח את הרכב לתיקון המזגן, כנראה שאותו חשמלאי חאפר לא הצליח לסדר את המגבר (או שלא ניסה) ולכן פשוט הגביר את הטורים ובכך סיים את העבודה - המזגן מקרר נהדר אבל הרכב היה בכ-2,000 סל"ד בניוטרל.

פורסם

מחוץ לתא הכפפות למטה נמצאת יחידת הבקרה .קופסה שחורה בגודל קופסת סיגריות .בדופן יש פוטציומטר קטן .הפעל את המנוע והמזגן ושחק עם הפוטציומטר בעדינות עד שתשמע את המזגן נדלק .

בהצלחה

הערת מינהל המערכת: פרסומת אישית נמחקה. נא להמנע מכך להבא.

פורסם

****נא לא לצוטט הודעות צמודות - הנהלת הפורום****

תודה רבה.

מה בעצם עושה יחידת הבקרה הזו?

ניסיתי לשחק איתה והיא באמת משפיעה על הפעילות של המדחס, עם זאת גם במצב ה"מקסימלי" המדחס לא מצליח לעבוד בצורה רציפה ומדי פעם נכבה ואז שוב נדלק (אלא אם כן אני לוחץ על הגז ומוסיף סל"ד)

זה עדין לא פותר את הבעיה, הבעיה היא ששום דבר לא גורם לטורים לעלות בכל פעם שהמזגן נדלק, כך שכמו שכבר אמרתי זה או שהסל"ד גבוה מדי (באופן קבוע) או שאין מספיק סל"ד עבור פעולת המדחס.

תודה לעוזרים.

• תוכן חדש...