Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6912 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

במפגש מרכז הקרוב אנחנו מעוניינים לערוך משהו מיוחד.

כולם יודעים שמערכת שופטים לפי האוזן ולא לפי הרכיבים. אבל במבחן התוצאה יוצא שהרבה פעמים דעתנו מתגבשת בעיקר לפי הרכיבים המותקנים ברכב ו\או לפי דעה של אדם אחר, ופחות שמים לב לאיכות השמע והחוויה.

אז מספיק עם הסיפורים והמעשיות. הגיע הזמן למבחן האמיתי! :twisted:

מי רוצה להיות אודיופיל?

alpinef1.jpg

רעיון הכללי והסבר על תהליך האירוע:

במפגש מרכז הקרוב יעמדו 4 רכבים כדקלמן:

1. רכב ליסינג טיפוסי - אחד כזה שבא עם מערכת בילד-אין עלובה, ללא מגבר או רמקולים אפטר-מרקט.

2. רכב ממוצע - מכשיר ממותג מסדרה בינונית, מגבר סביר, סאב עממי ורמקולים פשוטים.

3. רכב המכוייל ל SQ - רכב שהושקעה בו עבודה ורכיבים איכותיים ביותר (זה יהיה הרכב של עופר דותן , או רכב SQ אחר אם תרצו)

4. רכב המכוייל ל SPL - רכב עם רמקולים חזקים, סאב מפלצתי, מערכת חשמל משודרגת וכו'.

מתמודדים ומלווים:

1. המתמודדים יהיו ארבעה או חמישה חברי פורום שיתנדבו לתפקיד המאזינים + ארבעה או חמישה אנשים (כנראה בעלי הרכבים) שיתנדבו ללוות אותם בין הרכבים השונים ויהיו אחראים על תפעול המערכת והשמעת הקטעים.

2. המתמודדים יהיו עם כיסוי עיניים ולא יורשו לגעת או לתפעל את הרכב או מערכת השמע ברכב אשר אליו יכנסו. לשם כך יש את המלווים.

3. הרעיון הוא לשמוע בכל אחת מהמערכות כמה סגנונות מוזיקה מדיסק בדיקה מיוחד שיוכן לאירוע והמתמודדים יצטרכו לתת ציון למערכת בסולם של 1-10 בכמה נושאים כמו איכות השמע הכללית, במה, עומק, מיקום האלמנטים וכו'.

4. לאחר סיום ההשמעה המתמודדים יכתיבו למלווה את התרשמותם מהמערכת ובסוף האירוע הטפסים יועברו למארגנים והתוצאות יפורסמו בפורום.

5. המתמודד והמלווה לא ידברו ביניהם במהלך המבחן וזאת ע"מ לאפשר ריכוז בהאזנה. כמו כן למלווה אסור לרמוז בשום צורה ואופן למי שייך הרכב ומה הציוד המותקן ואיפה.

הרכבים:

1. הרכבים חייבים להיות מנועים ובעלי מזגן פועל. מאוד קשה לשבת באמצע הקיץ ברכב ללא מזגן, מה גם שתוצאות מבחן כזה עלולות להיות לא אובייקטיביות.

2. הרכבים יחנו במרחק סביר זה מזה בכדי לא להפריע מתמודד לרעהו.

3. המערכות ברכבים חייבות להיות מורכבות ומכוונות בצורה תקינה. אנחנו לא מנסים לעבוד על המתמודדים.

הבדיקה עצמה:

1. למבחן יוקלט דיסק בדיקה היכלול כמה סגנונות מוזיקה וזאת ע"מ להתרשם מהמערכות בכל התחומים.

2. דיסק הבדיקה עצמו יהיה דיסק בפורמט רגיל ולא MP3 וזאת ע"מ לאפשר קריאה מהירה בכל סוגי המערכות.

3. האיכות של הדיסק תהיה גבוהה, המקור יהיה דיסקים אורגינליים, מקובץ LOSSLESS או MP3 192 ומעלה.

4. לפני התחרות המערכות יכוונו פחות או יותר לעוצמה זהה ע"מ לאפשר בדיקה אובייקטיבית. במהלך האירוע אין להתעסק עם כפתור הווליום, אקולייזר, לאודנס וכו'.

הצופים:

1. לא ידבקו לרכבים ולא ידברו עם המתמודדים במעברים בין המכוניות.

2. ישמרו על השקט בעת ההשמעות.

3. לא יצעקו ולא ירמזו בכל דרך שהיא למתומודד למי הרכב שייך או איזה רכיבים יש בפנים. זה יהרוס הכל.

כללי:

1. המפגש ייערך באיזור סוף אוגוסט, ביום שבת.נא לא לפתוח דיון וויכוחים לגבי המועד הספציפי אחרת לא יהיה לזה סוף.

2. האירוע כולו נערך בהתנדבות ללא ספונסרים וכו'. ההשתתפות והארגון הם ללא כסף.

3. בבקשה בבקשה בקשה, הצלחת האירוע הזה תלוייה במשמעת העצמית של כל אחד. מספיק אחד שיעיר משהו לא במקום לאוזני המתמודד שיוריד את האובייקטיביות והרעיון שמאחורי האירוע הזה.

דרושים:

1. 3 מכוניות: ליסינג, SPL, ומערכת ממוצעת. נא לרשום בשרשור הנ"ל איזה רכב ברשותכם. רק פניות מתאימות תעננה :wink:.

2. 5 מתנדבים רציניים.

3. 5 כיסויי עיניים, כמו של אל-על וכאלה. אם יש כאן מישהו שיוכל לארגן כאלה ו\או "השלים" כאלה מהנופש האחרון בטורקיה - נא לרשום כאן.

בבקשה לרשום כאן את השגותיכם או דעתכם בנוגע לאירוע. טופס ההערכה ינוסח בימים הקרובים ויועלה לפורום.

נא לא לפנות בה"פ למנהלים! אנחנו נפנה אל האנשים הרלוונטיים לאור התגובות בשרשור.

שיהיה בכיף! :razz:

צוות המנהלים.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תוסיף - לארגן מספר מצלמות - חובה! לא יהיה שווה בלי צילומים :-P

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

נשמע כיף, באיזה איזור הולך להיות המפגש?

HU: Pioneer DEH-80PRS Woofers: SEAS Lotus Reference Tweeters: SEAS Lotus PerformanceSUB: Hifonics12" Wiring:KnuKonceptz,Omega-Audio,Sound quest AMPS:Lightning Audio,Phonix Gold

פורסם

הכל תלוי בתאריך.

אני מתנדב להיות עם המערכת הסבירה.

מגבר ground ‎pounder ‎880.4‎

מורל פולס מקדימה

סאב פיניקס גולד זד אר.

ר"ד סוני 7815 .

בסה"כ מערכת ברמת כניסה שנשמעת טוב יותר מהצפוי.

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

מספיק הרבה דברים בשביל לזהות .. זה לא העניין .

הכוונה פה היא לא לעשות תחרות לשם תחרות אלא הרעיון הוא הפנינג של שמיעת מערכות .

כך אני רואה את זה .. וזאת הייתה הכוונה של איתמר בגדול.

מבחינת תאריך השאיפה היא לעשות את האירוע אחרי הבחינות של אנשים.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

ברכות על הרעיון.

רעיון מצויין ומסקרן מאוד לראות מה יהיו התוצאות.

מס' עצות שלי:

1. 5 אנשים זה ממש מעט, לא ניתן להפיק כל לקח ממשי מתוצאות של סקר בין 5 אנשים.

כל מי שמכיר קצת מחקרים וסטטיסטיקות יודע שצריך יותר ע"מ שלמבחן יהיה איזשהו תוקף רציני.

אני ממליץ על כ-15 איש, למרות הלוגיסטיקה המסובכת.

2. את המתמודדים להחזיק מאחורי פרגוד או באזור נפרד מהרכבים כבר לפני התחרות, מכיוון שרק מלראות את דגמי הרכבים לפני, אני יוכל להתאים כל כסא שאני יושב בו לרכב ואז הדעה משתנה.

3. כיסויי אוזניים - כמו במטווחים, למתמודד לפני שהוא יוצא מרכב אחד ועד אחרי שהוא נכנס לרכב השני ע"מ למנוע כל מיני אי נעימויות בדרך, או רעשים שיכולים להסגיר.

4. עוצמה - את המערכת ליסינג אפשר לשרוף בלי בעיה בעוצמה קצת יותר גבוהה, לכן לפי דעתי יש לקבוע ווליום מסויים שיהיה בערך אותו דבר בכל הרכבים.

זהו בינתיים, בהצלחה.

פורסם

מוכן לנדב את הרכב למערכת ממוצעת, רכב מישפחתי מקדימה FOCL V1 , סאב PUNCH P1 בתיבה אטומה, HU PIONEER 770 מגבר לסאב+ קומפוננט JBL GTO 75.4‎

וכמו שפיתגם סיני עתיק אומר: "אם אין לך משהוא חכם להגיד - תגיד פיתגם סיני עתיק אמר"

פורסם

לא נראה לי שאקבל את הרשיון ויהיה לי רכב עד אז , אבל ע"מ שיהיה ברור שזה לא משהו אחר , אני ממליץ שיבדק דיסק הבדיקה ולא יוכנס לתוכו שום דבר שאינו מדיסק מקורי (ועדיף שנבדק ע"י סאונדפורג' שאין לו בעיות , וקובצי לוסלסס ממקור מעולה (EAC) . כי כול דפקט במקור יכול לזהות מערכת SQ ברמה גבוהה . ראה את דעתו של ליאור FIERBALL על המערכת שלו

בברכה יהודה

פורסם
אני ממליץ שיבדק דיסק הבדיקה ולא יוכנס לתוכו שום דבר שאינו מדיסק מקורי (ועדיף שנבדק ע"י סאונדפורג' שאין לו בעיות , וקובצי לוסלסס ממקור מעולה (EAC) . כי כול דפקט במקור יכול לזהות מערכת SQ ברמה גבוהה . ראה את דעתו של ליאור FIERBALL על המערכת שלו

המצב הוא יותר חמור אפילו , הבעיתיות היא לא רק בנוגע לדפקטים אלה פשוט רגישות לאיכות הקלטה. זה חסרון ידוע במערכות מהסוג הזה.

המערכת פשוט מקצינה את המצב , דיסק שמוקלט מעולה השמיעה תהיה מעולה , דיסק שמוקלט אחרת ממעולה ישמע הרבה פחות טוב. זה אחד הדברים הראשונים ששמתי אליהם לב אצל אייל ברכב וכמובן גם אצלי ברכב וגם כתבתי על זה אחרי ששמעתי אצלי את המערכת בפעם הראשונה .

זה יתרון וחסרון וצריך להתמודד איתו. האפקט של ההורנים לדעתי מדגיש את זה במיוחד כי ההורנים פשוט נשמעים אמיתי. לא יותר ולא פחות. ושהם כל כך שקופים ומעבירים את המידע כמו שהוא אז אתה חשוף להכל. צריך להתרגל לזה.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

איתמר, אני מוכן לצלם (כל עוד המפגש יתקיים בשבת שאחרי ה-18.8) 8)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

מברך אל היוזמה הנפלאה.

כמו שזה נשמע יכול להיות אירוע מאוד מעניין..

אשמח להתנדב לאירוע בתור הרכב הממוצע:

הרכב הוא פיג'ו 306 אם מזגן עובד! הרכיבים: HU KENWOOD 4029 - מגבר JBL 75.4, קומפוננט מורל פולס 6.5 -

JBL 6X9, סאב JBL 1000W.

כמובן אם יש משהו נוסף לעזור בשמחה.

שיהיה בהצלחה.

בברכה,

דוד.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6912 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...