Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8303 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, ועכשיו מגיע פרק 78937 בסיפורי הבורה 2002 של ההורים שלי.

אני נוסע בבוקר ובדרך כלל תוך כ 5 דקות חום המנוע עומד על 90 מעלות, ואחרי כ 15-20 דקות נסיעה אני רואה שחום המנוע עומד על כ 60 מעלות.

מיד עוצר בצד ובודק שיש נוזל קירור ולא רואה שום דבר חשוד ומוזר בתא המנוע חוץ מזה ש 2 המאווררים פועלים.

זכרתי משהו על מזגן ומאווררים וניסיתי לכבות את המזגן, פתאום 2 המאווררים הפסיקו לעבוד.

תוך 2-3 דקות נסיעה החום הגיע ל 90 מעלות.

אחרי שהחום הגיע ל 90 מעלות, הפעלה וכיבוי של המזגן כבר לא שינו והחום נשאר על 90.

החלטתי לעבור דרך המוסך המורשה בפ"ת, הסברתי לו את הבעיה והוא חיבר את המחשב והתחיל לנחש ולזרוק סתם שמות של כל מיני דברים, אחרי זה קרא לעוד מוסכניק ושתיהם התחילו לנחש, שאלו אם החלפתי מצבר לבד ואמרתי שלא, בדקו כמה פיוזים ולבסוף החליטו שזה טרמוסטט.

לפני שהוא מתחיל בעבודה שאלתי כמה עולה החלק והמוסכניק הפנה אותי למחסנאי ואמר לי לשאול אותו כמה עולה טרמוסטט חשמלי, הוא אומר לי 640 ש"ח לפני מע"מ ועוד 35 ש"ח למים לפני מע"מ.

פה חטפתי קריזה! אוטו בן שנתיים וקצת וכל כמה חודשים במוסך!

אחרי חישוב קצר הבנתי שזה יוצא נזק של יותר מאלף ש"ח כולל מע"מ ועבודה, אמרתי לו להתראות ושאני לא מעוניין, כבר באתי לנסוע והמוסכניק אומר לי לחכות, הולך ומדבר עם בעל הבית.

ואחרי שיחה קצרה בעל הבית קורא לי ואומר לי שעל החלק הזה יש אחריות יצרן מורחבת ושהם משתתפים ב 70% על החלק.

בנוסף, לפי מה שהבנתי מהדיבור של המוסכניקים זה בעיה סידרתית(זה מסביר את ה 70% השתתפות), אבל הם לא מוכנים להודות בזה ....

עדיין בטח יצא לי כ 700 שקל עם עבודה, אז אמרתי לו שאני לא מוכן לשלם והלכתי משם.

בינתיים ניסע ככה.

מה אתם אומרים? יש מה לעשות או שחייבים להחליף טרמוסטט?

אני אנסה מחר להתקשר למרכזי ואנסה להשיג תיקון בחינם.

במקרה הכי גרוע אני קונה ממנו את החלק ב 70% הנחה ומרכיב במוסך אחר.

ENSURE YOUR BRAIN IS WORKING BEFORE PUT YOUR MOUTH INTO A GEAR

-------------------------------------------------------

מקסים.

פורסם

אני לא מבין את הבעיה, האוטו שלך עם מזגן על 60 , ובלי על 90 ..

שלי על 80 קבוע ו 60 עם מזגן ... אני לא מבין את הבעיה..... כנראה נסעת "מהר" וגם 2 מאווררים פועלים (לא אמור לפעול אחד?) זה לא נשמע כמו בעיית תרמוסטט... תאמת זה לא נשמע כמו בעיה בכלל... שיתקרר לו ... ;)

פורסם

שלי על 80 קבוע ו 60 עם מזגן ... אני לא מבין את הבעיה..... כנראה נסעת "מהר" וגם 2 מאווררים פועלים (לא אמור לפעול אחד?) זה לא נשמע כמו בעיית תרמוסטט... תאמת זה לא נשמע כמו בעיה בכלל... שיתקרר לו ... ;)

אורן, לא מדובר כאן במכונית צרפתיה עם טרמוסטט חאפר.

במכוניות נורמליות לא אמור להיות שום הבדל (ואם יש אז מזערי לחלוטין).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אורן, לא מדובר כאן במכונית צרפתיה עם טרמוסטט חאפר.

במכוניות נורמליות לא אמור להיות שום הבדל (ואם יש אז מזערי לחלוטין).

איציק

וזה איציק נורמלי ?

בנוסף, לפי מה שהבנתי מהדיבור של המוסכניקים זה בעיה סידרתית(זה מסביר את ה 70% השתתפות), אבל הם לא מוכנים להודות בזה ....

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

איך באמת הולך החום ב-106? (במיוחד בראלי אם זה שונה)

על כמה זה אמור לעמוד בנסיעה רגועה?

מה נקרא חום גבוה? במעלות..

סהר.

פורסם

.

היתה לנו בורה במשך 3 שנים שהראתה אמינת מושלמת.

סדרתי זה בטח לא.

מסקנה : לא קונים רכב חדש עם אחריות כ"כ דלה ויבואן כזה.

פורסם

טרמוסטט חשמלי? זה מה שקורה כשמחפשים לסבך עניינים ולייקר מכונית.

במה עדיף טרמוסטט חשמלי על התרמוסטט התרמו-מכני הישן האמין והטוב? תרמוסטט מהסוג הזה מחזיק לא מעט שנים, והחלפתו היא עניין של עשרות שקלים בלבד.

למה לסבך???? למה?

עוד עדות לאובר-מחשביזציה הפושה במכוניות מודרניות, על חשבון מערכות אמינות וקלות לטיפול. אני מסכים שישן מערכות בהן המיחשוב והגדלת הסיבוכיות הם לטובה. לדוגמא הזרקה רב נקודתית על שלל סנסוריה הרגישים עדיפה על פני קרבורטור (אם כי פחות אמינה).

אבל תרמוסטט? במה חשמלי עדיף?

פורסם

שליטה טובה יותר.

טרמוסטט מכאני לא נפתח/נסגר מיידית אלא בהדרגתיות ולכן וויסות מעבר נוזל הקירור לא מושלם.

בטח לא כמו ברז חשמלי שמבוקר מחשב.

המגמה העכשווית בעולם הרכב היא להעביר את כל השליטה לניהול המנוע למחשב הרכב

אם זה מצערות מכאניות לאלקטרוניות, טרמוסטט מכאני לברז חשמלי.

פורסם

במה עדיף טרמוסטט חשמלי על התרמוסטט התרמו-מכני הישן האמין והטוב? תרמוסטט מהסוג הזה מחזיק לא מעט שנים, והחלפתו היא עניין של עשרות שקלים בלבד.

למה לסבך???? למה?

עוד עדות לאובר-מחשביזציה הפושה במכוניות מודרניות, על חשבון מערכות אמינות וקלות לטיפול. אני מסכים שישן מערכות בהן המיחשוב והגדלת הסיבוכיות הם לטובה. לדוגמא הזרקה רב נקודתית על שלל סנסוריה הרגישים עדיפה על פני קרבורטור (אם כי פחות אמינה).

סתם ניחוש .

אולי במערכות הבקרה שלו , אולי בגלל שאפשר לדעת מתי הוא מתקלקל ולא לגלות את זה אחרי שהוא הפסיק לעבוד ולהפעיל את המאווררים .

אולי ההפעלה שלו תלויה בטמפרטורה חיצונית או בתנאים אחרים .

פורסם

למה לסבך???? למה?

סתם ניחוש .

אולי במערכות הבקרה שלו , אולי בגלל שאפשר לדעת מתי הוא מתקלקל ולא לגלות את זה אחרי שהוא הפסיק לעבוד ולהפעיל את המאווררים .

אולי ההפעלה שלו תלויה בטמפרטורה חיצונית או בתנאים אחרים .

גם.

יישום של ברז חשמלי מבוקר מחשב מאפשר שליטה הרבה יותר טובה גם במקרה של תקלה (כנ"ל לגבי חיווי) וגם על סמך נתונים שמגיעים מחיישנים אחרים.

התחשבות כפי שציינת בטמפ' חיצונית

עומס המנוע שנקבע על סמך מידע מכמה חיישנים

וכל זאת כדי לנטר את חום המנוע באופן מדויק יותר מאשר משימוש בטרמוסטט מכאני

פורסם

אני תמיד חשבתי שזה יתרון שהתרמוסטט נפתח בצורה הדרגתית.

פתיחה חלקית כשהטמפרטורה מתקרבת לטמפ' עבודה ומלאה כשמגיעים לטמפ' עבודה.

גם השינוי בלחצים במערכת המים שנוצר כשמשתנה מעגל הזרימה הוא הדרגתי יותר ופחות משפיע על משאבת המים.

ניטור טמפ' המים נעשה בכל מקרה על ידי סנסור ייעודי בראש המנוע (וסנסור נוסף "טיפש" האחראי להפעלת המאווררים, כמובן).

לדעתי, המערכות הישנות והפשוטות יותר אמנם לוקות יותר בתחום אפשרות הניטור וחיווי התקלות לנהג, אולם אמינות יותר בתנאי הטיפול החאפריים בארץ.

המערכות הללו רגישות הרבה יותר לתקלות בסנסורים, לניתוקים ולחלקים לא מקוריים.

כבר שמעתי סיפורים די מטורפים על תקלות תמוהות ומסתוריות במערכות ממוחשבות ברכב שנבעו מאי היכרות של המטפלים במערכות. גם במוסכים מורשים. הסיבוך הזה קצת בעוכרינו לדעתי.

אני בהחלט מסכים שמערכות כמו ABS מבוקר אלקטרונית או הזרקה מבוקרת מחשב הן יעילות וחשובות. אולם ישנם תחומים שבהם הוספת סיבוכיות פוגעת באמינות יותר מהיתרון המתקבל מהחלפת המערכת.

הנה - תראו איך האמינות האגדתית של פולקסווגן הולכת ונשחקת על מזבח הגאדג'טים.

ישנם דברים שאולי בטיפול שוטף במדינה מתוקנת נשארים אמינים, אבל אצלנו במזרח התיכון זה יכול להיות חסרון.

פורסם

נכון הוא שרמת הסיבוכיות עלתה (חוויתי זאת על בשרי השבוע) אבל בהתאם גם יכולת הדיאגנוסטיקה.

יש לזכור כי רכיבים שונים כגון מצערות אלקטרוניות,טרמוסטטים חשמליים הם ניצנים ראשונים ואין לתעשיה הרבה ניסיון איתם, רמת אמינותם עולה משנה לשנה עם הניסיון המצטבר מהשטח.

כפי שמערכות ההזרקה השתפרו והשתבחו לרמות אמינות גבוהות מאד כך אני מניח שרכיבים אלו ישתפרו במרוצת השנים.

המגמה שעובר ענף הרכב מקשה על חובבי הרכב וה-d.y.i לטפל ברכב באופן עצמאי ודורש היכרות מעמיקה עם מערכות ניהול מנוע ממוחשבות וכמובן ציוד דיאגנוסטיקה יקר שרק מוסכים יכולים להרשות לעצמם לרכוש.

וזה מבלי להכנס לתחום השיפורים, שהוא לגמרי מטורף במכוניות חדישות שמצוידות במצערות אלקטרוניות, 2 חיישני למבדה, 2 ממירים ואינספור חיישנים שמנטרים כל שינוי הכי קטן במערכת.

למי שלא מבין עד כמה הענין סבוך מוזמן לקרוא את המאמר שכתבתי בנושא התקנת קמשפט חם. וזה ברכב עם מערכת ניהול מנוע ממודל 97...

לגבי חלפים ומדינתנו הלבנטינית - דווקא פה אולי יש פתח לתיקווה, יש כבר היום יצרנים שמטמיעים ברכיבי האלקטרוניקה השוני מנגנוני אוטנטיקציה לחלפים מקוריים ואפילו מניעת האפשרות של שימוש ברכיבים גנובים !

סה"כ הכיוון הוא חיובי ואי אפשר לצפות מתעשיית הרכב שלא תיישר קו עם שאר התעשיה.

פורסם

כן, אני מסכים שלטווח הרחוק (ואפילו הלא כל כך רחוק) התהליך חיובי מבחינת איכות המוצר, ובעייתי מבחינת היכולת לטפל לבד, או לטפל בזול.

וכבר היה על זה דיון בפורום אספנות, בנושא מכונית האספנות העתידית - בו טענתי שמאחר ואופי העבודה על רכב אספנות וזמינות החלקים שונים מברכב חדש, תהיה בעיה קשה מאוד בעתיד לטפל במכוניות אספנות מודל 2004.

ואגב, נושא האותנטיקציה הוא לא כל כך חדש. קראתי לפני מספר שנים מאמר של אדם שבנה בחו"ל רפליקה (של יגואר D-type אם אני זוכר נכון) על בסיס מנוע וחלקים של יגואר חדשה יחסית, ונאלץ להתקין יחד עם המנוע והמחשב שלו גם את בקרי חלונות החשמל, הנעילה המרכזית, ההזרקה, ואפילו המושבים הממוחשבים, מפני שהמחשב סירב להניע את הרכב ללא כל החלקים האורגינליים שלו... בטח יש דרך לעקוף את זה בעזרת מחשב של מוסך מרכזי, או אפילו האקינג של חובב מיומן. אבל זה בכלל לא טריוויאלי.

פורסם

וזה איציק נורמלי ?

בפולקסוואגן ? כן, נורמלי לחלוטין :p

מי אמר שפולקסוואגן אמין ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

חבר יקר

יש לי גם בורה - 2000 - אוטו נחמד

הוא מאוד אמין

אבל אני חייב לציין שגם אצלי אחרי שנה וחצי של נסיעה הלך הטרמוסטט - ולא הראה על חום בכלל

אז נסעתי למוסך מורשה - אמרו לי אין בעיה שיתקנו

לקחו 160 ש"ח כולל כל החלקים העבודה וכוס נס קפה חם ישר מהמכונה

אני לא יודע איך החברה שלך היגיעו ל 1000 ש"ח אבל משהו פה מסריח

תבדוק

מינימן

חתימתי עברה על כללי הפורום ולכן נערכה.

• תוכן חדש...