Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8325 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי בעיה (בסיאט לאון) שחלון הנהג לפעמים עולה במצב אוטומאטי ולפעמים לא (כלומר העלאת החלון בנגיעה אחת). האם יש משהו בכפתור עצמו שמאפשר את המצב האוטומאטי (לדעתי כן, כיון שלכפתור יש מין קליק שאין בחלונות בלי המצב הזה) או שמדובר במערכת אלקטרונית שדואגת לסגור את החלון עד הסוף?

וכהמשך: האם ניתן להחליף את הכפתורים של החלונות האחוריים (בפיקוד על דלת הנהג) בכפתורים של חלונות קדמיים (חיצונית הם נראים זהים לגמרי) על מנת לקבל מצב של העלאת החלון עד הסוף בנגיעה גם בחלונות האחוריים?

מקה שלא בלבלתי אתכם... את עצמי בטוח בלבלתי.

:-)

תודה חבר'ה.

Fazer

פורסם

עקרונית לא ,היות ובדרך כלל הכפתור בעל ה"קליק" נגיעה(של הנהג ) מצוייד בעוד חיבור חשמלי בתחתיתו כדי לבצע את הפעולה הנ"ל, ז"א למפסק עם מצב ה"קליק" יש חמישה חיבורים ואילו לעמיתו ה"פשוט" רק ארבעה.

ואכן כמו שהסברתי הפעולה מתבצעת ע"י המפסק ולא ע"י מ"ע אחרת - הוא פשוט נשאר במצב שאותו אתה קובע (סגירה/פתיחה) עד סוף הפעולה.

פורסם
עקרונית לא ,היות ובדרך כלל הכפתור בעל ה"קליק" נגיעה(של הנהג ) מצוייד בעוד חיבור חשמלי בתחתיתו כדי לבצע את הפעולה הנ"ל, ז"א למפסק עם מצב ה"קליק" יש חמישה חיבורים ואילו לעמיתו ה"פשוט" רק ארבעה.

ואכן כמו שהסברתי הפעולה מתבצעת ע"י המפסק ולא ע"י מ"ע אחרת - הוא פשוט נשאר במצב שאותו אתה קובע (סגירה/פתיחה) עד סוף הפעולה.

והחיבור החמישי מתחבר לאן? הרי אם השליטה היא בכפתור (כלומר שהוא נשאר "לחוץ" עד שהחלון יורד/עולה לגמרי) אז בשביל מה צריך חיבור נוסף?

Fazer

פורסם

בוא לא ניכנס לפרטים טכניים מידי.

שאלת-עניתי

החיבורים בין שני סוגי הכפתורים שונים וזה הכל.

למה משמש החיבור החשמלי הנוסף באמת שאני לא יודע אבל אני מעריך שמין- הסתם הוא מקושר לפעולת ה"קליק".

פורסם

אולי במכוניות מאוד ישנות הפעולה התבצעה ע"י המפסק עצמו, אבל במכוניות המודרניות הפעולה מתבצעת ע"י מעגל החזקה עצמית חשמלי/אלקטרוני.

בקשר לתקלה - כאן כן יכול להיות שמדובר על המפסק עצמו, כלומר מכני, אולי המגע נדפק.

פורסם

ממש לא באתי לכאן לריב או לשחק משחקים, שאלתי שאלה טכנית ולא ציפיתי לתשובות בסגנון של "בוא לא ניכנס לפרטים טכניים מידי" - אני לא צריך שיגידו לי לאיזה פרטים אני אכנס או לא אכנס - שאלתי שאלה טכנית וציפיתי לקבל תשובה טכנית, אם לא היה לו מה להגיד - שישמור את דעתו לעצמו בקשר ללאיזה פרטים כן או לא ניכנס.

בקשר ל VT20 - בהתחלה כעסתי על התשובה - אני לא ילד קטן שצריך להסביר לו על רמות אבזור של רכב, אבל אח"כ הבנתי שאולי אפשר היה להבין את השאלה שלי גם כמו שהוא הבין אותה, ולכן התגובה שלי היתה הבהרה של מה ששאלתי.

ו "פריזר" קורא לי רק אדם אחד, ורצוי שזה ישאר כך.

Fazer

פורסם

פייזר (1000? או 600 :wink: ) סה"כ אוסף התשובות שניתנו לך ממצות את הענין.

לרוב מדובר ביחידת כפתורים משולבת במעגל קטן בגלל המחיר הגבוה ביחס לפיקוד "טיפש" המערכת משולבת בחלונות הקדמיים או בחלון הנהג בלבד.

כמו שכבר אמרו לך אני מניח שזה אפשרי ליישום זול זה לא יהיה ולדעתי אף מיותר.

ובזה מתסתכם לו הענין.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

הכפתור שקיים בסיאט מורכב משלושה לחצנים, כאשר אחד אחראי על פיקוד עליית

החלון והשניים האחרים (בתחתית הכפתור) משמשים כפיקוד להורדת החלון, בין אם

כולו בלחיצה אחת או ל-push until u want it 2 stop.

ההשערה שלי היא שפעולת ממסר מנגנון החלון נקבעת לפי הכפתור שנלחץ.

דניאל

MCS 2008

• תוכן חדש...