Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

התייחסות לרכב - כזכר או כנקבה?


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6949 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מבחינה דקדוקית, אלא מבחינת התפיסה.

 

יש מכוניות שמדברים עליהן בנקבה, כי פשוט אי אפשר אחרת (כמו למשל הקליאו ספורט), ורכבים שאי אפשר שלא לדבר עליהם בזכר (למשל פאג'רו קצר 3.5 V6 ידני, איך אפשר לדבר עליו בלשון נקבה?!).

רציתי לברר איך אתם מתייחסים לרכבים שלכם, ולמה.

 

 

המשך לילה טוב :)

טל.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

לרוב המכוניות בד"כ מתייחסים בלשון נקבה, אך כמו שאמרת, יש כמה רכבים שאי אפשר להתייחס אליהם בלשון נקבה, כי הם מעין musculars.

נגיד, ל-C5 של אימי אני יכול לומר שהיא חמודה ויפה. אבל לדי מקס של אבי אני ממש לא יכול לומר זאת, אני לא יכול להתייחס אליו (ולא אליה) בלשון נקבה, בטח שלא עם המראה שלו (לא "שלה") ובטח שלא עם השאגה הגברית של המנוע. אני יכול לומר שהוא נראה (לא "נראית") שרירי ומסוקס :lol:

זה בדיוק כמו מה שטל שביט כתב על הדודג' צ'ארג'ר: "בדרך כלל אנו מקפידים ב"אוטו" להתייחס למכוניות בלשון נקבה ("מכוניות", נו). במקרה של הצ'ארג'ר זה פשוט בלתי אפשרי. כבר אמרנו שזה מפגש גברים, וחוץ מזה לא יעלה על הדעת שמשהו נקרא צ'רג'ר "מסתער" בתרגום מילולי, יתואר במילים "שחורה" או "גדולה". זה לא עובד."

פורסם

תלוי מה המילה שמקדימה את התיאור של הזכר או נקבה.

מכונית-נקבה.

אוטו-זכר.

רכב-זכר.

"שם דגם הרכב"-או זכר או נקבה, תלוי.

"שם הרכב"(שם שבעל הרכב נתן לו)-שוב, יכול להיות גם וגם.

עקרונית לרכב שלי התייחסתי רוב הזמן כאל זכר.בעיקר בגלל השם שנתתי לו...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

×
×
  • תוכן חדש...