Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6978 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• ספונסר פורום
פורסם

חיים ,תגובתך לבחור הייתה לגמרי במקום ,אם הוא לא מבין בכלל את נושא הדיון

אז למה לכתוב סתם שטויות .

חנן ,אני לא מקבל את מה שאתה אומר ואני לא זוכר דוגמא כזאת מהזמן שלי

בפורום -תן דוגמא .

אני לא זוכר שאיזה חובב פה הוכיח את בני.ל או דניאל ,או יגאל וכו .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לחנן לילה טוב.

ראשית אין לי כוונה להעלים מידע מאיש וגם אני כאן בשביל ללמוד מאחרים להעמיק עד כמה שניתן את רמת ידיעותי .

כפי שכתבתה התשובה היא מאד מקצועית ברמת המחקר וגם השאלה.

תשובות של גולשים שלא מקצועים כמוך עלולות להטעות גולשים אחרים ובשביל זה אנכנו בעלי המקצוע כאן.

גם לחנך לבטיחות אבל גם לענות תשובות מקצועיות מדוייקות עד כמה שזה ניתן ובכך להעשיר את רמת הידע של כולנו.

רק חשבתי שאת הויכוח המקצועי נעשה במקום אחר ונחזור לכולם עם תשובה מדוייקת ומוסכמת על כולנו (בעלי המקצוע).

לטובת כל הגולשים שהם לא בעלי מקצוע אבל בעלי רצון עז לרכוש ידע .

בברכה.

חיים.

פורסם

הסבר לבני ל. (ולא מגולש רגיל לפי הגדרת חנן) הגומיה מעבר לתפקיד האטימה דואגת למקם את הרפידה תמיד צמוד לצלחת בזמן בו קיים בלאי בצלחת וברפידה. אחרת איך בדיוק הבוכנה יוצאת כל הזמן החוצה יותר ויותר? נכון - הגומייה. ולכן ההקשר שציינתי לכוונון האוטומטי שהיא מבצעת.

יש לך בסדנא אבן משחזת- מה קורה שמקרבים גוף כלשהו לבצע שיוף? נכון הוא רוצה להזרק החוצה מהאבן המסתובבת במהירות, אותו הכלל ברפידת הבלם, ברגע שהבוכנה חוזרת מעט אחורה היא מפנה מקום לרפידה גם לחזור, וזו האחורנה לא חוזרת מעצמה אלא מסיבוב הצלחת.

לגבי השסתום השיורי, אני מכיר את כול התשובות שכתבתם אך ידועה לי עוד אחת:

נועדו למנוע כניסת אויר למשאבות האופן האחורית, כוח קפיצי הסנדלים מחזיר את הבוכנות יותר מהר מחזרת הבוכנה של משאבת הבלם המרכזית, תופעה זו עלולה ליצור תת-לחץ באיזור המשאבות אופן, עקב הנוזל שמתפנה במהירות וליצור תת-לחץ וכניסת אויר דרך גומיות הגביע של המשאבות.

פורסם

כוח קפיצי הסנדלים מחזיר את הבוכנות יותר מהר מחזרת הבוכנה של משאבת הבלם המרכזית

נראה לי שהתכוונת למצב הפוך, כי במצב כמו שאתה מתאר דווקא יש לחץ חיובי במערכת.

למה זה לא קורה בדיסקים? בגלל התזוזה הקטנה יותר (יחסית לתוף) של המשאבה הראשית?

פורסם

לא אמור להיות תת לחץ כי במשאבה המרכזית יש מנגון חרירים וגומיות מיוחד שמונע זאת. אך בגלל המהלך הארוך יחסית של משאבות אופן מול קליפר זמן התגובה של המשאבה איטי יותר כי הבוכנות בתוכה עוד לא הגיעו למקומם (גילוי נחירי האיזון) נוזל חוזר במהירות למשאבה ועוד לפני שנגלה חריר האיזון עלול להווצר תת לחץ, השסתומים האלו אמורים למנוע תופעה זו.

משום מה, זה לא מצויין בספרות הדלה של לימודי ההסמכה בארץ, אך בוחני ההסמכות, למיטב ידיעתי, אכן מחכים לשמוע את התשובה הזו.

פורסם

לילה טוב לכל ציפורי הלילה שעדין אתנו.

התשובה שאני נתתי לבוחן היתה כזו:

תפקידו של השסתום השיעורי הוא לעכב את מהירות חזרת נוזל הבלמים מבילמי התוף למשאבת הבלם מפני שמאחור ישנם קפיצים מאד חזקים וכאשר אנו מרפים מדבשת הבלם הנוזל חוזר בלחץ (הקפיצים נהפכים כעט למשאבה) לכיוון משאבת הבלם המרכזית ומכיוון שהבלמים הקדמיים מקבלים את הנוזל מאותו התא של הבלמים האחורים -והבוכנה במשאבת הבלם עוד לא הספיקה לחזור את כל מהלכה לאחור -לנוזל אין לאיפה להתנקז והוא יחזור מלחץ הבלמים האחוריים (עי הקפיצים ודרך בוכנת הבלם ויעבור לבלמים הקדמיים וילחץ אותם שוב עד אשר הבוכנה במשאבה המרכזית תחזור את כל מהלכה לאחור והלחץ בקווים ישתחרר וישחרר את הבלמים הקדמיים.

אמנם השסתום משאיר לחץ שייורי של עד 0.5 בר לבלמים האחוריים לשמור על המערכת דרוכה ללחיצה הבאה ולשמור על הגומיות בבוכנות האפן מהודקות למניעת חדירת אוויר למע ועוד, ועוד.

אך זוהי התשובה שהבוחן רוצה לשמוע.

בברכה.

חיים

פורסם
חיים ,תגובתך לבחור הייתה לגמרי במקום ,אם הוא לא מבין בכלל את נושא הדיון

אז למה לכתוב סתם שטויות .

חנן ,אני לא מקבל את מה שאתה אומר ואני לא זוכר דוגמא כזאת מהזמן שלי

בפורום -תן דוגמא .

אני לא זוכר שאיזה חובב פה הוכיח את בני.ל או דניאל ,או יגאל וכו .

רון, לי יש מספיק דוגמאות אבל אני שומר אותם לעצמי כדי למנוע ויברציות במערכת, שנית כאשר בעל מקצוע רושם דברים לא נכונים מעט הם המקרים שבעלי מקצוע אחרים יכתבו שהוא כותב דברים לא נכונים והסיבות ידועות.

לפי דעתי חנן צודק בדבריו.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק אתה מדבר לא לעניין, בדיוק כמו JACK R1 בנושא הבלמים. לא חסרים שרשורים עם ויכוחים לא נגמרים בין בעלי מקצוע או גולשים שמבינים בתחום מסוים. מעבר לכך זה לא נושא השרשור הזה ולכן נסיים זאת כאן.

פורסם
לילה טוב לכל ציפורי הלילה שעדין אתנו.

התשובה שאני נתתי לבוחן היתה כזו:

תפקידו של השסתום השיעורי הוא לעכב את מהירות חזרת נוזל הבלמים מבילמי התוף למשאבת הבלם מפני שמאחור ישנם קפיצים מאד חזקים וכאשר אנו מרפים מדבשת הבלם הנוזל חוזר בלחץ (הקפיצים נהפכים כעט למשאבה) לכיוון משאבת הבלם המרכזית ומכיוון שהבלמים הקדמיים מקבלים את הנוזל מאותו התא של הבלמים האחורים -והבוכנה במשאבת הבלם עוד לא הספיקה לחזור את כל מהלכה לאחור -לנוזל אין לאיפה להתנקז והוא יחזור מלחץ הבלמים האחוריים (עי הקפיצים ודרך בוכנת הבלם ויעבור לבלמים הקדמיים וילחץ אותם שוב עד אשר הבוכנה במשאבה המרכזית תחזור את כל מהלכה לאחור והלחץ בקווים ישתחרר וישחרר את הבלמים הקדמיים.

אמנם השסתום משאיר לחץ שייורי של עד 0.5 בר לבלמים האחוריים לשמור על המערכת דרוכה ללחיצה הבאה ולשמור על הגומיות בבוכנות האפן מהודקות למניעת חדירת אוויר למע ועוד, ועוד.

אך זוהי התשובה שהבוחן רוצה לשמוע.

בברכה.

חיים

נראה כאילו קראת את התשובה מהמחברת שלך ללימודי הסמכה. אכן תשובה מדוייקת.

ואני קצת עשיתי סלט בין שני תופעות שהשסתום השיורי אמור למנוע.

פורסם

דניאל לילה טוב.

לא יש לי פשוט זיכרון טוב לחומר.

כבר עברו איזה 8 שנים מאז אבל השתדלתי להבין את החומר כדי לדעת ולא לעבור מבחן.

לא בכל התחומים אני שולט אך בתחום זה רציתי להבין ולהכיר את המע מלמטה.

תודה על הפירגון - לכבוד הוא לי.

המשך גלישה מהנה ומעשירה לכולם.

בברכה.

חיים

פורסם

טוב, פתחתי את המחברת שלי מהלימודים, וזכרוני לא בגד בי, התפקיד של השסתום לחץ שיורי לבלמי תוף הוא מניעת חדירת אויר בזמן שיחרור דוושת הבלם מהירות.

לפי מה שרשום אצלי, הקפיצים אכן מחזירים את הנוזל חזרה, ועקב אנירצית הנוזל חזרה לכוון משאבת הבלם המרכזית יגרם תת-לחץ ואויר עלול לחדור למערכת.

לא רשום לי כלום על תפיסת בלמים קדמיים כלל.

שנמשיך להתוכח ב TT? (סתם, סתם -רק רציתי להרגיז קצת את חנן, מזמן לא עשיתי זאת :wink: ).

פורסם

לילה טוב.

לא מלמדים את זה - במבחן לאחר "שהזקן" אתעקש איתי העלתי את הרעיון והוא העביר אותי מה גם שטאורתית זה יכול להווצר.

לגבי משיכת אוויר בהחזרת הנוזל - מדוע שיחדור אוויר עם בכל התהליך סורר שם לחץ גבוה מהלחץ האטמוספרי ובסופו עדיין נשאר לחץ שייורי מעט גבוה מהלחץ האטמוספרי?

בכבוד רב

חיים

פורסם

זה בדיוק העניין, בגלל השסתום הלחץ השיורי, קיים לחץ לכוון משאבות האופן שמונע חדירת אויר. בהתחלה הטעון שלך נשמע משכנע ואפילו אני מהרתי להכריז שהוא נכון, אבל חשבתי טוב על הטעון שלך ולדעתי הוא לא מחזיק מים .

הרי בזמן שיחרור הדוושה במשאבת בלם המרכזית, קודם כל הלחץ במערכת יורד ונוזל חוזר לתא הקדמי מתא אחורי דרך גומיית גביע מיוחדת שמתקפלת ומשלים את החוסר ומונע תת לחץ במשאבת בלם מרכזית, רק לאחר שהבוכנה מגלה את פתח האיזון עודפי הנוזל החוזרים משתחררים למיכל העודפים. בגלל תהליך זה לחץ לא יכול לשרור שם מרגע עזיבת הדוושה, גם אם יש לחץ חיובי מכוון משאבות האופן.

בכל אופן אני אבדוק בעוד מקורות מוסמכים ואחזור עם תשובה סופית.

פורסם

חיזוק לדברי דניאל:

10 PSI Valves - These valves are used in a drum brake system to prevent air from being ingested into the hydraulic system when you release the brake pedal. Typical wheel cylinder seals only seal when there is pressure behind them. Rapid release of the brake pedal creates a vacuum in the system which causes the seals to relax and air is ingested into the wheel cylinders. Maintaining 10 PSI in the system at all times prevents this

מכאן:

ויש את זה גם במערכות עם תופים בכל הגלגלים:

drumdrum.jpg

• תוכן חדש...