Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6978 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם.

היום החלפתי רפידות, וכעת הדוושה צריכה לרדת מאוד נמוך ע"מ שתתרחש בלימה.

המכונאי שהחליף אמר לי שאני צריך כמה פעמים ללחוץ חזק כדי שהרפידה "תאכל" את המדרגה שעל הצלחת.

האם זוהי תופעה נורמאלית? האם יש בה סכנה בטיחותית או שהיא תעבור ? יש צורך לגשת שוב למוסך?

תודה מראש, צביקי.

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש לך מספיק שמן ?

ואיך הוא שיחרר אותך מהמוסך בלי שהוא בדק שהברקסים בסדר?

ולמה אתה הלכת כול עוד לא היית בטוח שהכול בסדר?

לא משחקים בברקסים!

למדתי את זה על בשרי .

אסי

כל מה שקשור למנועים ימיים .

וכמובן לצרפתית קטנה אחת.

פורסם

זה קורה כאשר לא מחליפים את הצלחות יחד עם הדיסקיות .

אני מייעץ לך לחזור למוסך ולבקש החלפת הצלחות, המצב בו אתה נוסע מסוכן במקרה של בלימת פתע.

נכון שבמשך הזמן זה יכול להסתדר לבד והפדל יעלה, אבל לפי השאלות שלך, זה לא בשבילך. מכונאי או נהג מיומן יכול להסתדר עם המצב הזה.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

אסי 1985, אני מבקש ממך שתפסיק ללמד אותי, אני אחרי יום עבודה קשה, ומותר לי לטעות.

לא בסתם, אתה צודק. :-P

דוד.

פורסם

דוד לא רציתי ללמד רק להדריך .... סתם סתם

בכול מקרה רציתי להגיד לך שכשאני עושה ברקסים בלי צלחות זה אף פעם לא קרה לי

למה אמרת כשלא מחליפים צלחות אז זה קורה מעניין אותי .

תודה

וכמובן לצרפתית קטנה אחת.

פורסם

כאשר אתה עוזב את רגלית הברקס, הבוכנה חוזרת ומשחררת את הרפידה מהלחץ על הצלחת.

סיבוב הצלחת למעשה דוחף את הבוכנה חזרה. הבוכנה בתוך צילינדר המשאבה המרכזית, חוזרת אחורה בלחץ מ. הגלגלים ולחץ הקפיץ אשר בתוכה. תנועת הבוכנות (חזרה) של מ. הגלגלים נפסקת כאשר הרפידה מפסיקה לנגוע בצלחת. בוא נומר שיש לנו תופעה של צלחות עם מדרגה גדולה, או צלחת אוולית שתוך כדי הסיבוב תחזיר את הבוכנה מרחק גדול יותר אחורה.

ואז בזמן הלחיצה הבוכנה של הקליפר תצתרך לעשות דרך יותר ארוכה משום שהיא הלכה קודם "הרבה" אחורה.

לכן גם תנועת הרגלית תהיה יותר ארוכה(נמוכה). המצב דומה בדיוק למה שקורה לדרמים אחוריים כאשר הסנדלים לא מכוונים, והם רחוקים מהדרמים. גם כאן נוצר מצב של רגלית "יורדת נמוך".

והפעם לא בסתם. :-P

דוד.

פורסם
כאשר אתה עוזב את רגלית הברקס, הבוכנה חוזרת ומשחררת את הרפידה מהלחץ על הצלחת.

סיבוב הצלחת למעשה דוחף את הבוכנה חזרה. לא נכון הסבר שגוי!!! הבוכנה בתוך צילינדר המשאבה המרכזית, חוזרת אחורה בלחץ מ. הגלגלים ולחץ הקפיץ אשר בתוכה. תנועת הבוכנות (חזרה) של מ. הגלגלים נפסקת כאשר הרפידה מפסיקה לנגוע בצלחת.גם זה לא נכון!!! בוא נומר שיש לנו תופעה של צלחות עם מדרגה גדולה, או צלחת אוולית שתוך כדי הסיבוב תחזיר את הבוכנה מרחק גדול יותר אחורה.

ואז בזמן הלחיצה הבוכנה של הקליפר תצתרך לעשות דרך יותר ארוכה משום שהיא הלכה קודם "הרבה" אחורה.

לכן גם תנועת הרגלית תהיה יותר ארוכה(נמוכה). המצב דומה בדיוק למה שקורה לדרמים אחוריים כאשר הסנדלים לא מכוונים, והם רחוקים מהדרמים. גם כאן נוצר מצב של רגלית "יורדת נמוך".

והפעם לא בסתם. :-P

דוד.

שלום דויד.

רשמתה דברים לא נכונים! על מנת לשמור על כבודך הרם ניתנת לך הזדמנות לתקן את הטעויות.

אנה הסבר בפשטות איך ולמה ומה גורם לבוכנה בקליפר לחזור למקומה אחרי לחיצה על דוושת הבלם.

אם תדע להסביר ניצל כבודך! אם לא אני אסביר ואשמור על כבודך תמורת שקית במבה 4 מסטקים וסוכריה על מקל :lol:

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

אני יעשה איתך על זה דיון מחר היום אני כבר לא מרוכז

והפעם לא בצחוק...

וכמובן לצרפתית קטנה אחת.

פורסם
אני יעשה איתך על זה דיון מחר היום אני כבר לא מרוכז

והפעם לא בצחוק...

שלום.

אצלי אתה רק יכול ללמוד אין מקום לדיון!!!

והפעם לא בצחוק הפעם ברצינות!!!

בברכה בני ל.

פורסם

ראשית תודה על התגובות.

אם הבנתי את דבריכם נכון, הרי שאני יכול להמשיך לנסוע ולהתרגל בכל לחיצה על הדוושה ללחוץ חזק, מאחר ועצמת הבלימה לא נחלשה אלא רק ה"דרך" שהדוושה צריכה לעשות עד שהיא מגיעה לבלימה.

ולמוסך אני צריך ללכת, אך זו לא חובה, מאחר והרפידות לאט ישחקו את המדרגה. המדרגה היא כ-4 מ"מ גובה, ובקוטר 2 מ"מ בקוטר החיצוני של הצלחת.

האם הבנתי נכון?

פורסם

בני שלום .

1)לא התכוונתי לדון איתך .

2)יש פה עוד אנשים שמבינים עניין בנושא .

3)ברור שאני אלמד כול החיים לומדים ואין בנאדם שיכול להגיד שהוא לא לומד כול יום אז זאת הערה לא במקום מבעל מקצוע לפי דעתי .

תודה ולילה טוב .

אסי

וכמובן לצרפתית קטנה אחת.

פורסם
בני, רשות הדיבור לוותיקים, הבמה לרשותך. :-P

דוד.

שלום.

קודם כול הודעה לבעל הרכב.

אסור לנסוע במצב כזה הבלמים לא תקינים יש להכנס מיד למוסך ולתקן את הליקוים!!!

בנוסף אני רואה רשלנות חמורה או חוסר ידע ומיומנות מיקצועית בכך ששוחרר הרכב מהמוסך בידיעה שהבלמים לא תקינים.

דוד.

ברמת העקרון הבסיסי.

כול מה שמכיל קליפר הוא 1 בוכנה 2 צילנדר 3 גומיה בצורת 0 רינג.

נתיחס לגומיה כי היא לב ליבו של עקרון הפעולה.

אם שמתה לב הגומיה בקליפר שיושבת בתוך חריץ ומשמשת גומית אטימה יש לה פרופיל מרובע ולא עגול .

הסוד החזרת הבוכנה אחרי לחיצה על דוושת הבלם הוא פרופיל הגומיה.

מה קורה בשטח? כאשר אתה לוחץ על דושת הבלם והבוכנה בקליפר נעה החוצה ללחיצה על דיסקיות הבלם בגלל מיבנה הגומיה

שהוא מרובע הגומיה מיתעוותת בפיתול כלפי חוץ [ניגררת או נימשכת ע"י הבוכנה]פיתול זה יוצר מעיין קפציות עצמית של הגומיה

לאחר עזיבת דושת הבלם העיות של הגומיה יוצר לחץ דחיפה הפוך על הבוכנה ומיכיון שהגומיה שואפת לחזור למצבה הקודם היא מעלצת את הבוכנה לחזור פנימה לתוך הצילנדר של הקליפר וא דבר זה גורה לדיסקיות להתרחק כמלוא הנימה מצלחת הבילום.

מה הבעיה ברכב המדובר?

מיכיון שיש מדרגה של +- 2 מילמטר מכול צד של הצלחת הדבר גורם שהדיסקיה מתיחסת לחלק גבוה בצלחת כלומר למדרגה הבולטת ואז בזמן לחיצה הבוכנה חיבת לעבור דרך ארוכה ולעוות את הדסקיות בכוח לפי מבנה והשחיקה של צלחת הבילום.

יש מכונאים הנוהגים לעשות קנט על הדסקיות כדאי שהבליטה לא תפריעה אני אישית לא ממליץ

הנכון אם הצלחת לא ירדה מהמידה ניתן ללטש את המדרגה ולהסירה לגמרה.

הנכון והמומלץ הוא להחליף צלחות בילום כי מירב הסיכוים שהיא תיפסל בחריטה.

בברכה בני ל.

• תוכן חדש...