Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6978 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלוםמה קורה בשטח? כאשר אתה לוחץ על דושת הבלם והבוכנה בקליפר נעה החוצה ללחיצה על דיסקיות הבלם בגלל מיבנה הגומיה

שהוא מרובע הגומיה מיתעוותת בפיתול כלפי חוץ [ניגררת או נימשכת ע"י הבוכנה]פיתול זה יוצר מעיין קפציות עצמית של הגומיה

לאחר עזיבת דושת הבלם העיות של הגומיה יוצר לחץ דחיפה הפוך על הבוכנה ומיכיון שהגומיה שואפת לחזור למצבה הקודם היא מעלצת את הבוכנה לחזור פנימה לתוך הצילנדר של הקליפר וא דבר זה גורה לדיסקיות להתרחק כמלוא הנימה מצלחת הבילום.

אכן אחד התפקידים של הגומיה המרובעת בקליפר היא להחזיר את הבוכנה למקומה לאחר הפעלת הבלמים, לאחר שנוצר המרווח הרפידות מתרחקות מהצלחת עקב החיכוך שלהם לצלחת בילום, שדוחף ממנו את הרפידות מרחק שערה ופחות מהצלחת.

תפקיד נוסף ולא פחות חשוב הוא למעשה לבצע את הרגולאז' (הכיונון) האוטומטי ולדאוג שהבוכנה תתקדם החוצה יחד עם שחיקת הרפידות והצלחות.

אגב, גם חופש במייסבים קדמיים עלול לגרום למהלך דוושת בלם ארוך מהרגיל.

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נהניתי להשכיל,

אבל לא הבנתי איך עצם העובדה שמוחלפים הרפידות, שמן הסתם, יהיו עבות בהרבה מהמוחלפות.

אז מהלך הדוושה אמור להצטמצם כך.

אשמח להבין טוב יותר.

אביחי

פורסם

עדכון מהשטח.

עכשיו הגעתי הביתה לאחר נסיעה של כשעתיים, והבעיה נעלמה. ליתר ביטחון אלך מחר למוסך.

למדתי להבא כשקורה כזה דבר לא לעזוב את המוסך עד שהכל חוזר למצבו הקודם. פשוט עקב חוסר נסיון, לא ידעתי אם זה דבר נורמלי או לא.

תודה לבני ודוד.

צביקי

פורסם

בני גם אני שומר על כבודך, אבל כתבת דברים שבחציים נכונים או שגויים. שים לב.

נתחיל בזה, כתבת: "אסור לנסוע במצב כזה הבלמים לא תקינים יש להכנס מיד למוסך ולתקן את הליקוים!!!"

כתבתי: "נכון שבמשך הזמן זה יכול להסתדר לבד והפדל יעלה."

צביקי כתב: "עכשיו הגעתי הביתה לאחר נסיעה של כשעתיים, והבעיה נעלמה."

מי צדק ?.

לגבי הגומיה בחריץ הקליפר, היא נועדה בעיקר להוות אטימה ללחץ השמן בין הצילינדר לבוכנה . אין לגומיה כוח כדי להחזיר את הבוכנה 4 מ"מ אחורה.(צביקי כתב שגובה המדרגה הוא 4 מ"מ) הגומיה לא תתעוות למרחק כזה. דניאל כתב: "הרפידות מתרחקות מהצלחת עקב החיכוך שלהם לצלחת בילום," (בדיוק מה שאני כתבתי). ועוד הוסיף : "גם חופש במייסבים קדמיים עלול לגרום למהלך דוושת בלם ארוך מהרגיל", כאשר אני הגדרתי את זה כאווליות של הצלחת. על זה כתבת "הסבר שגוי"

מי השוגה ?.

את הנסיון בתמונה עשיתי במיוחד למענך, הכנסתי לחץ אוויר במקום לחץ שמן. הבוכנה לחצה בכוח רב את המרובע מברזל שהכנסתי במקום הצלחת, כאשר שיחררתי את האוויר הבוכנה לא זזה אחורה אפילו 1 מ"מ.

אני מודה שיכול להיות שהבוכנה זזה אחורה כחוט הסערה כמו שכתב דניאל, אבל זה לא לב ליבו של העניין, כפי שכתבת.

הנסיון בתמונה המצורפת שוב מוכיח מי שגה.

ושגיאתך האחרונה היא, כאשר אסי 1985 כתב: "אני יעשה איתך על זה דיון מחר היום אני כבר לא מרוכז"

הוא התכוון אלי, כתב זאת בטרם תגובתך עלתה לפורום. ראה את השעון של שתי התגובות.

לדעתי מגיע לו התנצלותך.

אני מוכן תמיד לקבל ביקורת על דברי הטכניים בפורום, אבל לפחות שלא תהיה ביקורת שגויה כמו במקרה הזה.

ישפטו חברי הפורום אם מגיע לך במבה, 4 מסטיקים וסוכריה על מקל. :-P

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

למרות שלפי מה שהבנתי ולפי מה שאני קראתי קצת מהדברים שבני כותב הוא אדם מקצועי לחלוטין ואני באמת נהנה לקרוא את מה שהוא כותב ,

אבל הפעם הבמבה האדומה והסוכריות הולכות לדוד ..

בברכה אסי

כל מה שקשור למנועים ימיים .

וכמובן לצרפתית קטנה אחת.

פורסם

לדוד מגיע הפעם רק את הבמבה האדומה בלבד, עקב תשובה לא מושלמת. תפקיד הגומיה המרובעת הוא להחזיר את בוכנת הקליפר החוצה ולאפשר לרפידות לחזור - זו התשובה הנכונה.

פורסם

דניאל שאלה שמענינת אותי יותר נכון מציקה לי ..

איפה השמן או יותר נכון הלחץ שמן תופס פה תפקיד ? חוץ מכמובן ליצור לחץ על הבוכנות בעת הלחיצה על הדוושה ,אבל ברגע שעוזבים את הדוושה לא נוצר איזה תת לחץ קטן שעוזר לבוכנות לחזור?

נראה לי שאני טועה אני לא בטוח

אבל אשמח להסבר קטן .

תודה אסי

כל מה שקשור למנועים ימיים .

וכמובן לצרפתית קטנה אחת.

פורסם
לדוד מגיע הפעם רק את הבמבה האדומה בלבד, עקב תשובה לא מושלמת. תפקיד הגומיה המרובעת הוא להחזיר את בוכנת הקליפר החוצה ולאפשר לרפידות לחזור - זו התשובה הנכונה.

נראה שאצתרך להתחלק איתך בבמבה האדומה, עקב תגובתך הלא מושלמת. תפקיד הגומיה גם ובעיקר לשמש מחסום (רינג)בפני הלחץ שמן מלעבור לכיוון הרפידות ובכך לאפשר לבוכנה לנוע קדימה. נסה להפעיל קליפר ללא הגומיה, לחץ השמן יברח בין הבוכנה לצילינדר. לא תהיה בלימה, השמן יותז על הרפידה.

כמו שאמרתי חצי בחצי בבמבה. :-P

דוד.

פורסם

צודק. שאלתך היתה, "לא הבנתי איך עצם העובדה שמוחלפים הרפידות, שמן הסתם, יהיו עבות בהרבה מהמוחלפות.

אז מהלך הדוושה אמור להצטמצם כך."

כאשר מוחלפות הרפידות לחדשות, המרחק בין הרפידה לבין הצלחת לא משתנה, לכן גם מהלך הדוושה לא משתנה.

מה שמשתנה זה הבוכנה שנדחפת אחורה בצילינדר, ומתחילה מחדש ללחוץ על הרפידות.

דוד.

פורסם
אכן אחד התפקידים של הגומיה המרובעת בקליפר היא להחזיר את הבוכנה למקומה לאחר הפעלת הבלמים, לאחר שנוצר המרווח הרפידות מתרחקות מהצלחת עקב החיכוך שלהם לצלחת בילום, שדוחף ממנו את הרפידות מרחק שערה ופחות מהצלחת.

תפקיד נוסף ולא פחות חשוב הוא למעשה לבצע את הרגולאז' (הכיונון) האוטומטי ולדאוג שהבוכנה תתקדם החוצה יחד עם שחיקת הרפידות והצלחות.

אגב, גם חופש במייסבים קדמיים עלול לגרום למהלך דוושת בלם ארוך מהרגיל.

שלום.

אתה לא צודק.

ברגע שהבוכנה חזרה לאחור אין לחץ על הדסקיות והם בקושי נעות כמו שצינתה אבל!!!

אם החיכוך של הצלחת מוזיז את הדסקיות אפילו כחוט השערה אז א] הדוושה בלם תרד ב] צלחת הבילום מעוותת.

אכשו תסביר לי איזה רגולז' או כיון אתה מדבר? ממתי יש כיוון לבוכנה בתוך הקליפר ועל תערבב שמחה בשמחה [הכונה לקליפר שיש לו גם מנגנון לבלם יד וגם שם אתה לא צודק] .

אגב על הדרך זו הסיבה שבמשאבת בלם מרכזית כאשר יש קליפרים אין שסטום בתוך המשאבה המרכזית.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
בני גם אני שומר על כבודך, אבל כתבת דברים שבחציים נכונים או שגויים. שים לב.

נתחיל בזה, כתבת: "אסור לנסוע במצב כזה הבלמים לא תקינים יש להכנס מיד למוסך ולתקן את הליקוים!!!"

כתבתי: "נכון שבמשך הזמן זה יכול להסתדר לבד והפדל יעלה."

צביקי כתב: "עכשיו הגעתי הביתה לאחר נסיעה של כשעתיים, והבעיה נעלמה."

מי צדק ?. אתה לא צודק!!! ומוציא דברים מהקשרם. מה זה הבעיה ניפתרה? זיין את האמא של הדסקיה עד שקיבלה את הצורה של הצילחת ממש מיקצועי!!!

לגבי הגומיה בחריץ הקליפר, היא נועדה בעיקר להוות אטימה ללחץ השמן בין הצילינדר לבוכנה . אין לגומיה כוח כדי להחזיר את הבוכנה 4 מ"מ אחורה.(צביקי כתב שגובה המדרגה הוא 4 מ"מ) הגומיה לא תתעוות למרחק כזה. דניאל כתב: "הרפידות מתרחקות מהצלחת עקב החיכוך שלהם לצלחת בילום," (בדיוק מה שאני כתבתי). ועוד הוסיף : "גם חופש במייסבים קדמיים עלול לגרום למהלך דוושת בלם ארוך מהרגיל", כאשר אני הגדרתי את זה כאווליות של הצלחת. על זה כתבת "הסבר שגוי"

מי השוגה ?. אתה שוב לא צודק אני התכוונתי למערכת בלמים תקינה ולא מערכת שעובדת שגוי ביגלל מכונאי מטומטם. בחיים הגומיה לא יכולה להוזיז את הבוכנה מרחק כזה. מיכיון שיש מדרגה בולטת על צלחת הבילום למעשה הדיסקיה מתיתעותת בכוח ויוצרת לחץ הפוך וזו הסיבה לדוושה רכה ונמוכה. ואגב מה קשור כול הנושא לחופש במיסבים רק אתה יודע.

הרי ברור שחופש במיסבים יגרום לדוושה נמוכה ומיתנפחת.

את הנסיון בתמונה עשיתי במיוחד למענך, הכנסתי לחץ אוויר במקום לחץ שמן. הבוכנה לחצה בכוח רב את המרובע מברזל שהכנסתי במקום הצלחת, כאשר שיחררתי את האוויר הבוכנה לא זזה אחורה אפילו 1 מ"מ. היא לא אמורה לזוז אפילו לא מילמטר אחד כאשר הכול תקין!!!

אני מודה שיכול להיות שהבוכנה זזה אחורה כחוט הסערה כמו שכתב דניאל, אבל זה לא לב ליבו של העניין, כפי שכתבת.

הנסיון בתמונה המצורפת שוב מוכיח מי שגה.

ושגיאתך האחרונה היא, כאשר אסי 1985 כתב: "אני יעשה איתך על זה דיון מחר היום אני כבר לא מרוכז"

הוא התכוון אלי, כתב זאת בטרם תגובתך עלתה לפורום. ראה את השעון של שתי התגובות.

לדעתי מגיע לו התנצלותך. אתה צודק מגיע לבחור התנצלות ואני מיתנצל!!!

אני מוכן תמיד לקבל ביקורת על דברי הטכניים בפורום, אבל לפחות שלא תהיה ביקורת שגויה כמו במקרה הזה.

ישפטו חברי הפורום אם מגיע לך במבה, 4 מסטיקים וסוכריה על מקל. :-P

דוד.

לסיכום מגיע לי עוד בונוס של שתי ארטקים

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• תוכן חדש...