Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

stabilizer link- [סיפור אישי+המלצה]

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7004 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

הרכב הוא 306 שנת 94, מנוע 1.8 ,ידני עם 240K ק"מ.

את הרכב קניתי לפני כשנתיים וחצי.

בדיקה מקיפה לפני הקניה הראתה שהרכב לא זקוק ליישור קו ומהרגע שהוא נקנה ביצעתי רק טיפולים שוטפים והחלפות חלקים שהם בלאי סביר שהלכו לעולמם עם השנים (רדיאטור, אלטרנטור וכדומה).

רמת נוחות הנסיעה, שכללה נוחות סבירה ומעט רעשים מחלקים שונים (מתלים, בולמים) הייתה מבחינתי כדבר מובן מעליו ברכב בן כמעט 13 שנה.

לפני כמה חודשים החלטתי להחליף את הבולמים הקדמיים, גם מסיבת הק"מ הגבוה שהם עברו, גם מבחינת חשיבה על שיפור נוחות נסיעה וכמובן אולי מיזעור רעשים מהמכלולים הקדמיים.

החלפתי את 2 הבולמים הקדמיים בבולמי מונרו חדשים.

נוחות הנסיעה השתפרה במעט אך הרעשים לא פסקו ובדרכים משובשות אף נשמעו יותר ויותר חזקים מכיוון הגלגל השמאלי קדמי (כמו רעש של מתלה רופף לגמרי, שבכל מהמורה מרגיש רוקד ולא יציב).

מכאן הסקתי שמקור הרעשים החזקים לא היה בבולמים וכנראה שבכל זאת פיספתי משהו במתלים הקדמיים.

שלשום נכנסתי למוסך הקבוע שלי, סיפרתי למוסכניק על הרעשים שמציקים לי וביצענו יחדיו נסיעה קצרה.

המוסכניק טען שאלה רעשים סבירים כנראה ולא התרשם ממשהו חריג.

בהתעקשות שלי העלנו את הרכב על הליפט ועברנו יחדיו על כל חלקי המתלה הקדמי...עד שהגענו למוט המייצב בגלגל הקדמי שמאלי.

משחק קל ביד והמוט המקשר מזמר לו.:wink:

החלפנו את המוט המקשר(אני מקווה שככה קוראים לו)- זה שמתחבר למתלה עצמו ולמוט הייצוב הרוחבי, 5 דקות של עבודה וחזרתי חזרה בנסיעה הביתה.

ההבדלים בנסיעה פשוט מדהימים.

רעשי הדרך נעלמו קליל, מעבר על פסי האטה וכבישים משובשים כבר לא מלווים ברעשים וחריקות וההרגשה הכללית פשוט נהדרת.

מכאן הצעה אישית לבעלי רכבים עם ק"מ גבוה/רכב בשנתון נמוך- אל תהססו לבדוק מדי פעם את כל חלקי המוט המייצב.

עבודה של 5 דקות יכולה לשפר לכם את נוחות הנסיעה בצורה משמעותית!

(מצטער אם טעיתי בהגדרת השם של החלק בתמונה. אם כן טעיתי, אשמח לקבל תיקון)

אמיר.

StLink.jpg

פורסם

אני מופתע שהוא לא ראה את זה , הבוקסות של המוט מקשר הנ"ל די בולטות לעין (וגם הוא נגיש ככה שקל מאוד לגעת בו ולהרגיש את הענין)

בכ"א

תתחדש ומזל טוב

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מוזר מאד, אני מכיר מישהו שיש לו פיזו כמו שלך , גם מנוע 1800 מודל 94 וקרה לו את אותו הדבר בדיוק, הוא החליף בולמים.

אחרי החלפת המוט הוא דיווח על שיפור ניכר.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

ליביו.. המוסכניק לא קישר את הרעשים לחלק הנ"ל.

ככול שהכביש היה משובש יותר (מה שגרם למתלה לעלות לרדת בתדר גבוה) ככה נשמעו הרעשים יותר בבירור.

מרגע שהרכב עלה על הליפט, הממצא נתגלה מהר מאוד.

תודה.

פורסם

מה שמפתיע הוא שבמהלך החלפת הבולם הוא לא שם לב.

בלי שום קשר , אני ממליץ לך לבקש מהמכונאי כל טיפול לעשות מעבר על כל חלקי הגומי בפרונט , הם נוטים ללכת מדי פעם ואין כמו טיפול מונע (אם הגיע למצב של רעש - בוקסה לא ממש נשארה שם) והם לא עולים כ"כ הרבה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ליביו, זה בדיוק הרמז שניסתי להעביר בהמלצה בשרשור :-D

תודה!

נ.ב- הבולמים באמת היו חלשים ועייפים ונסיעה על באמפר הורגשה היטב.

אני מעריך שהמוט קישור השמאלי באמת נגמר סופית רק לאחרונה, כשהרעשים התחזקו והפכו בלתי נסלבים מבחינתי.

אמיר.

פורסם

אמיר, מכל הסיפור הזה אני ממליץ לך, קודם כל, להחליף מוסכניק.

מוטות קישור ובוקסות למוט מייצב הם דבר מספר 1 שבודקים ברכב שמרעיש במעבר על פסי האטה או שיבושים קלים בכביש.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה איציק,

האמת אני חייב לציין בשנית שאת הבולמים הקדמיים החלפתי על דעת עצמי מעבר לרעשי הדרך- זאת מתוך מחשבה שהבולמים המקוריים שעברו 240K כבר לא מתפקדים כמו שתיפקדו בעבר.

יכול באמת להיות שאת המוט קישור הסורר היה צריך לזהות המוסכניק בעת החלפת הבולמים.

אני בטוח שהוא בדק את מכלולי המתלה הקדמי כבר אז- כנראה שלא הבחין בגומיות השחוקות או לא ייחס חשיבות יתרה למצבם הנוכחי.

אקח את המסקנות לתשומת ליבי.

אמיר.

פורסם

רכב בין 5 שנים עם כ-120K ק"מ - דפיקות בהגה במעבר על בורות עם הפנייה קלה ימינה - מגאן.

היתכן שאותו המקרה אצלי ? איך מומלץ לבדוק בתנאי בית ?

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם
רכב בין 5 שנים עם כ-120K ק"מ - דפיקות בהגה במעבר על בורות עם הפנייה קלה ימינה - מגאן.

היתכן שאותו המקרה אצלי ? איך מומלץ לבדוק בתנאי בית ?

ליאור

במקרים מהסוג הזה צריך לבדוק היטב את כל החיבורים במערכת ההיגוי והפרונט. זה כולל, בין היתר, בדיקה של זרועות ההגה, "קופלונג" הגה (מפרק רב חיבורי בין מוט גלגל ההגה למסרק עצמו), תפוחים למינהם, בוקסות גומי למינהן וכד'.

כמו כן יש לבדוק גם את תושבות הבולם בכל גלגל ומייסב ההחלקה שבתוכו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...