Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6988 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי ,נתחיל בזה שערכתי חיפוש ולא מצאתי במדוייק את מבוקשי בנידון.

אז ככה: הרכב 106 שנתון 99 1.4 עבר 185K

אני עוד שבוע עושה לרכב טיפול 10K ,השמן מנוע הנוכחי שנימצא אצלי בקרטר הוא של AC DELCO 10W40 חצי סינטטי,קניתי אתמול שמן של LIQUI MOLY 10W40 -מיכל זהוב כזה

על האריזה רשום שהשמן ממרכיבים סינטטים? מה זה אומר?שהוא סינטטי? חצי סינטטי? מינראלי?

כמו כן האם הוא[הליקוי מולי במיכל הזהוב] יתאים בול למנוע ב106 שלי? ולא יהיה פחת טוב ויעיל למנוע שלי מאשר הAC DELCO ?[כי אני לא רוצה לגרום להזעות שמן,נזילות ממחזירי שמן או אכילת שמן שראוי לציין שהרכב שלי כרגע אוכל חצי ליטר ל10K לערך]

כי עוד לא פתחתי את האריזה ואם הוא לא מתאים למנוע,או מתאים אבל האיי סי דלקו יעיל יותר אז אני יחליף.פשוט חולה על האוטו וחשוב לי לתת לו כמה שיותר טוב בגבול יכולתיי הפיננסיות![אגב,שילמתי על גלון צבע זהוב 5 ליטר של החברה 89 שח]

תודה מראש

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

עד היום לא הצלחתי להבין אם הגלון הזהוב של LM הוא חצי סינטטי או מינרלי. לפני שנה בערך החליפו את הכיתוב על האריזה לזה שתיארת, ומאז נדמה עוד יותר שהוא חצי סינטטי.

בכל אופן, זה שמן לא רע במיוחד. אני לא אהבתי אותו ב205 שלי, אבל זה אומר כלום.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

השאלה האם הוא לא יפגע במנוע שלי לטווח ה10K ויעשה עבודה פחות טובה מהACDELCO שגם ככה הוא הבסיס.

אני פשוט לא רוצה להשים סתם את השמן הזה ולהתבאס שהוא עוד פחות טוב מהAC כי סה"כ רציתי הפעם טיפה יותר להשקיע ולכן הבאתי את הL.M

עם איזה שמנים אצליך השוואת אותו שאתה לא משבח אותו?

כי אני עדין יוכל ללכת להחליף.

ראיתי את השמן האפור שלהם עם התוסף אבל בכל זאת ,רבאק עולה 160 שח ואין לי מנוע של GTI .

פורסם

נזק לא יגרם למנוע שלך. זה לא שמן בעשרה שקלים מהשוק הבדואי.

השוואתי אותו לגלון האפור של LM ולחצי סינטטי של מוטול, בתקופה שהיה לי כוח לעשות טיפול שמנים כל 5K :lol:. שניהם נשמעו והרגישו טוב יותר לאחר ההחלפה, ועם הזהוב פשוט לא הרגשתי שהחלפתי שמן.

כולם, אגב, יצאו שחורים באותה המידה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

העדף את הפירמות הישרות המצהירות -SYNTHETIC BASED , teilsyntetisch ולא סמי סינטטי/חצי סינטטי הנותן רושם שחצי מהנפח הוא סינטטי בעוד שהשמן הוא מינרלי עם תוספים סינטטיים בכמות קטנה - גם אם חשובה. או לך על סינטטי מלא .(vollsyntetisch)

פורסם

אז שורה תחתונה-אין שום בעיה שאני ישתמש בשמן של L.M במיכל הזהוב,והוא לא פחות טוב מהAC DELCO החצי סינטטי באותה צמיגות?

שוב מי יכול חד משמעית לקבוע עבורי האם המיכל הזהוב של L.M הינו :סינטטי/חצי סינטטי/מינרלי?

פורסם

שלום זה אולי לא קשור אבל אני גם לקראת טיפול ואין לי מושג לבי הבדלים בין השמנים. יש לי פורד פיאסטה שנת 2000 ובספר רכב רשום טיפול כל 15K אבל במוסך אמרו לי שעדיף כל 10K. כמו כן נאמר לי ע"י מספר אנשם שונים כי אם אשים שמן איכותי אין שום בעיה לעשות את הטיפול כל 15K.

אשמח לקבל עצתכם בנוגע לאיזה סוג שמן לשים ובכלל מה ההבדלים.

תודה

פורסם

כמה עלה לך ה ACDELCO?

אני משתמש בו גם ולדעתי הוא הרבה מעבר לרמה שעליה ממליץ היצרן מבחינת דרגת האיכות.

תשים לב שהיה פה שרשור שבו היה חשד למיכל מזוייף כזה , אז תבדוק את השרשור.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

את הAC הייתי רוכש ב70-75 שח.

הינה המיכל הזהוב של LM

http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=19132&d=1098013841

והינה המיכל הזהוב שאני רכשתי אתמול וזה מה שרשום עליו:

013oi8.jpg

מה דעתכם,עכשיו? מה הולך פה?:roll:

פורסם
את הAC הייתי רוכש ב70-75 שח.

הינה המיכל הזהוב של LM

http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=19132&d=1098013841

והינה המיכל הזהוב שאני רכשתי אתמול וזה מה שרשום עליו:

013oi8.jpg

מה דעתכם,עכשיו? מה הולך פה?:roll:

אני אוסיף פה לבלבול כמה נקודות:

1. בגרסה האנגלית (בריטית) של האתר של ליקוי מולי השמן מופיע בקטגוריה של שמנים מינרלים.

2. בגרסה הגרמנית של האתר השמן מופיע בקטגוריה של השמנים המיוצרים בטכנולוגיה סינטטית: "Synthese "Technologie

3. באריזה הישנה השמן נקרא LICHTLAUF

4. באריזה החדשה השמן נקרא SUPER LEICHTLAUF

5. קיים שמן אחר 10W-40 של אותה חברה המכונה SUPER LEICHTLAUF והוא מופיע באריזה בצבע סגול

6. תקני AECA בגרסה הישנה של השמן הם A3-02/B3-02 בעוד בגרסה החדשה הם מעודכנים ל 2004.

7. השמן SUPER LIECHLAUF באריזה הסגולה עונה לתקנים משנת 2004.

תהיות:

האם השמן באריזה הזהובה החדשה הינו בעצם אריזה אחרת לשמן המופיע באתר באריזה הסגולה SUPER LEICTLAUF? (הם גם עונים לאותם תקנים - AECA 2004)

נראה לי שהעסק יותר מבלבל ממה שהוא באמת.

פורסם

תודה רבה לך על הכנות והפירוט-מודה שהצלחת לבלבל אותי יותר ממה שכבר הייתי:crazyeyes

כניראה שלעולם לא נצליח פה לפענח את המיכל הזהוב באריזה החדשה -גרמנים מפגרים!

חייבים לסבך הכל.

פורסם

הוא חצי סינטטי(ממה שהבנתי שבדקתי אותו), הוא מתאים למנוע שלך, הוא מספיק איכותי ומוכר ואין צורך לרוץ להחליפו בדלקו שהיה מקודם.

אותי מעניין משהו אחר, למה המנוע שלך צורך חצי ליטר שמן כל 10K?

פורסם

חצי ליטר-אולי הגזמתי!

עכשיו שאני באמת חושב על זה -המנוע שלי לא אוכל שמן בכלל

וזה על סמך פרק הזמן האחרון שלי[6 חודש] מהטיפול 10K האחרון שביצעתי שרכשתי את הרכב ומילאתי שמן חדש וכל פעם שבדקתי השמן היה על הקו המקסימלי במדיד.

פורסם

המחיר ששילמת עליו הוא מצויין

והשמן אם אני לא טועה הוא חצי סינטטי

אני יכול לחזור אליך עם תשובה מדוייקת מחר בערב

יש אותו אצלנו בחנות

:onfire:
פורסם

אשמח עם תחזור אליי בתשובה סופית,אגב קיבלתי עם השמן סט של מגבונים מיוחדים לשטיפה "יבשה" לרכב מוצר חדש של ARMOLALL

• תוכן חדש...