Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6979 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באמת תודה על ההצעה אבל בנתיים אני לא מיתכוון להיתעסק עם זה לבד, יש לי ידע מסויים בנושא אך שילמתי המון כסף עבור מה שעשו במוסך ואני לא מיתכוון לוותר להם בנתיים, אם אני יראה שאין לי ברירה אז אני יפנה אליך לקבלת עזרה, תודה בכל אופן.

SUZUKI Ignis Sport

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אכן כך ניניו, יש אלטרנטורים שמקבלים זרם עירור דרך חיבור ישיר ממתג ההצתה ולא תלויים בנורת הטעינה בלוח השעונים, אין לי מידע לגבי הרייסר, ולך?

פורסם

באלטרנטור דיהו יש שני חוטים לתקע אחד פלוס סיוץ ואחד מנורת ביקורת .מחר אני אנסה אלטרנטורבמתקן בדיקה אם זה עובד ללא מנורת ביקורת .חשמל ניניו

פורסם

לפותח האשכולית איזה שנה הרכב ?

עד כמה שזכור לי דייהו רייסר למעשה זהו פס ייצור של אופל קאדט שנמכר לקוריאנים.

איזה כייף לי :)

פורסם

הרכב הוא שנת 94, אמור להיות זהה לחלוטין לדגמים האחרונים של הקדט עם האזרקה. לפי מה שהצלחתי ליראות קרגע לאלטרנטור מחובר רק כבל אחד שאין לי מוסג למה הוא משמש, ליפני זה חיברו אליו בטעות את הכבל של מד הטמפ' והטעינה עמדה על 16V,כנראה שדרך חיבור זה שולטים על מידת הטעינה של האלטרנטור.

SUZUKI Ignis Sport

פורסם

בדיקה פשוטה לאיתור הבעיה

1. נתק את הקונקטור מהאלטרנטור.

2. העבר את הסווי'ץ למצב ON

3. קצר עם כבל את המוצא שמסומן עם האות "L" בקונקטור לאדמה (לגוף האלטרנטור) ובדוק האם המנורה דולקת, במידה והמנורה דולקת ניתן להסיק שהבעיה במיצב המתח של האלטרנטור או או בחיבור לא נכון.

4. במידה והמנורה לא דולקת נסה לבדוק עם מד-מתח במצב התנגדות/מוליכות האם החיווט תקין.

5. בדוק את המנורה בלוח השעונים האם היא תקינה והאם ההספק שלה נכון בדרך כלל המנורות האלה הם בעלי הספק 1.4W או 2.2W.

אין לי סכימה חשמלית של הרכב שלך ככה שייתכן שהנורה בלוח השעונים מקבלת פיקוד דרך ממסר (בדרך כלל ברכבים ישנים), ההבדל בין הסכימות החשמליות של הרכבים אינו שונה בצורה קיצונית ותוכל להעזר במידה בקובץ המצורף, סימנתי לך בחץ את הנקודה "L".

בהצלחה

Binder1.pdf

פורסם

היום הייתי במוסך, שם לא מקבלים את מה שאני אומר,החל מהבוקר ועד עכשיו נראתה טעינה תקינה כל הזמן שנסעתי.

יש עוד מעיה, שאין לי קונקטור לאלטרנטור, יש כבל אחד בלבד שמחובר אליו ישירות אל אחד הפינים. הייתי היום בפרוק בתקווה למצוא קונקטור אך ללא הצלחה. הכבל שמיתחבר אל האלטרנטור מחובר לצמה של שלושה כבלים, האחד הולך לחיישן הטמפ', השני לאלטרנטור והשלישי לא מחובר לשום מקום, כנראה הוא זה שאחראי על הדלקת המנורה.

בסך הכל באלטרנטור יש 4 פינים של חיבור ורק לאחד מהם מחובר הכבל.

SUZUKI Ignis Sport

פורסם

אתה יכול לצלם את האלטרנטור עם כול החיבורים ? נראה לי שעשו איזה טעות.

כלומר אין שום פיקוד למנורה בלוח השעונים.

פורסם

זה בדיוק מה שאני אומר, הנה תמונה הכי טובה שיכולתי לצלם, הגישה לשם מאוד קשה. הישתמשתי בראי כדי לצלם.

DSCF7581.jpg

SUZUKI Ignis Sport

פורסם

מהתמונה לא ברור לי כלום אבל מהתיאור שלך זה מזכיר את האלטרנטור של מיציבושיי לנסר 89' שהחלפתי לפני חודש ימים.

כבל אחד מחובר לפלוס של האלטרנטור והמינוס זה הגוף, לקונקטור יש שני מגעים אחד למנורה (L) ואחד למצבר (S)=חישה והמצמה שמגיעה לאלטרנטור חוט אחד הולך לחיישן טמפ' אני חושב.

בקש ממישהו שיישב ברכב ואתה תקצר את החוט השלישי שלא מחובר לשום מקום לגוף של האלטרנטור ותבדוק האם המנורה דולקת.

בכול מקרה במידה ואתה מקצר את החוט לגוף וקורה מצב של קצר (זיקוקים) אזי זה פלוס וזה לא החוט הנכון.

תנסה להעזר בסכימה שצירפתי קודם וגם בצילום של האלטרנטור ששיפצתי.

אולי האלטרנטור שמותקן ברכב שלך שייך בכלל לרכב אחיר

untitled.jpg

פורסם

תודה רבה על ההסבר, אם אני יראה שהאלטרנטור ממשיך לתת טעינה רציפה בזמן הקרוב אני יחבר את נורת הבקרה שלו, בנתיים אני מעדיף שלא לגעת כי במקרה שהוא יפסיק לעבוד אני יחזור למוסך להפעלת האחריות ולא רוצה שיראו שהיתעסקתי שם.

כמו כן צריך לחבר את הכבלים מהצמה דרך קונקטור ולא כמו שקרגע מחובר אצלי, ישירות אל הפין, הפינים מאוד קרובים אחד לשני ובזמן טילטול הרכב עלול להיבצר בינהם קצר. אני ינסה לחפש קונקטור בפירוקיות נוספות.

הנה תמונה מעט יותר ברורה שהצלחתי לצלם עכשיו, ניתן ליראות שיש שם 4 פינים.

DSCF7593.jpg

SUZUKI Ignis Sport

פורסם

אני חשמלאי רכב הטעינה צריכה להיות 14.5V העליןת והירידות של המתח

מראות שהווסת טעינה מיתחממם הוא עושה בעיות ולי ניראה שאולי הפכת שני צמות חוטים

מאחורי הלוח שעונים הייתי שמח ליבדוק לך את האוטו:lol:

• תוכן חדש...