Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דודג' D200- נתונים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6975 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאחר חיפוש בפורום וברשת לגבי נתונים של טנדר דודג' D200 שהעלו סרק, החלטתי לפתוח את האשכול הזה בו תוכלו אולי לעזור לי.

הסיפור מתגלגל כך-

סבי (ז"ל) רכש בזמנו טנדר כזה מודל 1970, טנדר ששירת את משפחתנו בנאמנות שנים רבות.

לפני מספר שנים, לאחר פטירת הסב, פנה אלינו חבר משפחה שהציע לקנות את הטנדר ולכאורה לשפץ אותו.

הטנדר נמכר (ללא העברת בעלות), והטנדר עומד עד היום בחצר ביתו...

לפי זמן מה, אבי הציע את הרעיון של שיפוץ הרכב והחזרתו למצב מקורי, לטובת מוזיאון הכפר.

אז לפני השיפוץ הייתי רוצה לדעת עוד נתונים בסיסיים על הרכב, וגם את מצב החלקים הנמצאים בארץ.

תודה כנה מראש, עוז.

איטלקיות שובבות שעושות בלאגן :lol:

Autobianchi Y10

Fiat Punto GT

פורסם

אתר שיוכל לעזור לך:

http://www.dodgesweptline.org/

יש שם רשימת אתרים מעניינת שתעזור לך.

וקבל שתי פרסומות לשנת 1970 - 1971

71adv_ad.jpg

1970DodgeDudeBut.jpg

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

אז ככה: נתונים טכניים אין לי, אבל חלקים אני מאמין שלא תהיה עדיין בעיה למצוא- היה מאד נפוץ בזמנו, ויחסית עד לא מזמן, כולל צה"ל. חלקי פח- בארץ לדעתי תהיה יותר בעייתי- אלה, שהיו- רובם ככולם החלידו למוות, במיוחד שמדובר ברכב עבודה שלא שווה הרבה כספית, ולא שווה היה לאנשים להשקיע כסף בתיקונים איכותיים- אז, מקסימום- שמו כמות החומר, צבע מברשת, ויאללה, לעבודה! ולכן רוב הדודג'ים, כלומר, אלה שבכלל שרדו, נראים היום זוואה... אבל אוטו יפה וןקלאסי בעיני, אפילו דגמים המאוחרים יותר יחסית. תהנו בשיפוץ!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
אני לא כל כך זוכר ש D200 היה בצבא. היו D 400.

גם אני מצטרף לאריה, אפילו מתעקש - בשנות השבעים היו D200 בצבא (נהגתי עליהם בהיותי א.ע.צ. בשנים 74-76 ).

עודד

פורסם

בזמן השירות הצבאי שלי (השתחררתי ב 2002) היה אצלנו ביחידה טנדר דודג' (אני לא זוכר את הדגם המדוייק אבל מדובר בדגם של סוף שנות ה 70 תחילת שנות ה 80). הרכב היה רוב הזמן עומד והיו משתמשים בו רק לעתים רחוקות מאוד. לפי הספר טיפולים הרכב עבר רק כ 50-60-70 אלף ק"מ (לא זוכר במדוייק אבל מדובר על נסועה מינימלית). אני זוכר מסיבוב שעשיתי על הרכב (צריך רשיון ג) בבסיס שהיה לו גיר ידני 4 הילוכים ולמיטב זכרוני הוא היה גם 4*4. היה מורכב עליו מעין חדר (ארגז סגור וגבוה). בכל מקרה היה מדובר על אחד הרכבים הכי ישנים ושמורים שיצא לי לראות בצבא. מעניין אם הרכב הזה ימכר אי פעם בצריפין ואם כן כמה ידרשו עליו.

אסף

פורסם

עד כמה שאני יודע ונהגתי רבות על הרכב בצבא לא צריך היה רשיון ג בשבילו , הרכב של היחידה שלי היה עם הילוכים בהגה ומוטות העברה(שטנגות) היו כל הזמן נתקעות חוץ מזה רכב נחמד מאוד

דורון

פורד אסקורט ‏‎Mexico MK1 RS ,

פורסם

יכול להיות שהיה D400. דגם ישן בכל מקרה. לפי מה שהבנתי היה צורך ברישיון ג עקב הגובה והרוחב של החדר שהורכב על הארגז (היה ממש חדרון עם ספסלים, כיור וכו'). הרכב נקנה מכספי תרומות אמריקאיים לפי הכיתוב עליו.

אסף

פורסם

הראשונים , שהחליפו בסוף שנות ה 50 את ה GMC , F-6 ,וה FARGO , יוצרו בסדנאות ב.מ.ב. בטירה עם קבינה, אף וכנפיים מרובעות ודלתות טנדר ויליס. להם היה צריך אישור צבאי עד 8 טון לבעלי רשיון ב'.

פורסם

תודה חבר'ה לכולם על המידע.

אני אלך מחר לצלם את הרכב בכדי שנוכל (יחד אתכם) לאמוד את מצבו.

Autobianchi Y10

Fiat Punto GT

פורסם

לטנדר D200 משנות ה-70 מכניקה דומה מאוד לנ"נ צהלי. מכאן שבעיית חלפים מכניים בטוח לא תהיה לך.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

**עדכון**

לצערי לא עלה בידי לצלם תמונות (עדיין!), אך הרכב במצב דיי רעוע ללא ארגז (שנזרק עקב ריקבון), וללא המושב בקבינה (שנשמר במחסן ויוחזר במהרה למקומו הטבעי).

שאלתי היא כזו, איזו סבירות יש במציאת ארגז לטנדר כזה? או שאולי צריך לבנות חדש?

Autobianchi Y10

Fiat Punto GT

פורסם

תנסה אצל סמו בירקונים- פ"ת, יש לו כל מיני רכבים צבאיים לשעבר, אולי יש לו. בנוסף- תנסה אצל אונגר ושכנו- ל. כ., ליד שער יפו בצריפין.

חוץ מזה- אפשר, אם רוצים, "לקמבן" משהו שבנוי מארגז של סיירה-דאבל ג'אנט (עושים ארגז יותר צר וכ"ד), אבל אז כמובן זה לא יהיה מקורי.

ובנוסף- אפשר להרכיב לזה ארגז עץ יפה, היו גם כאלה הרי- ואז אפשר להשתמש בכל ארגז ממשאית קלה מאותו גודל- למשל, אותה סיירה דאבל-ג'אנט, מכוון שארגזי עץ במשך ה-40 שנה ויותר לא עברו שום שינוי, אז מה שלא תשים- ייראה מתאים!

הכל תלוי, מה אתה רוצה בדיוק!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• תוכן חדש...