Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7014 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

1.עובי הפלטה כמה ס"מ כדאית וצריה להיות?

2.הברגים שמחוברים לקיבוע המגבר לפלטה(לא את הפלטה עצמה לקורות של הרכב) צריכים להיתקע בתוך העץ ולא לצאת צד שני?

3.אשמח לקבל טיפים איך למתוח בד לבד בצורה טובה ואיך לקבע את הקרוסאוברים על הפלטה?(דבק דו צדדי יתפוס?לא ימס בחום?)

תודה סופ"ש טוב.

שרטוט מגבר.JPG

פורסם

באופן כללי, אני חושב שאתה בעצמך יכול לענות על רוב השאלות הנ"ל.

עובי הפלטה לא משנה, כל עוד אתה יכול לחבר אליה את המגבר בצורה כזו שהיא תחזיק אותו מספיק טוב, בלי שהברגים יצאו הרבה מהצד השני.

זה לא כזה משנה אם הברגים טיפה בולטים מהצד השני, למרות שזה לא כל כך מומלץ. אם אתה רוצה, אתה יכול גם להשתמש באומים ולתפוס אותם מהצד השני עם שייבה. אבל במקרה כזה תצטרך קודם לקדוח את החורים עצמם.

לגבי הקרוסים - לא נראה לי שדבק דו צדדי זה הפתרון שהייתי בוחר לעצמי. אני הייתי בודק אפשרות לפרק את הפלסטיק של הקרוס ולהבריג את ה"גב" שלו לפלטה עם ברגים קטנים. או לחלופין ליצור איזשהם תופסנים שיחזיקו אותו מלמעלה ויהדקו אותו לפלטה (פחות יפה, יותר פשוט).

או אם אתה ממש עצלן, 4 חורים בפלטה וזוג אזיקונים מסביב לקרוס, גם יתנו לךל פתרון אחיזה לא רע. אבל שוב, מכוער רצח.

הפתרון הכי יפה זה לפרק את הקרוס ולהבריג את הצד האחורי ואז להרכיב את שאר הקרוס חזרה על הגב המוברג.

לגבי מתיחת הלבד... נו באמת. פה זה באמת פשוט: לקנות דבק מגע בתוך הצינצנות (סתם חבל להוציא כסף על חבילות קטנות בתוך הTUBE), לפזר שכבה דקה על המשטח, רצוי בהדרגה, לתת לה טיפה זמן להתייבש (לא על רטוב לגמרי, כדי שהדבק לא ינבע מהצד החיצוני של הלבד), ולהדביק בזהירות. רצוי להיעזר במישהו שכל הזמן ימתח את הלבד, אבל לא יותר מדי כדי לא לעוות את הסיבים שלו. או אם יש לך זוג ידיים שמאליות (או שזה הדימוי שלך את עצמך), הכי בטוח יהיה לקפוץ לרפד ולבקש ממנו לעשות את זה.

בהצלחה.

בברכה!

יונתן.

פורסם

Badi_Mami,

1. את המגבר מומלץ להתקין על פלטת סנדוויץ' ולא על פלטת MDF. הברגים שייחזקו את המגבר לפלטה יתפסו יותר טוב בפלטת סנדוויץ' מאשר בפלטת MDF.

2. הסיבה העיקרית שמתקינים מגבר על פלטת עץ היא: לבודד חשמלית את גוף המגבר מגוף הרכב. אם הברגים שמחברים את המגבר לפלטת עץ יעברו לצד השני ויגעו בגוף הרכב - כל הרעיון של הפלטה מפוספס.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

אין לקרוסים שלך מקום שאפשר לקבע אותם? תראה אצלי לדוגמא יש 3 מקומות בקרוס שמיועדים לכך (2 בצדדים(אחד מוסתר בתמונה לא רואים הוא במקביל לימני) ואחד למעלה הקפתי אותם בעיגול), ואני מאמין שגם אצלך יש כאלה מקומות, פשוט לשים שם ברגים:

alignment_cross_mx20-456_1.jpg

בברכה,גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
אין לקרוסים שלך מקום שאפשר לקבע אותם? תראה אצלי לדוגמא יש 3 מקומות בקרוס שמיועדים לכך (2 בצדדים(אחד מוסתר בתמונה לא רואים הוא במקביל לימני) ואחד למעלה הקפתי אותם בעיגול), ואני מאמין שגם אצלך יש כאלה מקומות, פשוט לשים שם ברגים:

[ATTACH]82700[/ATTACH]

בברכה,גיא.

לצערי לא..jbl לא מספיק חכמים בשביל לקדוח 2 חורים בקרוס.

יש עוד הצעות?(בטח ובטח שאני לא הולך לקדוח..אחריות..)

00141873.jpg

פורסם

אוקיי, אבל אתה מפחד לקדוח כי אולי תהרוס משהו או שאתה מפחד לקדוח כי אם ייהרס לך מתישהו משהו בסט (אם בכלל, סתם השערה אתה יודע לצורך הדוגמא) אז יאשימו אותך כי כביכול קדחת בקרוס?

אם במידה ואתה מפחד כי תהרוס, אז תסתכל טוב טוב ותראה איפה שסימנתי, אם זה חלק שהוא סתם ככה (אולי הוא רק בתמונה נראה כחלק שאפשר לקדוח בו) אז אולי תקדח שם? או שבאמת תפרק את הקרוס כמו שיונתן רשם לך ותבדוק אם יש שטח שהוא ריק (שיש בו רק את הפלסטיק החיצוני הזה בלי חלקי קרוס) ותקדח בו? ואם אתה לא בטוח מה הולך שם אז אל תיגע שם בכלום, אל תעשה שטויות.

00141873.jpg

יכול להיות ודווקא שדבק דו כיווני יעזור לך במקרה הזה, רק תשתדל שזה יהיה חזק ויחזיק טוב. אחרת, אין לי עוד מה להציע לך (כי זה ייצא מכוער עם הצעות אחרות).

בברכה,גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

האם הקרוס ניתן לפתיחה? העף מבט מאחור, אם יש בו שני חורים (או יותר) גלויים, אזי ניתן להסיר את המכסה מהחזית ולחבר בורג מתוך הקרוס. לאחר החיבור יש להחזיר את הכיסוי וככה ההתקנה אסטטית וללא ברגים גלויים. כפי שאמר JMG. קשה לי להאמין ש-JBL כאלה סטלנים.

מעבר לכך, תוכל לבנות "תיבות" קטנות מעץ דקיק אשר יהיו כחלק מהפלטה של המגברים ובתוכן ישבו הקרוסים. תוכל לכסות את כל העסק בפרספקס שקוף ובעצם יצרת מעין ארון קטן בו יושב הקרוס. במקרה של ביצוע כזה כדאי להשאיר מעט מקום סביב הקרוס בתוך ה"ארון" הזה. במקום הזה מקם ספוג דקיק ועליו בד יפה. ככה הקרוס ייכנס בלחץ עדין שימנע ממנו לזוז. חוץ מזה שזה יראה כאילו הוא בתוך ארון קבורה, זה נראה לי פתרון חביב.

הפעל קצת את הדימיון, נראה לי שלא יעבור הרבה זמן עד שתמצא את הדרך שלך.

שומאכר (גיא), נראה ל שדבק דו-צדדי לא מתאים לשימוש הזה עקב הטמפרטורות השוררות ברכב, לכן נראה לי שעדיף להמנע מזה.

בברכה,

רענן.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

פורסם

אוקיי, אז קודם כל - מחזק את דברי שלו (שכחתי לציין את זה בהסבר שלי).

דבר שני - כל קרוס (לפחות אלו שאני מכיר) מורכב מ3 חלקים עיקריים: כיסוי קדמי, המיקרו-סכמה (הקרוס עצמו), וכיסוי אחורי. המיקרו סכמה בד"כ מוברגת לכיסוי האחורי עם איזה 2-4 ברגים. והכיסוי הקדמי בד"כ מוחזק ע"י מספר קליפסים לכיסוי האחורי.

תבדוק אם אתה יכול לפתוח בעדינות את הקליפסים ולשחרר את הכיסוי הקדמי, אחרי זה זה כבר יחסית פשוט, אתה מבריג החוצה את הקרוס הפנימי (המיקרו-סכמה), ונשאר עם הכיסוי האחורי (חתיכת פלסטיק). תבדוק אולי כבר על הכיסוי עצמו יש חורים מוכנים, אם כן אז אין בעיה ואתה פשוט מבריג בורג דרכם לתוך הפלטת עץ. אם לא, אז בעקרון אפשר לקדוח שני חורים קטנים ואסתטיים (לא לקדוח יש עם הבורג עצמו, כי אז זה סתם יצא מכוער, ועלול לסדוק את הפלסטיק) ואז על הכיסוי המוברג, להבריג חזרה את הקרוס עצמו, ואז לחבר עליו חזרה את הכיסוי העליון.

בתיאור יצא קצת ארוך, אבל בתאכלס זה דיי פשוט ומהיר לעשות את זה.

או לחלופין, עוד רעיון אפשרי: יש את המתקנים האלה להחזיק את הפלאפון באוטו (כמו של הדיבורית), שהם רק המתקן, ויש להם שני תופסנים בצדדים עם גומי, ועוד אחד מלמטה.

אני לא יודע כמה הם עולים בדיוק, אבל הם יכולים גם להחזיק את הקרוסים. כמובן, זה לא בדיוק הפתרון הכי אסתטי.

עוד פתרון אפשרי שנובע מהצורה של הקרוסים:

מכיוון שהוא הולך ומרחב בצדדים, ובנוי יחסית מאוד צר (אני מבין שזה רק ליופי הפסים האלה בצד), אתה יכול לבנות זוג "מסילות", שימוקמו ברוחב שהוא טיפה פחות מהרוחב של הקרוסים, ואז תוכל לקבע בתוכן את הקרוס. אני מצרף תמונה של פחות או יותר איך זה אמור להיראות.

את המסילות אתה יכול לבנות מחתיכות קטנות של MDF, ופשוט לנסר בתוכן את המסילות.

יש אינספור פתרונות יצירתיים, השאלה כמה רחוק אתה המוכן ללכת.

untitled.JPG

בברכה!

יונתן.

פורסם

תפתח את המכסה יש שם חורים בדוק!

אם אין אז תמצא מקום שהפלטה לא מתקרבת אליה ותקדח שם לאט ובזהירות וזהו לא צריך להסתבך יותר מדיי.

אם לא מצאת חור ואתה הולך לקדוח אז קודם תיקח קודח קטן( ככה קוראים לזה בעברית?) ותעשה חור קטן ואז תחליף לקודח יותר גדול לפי מה שאתה צריך. כדי שאם הפלסטיק לא חזק מספיק אז הוא לא ישבר בצורה הזאת.

בהצלחה.

פורסם

הקרוס אוברים לא נפתחים\ברגים מאחורה חיפשתי,אין.קליפסים או תופסנים כנ"ל.

הפלסטיק שמכסה את הקרוס עצמו גם די זול ואני מפחד שקצת בכח הכל יסדק\ישבר.

יש לאחד מחברי הפורם את הקומפונט הנ"ל שניסה\יודע אם אפשר בוודאות לפרק את הרכיב?

בקשר לארון קבורה\מסילות של פלאפון ,רעיונות נחמדים אבל אין לי צורך לבנות\להתחיל לחפש חלקים בשביל זה.

אני רוצה כמה שיותר פשוט ולא מושך עין.8)

פורסם

לפי זכרוני הקרוסים יכולים להפתח.

צריך לבדוק שהפלסטיק לא סגור בהלחמה. ואז הוא כן יכול להפתח.

אופציה נוספת היא לחבר אם סיליקון מאחורה. מחזיק מצויין ועמיד. הבעיה (בקטנה) היא לנקות את הקרוס אחרי ההדבקה.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

או מקסימום תמיד אפשר ללכת על דבק חם הכי פשוט. רק צריך לחשוף את הבד באותו מקום ולהדביק ישירות על העץ (שיתפוס יותר חזק).

בברכה!

יונתן.

פורסם

https://www.hci-services.com//tech_doc/documents/JBL/Car/Speakers/GTO/GTO%20506c/Owner%27s%20Manual/GTO506c%20English.pdf

מדריך למשתמש בחיפוש של 2 דק' ב www.jbl.com

כתוב שם בפשטות מעל הציור של הקרוס אובר.

"לחץ בצורה איתנה על הצדדים באמצע החלק העליון של כיסוי הקרוס אובר , והרם אותו מהחלק התחתון .

בעזרת ברגים או חוט התקן את הקרוס אובר ".

אל תשמש בפלטת MDF. פלטת MDF לא אמרוה להחזיק משהו שמוברג אליה , היא א. תתנפח איפה שתכניס בורג אם לא תעשה שם חור עם מקדחה קודם ותנקה אותו.

ב. זה ישתחרר אחרי כמה זמן .

סנדוויץ זה מעולה.

את הקרוס אוברים לא הייתי שם באזור המגבר אלא כמה שיותר קרוב לרמקולים. הרעיון הוא למשוך כבל בריא לכיוון הקרוס אובר ואת הקרוס אובר בחוטים כמה שיותר קצרים ל יחידות.

בנוסף אתה גם חוסך כמות חוט כפולה וגם משפר .

פורסם

אל תשמש בפלטת MDF. פלטת MDF לא אמרוה להחזיק משהו שמוברג אליה , היא א. תתנפח איפה שתכניס בורג אם לא תעשה שם חור עם מקדחה קודם ותנקה אותו.

ב. זה ישתחרר אחרי כמה זמן .

וואלה?:roll:

למדתי משהו חדש. הייתי בטוח שלא קורה לו כלום..

לפותח הנושא, עכשיו נפתח? יכולת נראה לי לחשוב לבד להסתכל על הmanual באתר של החברה.

• תוכן חדש...