Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8358 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מפני ששאלה (לדעתי) חשובה טבעה בשרשור ארוך ומיגע לקריאה ("עלילות הטורף עם הראלי השחורה בעיר הגדולה") ולפי בקשות להציג את השאלה שנשאלה לכלל ציבור הקוראים בפורום, הנני יוצר שרשור חדש שבו נוכל לדון על הנושא.

אעתיק לכאן את תגובתי מהשרשור ההוא:

תסלחו לי על גילוי הדעת, כאשר אתם פה כולם מכירים היטב זה את זה ואני כאן חדש לגמרי...

קראתי... הנושא ממש מרתק! :roll::cry: רק ההרגשה של דה-ז'אוו לאורך כל שישת הדפים ... לא, לא.. לא קראתי משהו דומה בפורום, אבל הדיאלוגים והמונולוגים כאן מאוד הזכירו לי וויכוחים של נהגים ישראלים מצויים בכבישינו... כל הנושא פחות או יותר ניתן לסכם כך:

- תראה איך אתה נוהג יא... ידידי היקר!...

- זה אתה תראה אך אתה נוהג, יא... ידידי היקר!...

- אני נוהג 100%, יא... ידידי היקר!...

- גם אני נוהג 100% יא... ידידי היקר!...

אז, יש לי פשוט הצעה לסדר היום, אם הנושא עדיין לא סגור (או שאם כן, אז אנא ממכם האחראים, הזיזו)... שכל אחד פשוט ירשום פה עד 10 דברים הכי מרגיזים אותו באופן אישי בהתנהגות של נהגים אחרים בכביש. בסדר מהמרגיז ביותר למרגיז אבל פחות... בסוף נסכם וכל אחד יקח לתשומת לבו את הרלוונטי לו ויתחשב בזולת...

איך זה?

רשימה שלי

1) אי-שמירת מרחק (ההצמדות מאחור)

2) נסיעה בנתיב שהוא לא הימני ביותר שזה לא לצורך עקיפה

3) כניסה לצומת כאשר אין אפשרות להמשיך, חסימת צומת

4) הסעת ילדים כאשר הם לא חגורים

5) אי-איתות תוך כדי תמרון או איתות מטעה

6) חניה כפולה או חסימת נתיב נסיעה

7) חניה בחניון "בין החניות" או חסימת כניסה-יציאה

8 ) נסיעה עם אורות דרך גבוהים דלוקים קבוע

9) "גניבת" צהוב

10) הערות בקשר לנהיגה שלי או ניסיון ללמד אותי לקח

נ.ב. יותר מ-10? אז שיהיה יותר, אבל אנא להיות תמציתיים ולא לקטר מפורשות על כל דבר ודבר.

*** ההודעה נערכה: תוקנו טעויות הקללדה ושגיאות קתיב ***

ט.ל.ח.

Reaching for Venus De Milo

But shes never gonna hold you tight

Styx - Killing The Things That You Love

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1) חוסר עירנות.

זה כולל פלאפון, גילוח, עיתון, גירבוץ, ושאר דברים.

כל הנ"ל גורמים לסטיות מעצבנות מנתיב, נסיעה איטת מדי,

התעקבות ברמזור וכו'.

2) חוסר מודעות.

למשל, שיש אנשים שלא יודעים לבדוק לחץ אוויר, שמן ומים.

אנשים גם לפעמים לא מודעים לעניין שזה לא בסדר להתנחל בנתיב השמאלי.

3)אנוכיות/ חוסר אדיבות/ חוסר סבלנות.

עוד דוגמא, נסעתי עם חבר שלי בנתיב שמאלי ע"מ לעקוף אוטובוס,

אוטובוס אותת שמאלה, וחבר שלי התעלם והתחיל את העקיפה.

פתאום לאחר שניה, חתך האוטובוס בפראות וכמעט העיף אותנו מעבר לצימחיה

אל הצד השני של הכביש.

אדיבות אומרת, שכשמישהו מאותת, נותנים לו להיכנס.

אידבות אומרת, להתקדם טיפה שעומדים ברמזור בנתיב הימני,

ומישהו מאותת מאחוריך ימינה, גם בלי שהוא יצפור.

4) מוניות/ ערסים/רק-עצרתי-שניה-לאסוף-מישהו: הכביש של אמא שלי.

זה אומר שלא משנה מה תעשה, או מה תגד,

אמא שלך תיהיה פרוצה, והא בסדר גמור.

לא מזמן, מישהו עקף תור ארוך לפניה ימינה כאשר נהגתי,

ולא נתתי לו להיכנס, ואח"כ פניתי אליו בנימוס ושאלתי למה הוא לא יכול

לחכות כמו כולם.

אתם מנחשים את התשובה.

והכי אני שונא

להיתקע אחרי רכב אוטמאטי בעליה,

שגורם לי לנסוע על הילוך ראשון עם חצי קלאץ' למטה כמה מאות מטרים,

רק כי הוא לא מרגיש כלום עם הדוושה ימנית,

בעוד אני נאבק ראשון שני ראשון שני.

ממש משגע ומתסכל.

בבן אדם כזה אני מסוגל לירות. :mad:

כל חור בלילה שחור, אבל של ג'ינג'יות זוהר בחושך

פורסם

1 - דיבור בסלולרי תוך כדי התעלמות מוחלטת מהסביבה

2 - נסיעה בשני נתיבים

3 - חוסר באיתות (או יתר על המידה)

4 - חיתוך\עיקוף בתור לצומת

5 - חנייה עקומה\כפולה, שמונעת מרכב נוסף לחנות במקום צפוף (כמו מרכז העיר)

6 - מוזיקה מזרחית (או אחרת שגורמת לי לסגור חלונות)

7 - נסיעה איטית בנתיב שמאל

8 - עצירת מוניות\מניאקים באמצע כביש

9 - שהייה ברמזור שנובעת מריחוף שכלי שגורמת לנהג מאחורה לחכות רמזור נוסף

10 - נהגים חדשים (או ותיקים) פוזיונרים שגורמים נזק (לרכב ההורים) על מנת ליצור רושם

11 - צפירה מאחורה בצהוב

פורסם

1. הכי מעצבן אותי - חסימת צומת ברמזור אדום - כל החארות שנכנסים

לצומת פקוק בירוק ואז הם חוסמים אותו... וכמובן אלו שפשוט רוצים לנסוע ישר

אינם יכולים והפפק מתעצם.

2. לצפור - אלו שצופרים בלי סיבה , בכל צומת!!!

3. הזקנים שעוצרים לידך אחרי שעקפת אותם משמאל תוך כדי איטוט

ובנסיעה מנהלתית , אבל תמיד הם יעצרו יסמנו לך לפתוח את החלון ויגידו

"בחור לא חבל על החיים שלך?"

4. משאיות שנוסעות לאט בשמאלי - אני כל כך מתעצבן מזה..

5. רכבים שנדבקים לי לתחת , יש לי שיטה , אני לא לוחץ ברקס פתאומי אלא מאיט

לאט לאט עד מהירות אפסית.. שהאפס מאוחרי יתעצבן ויעקוף ולא יהיה מאחורי..

6. אנשים שמדברים באמצע הכביש כאילו הכביש של אבא שלהם , בדרך כלל נהגי מוניות

או סתם נהגים שטעו בדרך ורוצים הסבר מפורט על חשבון כל האנשים שמחכים ברמזור כמובן.

7. שילוט מטעה!!!! למרות שזה לא קשור להתנהגות אנשים.. אולי בעצם כן.

8. נסיעה ברוורס בכביש מהיר רק בגלל שהטמבל החמיץ את הירידה לכביש 1

לפני 800 מטר.

9. עקיפה של פקק לפניה שמאלה והשתחלות לפניו .. למה ? כי מי יגיד לי משהו?

10. את התנועת יד "למה מה קרה"

הסבר: קחו את ידכם השמאלית , זו שדרך קבע תופסת צבע ונשענת על החלון

סובבו את פרק היד ב90 מעלות כלפי מעלה בתנועה סיבובית של האצבעות...

פורסם

נימוסים גרועים, חוסר התחשבות וחוסר אכפתיות.

זה די מכסה את כל החסימת חניות, תפיסת נתיבים, חיתוך תור למסלולי פניה, נסיעה על שוליים, חוסר איתות, אי כיבוי אורות גבוהים כשבא רכב ממול, חניה בנתיב נסיעה, התנחלות בנתיב השמאלי וכו'.

כל זה נובע פשוט מחוסר תרבות. ובדרך כלל ישראלי מכוער וולגרי סטנדרטי שזורק זבל ברחוב ומשמיע מוזיקה בפול ווליום בשעות מנוחה יתנהג באותה תת רמה בכביש.

תתי-אדם, חיות ובהמות. זה מה שיש לנו במדינה, וגם על הכבישים.

פורסם

אני? למה מי אתה?

זה כולל בתוכו בערך כל דבר. את כל עניין חסימת החניות, החסימות בצמתים,

העקיפות המסוקנות, הדיבור בטלפון ועוד.

לדוגמא אם אתם עומדים בפניה ימינה ואותכם חוסם הרכב שעומד מלפניכם, אתם

מסמנים לו בצפירה "קלה" או "קורצים" לו עם האור הגבוה שאתם רוצים לעבור אבל מה

עושה לרוב אותו נהג? הוא בדרך כלל מוציא יד מהחלון... וזהו! (מיותר לציין שמהמקום

שלכם אפשר לראות שבינו לאוטו הבא אתם יכולים להחנות את האוטו...).

אם יצא לכם להיות בארצות הברית וגם אם לא, שם מותר לפנות ימינה גם עם הרמזור

שלכם אדום.

אם יצא לכם לחשוב: "למה מותר להם?", אז כי הם בני אדם.

אם יצא לכם גם לחשוב: "למה לא עושים את זה בישראל", אז זה כי כולם היו

נוסעים ימינה!

פורסם
אני? למה מי אתה?

אם יצא לכם להיות בארצות הברית וגם אם לא, שם מותר לפנות ימינה גם עם הרמזור שלכם אדום.

נוסעים ימינה!

כי השמאל מתנגד...

פורסם

הדברים הכי שנואים עלי בכביש:

1) שתי מכוניות או אוטובוסים שנוסעים אחד מול השני ופתאום עוצרים ומתחילים לדבר אחד אם השני - וכמובן חוסמים את שני הנטיבים... ("מה קורה משה ??? לא רואים אותך !!! מתיי אתה בא לבקר ???")

2) מכונית שמאוחרי ברמזור ומיד שמופיע הכתום היא צופרת... יש אנשים שאין להם טיפה סבלנות...

3) יציאה מחניה ללא איתות וללא כל מבט לכביש... קרא לי המוןןן פעמים... פעם אחת נהגת טיפשה יצאה ממש במהירות לכביש מחניה ונעצרה שם... בלמתי בחוזקה כשהאוטו מחליק מטר או שתיים (אולי יותר...מי זוכר...) ומשאיר אחריו ענן עשן... במזל הגעתי במרחק של בערך 5 סמטימטר מהרכב של האישה...

4) נהגי מונית - כבר מלימודי הנהיגה למדתי על אופי נהיגתם של נהגי המונית... נהגי מונית חושבים שהכביש רק שלהם - חותכים נתיבים, יוצאים מחניה או מתחילים נסיעה מהשולי הכביש בלי להעיף מבט בכביש, וכמובן צופרים לך ברמזור ברגע שמופיע הכתום...

5) קטע שמאוד מעצבן אותי הוא שלעיתים שיש שני נתיבים, ונטיב אחד מתצטמצם, אז הנהג שבנתיב שמתחיל להעלם, מנסה להכנס לנתיב שלך, והוא ינסה לעקוף אותך תוך כדי (כמובן בלי לאותת) ככה שיוצא שהוא עוד שניה נכנס בך.

6) אנשים שמחנים את האוטו וחוסמים את התנועה... (הלכתי רק לקנות חלב !!!)

7) נסיעה בנתיב השמאלי. טוב...לפחות אם הוא נוסע בנטיב השמאלי, שיסדע במהירות נורמאלית !

8) מורה נהיגה שמדבר בפלאפון - סכנה לציבור - התלמיד שלו כרגע כולו מבולבל ועושה יותר מדיי טעויות... לשמור מרחק...

9) עקיפה ללא בדיקה ובמהירות מופרזת - קרה כבר לי כבר המון פעמים. מקרה אחד אני זוכר היטב - הייתי בדרך הביתה ומולי בנטיב הנגדי רכב כלשהו, לפתע מולי מגיחה גולף (דור שני...) עם כמה צעירים שהחליטו לעקוף את הרכב אבל משום מה לא ראו אותי... ככה שעוד שניה הגולף נכנס בי חזיתית. בלמתי בחוזקה וסיבבתי את ההגה קצת ימינה, מה שנתן לגולף טיפה מרווח לחתוך במהירות ולסיים את העקיפה...

10) רכב שנדבק לך מאחורה, פשוט קרציה כזה... ובמקרה שתאלץ לבלום בלימת חירום, הרכב הזה ימרח לך על הבגז'...

פורסם

כל זה נובע פשוט מחוסר תרבות. ובדרך כלל ישראלי מכוער וולגרי סטנדרטי שזורק זבל ברחוב ומשמיע מוזיקה בפול ווליום בשעות מנוחה יתנהג באותה תת רמה בכביש.

תתי-אדם, חיות ובהמות. זה מה שיש לנו במדינה, וגם על הכבישים.

רק אוסיף, שבכביש זה לא רק מרגיז ומפריע. בכביש זה גם מסוכן. לפעמים אף מאוד.

עוד דבר, קל מאוד להתדרדר להתנהגות של תת-אדם, הרי אם אתה חי בין זאבים, אתה גם מיילל כמו זאב. קל מאוד להתפתות "להחזיר" למרגיז "באותו מטבע". אבל, לדעתי, כל בנאדם שמכבד את עצמו לא יכול להרשות לעצמו להתנהג בחוסר התחשבות בזולת, אפילו שהזולת לא מתחשב בו. לא צריך לשחק אותה יפה-נפש, פשוט צריך לכבד את עצמך.

בקיצור, כצת אצילות, אנשים...

ט.ל.ח.

פורסם

הכי הכי , אבל הכי גרוע - כל החכמים ש"גונבים" את האור האדום. לא ירוק בהיר , לא כתום מהבהב. אדום :!: .

בולטים מביניהם נהגי הפול-טריילר שמגיעים על מעל 100 קמ"ש לצומת וממשיכים כאילו כלום.

כל העבירות האחרות , וכל מה שהעליתם מעצבן כמובן גם אותי , נובעות מטמטום , חוסר ידיעה , חוסר מודעות , חוסר שליטה , זלזול וכו'.

אבל העבירה הזאת - מדובר בפירוש בבן אדם שהחליט שהוא יותר חשוב משאר המשתמשים בדרך , והחליט שהוא עדיף על פני כל אחד אחר , גם אם זה יעלה במחיר חייו וחיי אחרים.

מדובר בתערובת של חוצפה,יוהרה,טמטום ועזות מצח שיוצרות תרכובת קטלנית במיוחד.

אני , בשנים האחרונות , לא מעז להיכנס לשום צומת מרומזרת בלי 18 מבטים שאף אדיוט לא מגיע מאיזשהו כיוון.

אלה האנשים שכאני רואה אותם , מחשבות רצח עולות בראשי. :mad: מצד שני , במוקדם או במאוחר הם יהרגו את עצמם.למה אני צריך לשבת בכלא בגללם ?

פורסם
הכי הכי , אבל הכי גרוע - כל החכמים ש"גונבים" את האור האדום. לא ירוק בהיר , לא כתום מהבהב. אדום :!: .

בולטים מביניהם נהגי הפול-טריילר שמגיעים על מעל 100 קמ"ש לצומת וממשיכים כאילו כלום.

כל העבירות האחרות , וכל מה שהעליתם מעצבן כמובן גם אותי , נובעות מטמטום , חוסר ידיעה , חוסר מודעות , חוסר שליטה , זלזול וכו'.

אבל העבירה הזאת - מדובר בפירוש בבן אדם שהחליט שהוא יותר חשוב משאר המשתמשים בדרך , והחליט שהוא עדיף על פני כל אחד אחר , גם אם זה יעלה במחיר חייו וחיי אחרים.

מדובר בתערובת של חוצפה,יוהרה,טמטום ועזות מצח שיוצרות תרכובת קטלנית במיוחד.

אני , בשנים האחרונות , לא מעז להיכנס לשום צומת מרומזרת בלי 18 מבטים שאף אדיוט לא מגיע מאיזשהו כיוון.

אלה האנשים שכאני רואה אותם , מחשבות רצח עולות בראשי. :mad: מצד שני , במוקדם או במאוחר הם יהרגו את עצמם.למה אני צריך לשבת בכלא בגללם ?

בשביל למנוע מהם לקחת אנשים חפים מפשע....

:idea:

פורסם

אם יצא לכם להיות בארצות הברית וגם אם לא, שם מותר לפנות ימינה גם עם הרמזור

שלכם אדום.

נוסעים ימינה!

לא רק בארה"ב, גם באירופה, בגרמניה למשל. אספר על מקרה אחד, שקרה לי כשביקרתי בפעם הראשונה בארה"ב (NJ). רמזור אדום ואני צריך לפנות ימינה. אני עומד (לא ידעתי שמותר). מאחורי מתחיל לצמוח "זנב" של מכוניות המאותתות ימינה. אף אחד לא צפר, אף אחד לא מיצמץ אם האורות. רק מאוחר יותר אמרו לי שאם זה לא אסור מפורשות אז מותר לפנות ימינה ברמזור אדום, כאשר חובה עליך לעצור ברמזור (כמו בתמרור "עצור").

לא רק זה. במדינות רבות בעולם לעתים ברמזור אין "חץ שמאלה". ז"א, אתה עומד בנתיב השמאלי בצומת וכאשר אתה מקבל ירוק, גם התנועה ממול מקבלת ירוק. חובתך לתת להם זכות קדימה ורק כאשר אין לך הפרעה מימין, ז"א אין תנוע ממול, אתה יכול להשלים פנייתך שמאלה. אם התנועה ערה, אתה יוצא למרכז הצומת ומחכה שם לאור צהוב, אז התנועה ממול תיעצר (שם עוצרים בצהוב, לא מאיצים כמו פה) ותוכל להשלים את הפנייה.

מיותר לומר שזה חוסך פאזה ברמזור, ז"א עבירות של הצומת גודלת. אבל האם זה יעבוד בארץ :?: אוי... עדיף לא לנסות :shock: אני אפילו לא מעלה בדמיוני מה יכול לקרות במצבים שמישהו עם התנהגות של תת-אדם ירצה לפנות שמאלה... "היה לי ירוק..." ושני כמוהו יאיץ בצהוב... כדי לא לפספס ת'רמזור...

ט.ל.ח.

פורסם

כשלא מאותתים :lol::lol::lol:

ועכשיו ברצינות:

1 - כשנוסעים בנתיב השמאלי במהירות נמוכה, למרות שיש מישהו מאחורה שרוצה לנסוע מהר.

2 - כשחותכים אותי בכביש.

3 - נהגות...:)).

4 - "ל", שיעורי נהיגה.

5 - כשחונים בחנייה כפולה, ולא איכפת להם שהם דופקים אחרים.

6 - שנוסעים כאילו הכביש של אבא שלהם.

7 - כשיש טור ארוך ארוך ארוך לפנייה כלשהי ללא רמזור, ויש את החכמולוגים האלה שנוסעים לראש הטור - ונדחפים.

8 - נסיעה בשני נתיבים.

9 - לא לתת זכות קדימה.

10 - לא לתת זכות קדימה, ועוד לעשות לך עם היד תנועה של "לך חפש".

Back to the original - NC again.

פורסם
. רכבים שנדבקים לי לתחת , יש לי שיטה , אני לא לוחץ ברקס פתאומי אלא מאיט

לאט לאט עד מהירות אפסית.. שהאפס מאוחרי יתעצבן ויעקוף ולא יהיה מאחורי..

יפה... אני אשתמש בזה :lol:

כמו שנאמר פה גם אותי מרגיזים הדברים האלה,

מרגיזים אותי גם האידיאוטים שעומדים בשוליים של הכביש ואז מתחילים לנסוע ממהירות 0 ישר אל הנתיב שלך! בלי איתות בלי כלום!

כבר פעמיים כמעט נהרגתי בגלל זה (דר"א אלה היו פעמיים נשים).

פורסם

לא רק זה. במדינות רבות בעולם לעתים ברמזור אין "חץ שמאלה". ז"א, אתה עומד בנתיב השמאלי בצומת וכאשר אתה מקבל ירוק, גם התנועה ממול מקבלת ירוק. חובתך לתת להם זכות קדימה ורק כאשר אין לך הפרעה מימין, ז"א אין תנוע ממול, אתה יכול להשלים פנייתך שמאלה. אם התנועה ערה, אתה יוצא למרכז הצומת ומחכה שם לאור צהוב, אז התנועה ממול תיעצר (שם עוצרים בצהוב, לא מאיצים כמו פה) ותוכל להשלים את הפנייה.

נתקלתי בזה בארה"ב והאמת זוהי שיטה מאד לא טובה אפילו לאמריקאים, משתמשים בזה גם בצמתים גדולים במיוחד וזהו מצב נורא מסוכן, אתה נכנס לצומת כאשר מולך יש ירוק.

זה כמו להיכנס לצומת גדול אחרי 1 בלילה כאשר הרמזורים נכבים (רק עם המון מכוניות), מאד לא נעים...

אני לא יודע איך האמריקאים והקנדים (גם שם זה ככה) מסתדרים עם זה אבל בארץ זה היה ממש עושה אסון בכל צומת וצומת.

• תוכן חדש...