Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7014 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברה,

יש לי לנסר 93 אוט' 1500 סמ"ק. עשיתי לה שיפוץ ראש כללי לפני 500 ק"מ לאחר שפתאום התחיל לעשן לבן וחזק, אני מרגיש שהרכב חלש לפעמים בעיקר בעליות ובהילוך שני כאשר אני מאיץ לאחר האטה, כלומר במהירות 40-50, חוץ מזה האוטו נוסע חלק ושקט. אמרו לי שצריך לעשות כיוון שסתומים חוזר כי הם נפתחים אחרי הכיוון הראשון ואח"כ כיוון לקרבורטור..

האם זה נכון מתי לשעות ואיך?

רוצה להוסיף שלפני רגע פתחתי את בפילטר אויר ומצאתי שיש רטיבות גדולה של שמן, והפילטר גם ספוג שמן בכמה אזורים, דבר זה לא היה לפני שהלך הראש מנוע... מה זאת אומרת, מה קורה פה?

פורסם

נסה לברר האם הוחלפו גומיות שסתומים בשיפוץ הראש, ומאיזה איכות.

בדוק האם מפלס השמן לא גבוה, יותר מהמקסימום, האם השמן לא דליל, וברר באיזה צמיגות שמן אתה משתמש.

במידה ואתה משתמש בחצי סינטטי בצמיגות 10/40 עבור למינרלי בצמיגות 20/50, וחזור לדווח.

כוון קרבורטור לא שייך לעשן הלבן, ובקשר לכוון השסתומים, אשר נפתח, הטעו אותך במידע.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה צביקה,

בשיפוץ הוחלפו גומיות ושמו לי מקוריות, השמן הוא על המקסימום בדיוק, ואני משתמש בשמן 10/40 חצי סנטטי כל הזמן לא רק עכשיו, ולפי קטלוג הרכב מותר להשתמש בשמן כזה... לגבי כיוון חוזר של שסתומים אני מתכוון שאחרי השיפוץ כוונו הסשתומים אבל המוסך אומר לי שאחרי שאסע תקופה מסויימת צריך לבדוק את הכיוון מחדש כי המערכת כולה שופצה ויהיו שינויים.

פורסם

לא ברור לי מתחילת השרשור, האם ביצעת שיפוץ ראש בגלל עשן לבן, שנעלם לאחר השיפוץ, או העשן הלבן החל לאחר השיפוץ?

לגבי חיזוק הראש וכוון השסתומים, לאחר 500 ק"מ, הדעות חלוקות בקשר לצורך בכך, המתן למומחים ממני, לשם קבלת דעה מוסמכת בנושא.

אתה אמור להרגיש לשיפור בתאוצה במהירות 40/ 50 לאחר השיפוץ, ולא להפך.

לגמי הצמיגות, זהו אכן הוראות יצרן, אך לשנתון הזה מומלץ שמן מינרלי.

אני בעל רכב זהה, וזה הצמיגות בה אני משתמש. האם העשן הלבן נעלם, לאחר שיפוץ הראש?

בברכה

צביקה

פורסם

קודם כל השמן על המקסימום בדיוק לא יותר.

עשיתי שיפוץ בעקבות עשן לבן חזק שהתחיל פתאום והאוטו התחיל לרעוד ובקושי זז, מה שהבנתי שהוא אז עבד על 3 פלגים בלבד כאילו.. העשן כמובן איננו רק בבוקר כשאוטו קר ומה שהבנתי שזה אידים.. והאוטו נוסע טוב כמו בעבר אבל עכשיו האוטו חלש בהאצה במהירות 40-50 ובעליות יותר מהעבר..

מה עם רטיבות השמן הזאת בפילטר אויר? לא יודע אם זה חדש או ישן.

עוד משהו, כשפתחו את הראש הפלגים היו עם הרבה פיח שחור...

והאם צריך לחזק ברגים?

פורסם

פלגים עם פיח שחור, מעידים על תערובת דלק עשירה בקרבורטור, שיש לסדר ולכוון בהקדם, כדי למנוע מהילת השמן בדלק, ופיוח הפלגים בצורה כזאת, שיקשה על התנעת מנוע קר.

הדבר גם מגדיל את תצרוכת הדלק.

אם בעל המוסך טוען שיש לחזק ראש ולכוון שסתומים, לאחר 500 ק"מ, יש לחזור אליו ולבצע זאת עכשוו, שימנע מחלוקת בעתיד,

של תקלה חוזרת בעשן לבן במנוע, שיוסבר על ידי המוסך, בכך שלא נענת לבקשת לחזק ראש, ולכן כל נזק שיגרם, הוא מסיר את האחריות.

בברכה

צביקה

פורסם

מה צריך להיות מרווח השסתומים בהוראות יצרן כתוב 0.15 ו- 0.25 זה נכון? כי אני זוכר שהא אמר 0.20 ו- 0.30...

וזה צריך לעשות כשהאוטו קר או חם?

מה עם רטיבות השמן בפילטר אויר?

פורסם

לנסר 1993 1500 סמ"ק אוט'.

לאחר שראש המנוע אצלי עבר שיפוץ כללי ונסעתי 500 ק"מ המכונאי ביצע לי כיוון שסתומים חוזר והוא עשה את זה " לפי הרגש" לדעתו ובלי למדוד את המרווחים!!! האם זה בסדר? האוטו שקט מאוד, אין דפיקות, אך עדיין חלש בעליות בעיקר...

יש לציין שצריך לבצע כיוונים מחדש לקרבורטור וכנראה שיש בעיה עם הצ'וק האוט' שיש לתקן.

(בהוראות יצרן כתוב מרווח שסתומים: 0.25 יניקה 0.15 פליטה או להפך אני לא זוכר!)

תודה.

פורסם

חזור אליו לביצוע נכון עם פילר או החלף מכונאי.

חוסר הסחיבה יכול להיות גם תוצאה של גיר לקוי ולאו דוקא ממכלולי המנוע או המנוע עצמו.

בכל מקרה בצע כיוונים בהתאם.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

לא חושב שזה גיר כי לפני השיפוץ ראש היה יותר טוב... לפחות אני מקווה כך.

האם יכול להיות שיש השפעה של כיוון קרבורטור וצ'וק אוט' כי הדבר בולט מאוד במיוחד כשהאוטו עדיין קר בבוקר?

בכל מקרה מה צריך להיות המרווח של הכיוון?

פורסם

כוון שסתומים לפי רגש ,מתאים לסנדלר ולא למכונאי.

כוון השסתומיםהוא: 25 לפליטה 15 ליניקה.

חוסר סחיבה יכול לנבוע מכוון שסתומים לא נכון , הצתה לא מכוונת, וקרבורטור וצוק אוטומטי. לא מכוון , או כל מה שציינתי גם יחד.

בברכה

צביקה

פורסם

הבחור עובד במוסך לחברה גדולה ואומר לי שגם מכוניות חדשות הוא מכוון לפי הרגש וזה הכי טוב!! הוא סגר אותם כך שהיה חופש ממש קל כשהזיז אותם והמנוע היה חם כמובן (יש לציין שהקול של המנוע שקט יותר אחרי הכיוון שלו) ... אולי עדיף קודם שאסיים עם הקרבורטור והצ'וק ואח"כ נראה מה יקרה ונחליט לגבי כיוון עוד פעם?

אגב, יש מקום מיוחד לכיוון שסתומים או שזה נעשה אצל מכונאי רגיל?

פורסם

סקס עושים ברגש, כוון שסתומים עושים עם פילר!

כוון קרבורטור וצוק אוטומטי הוא צעד בלתי נמנע וחובה, בכל מקרה.

פרטים נוספים בהודעה פרטית.

בברכה

צביקה

פורסם

עשיתי לפני כ 3 שבועות ראש מנוע ללנסר 1993 אוט' שלי, ורוצה לכוון שסתומים ולהחליף תירמוסטט ליתר בטחון...

ידוע לי שצריך לעשות 0.15 יניקה 0.25 פליטה, השאלה שלי לעשות את זה כשהמנוע קר לגמרי או מתי? ו... לאחר פתיחת המכסה שלהם, איך אדע מתי לכוון כלומר כאשר היניקה פתוחים לגמרי לכוון אותם ואח"כ לפתוח פליטה ולכוון? או איך??

פורסם

לפי שאלתך, כוון שסתומים במוסך, הוא ההמלצה הטובה ביותר שתוכל לקבל בפורום.

ןזאת לאור העובדה, שהמוסך ששיפץ את הראש לאחרונה, אמור לעשות זאת. והוא אמור לדעת,מכיוון שהחשד שהוא לא עובד לפי הספר, חפש לך מוסך אחר.

בברכת חג פסח כשר

ונסיעה בטוחה

צביקה

• תוכן חדש...