Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בשר + חלב, לא בריא ?!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7021 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הדת אומרת שאסור, בסדר. זה לא הנושא.

השאלה אם מבחינה עיקולית\בריאותית\גסטרונומית יש עם זה בעייה.

אני מחפש מסמכים שמעידים כך או אחרת.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

• תגובות 124
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בא נגיד שכל החיים אני מערבב ולא היו לי תופעות לוואי בגוף או שיש לי איזה בעייתי כולסטרול או חוסר במשהו .

לעומת זאת היו לי יותר חרדות שיכלו ליגרום לאולכוס כשאחרי ארוחה בשרית התחשק לי מעדן חלבי

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

גם אני מעיד שלאורך שנים של אכילת בשר וחלב יחדיו מעולם לא הרגשתי תופעות שונות או מוזרות.

כנ"ל לא אצל מספר חברים שגם הם אוכלים בשר וחלב.

פורסם

אני מפריד חלב ובשר ואני די בריא טפו טפו, שלא נדבר על בעיות בקיבה.

מכאן נסיק שלכולם טוב, בין אם מפרידים או לא.

זהו-אפשר לנעול :-D

172

פורסם

למה יש לך איזושהי סיבה לחשוב שיש עם זה בעיה?

האם אי פעם הטרידה אותך השאלה אם לא בריא לערבב חלב עם ירקות? בשר עם דגים?

תערבב כל מה שאתה רוצה. העיקר שכל רכיב יהיה בריא בפני עצמו.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

בא נגיד את זה ככה:

יש עוד יותר כאלו שאחרי שעה/שעתיים משאכלו חלבי אוכלים בשרי.

אז (דיי ניפוץ מיתוס) כימעת שומדבר לא יוצא מהקיבה אחרי שעה וחצי (גם נוזלים), אז ככה שעדיין אם אוכלים בשר אחרי חלב במרווחי זמן האלו זה מיתערבב.

זו גם הסיבה שרק אחרי שעה וחצי +- אתם מרגישים שהארוחה שאכלתם "ירדה" או לפחות מתחילה לרדת ומתחילים לקבל תיאבון שוב בהדרגה.

בכול אופן בעולם כולו יש יותר אנשים במספרים אסטרונומיים שאוכלים בשר וחלב יחדיו מאשר אלו שמפרידים ואין שם הוכחה שהמפרידים בריאים יותר או כל דבר אחר בכיוון.

פורסם
הדת אומרת שאסור, בסדר. זה לא הנושא.

השאלה אם מבחינה עיקולית\בריאותית\גסטרונומית יש עם זה בעייה.

אני מחפש מסמכים שמעידים כך או אחרת.

אם זה היה לא בריא או ליתר דיוק מסוכן אז רוב הערבים היו כבר מתים ;)

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

השמועות אומרות שזה מזיק לטווח הארוך בחיים, לגבי הוכחה כתובה אף פעם לא ראיתי אבל אני מאמין שזה נכון.

ובתור אחד ששומר אני יכול להגיד שגם אם הייתי יודע שזה לא מזיק לא הייתי מערבב.. כי זה מגעיל ודוחה :x

פורסם

מושיקו, מה ההבדל בין לערבב בשר וחלב לבין לערבב ירקות עם ביצה? לא הבנתי, אני אשמח להסבר.

פורסם

דוחה???

שמעת פעם על צ'יזבורגר (לא של מק'דונלדס) או על לזניה בשרית?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

ובתור אחד ששומר אני יכול להגיד שגם אם הייתי יודע שזה לא מזיק לא הייתי מערבב.. כי זה מגעיל ודוחה :x

דוחה ?? :roflmao:

אתה לא יודע מה אתה מפספס

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

הדיון הזה הולך לכיוון דתיים Vs חילוניים

אני (בתור דתי) מקשיב לקול ההגיון ומבין שאם זה היה מזיק, כל התפוצות למיהם היו מרגישים משהו.

אני חושב שיש מחקרים לגבי זה כמו שיש מחקרים לגבי ברית מילה.

מי שבאמת מעניין אותו שיחפש בגוגל זמיר כהן + בשר וחלב

וקספר, תתפלא לשמוע שהציבור שחונך על שמירת כשרות מינקותא, דוחה אותו המחשבה של ערבוב למינהם ושרצים למינהם,

בניגוד לכאלו שלא שמרו שמבחינתם זה לגיטימי.

Jealousy is misery, suffering is grief

פורסם

כן בטח, המון מסעדון לא כשרות (בארץ ובעולם) מוכרות מנת המבורגר עם אפשרות לתוספת גבינה.

חוצמזה במסעדות איטלקיות אפשר להזמין לזניה בשרית , וזה עמוס בכמויות של פרמזן

אני יעלה עוד 2 נקודות:

1. מה לא בשרי בביצה שנחשבת לפרווה אם מאותה ביצה בלי שניכנס לשם או יוצא כלום ובסוף הדגירה יוצא גוזל בשרי לחלוטין

2.מה לא בשרי בדג ? זה בשר לכל דבר שזז לו עם גוף בעל עצמות ויש בו דם, מערכת עיקול, לב , ריאות וכו'.

פורסם
1. מה לא בשרי בביצה שנחשבת לפרווה אם מאותה ביצה בלי שניכנס לשם או יוצא כלום ובסוף הדגירה יוצא גוזל בשרי לחלוטין

לא בדיוק, הביצים שאנחנו אוכלים לא מופרות

2.מה לא בשרי בדג ? זה בשר לכל דבר שזז לו עם גוף בעל עצמות ויש בו דם, מערכת עיקול, לב , ריאות וכו'.

לדג יש ריאות? אני לא בטוח, בכל מקרה, ההבדל הוא בזמן העיקול

אני אגלה לך עוד סוד, עוף זה לא בשר, חוקי הבשר חלים עליו בדת רק בגלל שהוא נראה כמו בשר (ואם זה מעניין אותך יותר, חפש בגוגל)

פורסם

אני מערבב לפעמים, וזה לא עושה לי ממש טוב. יש אנשים שזה משפיע עליהם וכאלה שלא. זה גם תלוי בסוג החלב. אם תבשלו סטייק ותשימו לו גבינה ל יקרה כלום, אבל אם תשתו ביחד עם זה חלב, הייתי רוצה לראות מה קורה. זה בטוח לא טוב.

• תוכן חדש...