Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עלייה במחירי הרכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי מחיר של וולוו S80 החדשה ונדהמתי לראות מחיר של כמעט 500,000 ש"ח.

משום מה היה זכור לי "מפעם" מחיר יותר שפוי - החלטתי לאסוף נתונים ולבדוק מחירים משנת 1999 עד 2006.

כל המספרים יבוא בהמשך - אבל כבר עכשיו בבירור נראית מגמה של עלית מחיר פי 2 עד 4 לעומת עליה של שער חליפין (של מטבע רלוונטי כמובן).

איך יבואנים שלנו מגיעים לזה? :oops:

והכוכבת וולוו?

אכן זכרתי נכון - היא עלתה ב-81% לעומת עליה של 21% בשער של אירו באותה תקופה :shock:

גנאדי

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

האינפלציה ביחד עם עליית שערי מטבעות גרמה לעליית המחירים לאורך השנים. ב-1999 משפחתית חדשה ממוצעת עלתה כ-100000 שקלים, היום 114000-120000 וזה אחרי הורדת המס. בנוסף, המקרה של וולבו מיוחד - מדובר במכונית חדשה שמכוונת גבוה יותר מקודמתה מבחינת מיצוב, ולכן עולה יותר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

זה כי הרכבים שונים לחלוטין, עלות הפיתוח יותר גבוהה ואורך חיי הדגם הרבה יותר קצר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

המחירים של כל הדגמים וולוו גבוהים באופן תמוה כבר לא מעט זמן. יש מקרים שהם יותר יקרים מהגרמניות המקבילות (בלי לקחת בחשבון את רמת האיבזור).

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם
האינפלציה ביחד עם עליית שערי מטבעות גרמה לעליית המחירים לאורך השנים. ב-1999 משפחתית חדשה ממוצעת עלתה כ-100000 שקלים, היום 114000-120000 וזה אחרי הורדת המס. בנוסף, המקרה של וולבו מיוחד - מדובר במכונית חדשה שמכוונת גבוה יותר מקודמתה מבחינת מיצוב, ולכן עולה יותר.

רוני

אינפלציה לא מסבירה עליות של 25% במחיר - בתקופה הזו האינפלציה עלתה רק 13.2% (נתונים של למ"ס).

אם את ה מדבר על מזזדה 1.6 אוטומט - היא עלתה מ-97,000 ש"ח ל-120,000 ש"ח - שזה ממש מתאים למה שאתה אומר (מעניין למה? אולי בגלל שכל המספרים שלי הם מתוך גיליונות "אוטו" ישנים? :lol:) - אבל................

אם לוקחים בחשבון שינוי של שער יין אז יוצא לנו שהייתה עליה בשל 37%.

וזה בזמן שהמיסים ירדו..........

ירדו?

אני לוקח מחירים של נובמבר 2006...........

גנאדי

פורסם

מאזדה זאת לא דוגמא טובה.

ב99 נמכרה ה323 והשנה נמכרת המאזדה 3. מדובר ברכב שונה לחלוטין, ולכן אין מקום להשוואה ישירה בין המחירים.

נכון שהייתה עלייה במחירי הרכבים. זה לא סוד, זה מופיע בכל מבחן רכב שקראתי לאחרונה. כמעט תמיד הדגם החדש יקר יותר מהדגם היוצא.

האשם הוא לא ביבואן, שבוודאי היה רוצה להוריד את המחיר ולמכור יותר "חתיכות". האשם הוא ביצרנים, שכל הזמן מנסים למשוך את הרכבים מעלה, אל הקטגוריה הבאה. ראה לדוגמא את הקליאו החדשה, שאמורה להיות סופר-מיני אבל נושקת בכל רמ"ח איבריה למגאן המשפחתית. כך גם במאזדה שנתת דוגמא - ה3 מתקדמת בהרבה מה323 אותה החליפה, ולכן גם מחירה גבוה יותר.

אם אתה רוצה לבדוק בצורה נכונה יותר את העלייה במחירי הרכבים החדשים, יש לבדוק מחירים של רכבים זהים. למשל, פיאט פונטו נמכרה בתצורה כמעט זהה מ2001 ועד 2006. גם האימפרזה של סובארו לא השתנה מהותית למיטב ידיעתי בשנים האחרונות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני בדקתי מחיר של לאנטיס 1.6 אוט במהדורה לא בסיסית - לכן לא צריך להיות הבדל גדול.

BMW סדרה 3 מנוע 2.0 אוט עלת בתקופה הזו רק 12% - וההוחלף לה דור לפחות פעמיים.

עוד לא שלמתי את הסיפור ואני הולך לבדוק שינוי במחיר בארה"ב כדי לבדוק האם יש כאן עליה של מחיר ע"י היצרן ולא רק של משווק המקומי.

בקיצור - לדעתי פשוט עובדים עלינו (כאילו - מה חדש............)

וד"א - בכל התקופה הזו יש תנודות לא קטנות של שערים - אפילו במהלך אותו חודש היו קפיצות רציניות.

מנהל כספים חכם יודע לנצל את הדברים האלו יופי. לטובת החברה כמובן...........

פורסם

אני זוכר שסדרה 3, 318 ליתר דיוק, (מנוע 2.0) עלתה לפני שנתיים כ 198 אלף ש"ח.

כמובן שהיא מגיע ערומה לחלוטין.

כמה עולה 320 חדשה? - כמעט 300K ש"ח.

לאן ברחו 100K ש"ח?

ניב

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

ה' נמצא בפרטים הקטנים..........

המחיר היה 206 אלף וניהיה 279 אלף.

שער היורו השתנה מ-4.46 ל-5.39.

תעשה חשבון כמה השתנה המחיר שלה אצלינו באירו.

חוץ מזה אם זה לא יצא ברור - הנתונים נלקחו ממגזינים של אוטו, אתרים של בנק ישראל ולמ"ס. אפילו את החישובים עושה אקסל.

כך שאם יש טענות - אז זה לא אליי.

פורסם

בוולוו הסיפור הוא קצת שונה.

מאז שינוי הבעלות המחירים עברו להיות נקובים באירו במקום בכתר שוודי ובגלל זה המחירים עלו בלי פרופורציה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אבל לא מדובררק על זה.

פעם חצי מנה פלאפל הייתה עולה 3-4 שקל, עכשיו היא עולה 7.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
אבל לא מדובררק על זה.

פעם חצי מנה פלאפל הייתה עולה 3-4 שקל, עכשיו היא עולה 7.

הייתי חייב לתרום לשירשור הזה :lol:

חצי מנת פלאפל בחיים לא עלתה 3-4 שקלים.

איפה אתה גר, במצרים?

• תוכן חדש...