Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7099 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי 4-5 חודשים שאני מתכנן, סוף סוף המשכורת הצבאית עשתה את שלה ויש לי בחשבון יותר מפחית וחצי מנה בג'יבלי.

עקרונית, מה הויזה שלי כרגע מוגבלת ל 1150 שקל אז אני ממש ממש מעדיף שלא לעבור את המחיר הזה (כי לא נעים לעשוק את אמא בגלל אודיו לרכב).

בקיצור, אני צריך 6 רמקולים (2 אחוריים ביצה, 2 קדמיים עגולים ו2 טוויטרים קטנים) ומערכת לרכב שחובה שתקרא MP3.

יש לנו אביזרי רכב ליד הבית, והבחורצ'יק המליץ לי ב850 שקל כולל הרכבה:

מערכת עם שלט של חברת דרגון פליי או קאר אודיו

רמקולים קדמיים של מאגנוס באים עם טוויטרים

אחוריים של X5 ובתוספת עוד 180 שקל אפשר להחליף אותם לפיוניר

עקרונית אני סומך על הבחור והוא אמר לי שמיותר להשקיע מעבר לזה, אבל האמת היא שמעולם לא שמעתי על אף אחת מהחברות האלה, ולדעתי אם כבר מוציאים 850 אז עדיף להוסיף עוד קצת ולקבל חברות יותר מוכרות, השאלה מה המקסימוווום איכות שאני יכול להשיג ב1150 שקל... בשביל זה אני צריך אותכם (:

אה, דרך אגב אני ממש אשמח אם יהיה בפאנל הקדמי חיבור לMP3, כי אני הרבה פעמים מעדיף לחבר את האיפוד במקום להסתובב עם דיסקים, אבל לא חובה...

הבנתי שמגבר עושה את ההבדל, אבל לדעתי בתקציב כזה לדחוף גם מגבר ידרוש להתפשר לאאלה על איכות שאר הרכיבים.

וכמובן המחיר 1150 שקל זה ללא הרכבה...

תודה רבה !

פורסם

שווה לך לשקול קניית רדיו דיסק יד שניה.

בנוסף נראה לי קצת מפוקפק לשים תוספת על משהו 180 שקל כדי לקבל רמקול לא משהו.

כנס קצת לזאפ ותדפדף שם תראה שרמקול 6-9 מתחיל ב-288 ש"ח לזוג של פיוניר.

אחרי 4-5 חודשים שאני מתכנן, סוף סוף המשכורת הצבאית עשתה את שלה ויש לי בחשבון יותר מפחית וחצי מנה בג'יבלי.

עקרונית, מה הויזה שלי כרגע מוגבלת ל 1150 שקל אז אני ממש ממש מעדיף שלא לעבור את המחיר הזה (כי לא נעים לעשוק את אמא בגלל אודיו לרכב).

בקיצור, אני צריך 6 רמקולים (2 אחוריים ביצה, 2 קדמיים עגולים ו2 טוויטרים קטנים) ומערכת לרכב שחובה שתקרא MP3.

יש לנו אביזרי רכב ליד הבית, והבחורצ'יק המליץ לי ב850 שקל כולל הרכבה:

מערכת עם שלט של חברת דרגון פליי או קאר אודיו

רמקולים קדמיים של מאגנוס באים עם טוויטרים

אחוריים של X5 ובתוספת עוד 180 שקל אפשר להחליף אותם לפיוניר

עקרונית אני סומך על הבחור והוא אמר לי שמיותר להשקיע מעבר לזה, אבל האמת היא שמעולם לא שמעתי על אף אחת מהחברות האלה, ולדעתי אם כבר מוציאים 850 אז עדיף להוסיף עוד קצת ולקבל חברות יותר מוכרות, השאלה מה המקסימוווום איכות שאני יכול להשיג ב1150 שקל... בשביל זה אני צריך אותכם (:

אה, דרך אגב אני ממש אשמח אם יהיה בפאנל הקדמי חיבור לMP3, כי אני הרבה פעמים מעדיף לחבר את האיפוד במקום להסתובב עם דיסקים, אבל לא חובה...

הבנתי שמגבר עושה את ההבדל, אבל לדעתי בתקציב כזה לדחוף גם מגבר ידרוש להתפשר לאאלה על איכות שאר הרכיבים.

וכמובן המחיר 1150 שקל זה ללא הרכבה...

תודה רבה !

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

מה מפוקפק בזה? הוא בנה לי "מפרט" עם ה-X5 שבטח עולים 100 ומשהו...

אם אני רוצה להחליף את הסט האחורי לפיוניר במקום הX5, אני צריך להוסיף עוד 180 שקל למחיר הנוכחי (שזה ההפרש בין הX5 לפיוניר).

כל מקרה, 1030 שקל נשמע לי ממש מוגזם כשאני מקבל אחוריים פיוניר קדמיים מאגנוס (אגב, איך הם?), ורדיו דיסק תוצרת לא מוכרת (מה זה בכלל דרגון פליי וקאר אודיו, לא שמעתי עליהם מעולם...).

תודה!

פורסם

דראגנוס ודרגון פליי אלו שמות שהומצאו ממוחו הקודח של יבואן רכיבים סיניים לרכב - במקרה הטוב.

אלו ההצעות שלי -

מדובר על דוגמאות לרמקולים שיכולים לתת לך תמורה טובה יותר לכספך לטעמי:

קח לך זוג פיוניר או קנווד - לחץ כאן לדוגמא .

תוסיף לך רמקולים קדמיים כאלה בתור התחלה - לחץ כאן לדוגמא או לחץ כאן לדוגמא נוספת.

כל מה שנשאר זה רדיו דיסק וזו נראית לי התחלה טובה - לחץ כאן לדוגמא לרדיו דיסק .

אני מאמין שקצת חרגתי מהתקציב שלך אבל פחות מזה יהיה , לדעתי , כמו לזרוק את הכסף לפח.

שים לב שלא רשמתי לך רמקול קדמי עם טוויטרים כי אתה לא קונה קומפוננטים עדיין - בטח לא עם תקציב כזה.

בנוסף, שים לב שכל מה שהצעתי חדש! אתה יכול להביא רדיו דיסק טוב פי שתיים אם תקנה יד שנייה (יש לוח מכירות כאן בפורום).

בהצלחה .

תומר

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

אם לא אכפת לך לוותר על הרדיו אז אתה יכול לרכוש מגבר פשוט ( 4 ערוצים) סביב ה-500 ש"ח, קומפוננטים סבירים לקדימה (פולס נניח) ובהמשך להשקיע עוד 400 ש"ח בערך לאחוריים. אני מאמין שתקבל תמורה סבירה יחסית להשקעה.

אם תתפשר על רמקולים מיד שניה אז אולי אפילו תצליח לדחוס את הכל לתקציב שלך. אל תצפה לאיכות בשמיים אבל אני מאמין שזה הרבה יותר טוב ממה שהציג לך המוכר.

את האייפוד לחבר ישירות למגבר וסע בכיף.

עם קצת יצירתיות תוכל לבנות לבד תושבת לאייפוד ככה שזה יכול להיות ממש נחמד.

בברכה,

רענן.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

פורסם

מחזק את דעתו של רענן.

את הרכיבים שתקנה עכשיו לא תוכל לשדרג בעתיד, עדיף לקנות רכיבים סבירים, ואז יש לך אופציה לשדרג.

אתה יכול לקנות מגבר סתם דוגמא בתחנה מרכזית ב300-350, לקנות מורל פולס או קומפ' אחר יד שניה בסביבות 400 (יש גם חדש במחיר הזה בתחנה מרכזית) , והגעת ל700-750 ש"ח, תוכל לקנות ב500 ש"ח שנשארו לך HU פיוניר 2850 , והגעת ל1200 ש"ח.

ניב

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

בקיצור ולעניין...

זה התקציב שלך?

מה אתה מחפש? סתם לשמוע מוסיקה בסבבה?

או שבעתיד כמו רוב האנשים אתה מתכוון להתקדם הלאה?

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

תודה רבה לכל התגובות!

כמה נקודות לציון:

* החשבון האישי שלי דיי מעוך ובנוסף אני חייל (ככה שחוץ מהתקציב הלחוץ, גם אין לי ממש זמן להסתובב בארץ, אני חיפאי אז אני צריך דגמים יחסית מוכרים שאפשר להשיג בסביבה, או במקרים חריגים הזמנות מהאינטרנט - מה שאני פחות אוהב כי זה אחר כך לרוץ אחרי אחריות שתקועה מאות קילומטרים ממני).

* בקשר לתקציב כמו שאמרתי, לקניה הנוכחית הוא ממש סופי כי בויזה שלי כרגע יש 1150 ש"ח פנוי אז גם אם אני ממש ארצה אני לא יכול להשקיע יותר.

* תיקון קטן ומאוד חשוב, מסתבר שגם מאחורה יש לי עגולים ולא ביצה, אז לקחת בחשבון בהצעות, ואגב נדמה לי (לא בטוח, אבל נראה ככה) שהאחוריים יותר גדולים מהקדמיים, אם זה אפשרי אתם יודעים במקרה כמה אינץ' זה כל אחד? שאני אדע איזה רמקולים לחפש...

* בקשר לשדרוג אני דיי מתלבט, לא יודע אם לקנות כבר עכשיו ערכה שלמה ולגמור עניין, או לקנות ערכה חלקית אבל אז יהיה לי לחוץ כל הזמן לקנות את השאר (וכמו שאמרתי הויזה שלי מעוכה, המשך הקניה יכול לקחת אולי הרבה זמן).

* אין לי מושג בכל מיני דברים כשאתם אומרים פה כמו קומפוננט וזה, אם תוכלו להסביר בשורה או שניים מושגים כאלה כשאתם רושמים אותם זה יהיה לי ממש מעולה.

* המערכת כרגע היא הרכיב שהכי לחוץ לי להחליף, כי בנוכחי יש לי קסטות ואני לא יכול לשמוע אף פעם את המוזיקה שאני אוהב (חוץ מהקסטה הזאת שמתחברת ל-MP3, אבל האיכות שלה נוראית).

בכל אופן המון המון תודה, כל תגובה שלכם עוזרת לי המון והקניה שלי ברובה תלויה בכם.

פורסם

אוקיי, אבל השאלה היא אם ב1150 אתה סוגר את הבאסטה? או שאח"כ אתה תגייס עוד קצת כסף ותשקיע?

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

כמו שאמרתי, אני עדיין מתלבט

כמובן שהעדפה שלי כרגע זה לקנות הכל ב1150 האלה ולהיות עם ראש שקט

כי אם אני יקנה רק חלק מהמערכת אני יכול להיות תקוע ככה לזמן לא קצר, וזה באסה...

אתם יכולים לדעת בעצמכם כמה אינץ רמקולים יש לי ברכב?

כמו שאמרתי גם מאחורה וגם מקדימה זה עגול לא ביצה, והאחוריים יותר גדולים (יושבים מעל התא מטען, לא בדלת), הקדמיים כן בדלת.

אה ובקשר לנגן, אם יש משהו עם AUX קדמי ופאנל נשלף (נגד גנבות) זה יהיה ממש אחלה, אבל אם לא אז לא, לא חובה חובה חובה...

סך הכל אני צריך נגן טוב שלא יתקלקל אחרי שנה, וכמובן שישמיע דיסקים טוב, שלא חס ושלום יגרום לקפיצות במוזיקה (כמו במערכת של חבר שלי).

שמעו, סך הכל אני בן אדם שגם בבית לא משקיע הרבה על סאונד, אבל בכל זאת דקדקן ודורש צליל נקי מרעשים,

יש לי במחשב רמקולים ATP3 (למי שמכיר) הם רמקולים יחסית זולים, לא נותנים עוצמה בשמיים, אבל הצליל שלהם מדוייק ונקי, והלוואי עלי הנאה כזאת באוטו...

פורסם

בא נתחיל בכמה שאלות:

1. איזה רכב יש לך, מהי מידת הרמקולים מקדימה? זה משנה מאוד בכדי שנוכל להתאים לך סט רמקולים סביר.

2. האם אתה מוכן לוותר על רדיו דיסק MP3 ולשמוע מוזיקה רק מאייפוד עד אשר תתאפשר לך רכישה של רדיו דיסק?

3. האם תרצה להשאיר פתח לשדרוג עתידי?

הרעיון שאני הצעתי מאפשר לך להכין את הרכב במבנה ה"מקובל" בתחום הסטריאו לרכב. מבנה כזה יאפשר לך שדרוג חלקים בהמשך והוספת חלקים אחרים.

קרא בבקשה וענה גם על שאלותיו של Mr.SUB זה יעזור לנו לסייע לך.

בברכה,

רענן.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

פורסם

מה אתה מחפש? סתם לשמוע מוסיקה בסבבה?

לשמוע מוזיקה בסבבה, לא יודע מה נקרא "סתם" אצלכם, אני מצפה להנות מהמוזיקה שאני שומע כשאני כבר בנסיעות (לא חורש על הכביש יומיום) ולהיות שלם עם הקניה שלי גם לאורך זמן, שלא יתחלו תקלות או עיוותים תקיעות רעשי רקע וכו...

אוקיי, אבל השאלה היא אם ב1150 אתה סוגר את הבאסטה? או שאח"כ אתה תגייס עוד קצת כסף ותשקיע?

מעדיף שכן, מכוון שהתקציב שלי מוגבל וכשישתחרר לי עוד כסף אני אשמח אם אוכל להשקיע אותו בדברים אחרים, אם אין שום ברירה אני אשקיע בהמשך שוב במערכת, אבל מעדיף שלא

1. איזה רכב יש לך, מהי מידת הרמקולים מקדימה? זה משנה מאוד בכדי שנוכל להתאים לך סט רמקולים סביר.

דיהו לאנוס שנת 99, יש לי רמקולים גדולים בדלתות מקדימה, ועגולים גדולים יותר על הבגאז' מאחורה, אין לי מושג מה הגודל שלהם

2. האם אתה מוכן לוותר על רדיו דיסק MP3 ולשמוע מוזיקה רק מאייפוד עד אשר תתאפשר לך רכישה של רדיו דיסק?

זה נשמע לי כמו השקעה כפולה (לקנות היום משהו ישן ולהשקיע אחר כך במשהו חדש, חבל לי על הכסף שיזרק, ולהשאר עם הנוכחי זה בלתי אפשרי כי כמו שאמרתי זה מערכת קסטות וחיבור איפוד אליה נעשה דרך קלטת ממש לא איכותית)

3. האם תרצה להשאיר פתח לשדרוג עתידי?

כמובן שארצה, אבל אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, ובקיצור ברור שזה יהיה טוב, אבל אני לא חושב שהתקציב מאפשר לי גם להנות כרגע ממוזיקה טובה, וגם לקנות משהו חדשני שיאפשר לי גדולות בעתיד...

בנוסף, נכנסתי לאתר אודיונט שמוכר ציוד רק של פיוניר, והרכבתי לעצמי מפרט זול ונחמד, תנו את דעתכם:

מערכת: http://www.audionet.co.il/productspec.asp?id=10

רמקולים קדמיים: http://www.audionet.co.il/productspec.asp?id=17

אחוריים: http://www.audionet.co.il/productspec.asp?id=19

סה"כ: 1175 שקל

אבל כמובן שאין לי ממש הבנה בתחום אז המפרט הוא סתם בגדר ערעור, וחוצמזה שבחרתי גדלי רמקולים באקראי ואני ממש (אבל ממש ממש) לא בטוח שזה מה שמתאים לי, פשוט זה מה שהופיע באתר (היה גם 5.25 אינץ שלא ידעתי לאן זה שייך קדמיים או אחוריים).

מה דעתכם?

פורסם

ראיתי פה עצה בנוגע למגבר תשתמש בה.

אני רצתי וקניתי רמקולים קדמיים ורמקולי 69 אחוריים כי חשבתי שהסאונד ברכב לא משהו, אחרי ההתקנה שמתי לב שהסאונד בול אותו דבר, לאחר מכן החלטתי לשדרג את הר"ד לאחד עם MP3 וכאן יצאתי מנצח, פתאום אני מגלה צלילים שלא ידעתי שאפילו קיימים.

לא מזמן קניתי מגבר מהדיוטי פרי ואני בקרוב הולך לחבר אותו והוא אמור לתת לי איכות גבוהה יותר + אפשרות לחיבור סאב - אפשרות שכמובן אנצל.

כפי שאתה שם לב עשיתי הכל הפוך ואכלתי אותה בגדול. יש מצב שהרמקולים שהיו לי היו מספיק טובים ואני כמו אידיוט רצתי להחליף אותם ובסוף זה היה הרדיו דיסק שלי.

תקנה רדיו דיסק ממש ממש טוב שאתה בטוח שלא תחליף בעתיד הקרוב ותקנה מגבר. אלה שני דברים בסיסיים שבעתיד תוכל לבנות עליהם עוד הרבה.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

נשמע הגיוני (:

בכל אופן, מי שמבין ממש טוב במגברים, איזה לקחת? משהו שישמור על מחיר ריאלי וגם יתן איכות טובה לאורך זמן, שלא אצטרך להחליף בעתיד.

וגם בנוגע למערכת, איך זאת שבלינק שנתתי קודם? היא איכותית?

בקשר לרמקולים, הנוכחיים שלי עושים רעשים סטטיים מעצבנים כשאני מגביר, לא יודע אם זה חוטים ענתיקות או הרמקול מת, או שאולי זה בכלל הרדיוטייפ, אבל כשהרעש יוצא מהרמקול ישר מאשימים אותו :lol:

הרמקולים האחוריים הם של איזה חברה בשם AMERICAN AUDIO או AMERICA SOUND משהו כזה... נראה לי עוד מותג מדבקה (בכל אופן ה"אביזרי רכב" ליד הבית שלי גם ככה הציע לי לקנות מותגי מדבקה כמו X5 ומאגנוס, אז אולי הם לא כאלה רחוקים).

והקדמיים אין לי מושג של איזה חברה כי הגריל של הדלת מסתיר אותם.

פורסם

בתקציב שלך, יש מגברים סיניים בלבד.

חפש ביד שניה, או שתקנה בתחנה המרכזית.

מגברים לדוגמא - פלטיניום V12, קארדינל 1500W, וכל מיני סיניים ממוצעים.

נגיד שמגבר אתה קונה ב300, תקנה פיוניר 2850 הקורא MP3 ב550,. הגעת ל850.

נשאר עוד 300 שקל - לפי דעתי תקנה רמקולים טובים לקדימה בתקציב הזה, ותחסוך קצת כסף ותוסיף 6X9 נחמדים.

או שתקנה רמקולים ב150 מקדימה, ו6X9 יד שניה גם ב150.

זאת העצה שלי.

ניב

מבולבלים? גם אנחנו.

• תוכן חדש...