Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

שאלה טכנית בנוגע ליונדאי אקסנט אסטים 1.5 משנת 98.

בזמן האחרון נרשמה צריכה גבוהה למדי של שמן (כליטר לשבוע). :roll:

אין סימני נזילה על הקרקע, יש נוכחות של שמן באזור אטם ראש המנוע.

הנחת העבודה היא שאטם ראש המנוע הזדקן והגיע העת להחליפו. או שזה משהו אחר. ;-)

לפיכך,

1. מנסיונכם, מהי עלות תיקון סבירה להחלפת האטם?

2. אילו סיבות נוספות יכלו להוביל לתופעה הנ"ל?

בתודה מראש!

פורסם

מנועי האקסנט נוטים לצרוך שמן בצורה מופרזת שהם מזדקנים, ומביוחד שהם הוזנחו מבחינת טיפולים ושמן איכותי.

מדובר בשלוש אפשרויות, גומיות שסתומים , טבעות בוכנה או מנוע שחוק.

כמה ק"מ יש לרכב והאם ניתן לראות עשן תכלכל יוצא מצינור הפליטה? אם כן, באיזה מצבי נסיעה?

פורסם

דניאל שלום,

הרכב עבר כ-115 אלף ק"מ. העשן מן האגזוז נראה תקין.

אין מידע על היסטוריית האחזקה של הרכב. נקנה מיד שניה לפני חודשיים.

במבט נוסף על אזור ראש המנוע רואים בבירור שמן, בעיקר באזור הברגים.

מה דעתך?

פורסם

קודם כל מנסיוני זו מחלה של אקסנטים בני 3 -4 שנים שלא טופלו כמו שצריך.

במקרה שלך של נזילה באיזור הברגים מדובר באטם מכסה שסתומים.

בכל אופן יש להכניס את הרכב לטיפול של החלפת אטם ניקוי מנוע משמן (חיצוני) בדיקת נזילות נוספות וטיפול 10 הכולל שמן חצי סינטטי איכותי, פילטר שמן, פלאגים, פילטר אויר, נוזל קירור במידה והוא לא תקין(מלוכלך,מיים רגילים) בתור התחלה.

בנוסף לכך יש לבדוק את מצב נוזל הבלמים, נוזל הגה כוח, שמן גיר מתי הוחלף, רפידות.

אבל קודם כל יש לטפל בנזילה כי להוציא כל שבוע כסף על שמן זה מגוכך.

עדכן בתוצאות.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

שמן באזור הברגים זו כנראה רק הזעה.

המנוע מאבד ליטר בשבוע וזה המון, כל עוד אתה נוסע פחות מ 500 ק"מ בשבוע.

מכוון שאין לך טיפטוף שמן מתחת לרכב, אני מסיק שיש לך בעייה פנימית במנוע ולא נזילה.

יש לבדוק את המצב המצתים ולבצע בדיקות קומפרסייה ונפילות לחץ.

פורסם

דניאל & Kwon, תודה רבה. :mm_yeah:

הרכב לא שלי, אבל הערותיכם נרשמו והועברו הלאה כלשונן.

מבטיח לעדכן ברגע שיהיה משהו חדש.

בכל מקרה, טוב לדעת שיש על מי לסמוך. :wink:

פורסם

לדניאל

לידע כללי מה זאת אומרת הזעה של שמן?

אם הוא פורץ החוצה כניראה יש לו דרך מה לעשות זאת?

להסבר נוסף אודה.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

הזעה - נזילה מאוד קטנה. לרוב מאופיינת כליכלוך על חלקי המנוע השונים.

דליפת השמן כה קטנה שהיא מאפשרת ליכלוך אבק חול להדבק אליה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון סטטוס לשאלה שלי מלפני שבועיים:

בעלי האקסנט לא שמעו בעצתי, לא פנו ל"שאפט" או למוסך הנוסף שהמלצתי עליו והמשיכו לנסוע כרגיל.

בוצע הידוק לברגים מעל ראש המנוע ומאז נראה כי לא מחלחל שמן, למעט בורג אחד.

היום הם שמו לב שהאוטו מתנהג בצורה קצת מוזרה, מתחיל לרעוד מדי פעם ולא נותן כח באופן לינארי.

בבדיקת חיבורי ההצתה נמצאו כבלים עייפים (מתפוררים) ואחד ספציפי שספוג בשמן וחלקו הצמוד למנוע ניתך.

הפלאג עצמו נראה תקין, אבל לא הוחלף תקופה ארוכה (האוטו נקנה מיד שנייה לפני מספר חודשים).

בנוסף, אני מזהה רעש מעצבן כמו של חגורה מחליקה, ברגע שעוזבים את הגז. הם לא שומעים אותו.

בקיצור, כבר לא כ"כ בוער לי לעזור להם, אבל מתוך סקרנות הייתי רוצה להבין מה הולך שם.

מה דעתכם? בתודה מראש!

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכולם,

פעם נוספת אני מחזיר את השרשור הזה מהמתים על מנת לעדכן בהתפתחויות.

עקשנותם של בעלי הרכב חזרה אליהם כבומרנג ולמרות שצריכת השמן התייצבה, הרכב הפגין התנהגות מחפירה כגון נפילות כח,

האצה לא לינארית, רעשים למיניהם ותקלות קטנות נוספות. הנ"ל נכנסו למוסך הקרוב לביתם ושם אובחן כי הרכב פשוט לא טופל

כנדרש מזה מספר שנים (להזכירכם, נקנה מיד שניה כמה חודשים לפני כן). :evil:

במוסך הוחלף שמן גיר, מצתים וחוטי הצתה ולאחר מכן, בחניה של הבית, בוצע ניקוז שמן מנוע והוחלפו פילטרים של שמן ואוויר.

כעת, להשלמת הטיפול, רצוי להחליף גם את פילטר הדלק.

הבנתי שבדגמים אלה פילטר הדלק מותקן מתחת למושב האחורי, אך בדיקה מתחת למושב העלתה ששוכן שם מעין גליל שחור עם

כמה כבלים שאינו דומה לפילטר שנמכר בחנויות החלפים בשביל דגם זה. מבדיקה ויזואלית לא הבנתי איך מפרקים את החלק הנ"ל.

בשבוע שעבר מאז, הרכב הראה שיפור ניכר בהתנהגות, נזילות השמן נעלמו כליל ויחד איתן גם הרעשים.

אע"פ כן, הקטע עם הסנן דלק איתגר אותי והייתי רוצה לגלות איך הוא בנוי. היות והרכב לא שלי, ניסוי וטעייה לא יעבדו כאן. :roll:

אז אם יש מישהו שיכול להסביר לי כיצד מפרקים ומחליפים פילטר דלק ביונדאי אקסנט LS 1500 שנת 98, נא לעלות לשידור.

בתודה מראש, ובהערכה רבה. :wink:

פורסם

היי דניאל,

קודם כל, תודה שאתה שב ועונה לי בכל פעם. אני קורא ומשכיל. :mm_yeah:

לצערי הלינק שנתת לי לא עובד. אני מקבל הודעה ש"לא נמצאו הודעות בנושא".

מן הסתם ביצעתי חיפוש לפני שכתבתי את השאלה שלי ולא מצאתי שום דבר רלוונטי לביטויים הבאים:

"פילטר דלק באקסנט", "פילטר דלק ביונדאי", "דלק אקסנט", "דלק יונדאי", "טיפול אקסנט" ועוד כמה.

אם ב"לא בכיוון" אתה רוצה לומר שפילטר דלק לא מחליפים ב-10K, אני יודע את זה, תודה כל מקרה.

פשוט היות והרכב היה די מוזנח מבחינת טיפולים בשנים האחרונות, ראיתי הגיון גם בהחלפת חלק זה.

אם התכוונת שהפילטר לא נמצא מתחת למושב, תסביר בבקשה איפה הוא כן. או לפחות תרמוז. :confused:

המשך יום נעים!

• תוכן חדש...