Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בחירת נוזל קירור

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7069 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוף,

מכל הקריאה הבנתי שאני צריך לקחת PRESTONE.

- אם הוא לא מהול להוסיף לו על כל 1 ליטר כ-2.3 ליטר מים (החשבון מביא אותנו לכ-70% מים)

- אם הוא כן מהול 50/50 אז להוסיף לו על כל 1 ליטר כ-1.5 ליטר מים (החשבון מביא אותנו לכ-70% מים)

יש לעשות שימוש רק במי מזגן מסוננים דרך איזה מפית.

"מים מזוקקים" שנמכרים בארץ הם לא טובים עקב חומציות גבוהה.

בסוף לשים לתוך רדיאטור 2-3 טיפות של סבון כילים ירוק.

כל זה יגרום לקירור הכי אופטימלי וגם ישמור על חלקי מנוע וראש כולל אלומיניום מפני חלודה וכו'.

נא לשאר / לתקן.

גנאדי

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
טוף,

מכל הקריאה הבנתי שאני צריך לקחת PRESTONE.- מצויין

- אם הוא לא מהול להוסיף לו על כל 1 ליטר כ-2.3 ליטר מים (החשבון מביא אותנו לכ-70% מים)- טוב

- אם הוא כן מהול 50/50 אז להוסיף לו על כל 1 ליטר כ-1.5 ליטר מים (החשבון מביא אותנו לכ-70% מים)- בשביל מה לדלל נוזל קירור מדולל ? בכדי לשפר את מוליכות החום ?

יש לעשות שימוש רק במי מזגן מסוננים דרך איזה מפית.- מיותר עדיף להשתמש במי-ברז+מי מזוקקים 50/50

"מים מזוקקים" שנמכרים בארץ הם לא טובים עקב חומציות גבוהה.- מסכים

בסוף לשים לתוך רדיאטור 2-3 טיפות של סבון כילים ירוק.- מיותר

כל זה יגרום לקירור הכי אופטימלי וגם ישמור על חלקי מנוע וראש כולל אלומיניום מפני חלודה וכו'.- אמת אם לא יורדים מתחת 30-40 אחוז נוזל קירור.

גנאדי

קנה 1 ליטר מים מזוקקים של סנו ותערבב עם מי-ברז מיועדים לשתיה וככה תקבל נוסחה מנצחת.

איזה כייף לי :)

פורסם

מוטי זה היה בציניות נכון?!

ידידי פותח השרשור, בסוף התהליך לא תקבל תעודת בגרות ובפורום אף אחד לא ביצע ניתוח כימי לנוזלי הקירור השונים.

ב-VW יש המלצות וספסיפיקציות לנוזל הקירור. הם מוכרים את נוזל הקירור שלהם עם הוראות מהילה במי ברז. הנוזל ידוע כנוזל איכותי ולכן אנחנו בעלי ה-VAG'ים משתמשים בו.

גש לחנות הקרובה למקום מגוריך, קנה את נוזל הקירור המהול של פרסטון (אריזה צהובה) שנחשב לנוזל מעולה ותן למערכת הקירור שלך לשתות אותו לרווויה מבלי לשנות אותו במאומה. השימוש בו חוסך לך את כאב הראש של האבנית, חומציות המים, שינוי ריכוז החומרים נוגדי הקורוזיה וכו'. יחס האנטיפריז למים לא צריך לעניין אותך, אין אצלנו בעיה של קיפאון ובכל מקרה הריכוז שלו מתאים גם לטמפ' שמתחת לאפס. בעיה של קירור בגלל שהריכוז הוא 50:50 ולא 30:70 לא תהיה לך ואם כן אני אוכל את הכובע שלי בשידור חי בפורום.

בהצלחה ותהנה.

פורסם

לחלוטין לא, זה היה ברצינות מוחלטת.

לבחור יש מיאטה מוגדשת ולי יש היכרות אינטימית ומעמיקה עם מערכת הקירור של הרכב הזה שנמתחת לקצה גבול היכולת שלה לאחר הרכבת מגדש.

ברכב הספציצי הזה, כל דבר (!) שיכול לשפר את יכולת הקירור הוא פעולה ברוכה.

אם אתה רוצה לבחור איזה קטשופ או מיונז לכובע (או באיזה יחס לערבב אותם), אין לי שום בעיה עם זה :wink:!

מוטי

פורסם
אני משתמש בפרסטון מדולל ביחס 80:20 לטובת המים.

יכולת הקירור עדיפה על זו של נוזל מדולל 50:50.

מוטי

נראה לי שאני אלך על 50% מיונז ו-50% קטשופ.

בכל מקרה המשפט שבציטוט תיאורתי או שהייתה לך בעיית קירור ושינית את היחס לטובת המים?

פורסם

אין לי בעיית קירור, יש לי מיאטה מוגדשת.

כל דבר שיישפר את יכולת הקירור באוטו הזה הוא לטובה.

מערכת הקירור של המיאטה מתגלה כאחת הנקודות החלשות של האוטו ברגע שמוסיפים מגדש.

מוטי

פורסם
נראה לי שאני אלך על 50% מיונז ו-50% קטשופ.

או שלא...

תגיד שאני עקשן, כורדי, קרציה, אין לי בעיה. מסופקני אם תעבור ליחס 50:50 במקום 80:20 המיאטה שלך תתחיל להתחמם.

פורסם
ממליצים לא לערבב בין 2 הסוגים האלו.

ומה יקרה אם במקום האדום ישימו את הירוק?

איזה נזקים יכולים לקרות?

יניב

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם
או שלא...

תגיד שאני עקשן, כורדי, קרציה, אין לי בעיה. מסופקני אם תעבור ליחס 50:50 במקום 80:20 המיאטה שלך תתחיל להתחמם.

אוקיי, אז אתה עקשן, כורדי וקרציה.

עכשיו שהסרנו מהשיחה את הברור מאליו, בוא נתעסק קצת בעובדות :lol::wink:.

במיאטה שלי מותקנים שעוני טמפ' מדוייקים למדי עם חיישנים במקומות הנכונים והכל.

הפרשי הטמפ' בין 50:50 ל-80:20 נמדדו במדויק אחרי ההחלפה והגיעו למשהו בקרבת 10 מעלות פרנהייט (השעונים שלי בפרנהייט), אל תשאל אותי אם המספר המדוייק היה 8 או 9 מעלות, אני פשוט לא זוכר כי זה היה כבר לפני משהו כמו 4 שנים.

יש הבדל מדוד שאי אפשר להתכחש לו, בלי קשר לכמה שאתה כורדי, עקשן וקרציה.

במכונית כזו שמערכת הקירור שלה עובדת שעות נוספות כדאי להתחיל מנקודת מוצא טובה יותר, ולכן, שינוי יחס הנוזלים במערכת הקירור הוא פעולה חיובית.

מוטי

פורסם

טוב כמעט 6 מעלות צלסיוס מדודות זה לא זניח.

1. השאלה היא אם ביחס 50:50 כשהטמפ' הייתה גבוהה יותר זה היה טוב או רע ליהודים (מעל טמפ' העבודה הנומינאלית בו בתחום).
  2. אם כך הדבר אוליי כדאי לשקול שימוש בחומרים אחרים שיכולת הסעת החום שלהם (אם זה המונח המתאים) טובה יותר.

פורסם

מוטי שלום,

כלומר השינוי במעלות של היהודים הינו 5-6 מעלות צלזיוס וזה אחרי שחיברת את המאווררים כמדומני במקביל שיעבדו באופן רצוף.

איזה כייף לי :)

פורסם

אביב, אולי לא קראת את מה שכתבתי בכל התגובות שלי - מערכת הקירור נמתחת מעל ליכולות שלה באוטו הזה.

כוונתי היא שטמפ' העבודה של המנוע עולה מעל לזו של מיאטה סטנדרטית ומביאה את האוטו למצב שהוא על סף התחממות בנהיגה אגרסיבית שהאוטו שלי רואה בשפע.

שוב (אני מתחיל להשמע כמו תקליט שבור של עצמי), כל פעולה שמורידה את טמפ' העבודה במיאטה מוגדשת היא פעולה ברוכה.

מרק, השינוי המדובר הוא אך ורק בזכות החלפת נוזל הקירור בנוזל ביחס לטובת המים.

אין לזה שום קשר למאווררים, את החיבור המקביל שלהם ביצעתי הרבה לפני וגם אז ראיתי ירידה קטנה בטמפ' אם כי פחות משמעותית.

החיבור של המאווררים במקביל גורם למערכת הקירור לעלות בטמפ' לאט יותר מהרגע שהם נכנסים לפעולה.

מוטי

• תוכן חדש...