Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7101 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רבותי המומחים,

ברשותי רכב סובארו אימפרזה שנת 2003 במצב מצוין. לפני שבוע ראיתי ששעון החום מראה התחממות קלה. במוסך הוחלפו משאבת המים והטרמוסטט וכן נבדקו המאווררים. והרכב עדיין מראה על התחממות. בדרך כלל, על הליפט אין התחממות, אך לאחר נסיעה המחוג מתחיל לטפס עד הקו האדום ולאחר שנייה או שניים יורד למצבו הנורמלי. בבדיקה מתברר שאין איבוד מים ולא נראה שהרכב באמת מתחמם. אני די אובד עצות ואשמח לקבל כיוון /סיוע לבדיקה.

תודה מראש והמשך יום נעים לכולם.

יאיר

פורסם

האם בדקו במוסך את טמפ' נוזל הקרור אל מול מה שמציג שעון החום ? יכול להיות שמד הטמפ' אצלך מזייף או שהיוניט של שעון החום תקולה.

יוסי.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

קודם כל לא ברור בכלל מדוע הוחלפו החלקים לפני שידעו בוודאות שהם לא תקינים. אני מקווה לטובתך שלא שילמת עליהם סתם.

בכל מקרה נשמע שהבעיה בחיבורים, מגע רופף, בעיה ביוניט חום, בעיית הארקות או משהו בכיוון הזה. אם המחוג לא עולה כשהאוטו על הליפט אך בנסיעה כן זה מצביע על כך שהבעיה היא מגע רופף ולא התחממות אמיתית. אחרת המצב היה הפוך. כמו כן הזמן שהיה לוקח לטמפ' לרדת בחזרה לנורמה היא בוודאי לא שנייה.

פורסם

תודה על התגובה,

כן בדקו, הרכב לא מתחמם כנראה באמת. העניין שלפי המוסך שלי כנראה יש תקלה (קצר) בלוח מכוונים ורק במוסך המרכזי ניתן לפתור אותה.

פורסם

לוח המכוונים באימפרזה הוא לא ייחודי ומסובך עד כדי כך שיש רק מס' בחירי סגולה שיודעים להתעסק איתו - אתה יכול פנות לכל מכון ספידומטרים ממולץ לבדיקת הענייין.

בחיפוש תוכל למצוא מס' מכונים ממולצים בהתאם לאזר מגוריך.

יוסי.

פורסם

לא מכיר את מע' ההזרקה של דגם 2003 על בוריה אבל בדגמים הישנים יותר יש יוניט חום מנוע שמחובר למחשב הזרקה (ודרכו בעצם מתבצעת העשרת בוקר "צ'וק" והדלקת המאווררים במקרה של התחממות מנוע) - ובנוסף קיים עוד יוניט קטן אחד עבור השעון חום מנוע שנמצא בלוח השעונים.

במידה והנ"ל עדיין קיים בדגמים החדשים יותר (אני יכול לנחש שכן מאחר וסובארו בד"כ לא ממהרים לשנות נוסחה מנצחת והם דיי שמרנים בעניין הזה) אז כדאי להחתיל עם החלפה של היוניט הזה - ואולי אחכ לטפל בלוח השעונים (אם בכלל...).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה לכולם על העזרה.

היום נסענו עם הרכב ומים התחילו לצאת ממנו. כנראה שהוא אכן מתחמם אבל מה יכולה להיות הסיבה לאינדיקציות שכתבתי עליהן.

תודה מראש,

יאיר

פורסם

יאיר שלום.

מה זאת אומרת "ומים התחילו לצאת ממנו" ? מאיפה יצא נוזל קרור ?

התפוצץ צינור ? ממכסה הרדיאטור ? ממיכל העודפים ?

מה הראה מד החום ?

אני מקווה שעצרתם את הרכב ולא המשכתם בנסיעה מצב הזה.

יוסי.

פורסם

יאיר שלום

מתי לאחרונה נבדק הרדיטור/הוחלף/שופץ ?, יש אפשרות שהוא סתום ולכן אין סירקולציה תקינה של המים ובעיקבות כך עלייה בחום המנוע.

בקש מהמוסך שלך שיתן הערכה למצבו של הרדיאטור ודווח על ההתקדמות.

בברכה יואב

• תוכן חדש...