Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7084 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מזה מספר שנים אני עוקב אחרי נאסר אל-עטייה .

נהג ראלי מקאטאר , שנכון , יש לו ערימות של כסף אבל מה , יש לו גם כשרון ויכולת בנהיגת ראלי .

אליפות המזרח-התיכון בראלי מונחת אצלו בכיס מזה 3 שנים והוא מתחיל להזכיר בדומיננטיות שלו את מוחמד בין-סולאיים שכבר לא מתחרה.

השנה זכה אל-עטייה באליפות המזרח התיכון בראלי אולם האליפות החשובה יותר שבה זכה הינה אליפות ה-PWRC , מה שקרוי קבוצה-N .

הוא התחרה עם סובארו אימפרזה , המילה האחרונה , שהוכנה בפרודרייב בשיא המקצועיות והמקצוענות וההישגים לא אחרו להגיע.

כרגע , בזמן כתיבת שורות אלו הוא מתחרה עם BMW בדאקאר.

אבל יש גם עניין אחר לגביו.

כל מי שיסתכל על השמשה הקדמית של הסובארו שלו , בתמונות שמצורפות , יבחין ללא כל קושי שאחד הספונסרים שלו היא ההתאחדות לספורט מוטורי בקאטאר (ושם יש התאחדות אחת למכוניות ואופנועים...:wink: ) שתומכת בו כספית כמובן ומסייעת כמעט בכל.

לעונה הקרובה התקדמה ההתקשרות הזו שלב נוסף. נאסר אל-עטייה עובר להתחרות ב-WRC כאשר נכון לעכשיו זה יהיה רק במרוצים שלא "יתנגשו" עם ה-PWRC ששם הוא רוצה להגן על התואר שלו.

ההתאחדות הקאטארית ארגנה לאל-עטייה נסיעות מבחן בפיג'ו 307, סיטרואן קסארה ,פורד פוקוס וסובארו כמובן ועכשיו נותר לראות מה תהיה ההחלטה , אם וכאשר.

נכון שלהתאחדות הקאטארית יש כסף רב כנראה וגם לנהג עצמו , אבל זה סוג של מחשבה לקידום ותמיכה , אהבתי את זה .

דובי

m_1.jpg

m_2.jpg

m_3.jpg

m_4.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

אין צורך להוציא אזרחות אלון

בזמנו עמדנו לצאת לקאטאר למירוץ בסבב אליפות המזה"ת ,קיבלנו את כל האישורים הדרושים

הדבר נפל לאחר שמשרד החוץ הישראלי הודיע לנו כי הבעייה היחידה היא שחילוץ משם או

עזרה משפטית לא תוכל להעשות בצורה רשמית.

ההתאחדות הקאטארית מבוססת על חינוך ומטרייה אנגלית והפוליטיקה רחוקה מהם והלאה.

הלוואי שבארץ ישכילו להבין זאת

קינאה מחלה קשה:lol:

דני לוי

מירוצי מכוניות

פורסם

אני יכול לספר מעט מהחוויות שלי יש עם מתחרים מאליפות המזרח-התיכון בראלי .

במשך שנים סיקרתי את אליפות המזה"ת בראלי, באינטרנט (RALLY-NET למי שזוכר ומכיר)ותוך כדי הסיקור יצרתי קשר עם מספר נהגים , נווטים ואנשים שונים שהיו קשורים לאליפות הזו.

מיותר כמובן לציין שכולם היו ממדינות מסביבנו ולא תמיד ידידותיות רשמית.

כאשר נסעתי לראשונה לראלי קפריסין , 2001 אני חושב, נפגשתי עם הנהג הסעודי עבדללה בחאשב. תוך כדי שיחה קצרה ביננו , לאחר שהצגתי את עצמי ומאיפה אני בא , שאלתי אותו באם יש סיכוי שיגיע להתחרות יום אחד בישראל והתשובה שלו היתה שפוליטיקה לא מעניינת אותו והוא יתחרה איפה שיש מרוץ , הקשיתי בשאלה לגבי המצב הפוליטי והוא אמר שאין לו אישית שום בעיה איתנו.

באותו הראלי או שנה מאוחר יותר , שוב בקפריסין , נפגשתי עם נהג ראלי נוסף מעומאן בשם חאמד אל-ווהייבי ושוב אותו סיפור חזר על עצמו , כאשר ניסיתי להתעקש בכוונה לגבי הפוליטיקה וכו' הוא פשוט אמר עזוב אותך משטויות , תן לפוליטיקאים לדבר ואנחנו נתחרה , יותר קל לעשות שלום דרך ספורט מוטורי .

חאמד עצמו בא מרקע אנגלופילי ואת רוב הכשרתו המוטורית עבר בבריטניה.

ראלי טורקיה שנה מאוחר יותר ושם כבר קבעתי להיפגש עם 2 חבר'ה מלבנון שהייתי איתם בקשר די רציף באינטרנט ואני מדבר על אלוף לבנון בראלי באותו הזמן עבדו פגאלי ועל מנצח ראלי לבנון מספר פעמים ז'אן-פייר נאסרללה (אין קשר לנאסרלה ההוא , זה נוצרי וההוא מוסלמי) .

נפגשנו ושוחחנו כאילו אנחנו מכירים מזה זמן רב , ופגאלי השתתף באותו הראלי בסופר-1600 עם פורד פומה.

בקיצור , אחרי שהארכתי , הכל אפשרי ויש לי עוד הרבה סיפורים מהתקופה ההיא.

דובי

פורסם

תוסיף את בן סולאיים,את רפיק אסאד מסורייה (כן כן בן אחיו של הנשיא) כולם, אבל כולם בלי יוצא מן הכלל מאד סקרנים לדעת מה קורה בישראל.

בעידוד משרד התיירות הישראלי אפשר בעתיד לשבור הרבה מאד סטריאוטיפים לגבי המזרח התיכון מחד והספורט המוטורי בפרט.

מירוצי מכוניות

פורסם

לגבי בין-סולאיים זה הסיפור הכי מעניין.

קשה להשיג את הבחור והייתי "מת" לראיין אותו.

יום אחד קיבלתי מייל מבחור אוסטרלי שהסתבר שהוא המכונאי שלו ומכין לו את הפורד פוקוס WRC לראלי (בין-סולאיים היה הנהג הפרטי הראשון שקיבל פורד פוקוס מ-M-SPORT ) .

כמובן שמכאן כבר הכל היה יותר פשוט ונוצר קשר עימו ובין היתר גם ראיינתי אותו ושוב הדעה היא שאין שום בעיה לבוא להתחרות בישראל או שאנחנו נבוא לשם .

בין-סולאיים אפילו הציע לנצל את הקשרים שיש לו בבתי המלוכה השונים בנסיכויות המפרץ בכדי לקיים "ראלי-שלום" .

דובי

פורסם

במסגרת התוכנית "מכתבים לדובי"

משרד התיירות מקדם את ישראל בדרכים לא שגרתיות ויוצא בקמפיין בחודשים הקרובים.

אולי נציע להם לקחת חסות על "הספורט המוטורי" בישראל, ואנחנו (אתם) בתמורה תביאו את החברים מחו"ל להתחרות כאן ולהתחיל את יוזמת השלום מהשטח (תרתי משמע)

דובי, שלח את הלינק של הדיון הזה לשר התיירות 8)

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

רבותי הגיע הזמן שתפנימו

שרים הם בלשון המעטה לא קובעים כלום.

מי שקובע במדינת ישראל מדיניות הם הפקידים בלבד, שר בא, שר הולך ,הפקיד לעולם נשאר

ולכן למעט כבוד וגזירת סרטים ב"גאלות " השרים הם בחזקת קישוט בלבד

תבדקו

משנת 2000 כשנרתמנו למלאכת העברת החוק כמה שרי תחבורה הוחלפו?

כמה שרי ספורט? מי נשאר?:-(

הפקידים. או איך הגדיר זאת אחד המנכ"לים? :"אני רק פקיד ממשלתי"

עכשיו לכו לבנות מדינה

דני לוי

מירוצי מכוניות

פורסם

אני לא כל כך רוצה להפוך את זה לדיון פוליטי אבל לעסק של ההורים שלי פונים בצורה

דיי קבועה אנשים שמדינת ישראל לא בדיוק ביחסים פוליטיים איתם (אירן, פקיסטן, מלזיה מדינות המפרץ ועוד) למדתי מניסיון שההבדל בין הפוליטיקה והטלויזיה לבין האנשים ברחוב גדול מאוד.

לרוב התגובות שאנחנו מקבלים מהם שהם אינם שונאי ישראל ולהפך אין להם שום בעיה איתנו וישמחו לעשות עסקים בעתיד כאשר המצב יהיה יותר טוב.

אותי אישית משמח מאוד לדעת שכל הבילבולי מוח של הפוליטיקאים בטלויזיה לא יורדים אל הרחוב ועדיין גם בצד השני יש הגיון בריא.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

חשבתי שזה שירשור על נאסאר סאלח אל עטייה.

ולא על civil servents ראו את הסדרה המיתולוגית כן אדוני השר/כן אדוני רוה"מ

דני צודק.

אבל בחזרה לנאסר אל עטייה.

תנו כבוד, הוא ניצח את הסטייג של היום בדאקאר והשאיר את מיצובישי מאחור (לא בדרוג הכללי)

בסטייג.

מיצובישי עדיין מובילים 1,ו 2.:lol: :lol:

איתן

בב"ח

איתן

פורסם

ונחזור באמת לסיבה שלשמה נפתח השרשור הזה .

הבעיה הרגילה כמעט של אליפות המזרח-התיכון הוא שמגיע נהג עם הרבה כסף ורוכש את פאר היצירה ולמעשה משבית את התחרותיות בסדרה הזו .

כך היה בתחילת הדרך עם סעיד אל-חאיירי ואחר כך עם מוחמד בין-סולאיים וכעת עם אל-עטייה.

הראשון עשה את זה עם פורשה 911 SCRS שהיתה המכונית הראשונה בהיסטוריה שפרודרייב בנו , עדיין לפני הרומן עם סובארו.

השני עשה זאת עם פורד שונות - סיירה קוזוורט, אסקורט קוזוורט ו-WRC ולאחר מכן עם פוקוס.

הישראלים שזכו להיפגש עם בין-סולאיים בירדן בוודאי יכולים לספר על "החווייה" הזו .

שני מרוצי הראלי היחידים שבהם אין שליטה הם בלבנון שם זה ראלי אספלט והלבנונים מככבים וראלי טרודוס בקפריסין , אליו לא תמיד כל משתתפי האליפות מגיעים כי בדרך כלל האליפות כבר סגורה כאשר מגיעים בסתיו לקפריסין.

אל-עטייה מגוון את חייו על ידי השתתפות קבועה באליפות העולם ובראלי-רייד כאשר השאיפה מבחינתו היא כמובן השתתפות קבועה ב-WRC .

אישית - אני מחזיק לו אצבעות.

דובי

פורסם
איתן נימיצובישי? :lol:

מיצובישי נהנים רק מדבר אחד

שפיגו וסיטרואן לא בדאקאר אחרת? התוצאה בטוחה :-P

:2gunfire:

או שלא,

ראה ערך VW.

NUMBER OF VICTORIES BY BRAND

11 = MITSUBISHI - 85-92-93-97-98-01-02-03-04-05-06

CITROËN 91-94-95-96 = 4

PEUGEOT 87-88-89-90 = 4

PORSCHE 84-86 = 2

RANGE ROVER 79-81 = 2

SCHLESSER 99-2000 = 2

MERCEDES 83 = 1

RENAULT 82 = 1

VOLKSWAGEN 80 = 1

קצת סטטיסטיקה מאתר הדאקאר.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

בידידות עמוקה

איתן

בב"ח

איתן

פורסם
תנו כבוד, הוא ניצח את הסטייג של היום בדאקאר והשאיר את מיצובישי מאחור (לא בדרוג הכללי)

איתן

איתן

1. אני נותן כבוד לכל מי שמגיע לעשיריה הראשונה בדאקר .

2. לא צריך להגזים , הוא לא השאיר את מיצובישי מאחור , הוא רחוק רחוק אחריהם

הם יכולים לעשות קפה באמצע הסטייג' והוא עדיין ישאר רחוק :wink:

מקום ראשון בראלי - פטרהנסל מיצובשי

מקום שני בראלי - אלפהנד מיצובישי

נאסר אל עטייה נמצא שעתיים אחריהם ,כך שהם כבר לא באמת סופרים אותו :-P

[B][COLOR=navy]אריה פאהן מפקח בניה - אבן היסוד פיקוח בניה [/COLOR][/B] [URL]http://www.even-hayesod.co.il/[/URL]

• תוכן חדש...