Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7113 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איין שלום,

למיטב ידיעתי כל המכללות להנדסה הינן מכללות מתוקצבות, המשמעות הינה שהן עולות בדיוק כמו האוניברסיטאות

אתן לך את הרשימה החלקית שאני יודע של מכללות להנדסה מתוקצבות :

א. המכללה האקדמית להנדסה בראודה.

ב. אפקה - המכללה האקדמית להנדסה של ת"א.

ג. המכללה האקדמית להנדסה ירושלים.

ד. המכון הטכנולוגי חולון.

ה. ביה"ס להנדסה סמי שמעון בבאר שבע.

בכולן המחיר זהה לאוניברסיטאות, כך שכל המושג הכספי ממש לא רלוונטי.

האם רשמתי זאת בצורה שאתה מבין ???

בברכת שבת שלום

גם מכללת יהודה ןשןמרון באריאל -בנוסף קל יחסית להגיע לזכאות למלגת הצטיינות לשנה הראשונה(אבל לא להחזיק אותה ע"יי ממוצע גבוה).

אני מכיר אנשים שעברו לשם אחרי לימודים בשנתיים הראשונות באוניברסיטה והעידו שהלימודים ברמה גבוהה ויותר נוחים מבאוניברסיטאות, אני אישית לא הייתי ממהר לפסול את אוניברסיטת תל אביב , הרמה דווקא כן גבוהה והתירגולים לא גדולים ,מגמת המכונות די מושקעת ויש לאן להתפתח משם ,הבעיה כפי שציינתי קודם היא הגישה הקצת מרוחקת של המרצים בניגוד למכללות רבות ,(ובשונה מבן גוריון שבאמת עוד לא נתקלתי בביקורת שלילית על הפקולטה להנדסה שלה).

בכל אופן עצה קטנה ללימודי הנדסה ואו פיסיקה לא כדאי להגיע לא מוכן מבחינת הכלים המתמטיים לשנה ראשונה.

עדיף להצטער על מה שעשית ולא על מה שפיספסת...

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
איין שלום,

למיטב ידיעתי כל המכללות להנדסה הינן מכללות מתוקצבות, המשמעות הינה שהן עולות בדיוק כמו האוניברסיטאות

אתן לך את הרשימה החלקית שאני יודע של מכללות להנדסה מתוקצבות :

א. המכללה האקדמית להנדסה בראודה.

ב. אפקה - המכללה האקדמית להנדסה של ת"א.

ג. המכללה האקדמית להנדסה ירושלים.

ד. המכון הטכנולוגי חולון.

ה. ביה"ס להנדסה סמי שמעון בבאר שבע.

בכולן המחיר זהה לאוניברסיטאות, כך שכל המושג הכספי ממש לא רלוונטי.

האם רשמתי זאת בצורה שאתה מבין ???

בברכת שבת שלום

ידוע.

אתה צודק במאת האחוזים.

אני דיברתי על מכללת נתניה נקודתית שהיא לא מתוקצבת.

למיטב ידיעתי גם המכללה למנהל והמרכז הבינתחומי אינם מתוקצבים, אבל שוב , כל המוסדות הללו אינם קשורים להנדסה.

הסוגייה הכספית עסקה נקודתית בשרגא ידידינו.

בכל מקרה, אני חי את התחום , יש לי חברים רבים שלמדו במכללות וחברים רבים שלמדו באוניברסיטאות,

כמו כן אני מראיין אנשים בימים אלו , ואף יוצא לי לשמוע על הסיטואציה מחברות איתן אנו משתפים פעולה ומחברים קרובים שמגייסים גם עבור חברות מהמובילות בשוק (למשל INTEL)

אז הייתי ממליץ לא לזלזל במה שאני מספר כאן.

כמובן, כל הידע שלי מסתכם לגבי קבלת בוגרי הנדסה / מדעי המחשב השונים ולא יותר מכך.

בנושאי עריכת דין ,מנהל עסקים וכל שאר המקצועות שאינם הנדסה, אין לי מה להוסיף כי אני לא מכיר את התחומים הללו.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני לא מכיר את הפקולטה להנדסה בבן גוריון - מדוע היא טובה משל זו בת"א? (אני לא שואל כדי לסתור, אלא מתוך עניין).

העפתי מבט באתר של בן גוריון, וספציפית על סיכויי הקבלה שלי לפקולטה בהנדסה שם. משהו מוזר בחישוב שלהם. הם מתעלמים כמעט לגמרי מציון הפסיכומטרי הכללי ומתייחסים לציון בחלק הכמותי שלו כפרמטר חשוב מאוד. לכאורה מישהו שקיבל פסיכו' 550 אבל 140 בחלק הכמותי, הוא בעל סיכויים גדולים משמעותית משל מישהו שקיבל פסיכו' 700 אבל רק 130 בכמותי.

בנוסף, פיזיקה נחשב משמעותית יותר ממתמטיקה ומקצוע הבונוס בקושי נחשב. לכאורה, ניתן להתקבל להנדסת חשמל ומחשבים עם ממוצע בגרות של 75, עם 75 ב-5 יחידות של מתמטיקה ופיזיקה, וציון כמותי בפסיכו' של 150. או לחילופין 85 בשני המקצועות ו-140 בכמותי. לא נראה לי שאלו תנאים קשים במיוחד, בוודאי שלא ביחס לאלו שבת"א...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לפני כשנתיים (אז נרשמתי לאוני' והמידע שבידי נכון לתקופה זו), ציון הסכם להנדסה בב"ג הושפע בעיקר מהציונים בפיזיקה ומתימטיקה ומצד שני, ניתן משקל מופחת למקצועות ההומניים.

בנוסף, לכל הנדסה בנפרד, היה משקל שונה למקצועות מוגברים: בתוכנה למשל, ניתן משקל רב יותר לבגרות במחשבים לעומת מכונות, בזמן שהנדסאי אלק' שהיה מנסה להתקבל למכונות, אמנם היה מקבל בונוס מסויים על חלק מהקורסים, אך הבונוס היה מופחת מאשר אם היה משוקלל בסכם של הנדסת אלק'.

אני חושב שבסופו של דבר, למי שיש רקע ריאלי כלשהו מהתיכון, יהיה לו קל יותר להתקבל לב"ג מאשר לת"א.

פורסם

לדעתי ב"ש לא פחות טובה מת"א , מלבד הקורס הזוועתי אותות אקראיים ורעש שמלומד בבן גוריון ברמה אפס (יש לומר זאת לזכות בן גוריון).

קורס שעבדכם הנאמן עשה לא מעט מועדים עד שעבר (מה שבמכללה למשל לא יכול לקרות)

אגב, אני הצלחתי להתקבל לת"א ולב"ש לא. כך שכנראה הסכם הבאר שבעי יותר מחמיר...

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

בוא נגיד שהסיכוי של סטודנט חזק מאוד ששולט שליטה כמעט אבסולוטית בחומר ועקב בקפידה אחרי ההרצאות והתרגולים כל הסמסטר, להכשל מספר פעמים במבחן כזה במכללה נמוך יותר מאשר מקבילו באוניברסיטה.

הסיבות הן בין היתר פלצנות של מוסד הלימוד שמנסה להקשות בכוונה על אנשים המגיעים למועדי ב' (וגם באופן כללי)

ומתחרות מוזרה בין המוסדות המובילים למי יש יותר נכשלים ואיפה הממוצע יותר נמוך.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אתה חייב להסכים איתי ברמה מסויימת שאלו נקודות זכות למכללות

אומנם ברמה כוללת אני חייב להגיד כי ישנם חסרונות מסויימים במכללה כמו שיש באוניברסיטה

פורסם

כמובן הכל במידה, אבל לא הייתי רוצה ללכת לרופא שאני יודע שקיבל את התואר שלו, אחרי שוויתרו לו בכמה מבחנים.

פורסם

אין פה כוונה בוויתרו

אף אחד לא מוותר לך

לא תעמוד ב סף, תעשה את הקורס עוד פעם

השאלה שלי היא מה יש לכם להגיד למשל על מי שלומד רפואה באיטליה או הונגריה

כי הוא לא מתקבל בארץ?

פורסם

אומנם ברמה כוללת אני חייב להגיד כי ישנם חסרונות מסויימים במכללה כמו שיש באוניברסיטה

מסכים ללא ספק.

לצערי בסופו של דבר התואר הוא זכרון רחוק כאוב במקרה של אוניברסיטה וקצת פחות כאוב במקרה של מכללה,

ונשארים עם חיפוש העבודה וההישרדות בשוק עבודה עם הרבה היצע יותר מהביקוש בדרך כלל.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

הכל שטויות, בסופו של דבר, לא בוגר מכללה ולא בוגר אוניברסיטה במדעי המחשב יודע לתכנת (אלא אם בא אם ידע מוקדם).

פשוט על בוגרי האוניברסיטאות מסתכלים בצורה טובה יותר, וזה כל מה שמשנה. אחרי 5 שנים במקצוע, זה באמת לא ישנה מה למדת ואיפה - הנסיון המקצועי ידבר. כאמור, לא הייתי הולך בשום מקרה למכללה - אלא אם כן אתה עובד מדינה שחייב תואר, או שיש לך נסיון מקצועי ואתה רק מחפש להרחיב ולהעשיר, או משהו. כמישהו חסר נסיון שרוצה לבנות קריירה ועתיד, אין ספק שאוניברסיטה נראית טוב יותר בקורות החיים.

And with that said,

http://career.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=skira20070119_815419&layer=hp&layer2=&layer3=misc&layer4=

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
בוא נגיד שהסיכוי של סטודנט חזק מאוד ששולט שליטה כמעט אבסולוטית בחומר ועקב בקפידה אחרי ההרצאות והתרגולים כל הסמסטר, להכשל מספר פעמים במבחן כזה במכללה נמוך יותר מאשר מקבילו באוניברסיטה.

הסיבות הן בין היתר פלצנות של מוסד הלימוד שמנסה להקשות בכוונה על אנשים המגיעים למועדי ב' (וגם באופן כללי)

ומתחרות מוזרה בין המוסדות המובילים למי יש יותר נכשלים ואיפה הממוצע יותר נמוך.

בטכניון אגודת הסטונדטים הציעו שמועדים א ו-ב ייכתבו ביחד, ותיערך הגרלה מה יבוא ראשון. כמובן שהמרצים לא הסכימו... נבלות.

פורסם

המרצים בת"א טוענים שזה מה שעושים בכל מבחן: מועד א' ומועד ב' נכתבים יחדיו ובמזכירות בוחרים באקראיות איזה מהם יהיה מועד א' ואיזה מועד ב' - עד כה, לפי הרגשה שלי ושל חברים, אכן מועדי ב' היו מעט קשים יותר, אך היו כמה יוצאי דופן.

אייל, אני מניח שהתחרות (במידה וקיימת) היא לא למי יש יותר נכשלים, אלא אצל מי הבוגרים "איכותיים" יותר, ע"י סינון כביכול קפדני, כאשר מי שצלח את כל המכשולים הוא לדעתם בוגר מוצלח.

• תוכן חדש...