Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגשת ערעור על קנס, יש טעם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7108 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

ביום שבת האחרון קיבלתי קנס על סך 250 ש"ח כיוון שנהגתי עם 2 אוזניות באוזניים.

בקנס נכתב ע"י השוטר שכאשר הוא נסע לידי הוא הבחין שעל אוזניי ישנם 2 אוזניות שמחוברות למכשיר פלאפון MP3.

כאשר הוא הגיע אליי עדיין האוזניות היו מחוברות לאוזניי והוא שאל למה אני עם 2 אוזניות באוזניים והאם הרדיו לא מספיק בשבילי?

לא היה לי מושג שאסור לנהוג עם 2 אוזניות.. תקנו אותי אם אני טועה אבל זה חוק לא ממש מוכר...

הוא טען שזה מכשיר MP3 למרות שהראיתי לו שזה פלאפון שהאוזניות משמשות כדיבורית.

ואז הוא הסכים איתי שזה פלאפון שיש בו MP3.

הוא כתב שהוא הסביר את מהות העבירה וכו'...

בדבר הנהג הוא רשם רק: "זה פלאפון"

האם אפשרי להגיש ערעור על דבר כזה?

בחלק אחד הוא רשם שזה מכשיר שמשמיע קולות או צלילים, בחלק אחר הוא רשם מכשיר MP3 ובחלק אחר פלאפון...

האם יש סיכוי להגיש ערעור או שכביכול עשיתי עבירה שאין מנוס ממנה אלא לשלם את הקנס.

תודה רבה.

פורסם

לא מכיר את החוק

אבל אם הוא קיים, לדעתי זה חוק טיפשי. ועוד יותר טיפשי מצד השוטר לתת קנס על דבר זה.

אני בא מתחום האודיו לרכב ויכול להגיד בוודאות כי כאשר לדוגמא ברכב שלי המוזיקה נמצאת על 3/4 עוצמה, שום פלאפון או צפירה של רכב אחר לא תשמע בחלל הרכב שלי. ועל זה אין שום חוק, אז על אוזניות שיהיה?!

פורסם

כפי שנאמר פעמים רבות - אי ידיעת החוק אינה פוטרת מעונש...

קשה מאד לפסול דו"ח בגלל פרטים טכניים לא מהותיים ולכן אם מהדו"ח עולה בבירור שביצעת עבירה לפי סע' 169 לתקנות התעבורה (נהיגה או הליכה בכביש עם אוזניות) לדעתי לא תצליח לבטלו בגלל הרישום שציינת.

אם אתה עומד בקריטריונים (שכבר נדונו בפורום בעבר) של המרה לאזהרה בקש להמיר לאזהרה.

שי

פורסם
אני בא מתחום האודיו לרכב ויכול להגיד בוודאות כי כאשר לדוגמא ברכב שלי המוזיקה נמצאת על 3/4 עוצמה, שום פלאפון או צפירה של רכב אחר לא תשמע בחלל הרכב שלי. ועל זה אין שום חוק, אז על אוזניות שיהיה?!

יש חוק האוסר מוזיקה מעל לעוצמה מסויימת

פורסם
כפי שנאמר פעמים רבות - אי ידיעת החוק אינה פוטרת מעונש...

קשה מאד לפסול דו"ח בגלל פרטים טכניים לא מהותיים ולכן אם מהדו"ח עולה בבירור שביצעת עבירה לפי סע' 169 לתקנות התעבורה (נהיגה או הליכה בכביש עם אוזניות) לדעתי לא תצליח לבטלו בגלל הרישום שציינת.

אם אתה עומד בקריטריונים (שכבר נדונו בפורום בעבר) של המרה לאזהרה בקש להמיר לאזהרה.

"נהיגה או הליכה בכביש עם אוזניות"

הסבר בבקשה את כוונת ההליכה

פורסם

הולך רגל שהולך בכביש (במקום שאין מדרכה או שוליים) צריך לשמוע את התנועה

גיא, לא שאלתי, אמרתי, יש חוק כזה

פורסם

למיטב ידיעתי, גם אוזניה אחת אסור רק שאין אכיפה. מותר רק באמצעות רמקול באוטו (דיבורית לצורך העניין).

אם למשטרה היה דרך למדוד את רמת הרעש ברכב אז היו גם מחוקקים חוק נגד השמעת מוזיקה בווליום גבוה תוך כדי נהיגה. אין דרך למדוד רעש על מנת להוכיח מאוחר יותר בבימ"ש ולכן אין חוק ואין אכיפה.

אסף

פורסם

תקנה 169 לתקנות התעבורה (1982):

. לא ינהג אדם רכב ולא ילך עובר דרך בכביש כשלאוזניו צמודות אוזניות המחוברות למכשיר להשמעת צלילים או קולות, למעט אוזניות  המחוברות למכשיר שמיעה רפואי.

נראה לי שזה מכסה את העניין, לא?

פורסם
יש חוק האוסר מוזיקה מעל לעוצמה מסויימת

אכן יש, הבעיה היא שאין לשום שוטר "ינשוף" לבדיקת הווליום, השוטר יכול לעצור אותך ולהורות לך להנמיך או לתת לך קנס על נסיעה "שאינה הולמת את תנאי הדרך" או סעיף כללי אחר כלשהו.

בלי קשר, מגעילים אותי אלה שחושבים שכל השכונה צריכה לשמוע את מה שהם שומעים. נגינה של מוזיקה בעוצמות גבוהות, במיוחד באזורי מגורים היא ביריונות לשמה.

ישראל: המדינה היחידה שבה העשירים הם בשמאל הסוציאליסטי,

העניים בימין הקפיטליסטי והמעמד הבינוני משלם הכול :x

פורסם
אכן יש, הבעיה היא שאין לשום שוטר "ינשוף" לבדיקת הווליום, השוטר יכול לעצור אותך ולהורות לך להנמיך או לתת לך קנס על נסיעה "שאינה הולמת את תנאי הדרך" או סעיף כללי אחר כלשהו.

בלי קשר, מגעילים אותי אלה שחושבים שכל השכונה צריכה לשמוע את מה שהם שומעים. נגינה של מוזיקה בעוצמות גבוהות, במיוחד באזורי מגורים היא ביריונות לשמה.

צודק

שים לב כי הרוב שעושים את זה הם איך שאנו קוראים להם "ארסים", או בצורה יותר מדוייקת "חסרי שכל". התחום אצלנו מתחלק לשניים: הSQ - sound quality

והשני SPL - sound pressure level.

הארסים נכנסים לתחום שלישי והוא "התקנת רמקול ברוב המקרים סאבוופר, והפעלתו במקסימום ווליום ועיוות אפשרי תוך מתן דגש על "בומים" חזקים ולא קשורים כלל למוזיקה המוקלטת. ההבנה שלהם בתחום מסתכמת בבומים שהסאב מוציא (-:

פורסם

אני פשוט סוגר את החלונות ומפעיל את זה בווליום שעושה לי שמח, בחוץ שומעים מקסימום קצת זמזומים של הבאסים, וזה נשמע ממש מוזר בכמה סגנונות מטאל D:

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

• תוכן חדש...