Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7128 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם!

מצטער שאני משגע אתכם, אבל ידידה שלי משגעת אותי אז בגלל זה אני שוב זקוק לעזרה!

ידידה שלי מתלבטת בין הC3 לבין היאריס!

אני בע"ה הולך להיות אוטוטו בעל יאריס והמלצתי לה בחום גם ללכת עליה אבל בכל זאת כדיי שהיא תיהיה שקטה ובטוחה בקנייה שלה היינו רוצים להתייעץ איתכם בנוגע לשתי הרכבים הללו!

אשמח אם תמנו חסרונות, יתרונות של כל אחת מהן.

אז מי יותר עדיפה ולמה?

בברכה והמשך חג שמח ונעים! :lol:

עידן בשור.

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כן אתה יודע איך זה, רק אוטומט!

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם

האם ההתייחסות היא לרכב חדש או משומש?

בתור רכב חדש:

היאריס באה עם גיר רובוטי מאוד מרגיז (שהשיטה לא ממש הוכיחה את עצמה אצל אף יצרן כהצלחה גדולה)

הC3 לעומתה גם לוקה בחסרון - היא באה בגירסא ממש לא מאובזרת כרגע מהחברה.

חובה לעשות נסיעת מבחן בשתיהן לפני החלטה.

אם מדובר במשומשת

א. היא תוכל להשיג C3 חדשה יותר מהיאריס המקבילה

ב. יובאו הרבה C3PACK שזו הגירסא המאובזרת שגורמת לטויוטות להראות כמו קופסאות פשוטות.

שתיהן מכוניות מצוינות , כאשר בנוגע לבעיות החשמל - את האמת , לא ידוע לי על יותר מדי בC3 (כמובן שיש יוצאי דופן , במיוחד אחרי התקנות ישראליות כאלו ואחרות)

היאריס תשמור על הערך שלה טוב יותר ויהיה יותר קל למכור (ומצד שני השאלה כמה זמן היא תחזיק את הרכב).

קח בחשבון - הטיפולים ביאריס יקרים למדי (מניסיון של כמה חברים)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
האם ההתייחסות היא לרכב חדש או משומש?

בתור רכב חדש:

היאריס באה עם גיר רובוטי מאוד מרגיז (שהשיטה לא ממש הוכיחה את עצמה אצל אף יצרן כהצלחה גדולה)

הC3 לעומתה גם לוקה בחסרון - היא באה בגירסא ממש לא מאובזרת כרגע מהחברה.

חובה לעשות נסיעת מבחן בשתיהן לפני החלטה.

אם מדובר במשומשת

א. היא תוכל להשיג C3 חדשה יותר מהיאריס המקבילה

ב. יובאו הרבה C3PACK שזו הגירסא המאובזרת שגורמת לטויוטות להראות כמו קופסאות פשוטות.

שתיהן מכוניות מצוינות , כאשר בנוגע לבעיות החשמל - את האמת , לא ידוע לי על יותר מדי בC3 (כמובן שיש יוצאי דופן , במיוחד אחרי התקנות ישראליות כאלו ואחרות)

היאריס תשמור על הערך שלה טוב יותר ויהיה יותר קל למכור (ומצד שני השאלה כמה זמן היא תחזיק את הרכב).

קח בחשבון - הטיפולים ביאריס יקרים למדי (מניסיון של כמה חברים)

ליביו

אני עוקב אחרי היאריס כבר המון זמן ודווקא הטיפולים לא יקרים למדיי כמו שרשמת!

בכל אופן היא הולכת על משומשת ולא חדשה! וגם אוטומטית!

והיא תחזיק את הרכב הרבה זמן!

פורסם
למישהי מהעבודה יש C3 והיא כל הזמן מתלוננת שצריכת דלק גבוה.

היא רק נוסעת בה בתוך העיר.

איזה דגם יש לה אוטומט 1300 סמ"ק בנזין?

כנראה בגלל בגלל מה שכתבת שהיא נוסעת בה רק בתוך העיר?

וחוץ מזה מה היא עוד אומרת על הרכב הזה?

פורסם

לאמא שלי יש יאריס וגם היא רק נוסעת בתוך העיר. צריכת הדלק איומה - 1:9. אבל זה מה יש.

לחברה שלי יש C3 אוטומטית 1.4וצריכת הדלק היא 1:11 בערך, עם מעט נסיעות משולבות.

כמכונית - הC3 מפנקת ונעימה יותר. אמינות - היאריס כנראה עדיפה (זו של אמא שלי לא התקלקלה אפילו פעם אחת ב-5 שנים)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הבנתי!

בסופו של דבר זה מסתכם בכך כמו תמיד הצרפתייה יותר נוחה ומפנקת!

היפנית יותר אמינה וזריזה! וצריכת הדלק של שניהן דומות פחות או יותר!

אגב איך הגיר האוטומטי של הC3?

פורסם

היאריס גם בטוחה יותר (עפ"י NCAP) והרבה יותר מהנה לנהיגה, כך שישנם עוד מספר גורמים שהופכים את היאריס לעדיפה.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

הגיר האוטומטי של ה-C3 הוא "חכם" (עלק), או כמו שחברה שלי הציגה את זה - לא משנה כמה אתה לוחץ על הגז, האוטו עושה מה שבא לו.

בפועל, אפשר בהחלט להסתדר איתו, למרות מספר דברים קטנים מעצבנים. בפירוש לא דבר שמונע רכישה, לדעתי.

היאריס לא "הרבה יותר בטוחה", לפי NCAP היא "קצת יותר בטוחה" (ממש קצת - אחוזים בודדים)

היא גם לא הרבה יותר מהנה לנהיגה. זוויות הגלגול די פוגמות בהנאה, ובכל מקרה אף אחת מהן לא מיועדת למשחקי זנב.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני לא כתבתי שהיאיריס הרבה יותר בטוחה אלא שהיא יותר בטוחה, דבר שנכון עפ"י NCAP כך שגם זה שיקול. בנוסף נסעתי על שני המכוניות המדוברות ובהשוואה לC3, היאריס יותר מהנה בעצם הרבה יותר.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם
הגיר האוטומטי של ה-C3 הוא "חכם" (עלק), או כמו שחברה שלי הציגה את זה - לא משנה כמה אתה לוחץ על הגז, האוטו עושה מה שבא לו.

בפועל, אפשר בהחלט להסתדר איתו, למרות מספר דברים קטנים מעצבנים. בפירוש לא דבר שמונע רכישה, לדעתי.

היאריס לא "הרבה יותר בטוחה", לפי NCAP היא "קצת יותר בטוחה" (ממש קצת - אחוזים בודדים)

היא גם לא הרבה יותר מהנה לנהיגה. זוויות הגלגול די פוגמות בהנאה, ובכל מקרה אף אחת מהן לא מיועדת למשחקי זנב.

רוני

למה אתה מתכוון שאתה אומר זוויות הגלגול? ולמה הן פוגמות בהנאה?

(סלח לי אם השאלה נראית מטופשת):lol:

פורסם
רוני לא כתבתי שהיאיריס הרבה יותר בטוחה אלא שהיא יותר בטוחה, דבר שנכון עפ"י NCAP כך שגם זה שיקול. בנוסף נסעתי על שני המכוניות המדוברות ובהשוואה לC3, היאריס יותר מהנה בעצם הרבה יותר.

זה לא שיקול, כיוון שליאריס 89% בפגיעה מהצד ול-C3 יש 78%, כאשר בפגיעה קדמית שתיהן זהות. בסה"כ ליאריס 29 נקודות ול-C3 יש 28. עכשיו תגיד לי אתה, אם מבחינת ההבדל הזה הוא גורם מכריע בקניית אחת משתיהן.

למה אתה מתכוון שאתה אומר זוויות הגלגול? ולמה הן פוגמות בהנאה?

(סלח לי אם השאלה נראית מטופשת):lol:

זווית גלגול היא כמה שהרכב נוטה בעת פנייה. ליאריס זווית גלגול מאוד גדולה שגורמת לך כמעט להימעך על השמשה בפנייה ימינה ולהמעך על הנוסע שלידך בפנייה שמאלה. וכן, אני יודע שאני מגזים, אבל זה בפירוש פוגם בהנאה מהנהיגה. זווית הגלגול הגדולה גם מפריעה בהעברות משקל וגם זה פוגם בהנאה. זה לא שה-C3 יותר טובה (היא לא, אם כי יש לה קצת פחות זווית גלגול), אבל בוא רק נגיד שהנאה מנהיגה הוא בהחלט לא מה שיגרום לי להעדיף אחת על רעותה.

נוחות נסיעה, רעשים בנהיגה, איבזור ומראה תא נוסעים - בהחלט כן. וכאן ה-C3 מנצחת. גם במרווח היא לא פחות טובה, ורק בביצועים (ובגיר, שמפריע לאנשים מסוימים יותר ולאחרים פחות) היא נחותה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

זווית גלגול היא כמה שהרכב נוטה בעת פנייה. ליאריס זווית גלגול מאוד גדולה שגורמת לך כמעט להימעך על השמשה בפנייה ימינה ולהמעך על הנוסע שלידך בפנייה שמאלה. וכן, אני יודע שאני מגזים, אבל זה בפירוש פוגם בהנאה מהנהיגה. זווית הגלגול הגדולה גם מפריעה בהעברות משקל וגם זה פוגם בהנאה. זה לא שה-C3 יותר טובה (היא לא, אם כי יש לה קצת פחות זווית גלגול), אבל בוא רק נגיד שהנאה מנהיגה הוא בהחלט לא מה שיגרום לי להעדיף אחת על רעותה.

נוחות נסיעה, רעשים בנהיגה, איבזור ומראה תא נוסעים - בהחלט כן. וכאן ה-C3 מנצחת. גם במרווח היא לא פחות טובה, ורק בביצועים (ובגיר, שמפריע לאנשים מסוימים יותר ולאחרים פחות) היא נחותה.

רוני

הבנתי מה שרשמת רוני אני בטוח שבקטע של זווית הגלגול ונוחות בנסיעה הסיטרואן אולי עדיפה.

אבל שאלה לי אליך...סתם מחשבה...אפשר לסדר אצל היאריס את הקטע הזה של זווית גלגול?

נגיד על ידי החלפת בולמים לבולמים משופרים...כדיי לייצב אותה על הכביש בקטע של הסיבובים?

אני בטוח שביאריס Tספורט יש בולמים אחרים שגורמים לה לאחיזה יותר טובה על הכביש ובכלל בסיבובים!

• תוכן חדש...