Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7139 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, האמת היא שדי צפיתי את התגובות לגבי ההודעה שלי...

1.האם יש אחד מאלו שכתבו את תגובותיהם להמלצתי, שיכול לרשום ולהפנות אותנו לסאב, שעלותו כחדש הינה 500 שקלים, וסך התועלת שלו (=תמורה), גבוה יותר משל קיקר CVR? אם יש כזה, בהחלט אשמח לדעת על כך.

2. לגבי CVR כסאב. שמעתי CVR שנשמע חרא. שמעתי CVR שנשמע בסדר. שמעתי CVR שנשמע חזק, אך מרוח ולא מדויק. שמעתי CVR שנשמע מדויק מאוד, אך לא חזק מספיק (או לא "מפציץ" מספיק, בשביל "שומאכר"). שמעתי הרבה מאוד CVRים, בתצורות שונות, ברכבים שונים, ועם הגברות שונות.

CVR בתצורה מסוימת, עם מגבר איכותי שאכן נותן לו את מה שהוא דורש (300RMS - אמיתיים), יישמע מעולה, לכל אוזן! האודיופילים שביננו יגידו שחסר לו קצת דיוק, שהוא "מאחר" מעט, וזה נכון. CVR בתיבה אטומה, בעלת נפח של מעל ל 60 ליטר - נשמע מעולה. ושוב משפט פרובוקטיבי - אין סאב שעולה 500 ש"ח, וכשתתקין אותו בתיבה גדולה (מעל 60 ליטר), תקבל תמורה שמתקרבת לזו שייתן הCVR. עובדה. נקודה. התדרים הנמוכים שאליהם הוא מגיע, בשילוב עם רמת דיוק טובה, עוצמה מספקת ואיכות כללית טובה, הם כאלו שפשוט אין עוד סאבים שמגיעים אליהם. אין ספק, יש המון סאבים טובים מה CVR, אבל הם עולים בהתאם, ולפעמים גם עולים יותר, וטובים פחות...

ד"א, איכות המגבר משפיעה מאוד על איכות הצליל. זוהי משוואה קבועה וכללית, ולא משנה מי יהיו המשתנים, זה תמיד כך. CVR נשמע רע כשהוא מוגבר בצורה לא איכותית. שוב, בדיוק כמו כל סוג של אלמנט שמחובר לכל סוג של מגבר לא איכותי.(אלא אם זה רמקול STOCK...)

JMG, העקיצה שלך לגבי מי "שמתיימרים להיות מומחים" איננה במקום. אינך יודע דבר על מומחיותי בתחום, ואם דבריי אינם נראים לך אתה מוזמן להביא הסבר שסותר אותם. אגב, אני מצטרף לדעתך כי האוזן (ובמקרה הזה, גם הגוף) יקבעו לו בצורה הטובה ביותר באיזה סאב לבחור. המלצתי הייתה כללית, מכיוון שהבחור טען שהוא מתבלבל כבר מרוב המלצות.

לכותב ההודעה - רק בדיעבד ראיתי כי אתה הולך להשתמש בפאנטום. המגבר הזה לא מתקרב ל675RMS.

CVR, שההספק ברשמי שלו הוא 400, הביא מגבר כזה התחממות יתר לאחר כ 30 דקות עבודה. זהו מגבר די חלש ביחס להצהרות שלו, והייתי ממליץ לך לקחת בחשבון כי תצטרך לשדרג אותו...

SPL - 143.6DB

"

פורסם

ד"א, איכות המגבר משפיעה מאוד על איכות הצליל. זוהי משוואה קבועה וכללית, ולא משנה מי יהיו המשתנים, זה תמיד כך. CVR נשמע רע כשהוא מוגבר בצורה לא איכותית. שוב, בדיוק כמו כל סוג של אלמנט שמחובר לכל סוג של מגבר לא איכותי.(אלא אם זה רמקול STOCK...)

לכותב ההודעה - רק בדיעבד ראיתי כי אתה הולך להשתמש בפאנטום. המגבר הזה לא מתקרב ל675RMS.

CVR, שההספק ברשמי שלו הוא 400, הביא מגבר כזה התחממות יתר לאחר כ 30 דקות עבודה. זהו מגבר די חלש ביחס להצהרות שלו, והייתי ממליץ לך לקחת בחשבון כי תצטרך לשדרג אותו...

יפה אמרת-"CVR נשמע רע כשהוא מוגבר לא איכותית" - אבל ככה בעצם כל סאב שאם אתה מגביר אותו לא בהתאם להגברה שהוא צריך לקבל אז הוא לא יפעל כמו שהוא אמור לפעול. ולכן בכוונתי שהקסנון יותר טוב מה-CVR היא ברגע ששניהם מחוברים להגברה מתאימה וששתיהם יפעלו כפי שהם אמורים לפעול,כאשר אתה מוציא מכל אחד את רוב האיכויות והעוצמות שלו,הקסנון ייתן לך את התמורה הגדולה יותר מבין שניהם. אבל עזוב, לא נתווכח על כזה דבר-אני חושב ככה אתה חושב אחרת.

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אני לא מתווכח איתך. אני פשוט אומר שלא הבנת את מה שרציתי לומר בהודעה המקורית. דעתך היא כי עדיף לשלם פי 2 על סאב, שלדעתך משמיע טוב יותר מסאב אחר. דעתי היא שהסאב הזול יותר, במקרה שלנו, הCVR, ייתן תמורה טובה יותר ביחס לעלותו. בוא נעשה את זה פשוט - הקסנון צריך להיות פי 2 יותר טוב בכל פרמטר מאשר הCVR, שכן מחירו כפול ואף למעלה מכפול מCVR. יכול להיות שיש פרמטרים בהם הוא טוב מהCVR, אך בוודאות לא פי 2 (לא שאפשר לכמת את ההבדל, אך לצורך ההבנה של דבריי), ולכן ה CVR, הוא בעל תמורה טובה יותר. אתה מתבלבל בין המילה תמורה למילה אחרת. תמורה נמדדת ביחס לתשלום, לעומת איכות שנמדדת ביחס לאיכות אחרת. שוב, ייתכן כי איכותו של הקסנון גבוהה משל הCVR, זה מבחינתי אפשרי, אך לגבי איך נקבעת תמורה, הסברתי את דעתי למעלה.

אגב, אני עדיין מחכה לדוגמא לסאב אחר, ששוללת את הטענה שלי...

SPL - 143.6DB

"

פורסם

סימון יש לי שאלה קטנה אליך, אולי לא הבנתי את מה שאמרת. אבל חזרת על זה כמה פעמים.

"CVR ב 500 ש"ח"

ממתי סיויאר עולה 500 שקל?

הסי12 עולה בערך ככה, הסיויאר עולה 700 ומעלה

תקנו אותי אם אני טועה.

סיימון.

פורסם

JMG, העקיצה שלך לגבי מי "שמתיימרים להיות מומחים" איננה במקום. אינך יודע דבר על מומחיותי בתחום, ואם דבריי אינם נראים לך אתה מוזמן להביא הסבר שסותר אותם. אגב, אני מצטרף לדעתך כי האוזן (ובמקרה הזה, גם הגוף) יקבעו לו בצורה הטובה ביותר באיזה סאב לבחור. המלצתי הייתה כללית, מכיוון שהבחור טען שהוא מתבלבל כבר מרוב המלצות.

סימון, להגיד לך את האמת, אני לא יודע למה לקחת את המשפט הזה כמשהו אישי דווקא עליך?

אנשים אחרים פה המליצו על סאבים בדיוק כמוך, ואין לי שום דבר אישי נגדך או נגד הCVR, ואני חלילה לא מביע זלזול כלשהו במומחיות שלך בנושא סאונד (פשוט לאור העובדה שאני לא מכיר אותך מספיק טוב כדי לדעת כמה אתה מתמצא בתחום).

כל מה שרציתי להגיד זה שיש הרבה מומחים והרבה "מומחים" בתחום, וגם לא חסר אנשים שלא מפחדים להודות שהם לא מבינים גדולים, אבל כן ממליצים מנסיונם האישי.

ומבחינתי שלושת סוגי האנשים האלה שווים כקליפת השום (לפחות עד רמה מסויימת), מפני שעד שלא שמעת בעצמך והחלטת, אתה לא תדע באמת על מה מדובר (או יותר נכון נשמע).

כמו שאמרתי, מנסיון אישי - אנשים פה המליצו לי סאבים מכל עבר, כל אחד אמר משהו אחר, ובמקרה שלי אפילו אנשים שאני מ-א-ו-ד מעריך, הצליחו לתת לי המלצות לא הכי מוצלחות. כלומר לפי דעתי, הדרך הכי טובה בעסק הזה היא בכל זאת לשמוע ולהתרשם בכוחות עצמך, תוך שימוש (בערבון מוגבל) בהמלצות של אנשים שהוא יודע שהוא יכול לסמוך עליהם.

אגב את האנשים האלה - אתה לא בוחר לפי כמות ההודעות שהם רשמו בפורום, או לפי ה"מוניטין" שהם צברו במקום זה או אחר, אלא מתוך האזנה למערכות שלהם עצמם! כי בד"כ אם בן אדם מספיק מומחה בתחום, הוא יכוון את המערכת בדיוק לטעם שלו, ואם הטעם הזה לא ימצא חן בעיניך, אין לך מה להקשיב להמלצות שלו מפני שבין אם הוא רוצה בכך ובין אם לא, הוא ימליץ לפי טעמו האישי (שכמו שאמרנו לא תואם לטעם שלך).

זה לא איזשהו כלל ברזל או משהו, אלא הלך רוח כללי (אז קח גם את זה בערבון מוגבל) - אבל זו המלצה שאני עובד לפיה כשאני בוחר חלקים לרכב שלי (ובינתיים לא התאכזבתי).

אני לא מתווכח איתך. אני פשוט אומר שלא הבנת את מה שרציתי לומר בהודעה המקורית. דעתך היא כי עדיף לשלם פי 2 על סאב, שלדעתך משמיע טוב יותר מסאב אחר. דעתי היא שהסאב הזול יותר, במקרה שלנו, הCVR, ייתן תמורה טובה יותר ביחס לעלותו. בוא נעשה את זה פשוט - הקסנון צריך להיות פי 2 יותר טוב בכל פרמטר מאשר הCVR, שכן מחירו כפול ואף למעלה מכפול מCVR. יכול להיות שיש פרמטרים בהם הוא טוב מהCVR, אך בוודאות לא פי 2 (לא שאפשר לכמת את ההבדל, אך לצורך ההבנה של דבריי), ולכן ה CVR, הוא בעל תמורה טובה יותר. אתה מתבלבל בין המילה תמורה למילה אחרת. תמורה נמדדת ביחס לתשלום, לעומת איכות שנמדדת ביחס לאיכות אחרת. שוב, ייתכן כי איכותו של הקסנון גבוהה משל הCVR, זה מבחינתי אפשרי, אך לגבי איך נקבעת תמורה, הסברתי את דעתי למעלה.

אגב, אני עדיין מחכה לדוגמא לסאב אחר, ששוללת את הטענה שלי...

פה אגב הזכרת נושא שהוא קצת בעייתי מבחינת הנכונות שלו:

אמרת שאם מוצר עולה פי שניים, הוא אמור להיות טוב פי שניים... וזו תיאוריה שלא מאוששת כמעט באף מקום ובשום תחום בעולם.

אם אתה תצליח להוכיח שמורל אילייט יותר טוב פי 7.5 מאשר מורל פולס (500 שקל מול 3800 שקל), אני בהחלט אוריד בפניך את הכובע.

ברוב המקרים, השיפורים הם מינוריים ואישיים לכל אחד ולכל אוזן (וגם לכל טעם)... בייחוד שלא לכולנו יש אותה רמת אבחנה.

אם אתה רוצה לקנות רמקולים בקילו לשקל, אולי זה נכון... אבל אם אתה מחפש איכות ללא פשרות, אז לעתים תיאלץ (ואף תשמח) לשלם פי שניים ואף פי שלוש (ולעתים הרבה יותר) בשביל עוד אוקטבה, או בשביל עוד 10 הרץ נוספים, או בשביל הסאונד הייחודי ההוא ששמעת רק מסט אחד, ושמצליח להרטיט לך את בלוטות הטעם (של האוזניים) בצורה שרק הוא מסוגל!

יצא קצת ארוך... סורי.

בברכה!

יונתן.

פורסם

יונתן אתה צודק בכול מילה שאמרת:mm_yeah: :mm_yeah: :mm_yeah:

ולפותח השרשור כדאי לך לשמוע את הסאבים האלו

ואם אתה רוצה עוד המלצה אזי ההמלצה של קורווין היא טובה אם לא תמצא פניקס גולד קסנון במחיר טוב

בברכה והצלחה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

אני מסכים לחלוטין עם רוב רובה של הודעתך האחרונה.

רק הבהרה קטנה, עניין כמותיות ההבדלים בין מוצרים, ביחס ישר למחיר שלהם, נעשה על דרך המשל מתוך הנחה של הדברים שאותם אמרת (חוסר יכולת לכמת הבדל בטיב מוצר). הנחתי כי מובן כי לא ניתן לכמת את ההבדל בין מוצר אחד למשנהו (גם רשמתי זאת בסוגריים), לכן, לשם פשטות ההסבר, נעשתה השוואה של פי 2 מחיר לפי 2 "הפרש איכות". הרי ברור שאין יכולת לכמת את ההבדל בין טיבו של מוצר אחד למשנהו.

תמורה הינה הגדרה מאוד קשה לייחוס. בכדי להגדיר תמורה ישנו הכרח לכמת הבדל בין מוצר. בתחום האודיו, כימות הוא עניין כמעט בלתי אפשרי. אך אפשר עדיין, באופן שרירותי, להגדיר כי סאב שעולה כפול מסאב אחר, ויתרון האיכות שלו מוטל בספק, ייתן תמורה פחותה מזה של הזול יותר..

לילה טוב לכם,

עוד שבוע של לימודים מתחיל...

SPL - 143.6DB

"

פורסם

רק תגיד לי כמה אתה צריך... :) חדשים. בקופסא.

סימון יש לי שאלה קטנה אליך, אולי לא הבנתי את מה שאמרת. אבל חזרת על זה כמה פעמים.

"CVR ב 500 ש"ח"

ממתי סיויאר עולה 500 שקל?

הסי12 עולה בערך ככה, הסיויאר עולה 700 ומעלה

תקנו אותי אם אני טועה.

סיימון.

SPL - 143.6DB

"

פורסם

בכלל, לא יעזור כלום לאף אחד, במחיר שהוא נמכר כיום, הCVR זה הסאב בעל יחס עלות / תמורה הטוב ביותר שקיים היום. הסאב הזה

לדעתי אתה טועה, לטעמי הסאב הכי טוב עד 500 שקל זה ללא ספק, ה SONY XSL122P5

נשמע טוב מאוד, מדויק, וניתן לעבוד איתו בלי הרבה בעיות עם רוב מגברי ארבע יציאות הקיימים, שלרוב, זה מה שיש למי שמחפש סאב במחירים כאלה.

בשיפוצים

• תוכן חדש...