Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6894 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה לשניכם,

האם במקרה כזה מקובל לבקש את סכום התיקון שיקבע השמאי שלהם וללכת לתקן היכן שאני רוצה?

מה היחסים בין השמאי שלהם לבין מוסך שיר?

האם ברגע שהשמאי למשל קובע שעלות התיקון היא 900 ש"ח בעצם יש לי אצל המוסך הזה 900 ש"ח לתיקונים, או שהשמאי שלהם רוצה לוודא שהעבודה על הטמבון בוצעה?

תודה רבה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

אם תעשה את התיקון במוסך שלהם, אני מאמין שלא יערבו שמאי בעניין (אין סיבה).

יתקנו אך ורק את מה שנפגע, אתה בכלל לא אמור לדעת כמה זה עולה.

במידה ותחליט לערב שמאי ולתקן "בחוץ", אתה תישא בעלות המלאה של התיקון והם יחזירו לך את הכסף (בדר"כ באופן חלקי) רק כנגד חשבונית מקורית (עם פירוט מלא, עד לרמת הקליפס שתופס את פס הקישוט) מהמוסך ע"ס התיקון.

מכיוון שמדובר בפגיעה קטנה, אני ממליץ לך לתקן במוסך שלהם, אך לשים עין על איכות התיקון (לוודא שכל הצבע מבוצע בתוך התנור, שמכינים תערובת נכונה של צבע וכד').

פורסם
מנסיון מר עם חברות השכרה/ליסינג (פעם אחת חדרו אלי מאחורה, פעם שניה ריסקו לי מראה בfly-by תוך חדירה לנתיב שלי).

בפעם הראשונה קיבלתי את הכסף תוך 60 יום בדיוק. לא כולל שום פיצוי על עוגמת נפש, הפסד ימי עבודה ואפילו לא על רכב חלופי. מכוון שמדובר בסכום קטן יחסית - שיטת המצליח שלהם עבדה הפעם, לא שווה לי לטרוח ולתבוע אותם)

בפעם השניה הנהג בכלל לא הודה, יש לי עדים אבל חברת הליסינג בכל מקרה מתנערת ו"שומרת את הזכות לתבוע נזקים" ממני...

מכוון שמדובר באלפי שקלים (מראה עם בית מראה ומגנון) אני אראה אותם בבית דין לתביעות קטנות, חבל שלא אקבל שם פיצוי על הטרטור.

על עוגמת נפש אמנם לא תקבל פיצוי, אבל על הוצאות כן.

שמור כל קבלה שקשורה לעניין (חניונים, מוניות, צילום מסמכים וכו' וכו') ודרוש החזר, וגם הגש תחשיב של עלות ימי עבודה לצורך הגעה לביהמ"ש וכו'.

לא יועיל לא יזיק.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

הי,

תאמינו או לא ,עברה כמעט שנה, ועדיין לא תיקנתי את הנזק:oops::oops::oops: אני שובר שיאי עולם בעצלנות ודחיית דברים.

בכל אופן, דיברתי לא מזמן עם הבחורה האחראית בניו קופל על נפגעים מתאונות של רכבים שלהם, והיא לא אמרה שאני לא זכאי לתיקון בגלל שעברה כמעט שנה, אלא להפך היא לחצה שאני אתקן את זה אצלם, מסתבר שאני לא היחיד שדוחה דברים.

כבר ביקרתי במוסך שיר שאחראי על התיקון, ואף פתחו לי שם "כרטיס" , אבל לא היה להם רכב חלופי לתת לי אז ויתרתי על התיקון באותו היום.

בכל מקרה החלטתי שאני לא כל כך מעוניין שהם יבצעו את התיקון , כי הם נראים מאד עמוסים, ובכלל לא מעניית אותי איזה יונדאי גטס או מאזדה 3 חלופית, בכל מקרה שאלתי היא אחת ויחידה והיא :

האם זאת זכותי לבקש מהאחראית בניו קופל , ששמאי של ניו קופל יעריך את הנזק, והם יתנו לי צ'ק על סך התיקון שהוא יקבע במקום שהם ישלמו את הכסף למוסך ההסדר "שיר" ????

מישהו עשה דבר כזה פעם? אני ממש רוצה לסיים את הסוגיה הזאת כבר. ורק השאלה ששאלתי מעניינת אותי וחשובה לי כרגע.

תודה רבה!!

פורסם

ביטוח מעיקרו של דבר נועד להשיב מצב לקדמותו ולא לתת לך כסף ושהמצב ישאר ללא תיקון.

כך גם נוהגות חברות ההשכרה / ליסינג.

כלומר, אם תיקנת והגשת חשבונית/קבלה, אתה אמור לקבל את הכסף.

אני כותב אמור, כי גם אם הבאת שמאי שלך שהעריך ואישר את התיקון והחשבון עומד במסגרת הערכת השמאי, תמיד יקפוץ פתאום השמאי של הביטוח הנגדי / חברת הליסינג ויטען שהערכת השמאי שלך מופרזת ושהתיקון עולה 30 אחוז פחות.

עכשיו לך תתווכח.

בכל מקרה, אם אתה לא מתקן בפועל, אתה לכל היותר יכול לקבל את מחיר התיקון ללא מע"מ.

חברות ביטוח נוהגות לפצות "גלובלית" את מי שלא מתקן בפועל ולא מציג חשבוניות - הבעיה היא שכאשר מדובר בפיצוי גלובלי, הן מפצות אותך בערך במחצית הסכום שאישר השמאי. אני מניח שכך גם תנהג חברת הליסינג.

בכל מקרה - אם אתה מתקן במוסך הסדר של הליסינג - ברוב המקרים לא יגיע שמאי, והתיקון יבוצע לפי השיקול המקצועי של מנהל המוסך, והוא כמובן יודע שצריך לתת לך את התיקון בעלות הנמוכה ביותר. כך למשל מראה ששמאי יאשר במחיר של 900 שקל, תוחלף ע"י המוסך הסדר והם יחייבו את הליסינג אולי רק ב- 200-300 שקלים.

כך שבעצם לא נראה לי שאתה רוצה לקבל כסף מזומן בסכום של לדוגמה 300 ש"ח כשהתיקון בהערכת שמאי יעמוד על 900, ואם זה יהיה שמאי של הליסינג, הוא יעריך את התיקון ב- 400.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

תודה לך אמיר,

רשמת שחברות הביטוח, ובמקרה שלי הליסינג, נוטות לשלם כמחצית מהסכום שהשמאי שלי קבע, אך כאן בעצם אני מבקש מניו קופל שיביאו שמאי מטעמם, אני מוכן למה שיגיד במידה וזה יראה לי סכום סביר.

השאלה היא האם לדעתך יש סיכוי שהם יסכימו לדבר כזה?

אני מניח שהתיקון לא יקר, טמבון של 205 עולה גרושים, יעלה להם יותר חצי יום העבודה של הפחח שלהם, והרכב החלופי שיצטרכו לממן לי מחברת השכרה.

האם יש טעם לבקש מהבחורה האחראית בניו קופל שאגיע לשמאי שלהם שיתן הצעה לתשלום? או שהם ידחו אותי על הסף?

האם מישהו שמע על תקדים שכזה?

תודה רבה.

פורסם

תצא מנקודת הנחה שהשמאי שלהם יעריך את הנזק כקטן יותר מאשר שמאי שלך, נניח כ- 70 אחוז.

אתה לא מתקן בפועל ולכן במקרה הטוב חברת הליסינג תתן לך לא יותר מאשר מחצית מהערכת השמאי שלהם.

לא נראה לי שאתה רוצה לקבל שליש מהסכום האמיתי שברור שלא תוכל לעשות עם זה כלום חוץ צאשר לשטוף את הרכב ולאכול גלידה.

תבין, ככל שאתה מחפש כביכול "לחסוך" לחברת הביטוח / ליסינג - היא תחסוך עליך עוד יותר.

אל תשכח שאם מדובר במוסך הסדא של הליסינג, שעת העבודה עולה להם כמה עשרות שקלים ולא יותר.

טמבון כזה שישיגו מפירוקיה יכול לעלות למוסך 200 שקל (אל תשכח, המוסך הוא לקוח קבוע וגדול בפירוקיה) אז אל תתפלא אם כל התיקון יעלה ללליסינג במוסך שלהם כ- 300 שקל.

מה אתה תעשה עם 300 שקל ? - כלום.

הענין הוא שאם לליסינג זה יעלה בפועל 300 שקל, הם יציעו לך 200 או 170 במזומן ולך לשלום.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...