Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6895 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום החנתי את הרכב (פיזו 205)מול הבנק, ואיך שיצאתי מהרכב, שמתי לב שהבחור מלפני עם מאזדה MPV רוצה לצאת.

שמתי לב של הטמבון האחורי שלו מלא מכות, ולכן חציתי את הכביש , עמדתי על אי התנועה כדי לראות אם הוא ידפוק אותי.

לצערי, הבחור אכן נכנס בי והקפיץ את האוטו.

דפקתי לו על השמשה ואמרתי לו שהוא דפק אותי, ניגשנו לראות מה קרה, הטמבון שלי נסדק מעט, והבחור טען שזאת רק שריטה.

לאחר שהסברתי לו ששריטה לא יכולה להיות על חלק הטמבון המאוזן שנסדק, אלא רק בחלק המאונך, הוא הסכים להחליף פרטים.

השאלה היא , האם אני יכול לבקש מחברת הביטוח שלו טיפול במוסך מורשה, וגם האם אני יכול לדרוש את הכסף במזומן , ולתקן מתי שבא לי.

כמו כן מה לגבי פיצוי על בזבוז זמן בביקורי מוסכים?

אני שואל את זה כי חבר אמר לי שאם הנזק הוא מתחת ל1000 ש"ח אני חייב לתקן איפה שהם רוצים.

אציין שהרכב של הבחור הוא רכב ליסינג , בעל הפוליסה הוא"ניו קופל/ שם החברה שבה הוא עובד" ולא ברור לי אם יש לו השתתפות עצמית.

תודה רבה מראש.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

לא כ"כ הבנתי למה חיכית שהוא ידפוק לך את הטמבון ורק אז עצרת אותו אבל לא חשוב...

לשאלתך, לפני כחודש מישהי פגעה ברכב של אמא שלי וגם היא דרך חברת ניו קופל אז אני מדבר מנסיון מר איתם.

אתה יכול לתקן את הרכב בכל מוסך שתבחר, במידה וזהו לא מוסך הסדר שלהם, אתה תצטרך לשלם לאותו מוסך שטיפל בך + שכר טירחה לשמאי ואז סוכן הביטוח שלך יפנה לניו קופל ואחרי מס' חודשיים (זה אמור להיות 60 יום), תקבל את הכסף.

האופציה השנייה (והפחות טובה לדעתי) - ניו קופל יתקשרו אליך ויציעו לך לטפל במוסך הסדר שלהם שבו לא תצטרך לשלם כלום.

הנזק אצלי היה קטן (טמבון) בלבד והשתכנעתי לא ללכת למוסך שלי שאני מכיר ויודע שהוא מקצועי בטירוף. הלכתי למוסך הסדר שלהם (מוסך שקד בבני ברק - מורשה מיצובישי) וכמו שאתה מבין מהסיפור, העבודה לא היתה "משהו". הם השאירו חותם של תביעות אצבעות על הטבון (כאילו שזו עבודת אומן...)

בקיצור חזרתי אליהם , עיקמו פרצוף ו"הסכימו" לתקן שוב, רק ששוב הגימור לא משהו בכלל.

עוד סיפור קצר בשביל שתדע על הסיכון שבאופציה הראשונה. פעם תבעתי חברה של צד ג' שפגע בי. החברה החליטה לשלם חלק מהתיקון שאני שילמתי עליו ושמאי קבע את הנזק. השמאי שלהם פשוט החליט שאפשר היה לתקן את זה בפחות. לאחר איומי משפט הם שילמו את השאר - אבל כאב הראש וטרטור נעשו.

לכן, תשקול את צעדיך. אני בכל מקרה הייתי מתקן במוסך שלי ותובע אותם. במידה ולא, גש למוסך של ניו קופל עצמם ולא מוסך הסדר שלהם.

בהצלחה.

פורסם

כשאני שברתי להם מראה אז הם תיקנו אותה יפה מאוד בהכי יקר שיש בלי לשאול אותי ושילמתי מחיר מלא.

לא יודע מה קורה כשזה ההפך, מקווה שזה לטובתך כפי שזה לטובתם.

אופנוען

פורסם

מנסיון מר עם חברות השכרה/ליסינג (פעם אחת חדרו אלי מאחורה, פעם שניה ריסקו לי מראה בfly-by תוך חדירה לנתיב שלי).

בפעם הראשונה קיבלתי את הכסף תוך 60 יום בדיוק. לא כולל שום פיצוי על עוגמת נפש, הפסד ימי עבודה ואפילו לא על רכב חלופי. מכוון שמדובר בסכום קטן יחסית - שיטת המצליח שלהם עבדה הפעם, לא שווה לי לטרוח ולתבוע אותם)

בפעם השניה הנהג בכלל לא הודה, יש לי עדים אבל חברת הליסינג בכל מקרה מתנערת ו"שומרת את הזכות לתבוע נזקים" ממני...

מכוון שמדובר באלפי שקלים (מראה עם בית מראה ומגנון) אני אראה אותם בבית דין לתביעות קטנות, חבל שלא אקבל שם פיצוי על הטרטור.

פורסם

הי שלום לכולם ותודה על העזרה.

יש לי שאלות, במידה ואני ניגש למוסך שאני מחליט עליו, איך בדיוק ידע השמאי של חברת הביטוח של הליסינג שאכן היה שם נזק?

כמו כן, אני לא מבין למה השמאי שלו לא יכול לתת הערכת מחיר מראש, במקום שאני אתקן את התקלה , ורק אז אתפלל שיחזירו לי את הכסף.

, במידה ואני בוחר באופציה "הבטוחה" כלמור מוסך הסדר שלהם, האם אני יכול לבקש את עלות התיקון וללכת לתקן עם הכסף הזה במקום אחר?

הודיעו לי שבגלל שיש לי רק צד ג' , אלו האופציות שלי(מה זה אומר לעניין אותי בכלל אם יש לי מקיף או ג' , אני לא פגעתי באף אחד!).

תודה רבה.

פורסם

מה שאתה אמור לעשות זה להזמין את השמאי (שלך) למוסך, השמאי יתן הצעת מחיר ויסתדר מול המוסך. בגדול - כל מוסך נורמאלי (אפילו המרכזי של צ'מפיון בבני ברק) יודע "להתיישר" לפי קביעת השמאי. אתה אפילו לא צד פה - השמאי אומר צביעת כנף 300 ש"ח, המוסך אומר 400 ובסוף השמאי רושם 350 והמוסך מסכים.

בשורה התחתונה - השמאי יאמוד את הנזק והמוסך ייתישר לפי האומדן. לצערי יש לי נסיון עם זה :|

פורסם

אבל חברת הביטוח שלי משלמת את ה 350 ש"ח?

מה עם הביטוח והשמאי שלו?

תודה

פורסם
לא כ"כ הבנתי למה חיכית שהוא ידפוק לך את הטמבון ורק אז עצרת אותו בהצלחה.

שואל את אותה שאלה. אם ראית שקשה לו לצאת, למה לא ניגשת אליו ואמרת לו שיחכה שניה ואתה תזיז טיפה את הרכב שלך?

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

היה לו די הרבה מקום לצאת, אין צורך להתעצל ולא להסתכל במראות או לאחור בעת נסיעה, ולחכות למכה קטנה של הגרוטאה מאחורייך רק בגלל שיש לך רכב ליסינג.

כמו שאני נזהר מאד לא לפגוע באף אחד, כך גם ציפיתי ממנו.

לא הגיוני שאני אחכה ליד הרכב כל פעם שאני עוזב אותו ואכוון אנשים , בשביל זה נתנו להם רשיון.

מישהו יודע את התשובה לשאלות ששאלתי בהודעה הקודמת שלי?

פורסם
מנסיון מר עם חברות השכרה/ליסינג (פעם אחת חדרו אלי מאחורה, פעם שניה ריסקו לי מראה בfly-by תוך חדירה לנתיב שלי).

בפעם הראשונה קיבלתי את הכסף תוך 60 יום בדיוק. לא כולל שום פיצוי על עוגמת נפש, הפסד ימי עבודה ואפילו לא על רכב חלופי. מכוון שמדובר בסכום קטן יחסית - שיטת המצליח שלהם עבדה הפעם, לא שווה לי לטרוח ולתבוע אותם)

בפעם השניה הנהג בכלל לא הודה, יש לי עדים אבל חברת הליסינג בכל מקרה מתנערת ו"שומרת את הזכות לתבוע נזקים" ממני...

מכוון שמדובר באלפי שקלים (מראה עם בית מראה ומגנון) אני אראה אותם בבית דין לתביעות קטנות, חבל שלא אקבל שם פיצוי על הטרטור.

:shock:

צונזר.... :?

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

הי אני צריך להתייעץ עם בעלי ניסיון כי יש התפתחויות.

התקשרו אלי מניו קופל , ואמרו שהבחור דיווח על הפגיעה , אך ציין שהייתה שריטה ישנה בטמבון.

הוא עדיין חושב שהסדק שהוא גרם לי הוא שריטה, למרות שהוא נמצא על החלק המאוזן שלא ניתן לשרוט אותו ע"י טמבון אחר.

נראה לכם שזה יגרום לבעיות?

בכל מקרה היא הציעה לי לתקן את הרכב במוסך "המרכזי" שלהם, אמרה שזו רשת בכל הארץ ופיארה את המקום כמובן.

המוסך נקרא מוסך שיר והוא נמצא בפ"ת רחוב גיסין 22 מישהו מכיר אותו?

האם עדיף ללכת על האופציה הזו של תיקון במוסך שלהם?

תודה

פורסם

תיקון אצלם יאפשר לך לא להוציא כסף מהכיס , אך ישאיר אותך שבוי בידיהם.

אל תתרגש יותר מדי מעניין השריטה/סדק. ברגע שהבחור הודה בעצם הפגיעה - תוכל תמיד להביא דו"ח שמאי שיוכיח/יסתור את דבריך.

אם אתה מעוניין לתקן במקום האמון עליך , כתוב לניו קופל ומסור להם שאתה מעדיף לתקן בעצמך , וכי לא הייתה לפני כן שום פגיעה, והפגיעה נעשתה ע"י הרכב שלהם , בלה בלה בלה , ואתה מצפה מהם לשלם את הנזק.

דואר רשום , כמובן.

פורסם

מוסך שיר זהו מוסך שעובד עם שלמה\ניו קופל (אולי הם הבעלים שלו) ולפי מה שראיתי מעבודות שבוצעו על רכבים שלהם הם עושים עבודה טובה.

אכן טרז אישה קשה :wink:

• תוכן חדש...