Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דפקתי אוטו..מה עושים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המקרה הוא כזה: נסעתי היום בצהריים עם אוטו (טנדר) בתוך העיר, בשלב מסוים נעצרה מלפני מכונית ולא זזה אז התחלתי ליסוע רברס, לא לפני שהסתכלתי במראות ולא ראיתי כלום..בקיצור נתקעתי במישהוא שלצערי מחפש כנראה לעשות עלי כסף, לאוטו שלי לא היה נזק נראה לעין ואני לא בטוח גם שבאוטו שלו (הטמבון מלא במכות אבל בוודאות רובם לפחות לא ממני, אם עשיתי לו נזק אז הוא מסתכם בלא יותר מהחלפת מספר או משהוא כזה). בעל הרכב (ישב ליד אשתו) לא רצה לסגור את זה והחליט לערב שמאי, לקחנו פרטים, צילמתי תמונה של הטמבון ונפרדנו.

השאלה היא איך אני יכול להוכיח שלא אני זה שעשיתי לו את כל המכות מקדימה והאם הוא יכול להוציא ממני יותר ממה שבאמת עשיתי ( אין לי ביטוח מקיף על האוטו)

תודה!

פורסם

חשוב מאוד, תתקשר אליו ותגיד שאתה רוצה שגם שמאי מטמעך יראה את הנזק, לפני שהוא מתקן!

(תקליט את השיחה).

אם הוא מסרב - אל תשלם כלום תיפגשו בבית משפט והתיק כנראה ייפול.

אם הוא מסכים תשלח שמאי, הוא מספיק מנוסה ע"מ לדעת איזה נזק נגרם ממך ואיזה נזק נגרם קודם לכן.

מה שהשמאי שלך יחליט - זה מה שתסכים לתקן לו, אם הוא מסרב תיפגשו בבית משפט ואז שוב יהיו לו בעיות (בייחוד אם היו לך עדים שנסעת לאט רוורס וכו').

בכל מקרה שמאי עולה כסף, והרבה (500 ש"ח בערך), אבל אם לא תשתמש בשירותיו אז זה שתגיד שהנזק היה שם קודם לא יתפוס.

פורסם
כשאתה אומר שאין לך מקיף על האוטו + "והאם הוא יכול להוציא ממני יותר ממה שבאמת עשיתי", אתה מתכוון לומר שגם אין לך ביטוח צד ג'? :|...

יש לי ביטוח חובה בלבד..אני כמעט ולא נוסע על האוטו

TheHunter88, האנטרס שלא זה להוכיח שאני עשיתי לו כמה שיותר נזק!

פורסם
יש לי ביטוח חובה בלבד..אני כמעט ולא נוסע על האוטו!

אין מה לעשות , תצטרך לשלם לו על שיפוץ/צביעת טמבון , גם אם היו עליו מיליון שריטות ומכות ואתה הוספת עוד נקודה קטנה אחת.

זה שלאוטו שלך לא קרה כלום לא מעניין אף אחד.

אתה נסעת אחורה , הוא עמד במקום, אתה אשם.

וסליחה על הציניות, אבל חבל שלא גרמת לו נזק של, נניח, 20000 ש"ח. ככה היית מבין שלנסוע ללא ביטוח צד ג' , גם אם האוטו שלך יוצא מהחנייה פעם בחצי שנה זה טעות חמורה.

פורסם

90 אחוז סיכוי שאתה תשלם.

גם לנו, לפני כמה חודשים קרה מקרה דומה - אמא שלי יצאה באיטיות מחנייה ברברס כאשר רכב הגיעה במהירות די גבוהה ונעמד מאחוריה. היא בלמה ונתנה נגיעה קלה ברכב (כיפוף קל של פח הדלת). כמובן שהם תבעו על כל הנזק שהיה על כל הצד של הרכב (וכנראה שהם חיכו לרגע הזה), וגם זכו בתביעה.

למזלנו (למרות שזה לא בדיוק מזל) הרכב מבוטח ושילמנו השתתפות עצמית בלבד, בלי עלייה של הפרמיה.

אם הנפגע יטען שבעל הרכב (או מי שיש לו ביטוח מקיף/ צד ג) נהג, הביטוח ישלם.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

בכל מקרה שמאי עולה כסף, והרבה (500 ש"ח בערך), אבל אם לא תשתמש בשירותיו אז זה שתגיד שהנזק היה שם קודם לא יתפוס.

זה בדיוק הבעיה, לא שווה לי להפעיל שמאי על נזק כל כך נמוך. הוא אמור לקבל שמאי מהביטוח שלו נכון?

פורסם
90 אחוז סיכוי שאתה תשלם.

גם לנו, לפני כמה חודשים קרה מקרה דומה - אמא שלי יצאה באיטיות מחנייה ברברס כאשר רכב הגיעה במהירות די גבוהה ונעמד מאחוריה. היא בלמה ונתנה נגיעה קלה ברכב (כיפוף קל של פח הדלת). כמובן שהם תבעו על כל הנזק שהיה על כל הצד של הרכב (וכנראה שהם חיכו לרגע הזה), וגם זכו בתביעה.

למזלנו (למרות שזה לא בדיוק מזל) הרכב מבוטח ושילמנו השתתפות עצמית בלבד, בלי עלייה של הפרמיה.

אם הנפגע יטען שבעל הרכב (או מי שיש לו ביטוח מקיף/ צד ג) נהג, הביטוח ישלם.

עכשיו התבלבלתי, בהתחלה הבנתי שאם אני יקח שמאי מטעמי הוא יכול לקבוע מה הנזק שאני גרמתי, ובנוסף לעדים שיעידו שנסעתי לאחור לאט אני יוכל לשלם רק על הנזק שגרמתי ועכשיו אני רואה שגם אם פגעתי בו מכה הכי קטנה אני צריך להחליף לו את כל הטמבון.

דרך אגב יכול להיות שמשתלם לבקש ממנו להצהיר שבעל הרכב נהג, ככה הוא יקבל אותו סכום מהביטוח?

פורסם

שמאי יוכל לקבוע, מה הנזק לרכב, לא מה הנזק שאתה גרמת. אם אין שתי מכות במקומות שונים, שנראות בוודאות כתוצאה של שתי תאונות שונות, אז יוצאים מתוך הנחה, שהטמבון לפני התאונה היה במצב תקין . ועזוב את השריטות הקלות של חנייות . בכל מקרה צובעים הכל. כמה כסף הוא דורש בכלל? אולי כדאי לך לשלם לו על התיקון , אם מדובר בכמה מאות שקלים , ולסגור עיניין.

פורסם

כפי שבוקי כתב, יכול להיות שלא שווה לערב שמאי או ביטוח אם הסכום אינו גבוה (לטעמי עד 1000 שח).

בכל מקרה, אם לא יצליחו להוכיח חד משמעית שאתה לא גרמת לו את כל הנזק, אבל כבר ידוע שאתה פגעת בו, הסיכוי גבוה שתשלם בעבור הכל. לכן שווה לסגור ביניכם את הסיפור. בנוסף שווה לסגור את זה ביניכם כדי לחסוך צרות לבעל הרכב גם בו פגעת.

לגבי ההצהרה של מי נהג ברכב - אם הנהג הנפגע יצהיר שבעל הרכב נהג בו, זה יפיל את הנושא על הביטוח, אבל אני מאמין שזה לא חוקי.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

במידה והוא מתקן את הרכב על חשבונו ורק אחרי זה תובע אותך, אתה אמור לשלם גם על השמאי שלו, במידה והוא ישתמש באחד. לכן, כנראה שעדיף לך לשלוח שמאי מטעמך שיפסוק תיקון רק לחלקים שבאמת נפגעו בתאונה הזו בלבד.

דרך אגב, באיזה רכב פגעת (תציין גם מאיזו שנת יצור הרכב)? והם הפגיעה היתה מעבר לטמבון?

פורסם

אני העדפתי לסגור את זה בנינו אבל הוא אמר שהוא יקח את האוטו לשמאי שיבדוק את העניין, הפגיעה היתה בטמבון בלבד, כנראה במספר של האוטו. לא שמתי לב איזה אוטו זה היה אבל אני מאמין שבסביבות שנת 96-8

• תוכן חדש...