Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7247 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

מכיוון שלרוב יוצא לי לעבוד עם רשתות שאינן מכילות שיתוף אינטרנט (צבאיות) - שמעתי על טריק לא מוכר לי של חיבור שני מחשבים לאותו מודם - אחד בעזרת USB ושני בעזרת כבל רשת ישר. (שני כבלים לאותו המודם).

ישנו חייגן של אינטרנט זהב. איך עושים את השיתוף הנ"ל?

(פשוט איני רוצה לחבר את המחשבים בעזרת כבל מוצלב, כי חבל על הכסף לקנות סתם, ואחד מכרטיסי הרשת די ישן ככה שהוא לא תומך בהצלבה אוטומטית של הגידים (בעזרת תוכנה), כמו בכרטיסים מודרניים. כבל רגיל יש לי.)

אביעד

פורסם

=== מיבלי להוציא לאף אחד את המילים מהפה ===

אפשרי רק אם אתה מחובר ללא חייגן , אתה אמור לידרוש מהספקית שלך חיבור לרשת שניקרא MPLS

ואז כעיקרון המודם כבלים מקבל 3 (שלש) כתובות IP חיצוניות (כי המודם מסונכרן מול הרשת ע'י כתובת MAC ותשתית הכבלים מקציבה 3 כתובות לכל MAC)

אז בפועל אם תחבר מחשב אחד ל RJ4 (יענתו רשת) ואחד ל USB לכל אחד יהיה IP וקישוריות לאינטרנט משלו.

ישנו טריק נוסף, אפשר לחבר לאותו מחשב את ה USB וגם את הרשת מהמודם ולבצע BRIDGE על 2 הכרטיסי רשת (החיבור USB למודם מופיע בחיבור רשת) וכך לקבל רוחב פס כפול.

בעיקרון אם תחבר סויטש פשוט אל החיבור רשת של המודם כל המחשבים בסויטש יקבלו את אותו IP , אבל כדי לקבל 3 כתובות IP במחשבים ברשת צריך סויטש "מנוהל" שבו אפשר למנוע מפורטים מסויימים לקבל אותו IP ויעבדו על רשת אחרת - IP אחר שמוקצב לרשת)

כל זה מיתאפשר רק אם החיבור של המודם הינו ללא חיגן - משמע - חיבור MPLS... (מנהלים - שימו פה לינק בבקשה)

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

תודה חברים!

נקודה נוספת - נכון להיום מותקן במחשב KEIRO FIREWALL שיש צורך לנתקו עמ"נ להתחבר עם החייגן.

לאחר שיהיה חיבור ללא חייגן - מה עליי לעשות? פשוט לקנפג ככה שהוא לא יעלה עם הווינדוז (ולהפעילו ידנית) - או שזה יסתדר אוטומטית?... (כלומר - האם קודם יש חיבור לאינטרנט ואח"כ הפיירוול עולה או הפוך?)

תודות לכולם...

פורסם

כשתהיה מחובר ללא חיגן , המודם יהיה מקושר לאינטרנט בלי קשר למחשב או איזה מחשב ואם הוא עובד או לא ואיזה פייר-וול מותקן בו

פורסם
תשתמש בדיסק און קי

בהקשר ל,,, (מנהלים- לא לשים לי פה את הלינק המקובל כי זה פסיקים ולא נקודות)

פורסם
(פשוט איני רוצה לחבר את המחשבים בעזרת כבל מוצלב, כי חבל על הכסף לקנות סתם, ואחד מכרטיסי הרשת די ישן ככה שהוא לא תומך בהצלבה אוטומטית של הגידים (בעזרת תוכנה), כמו בכרטיסים מודרניים. כבל רגיל יש לי.)

אביעד

די קל להצליב כבל. סכין יפנית, קטר ואיזולירבנד. לחתוך את הירוק, ירוק לבן, כתום, כתום לבן ולחבר

כתום לירוק, כתום לבן לירוק לבן ולהפך. 4 דקות עבודה.

:turn-l:
  • תוכן חדש...