Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7164 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כחודש שמתי לב שיש רעש של דפיקות מהבולם הימני קידמי בעת נסיעה בעיר. כמו כן, בנסיעה יש רעידות או "תיקים" בהגה בעת פנייה ארוכה ימינה במהירות של 50-80 קמ"ש ימינה בכביש שאינו חלק לגמרי. בעת שיוט יש לדעתי חופש בהגה שלא היה לפני כן. כאילו נדרש לסובב את ההגה יותר על מנת לקבל תוצאה.

אציין שהרכב היה בבדיקת קנייה לפני שבועיים ולא התגלה שום דבר.

מדובר על המגאן קופה 1.6 16V 2002 ידנית שלי עם 102,000 ק"מ.

יתכן שאחד המשולשים נדפק או שסביר יותר שזה מסרק ההגה או הצירייה ?

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם

אי אפשר לנחש בפורום מהיכן מגיעים הרעשים.

אולי מדובר בתפוחי הגה ? או מוטות קישור של ההגה ? או אולי משולש לא תקין ? או אולי בולם\בית-בולם לא תקין ?

בקיצור - גש (דחוף) למוסך לאיבחון.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מובן שלפי הרעש לא יימצא פיתרון במחשב אבל לפחות כיוון כללי וסדר גודל של הוצאה...

ניתן לבדוק לפחות משהו לבד לפני ההגעה למוסך ? (לא מתכוון לתקן לבד אבל לפחות לזהות את הבעייה)

Veni Vidi Vici

פורסם
מובן שלפי הרעש לא יימצא פיתרון במחשב אבל לפחות כיוון כללי וסדר גודל של הוצאה...
קשה לשער. זה פחות או יותר כמו לומר "הבן-אדם חולה". מה יש לו בדיוק ? סתם שפעת\חום שבאמצעות כמה אקמולים הכל יעבור, או חס וחלילה משהו יותר רציני ?

יש מכוניות שאם יש בהן בעיה במשולש - עדיף להחליף למשולש חדש (חליפי\מקורי) ויש כאלה שאפשר בקלות להחליף בוקסות או תפוח-פרונט - ואז זה גם יותר זול יחסית.

בהמשך לשאר הדברים - תפוחי הגה אפשר להחליף וזה דיי זול, אך כל עוד לא יודעים מה התקלה קשה להמשיך לזרוק סתם ניחושים בכל מה שקשור לעלויות.

בקיצור, מוסך.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עידכון:

3 מקומות שונים בדקו את הרכב (שניים מהם על הליפט, אחד מורשה יבואן) וכרגע עדיין אף אחד לא זיהה את הבעייה. כולם טוענים שאין חופש במסרק, משולשים תקינים והכל תקין. לצערי במס' נסיעות מבחן לא הצלחתי להראות למכונאים את הבעייה. במוסך מורשה רנו הציע לי המכונאי ללכת למכון כיוון פרונט היות ויש להם מכשירים מיוחדים לבדיקה.

החשד שלי כרגע מתמקד בתושבת בולם ימנית עליונה.

חשבתי להתחיל מהקל (והזול) לקשה (ויקר): להחליף תושבות בולמים ואם לא יעזור להחליף את הבולמים.

אבל קודם כל ללכת למכון פרונט "התחייה" ולשמוע חוות דעת נוספת מהם.

Veni Vidi Vici

פורסם

עדיין לא. או היום או מחר אגש אליהם.

לאחר חיפוש בפורום באנגליה, אינני היחיד עם הבעייה. לפי מס' אנשים, הבעייה היא בקצוות מוטות קישור או במפרקים הכדוריים.

בתקווה שאקבל חיזוק לכך ממכון הפרונט אטפל בבעייה.

דבר מעניין הוא שהבעייה נוצרת לאחר שהרכב נוסע כ-10 דק' לפחות (ככה גם בחו"ל מצויין).

Veni Vidi Vici

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עידכון:

רק היום הזדמן לי לבקר בפרונט התחייה. בדקו היטב את כל הפרונט ולא מצאו כל בעייה.

לדעתו כנראה שיש בעייה כלשהי בצירייה או בבולם.

כרגע אני בדילמה: לפרק ציריות ולבדוק או להחליף תושבות בולמים קידמיות+ בולמים קדמיים.

ליאור

Veni Vidi Vici

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ את השרשור היות והיום שוב הזדמן לי לבקר בפרונט התחייה שם מירכזו לי את ההגה שלא היה ממורכז כמו שצריך מכיוון פרונט האחרון. ביקשתי שנית לבדוק וכמו בפעמים הקודמות לא התגלה שום דבר שקשור לפרונט.

בנסיעה הבייתה שמתי לב - ניתן "לשקשק" מעט את גלגל ההגה אם מחזיקים בו למעלה ולמטה. בעת השקשוק, ישנה הנקישה המדוברת אבל היא הרבה יותר חלשה. ישנה תחושה שלחופש בכל מוט ההגה. (גובה ההגה נעול, כלומר החופש לא נובע בגלל שאופציית זוית ההגה לא נעולה).

את הבדיקה עשיתי סביב ה-90 קמ"ש הגה ישר וכביש ללא מהמורות.

אשמח לשמוע דעה בעניין.

*האם ישנה דרך לזהות תושבות בולמים גמורות מבלי להוריד אותן מהרכב ?

תודה

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם

אני מכיר טוב מאוד את התופעה שאתה מדבר, וכשניסיתי להבין מה הבעיה פשוט לא נתקלתי בשום בעיה

עברתי 2 מוסכים, כיוון פרונט, החלפה של תותבי משולש וכלום לא עזר.

יש לציין שנתקלתי במקרה הזה רק ברכבים צבאיים עד כה, אבל עדיין העניין הזה מציק בנהיגה.

אם תעלה על הבעיה אל תשכח לעדכן..

מתן

פורסם

הקפצה - אולי בכל זאת מישהו יכול לתת כיוון.

אישית, או שהתושבות בולמים קדמיים גוססות או שישנה בעייה במסרק ההגה עצמו.

Veni Vidi Vici

פורסם

לחבר שלום

בנוסף לעצות הטובות שקיבלת ,בדוק את הדבר הבא:

כאשר הרכב על הקרקע ומאובטח ,אחוז בבית בולם הזעזועים (הצינור השחור שאליו נכנס מוט בוכנת הבולם המבריק)ממש מבעד לקפיץ ונענע חזק ככל שתוכל ,ישנם מיקרים שמוט בוכנת הבולם דופק על דופן הבית

יגאל

פורסם

הייתה לי בדיוק אותה הבעייה!

ברכב הראלי שלי, בפניות שמאלה הרגשתי רעידות בהגה! חיפשתי חיפשתי ולא מצאתי מהיכן הן באות! לא מהתפוחים לא מהמשולשים, לא מבתי הבולמים לא מהמסרק (נבדקו חופשים בעמידה)...

בערך כ5 קמ' אחרי שהחלטתי להתיאש ולהחליף מסרק הגה נגזר הקרדן של הצירייה....

אני הייתי מהמר על זה במידה וכל השאר נבדק ונמצא תקין...

בברכה נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

• תוכן חדש...